NYHETER
Truppen mot Kongo United
25 maj 2018 kl. 12:09 | Annat | Permalink | Comments (0)

Idag möter vi ett lag med kanske stockholmfotbollens skönaste namn, Kongo United. KU spelade 1-1 mot seriedominanterna Segeltorp och dom är ett löpstarkt lag med finess och stor spelförståelse. Med tanke på att dom möter ett Preben med ett växande självförtroende och ett flyt vi inte har sett sen Tomas Brolin gjorde sitt snubbelmål för Leeds så kommer det bli en intressant och spännande match i högsommarvärmen. Ole rapporterade in att grabbarna såg oerhört heta ut gårdagens träning med ett imponerande passningsspel och snabba fötter så Preben är redo, frågan är om KU är det

MV: Sebbe

Backar:  Steffen, Stolt, Khelil, Axel, Ole

Mittfält: Amir, Miguel, Reza, Lindén, Gustav, Drozze, Micke A

Anfall: Skullman, Wimnell, André


Truppen mot Stuvsta
18 maj 2018 kl. 20:15 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

På Söndag möts två lag som har inlett säsongen lite knackigt och därför är det här inte bara en match om 3p utan en match som kan få ett av lagens stukade självförtroende en skjuts framåt vilket i sin tur kan leda till en stabil placering i div 5 södra. Preben ställer upp med följande handjur i ångest:

Mv: Sebbe ”nollan” Runesson

Backar: Emil S, Khelil, Malicki, Ole, Steffen

Mittfält: Lindén, Wahlström, Niels, Reza, Mikael A, Martin

Anfall: André, Skullman, Uller, Wimnell

Det här är en stabil trupp med mycket boll i sig. Coach Malmberg är redo, och på träningen senast såg vi att laget är det också


Preben – Ösmo 2-1
17 maj 2018 kl. 19:16 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Efter historiens längsta vinter kom så slutligen våren med en ordentlig fart. Körsbärsträden i Kungsträdgården och på Bysistorget kunde till slut få sprida sin rosa picnic-filt och trösta de på sol svultna svenskarna. Ett annat folkslag som fått härda en lång och bister vinter är supporterskaran Preben Ultras.

Med tunga spelartapp och en försäsong som bestod av parkett-fotboll i hallar runt om i staden så har spelet lämnat mycket övrigt att önska i seriestarten. 15 mörka minuter mot Ösmo följdes upp av ett letargiskt bottennapp mot Essinge. Trots sol och bortafölje i Allsvensk klass så lyckades inte dansken samla kraft nog att ens komma nära att rubba de nyuppflyttade.

Efter sol kommer hagel? Horisontellt regn men vertikal fotboll såg ut att kunna ge tre poäng mot Fittja men trots flera lägen i boxen fick vi bara med oss ett oavgjort resultat. Men ett stort steg framåt, framförallt inställningen värmde kring en karg Mälarhöjdens IP.

Näst i tur var favorit-tippade Real Segeltorp, nerflyttade från fyran men med ambition och resurser för att studsa tillbaka upp igen. Lördagsmatch och våren hängde i luften. Efter en första halvlek som andades Sverige-Argentina 2002 så gick Preben till halvtidsvila med 1-0 efter en tilltrasslad hörna där Uller kunde stöta in årets första mål. Uller sköt även på olja på VAR-diskussionen i och med en frispark som tog i ribbans underkant och ner på mållinjen, eller VAR den över? Trots det bortdömda målet var det gott gry bland spelare och ledare i vilan, ledning mot seriens kanske bästa lag, en man mer på plan och framförallt; försvarsspelet satt klockrent. Hela vägen från stånkande och krigande Skullman genom ett ålderstiget mittfält ner till fyrbackslinjen som föll och säkrade utan att för den sakens skull tappa aggressiviteten. Om första halvleken var ett kvitto av hårt slit, bra kommunikation och aggressivitet så var andra halvleken det motsatta. Ett taggat Segeltorp kunde springa över och igenom oss lite som de ville. Efter en hårt dömd straff några minuter in som förvaltades kom även 2-1 inom kort. En snygg skarvnick, av spelaren som också borde synat det röda kortet pga en barnslig eftersläng i första halvlek, letade sig in i gaveln och efter 2-1 så var det bara ett lag på banan. Preben försöker lyfta och sätta press på decimerade Segeltorp som enkelt tar sig ur vår press för att komma i anfallsvåg efter anfallsvåg. Ridå ner med 6-1 på resultattavlan.

Det var med dessa resultat i ryggen som dansken laddade upp för de resterande 75 minuterna i måndags, Ösmo skulle återigen komma på besök för att slutföra det som i deras ögon målats upp som en komfortabel seger mot ett ”kefft lag”. Med sin handgranats-fotboll, bestående av långa bollar där innermittfältarna ska understöda anfallstrion i något som liknar 4-2-4, kommer Ösmo antagligen kriga sig till en säker mittenplacering. Men när motståndet för dagen står upp i närkampsspelet och tar djup med backlinjen för att jobba framåt så har de svårare att skapa målchanser.

Prebens lag för dagen såg ut på följande sätt : Runesson Fahlman – Axel – Khelil – Jahren Reza – Lindén – Gustav – Wahlström Uller – Skullman Preben visade tidigt i matchen att det var en helt annan inställning än förra mötet med Ösmo. Matchen inleds med en ganska svängig första kvart där backlinjen får en del bollar över sig och får jobba i fel riktning men det är också ett taggat mittfält som med hjälp av Uller / Skullman kan vinna en del boll högre upp i banan för att ställa om. Främst går man fram på kanterna där Ösmos yttrar lämnar en del ytor bakom sig och Reza och Wahlström får tidigt övertag på sina backar. Preben tar över matchen mer och mer, jobbar sig in i det och trots ett tidigt rött kort och en man mindre så är det Preben som håller taktpinnen. Lindén och Gustav kombinerar slit på mitten med fint passningsspel. Reza gör lite som han vill på sin kant (som vanligt) och Wahlström ser 10 år yngre ut, aviga finter och massor av bollvinster. Stånkande Skullman var den som grävde fram den första riktigt högkaratiga målchansen. En aningen lång boll som försvararen försöker täcka ut till inspark, men Skullman satte in en ordentlig tackling i ryggtrakten och försvararen stöp som en stock i backen, sen en passning snett inåt till Uller som från nära håll försökte säkerhets-bredsida in bollen men målvakten får upp en arm och kan styra skottet över. Nästa läge skapade Wahlström för sig själv. Efter en slalomräd på vänsterkanten så skickade han iväg en tåpaj som drog tätt över ribban. ”För mycket futsal på den gubben” muttrade de mer åldrade på sidan ang val av skott. Första halvlek slutade 0-0 men med ett starkt Preben-övertag och det skapades en del chanser. Av Reza som slog sin back gång efter gång, Gustav som tog hand om en hörna, trixade bollen över en rusande försvarare och drog iväg en något missriktad volley och även Uller som har en grym frispark mot krysset samt ett skott från precis utanför straffområdet som målvakten hinner få fingertopparna på.

Andra halvlek ser ut som den första, Preben håller i spelet och skapar lägen. Lindén har ett avslut som drar sig precis utanför vänstra stolpen. Reza kommer igenom på sin kant och skjuter över, Uller kommer igenom på en fin boll från Wahlström men läget rinner ut i sanden. Och när det börjades kännas som att det inte var danskens dag helt enkelt så når en lång hörna fram till Wahlström som sätter pannan till och målvakten som är där med armarna förmår inte hålla tillbaka den ohyggligt hårda nicken. 1-0, alltså 1-1, underbart!

Coach gör en del viktiga byten i andra halvlek för det börjar märkas att vi spelar med en man mindre. André kommer in och oroar flera gånger och gör ett jävligt gediget försvarsspel, Prebens Dirk Kuyt? Niels hoppar in och upp, han vinner allt på skallen och är allmänt överjävlig för motståndarna och deras hälsenor. Steffen tar över vänsterbacken och gör det galant.

Sista kvarten så är det två lag som går för segern. Båda lagen spelade med öppna spjäll och det var egentligen först då som Ösmo kom igenom och kunde oroa på allvar. Framförallt var de oerhört nära att få utdelning med 10 minuter kvar. Ett längre inlägg som nickas tillbaka in mot mitten styrdes av Kapten Jahren rätt på Runesson i kassen som med pannan kunde reflex-nicka bollen tätt över ribban. Marginal med oss där men sett till målchanser så borde det varit avgjort till Prebens fördel långt tidigare.

Med två minuter kvar av matchen så kommer Preben i en sista anstormning, Wahlström och Jahren jobbar fram ett inkast nere vid högra hörnflaggan. Wahlström gör sin grej och vrider och vänder på bollen, han lyckas få in den mot målgården där Thomas Holmströms i fotbollstappning; Skullman håller undan en mindre armé av Segeltorpare. Skullman klackar bakåt mot Karlsson men en försvarare tycks hinna emellan, men gammal är äldst och Karlsson glider fram på sina brunbrända spiror och lyckas få till ett motlägg där bollen försvinner ut mot vänster i målgården och där dyker han upp, Prebens poängkung än så länge, Die Üller!! och trycker in 2-1 distinkt. Vilt firande och sen ner i partärläge direkt. Någon form av improviserad 5-backslinje växer fram organiskt och dansken slår ifrån sig för fullt.

Slutsignal och årets första seger är ett faktum. Hoppas nu att detta kan bygga momentum, ifjol tog vi 7 raka segrar på våren, det är möjligt även i år.

Framåt Dansken mot ytterligare segrar!

 

Preben – Ösmo 2-1

1-1 Johan Wahlström (Tobias Uller)

2-1 Tobias Uller (Martin Karlsson)


Truppen mot Ösmo 14/5
13 maj 2018 kl. 17:59 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

P.g.a. den angenäma uppgiften att välja ut den starkaste 16-mannatruppen av 23 anmälda så har coach Malmberg behövt 2 dgr extra betänketid för att komma fram till sitt val. Med 0-1 i baken och 74 min spel kvar så krävs det en skön kombo av lugn och desperation för att bärga hem de första 3 poängen. Coach Malmberg är redo, nu är bara frågan om du är det……….

Mv: Sebbe

Backar: Axel, Steffen, Khelil, Ole, Fahlman

Mittfält: Gustav, Lindén, Wahlström, Karlsson, Brolev, Reza

Anfall: André, Uller, Skullman


Truppen mot Segeltorp
4 maj 2018 kl. 11:59 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Här kommer truppen mot Segeltorp på lördag

Målvakt: Fahlman

Backar: Carlin, Emil S, Khelil, Jakob Stolt, Malicki, Ole, Steffen

Mittfältare: Amir, Wahlström, Martin, Mikael A, Reza, Uller

Anfallare: André, Skullman

Skådespelet kommer att äga rum 13:00 på Långängskroken 3 nere i Kungens Kurva. Vi samlas senast 12:00 för uppladdning. Segeltorp är än så länge obesegrade i serien och tog en tung trea mot Fittja som vi spelade 0-0 mot. Utmaningar är Prebens paradgren så vi står laddade inför ännu en kamp i div 5 södra, nu smäller det!!!!!


Matchrapport Preben BoIS-Fittja
29 april 2018 kl. 09:28 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Efter dryga 105 minuter spelade mot enbart uppflyttade lag och 0–4 i baken och väldigt tafatt spel både offensivt som defensivt i de båda matcherna så var det så dags för Preben att ta sig an ännu ett lag uppflyttat från div.6. Denna gång var det Fittja som hade tagit sig till Prebens tillfälliga hemmaborg, Mälarhöjdens IP som dagen till ära hade fungerande lampor.

Det var dock inget fantastiskt fotbollsväder om man inte heter Jacob Khelil och älskar glidtacklingar då det under uppvärmningen bjöds på en rejäl hagelskur innan det till och från regnade under hela första halvlek.

Preben kom till spel med en stark trupp dock kantat av frånvaro på ungefär halva startelvan från matchen mot Essinge. Värt att nämna är ändå att vi för första gången träningsmatchen mot Hägersten kom till spel med en ordinarie målvakt samt att vår egen magiker Reza Jafari var tillbaka efter att en underkroppsskada hållit honom borta från spel sedan matchen mot Rotebro.

Coach Malmberg flankerades under matchen av den för dagen skadade Ole Jahren och farsan Conny Malmberg och laget ställdes upp som följer:

Runesson

Fahlman-Khelil-Karlsson(c)-Svensson

Lindén-Wahlström-Johansson-Jafari

Chaves-Skullman

I och med att vi i de senaste matcherna hade sett enormt tafatta och bleka ut samt skänkt motståndarna bollen på egen planhalva så gick snacket om att idag spela ett rakare spel med längre bollar mot den enormt starke Skullman för att sedan jobba i djupled med yttrar och Miguel Chaves. Vi gick även ut med inställningen om att vinna varje närkamp och att våga ta frisparkar istället för att släppa förbi motståndaren.

Matchplanen fungerade helt okej under första halvlek där det på grund av den blöta konstmattan var svårt för något av lagen att få grepp om bollen och etablera spel. Det skulle komma att bli väldigt svängigt med halvchanser åt båda håll och inget tydligt spelförande lag. Mycket hände som vanligt på Reza Jafaris vänsterkant där han ofta lyckades gå förbi sin gubbe. Ett annat hot vi lyckades använda oss av under första halvlek var Lindéns mycket fina krossbollar från sin högerkant mellan mittback och ytterback i Fittja där Reza och Miguel kunde operera i djupled.

Fittja var inte heller dom ofarliga, framförallt framförda av deras mycket skickliga #7 som skapade stora bekymmer på Prebens högerkant och hade det inte varit för en klassbrytning i straffområdet av Emil Svensson under mitten av första halvlek så kunde det mycket väl varit 1–0 Fittja.

Preben fortsatte trycka på i omgångar och blev vid ett flertal tillfällen fällda av Fittja-spelare utan åtgärd från domaren som efter 30(!) minuter av första halvlek blåser den första frisparken till Preben.

Under sista minuterna etablerar Fittja press på Prebens planhalva och har ett vasst skott efter marken utanför straffområdet där Runesson gör en jätteräddning och petar bollen till hörna.

Tillslut går visslan för första halvlek och det är ett positivt Preben som samlas i omklädningsrummet. Vi spelade efter vår matchplan och våra förutsättningar och känner att vi har stora möjligheter att ta detta om vi fortsätter på samma sätt. En justering görs dock på grund av #7 i Fittja som fått övertag på Prebens vänsterkant. Vi väljer att låta Johansson droppa ner mellan försvar och mittfält samt Miguel droppar ner bredvid Wahlström i ett 4-1-4-1 när vi försvarar för på sätt säkra upp våran vänsterkant under andra halvlek.

Det är tydligt att den defensiva justeringen gett resultat i andra halvlek då Preben ser mycket tryggare ut när #7 i Fittja försvinner ut mer ur matchbilden. Efter drygt 10 minuter kommer Wimnell in på högermittfält, ut går Johansson och Lindén tar plats bredvid Wahlström, strax därefter kommer Miettinen in på topp bredvid Skullman och ut går Chaves. Strax efter bytet kommer den gyllene chansen när Reza Jafari slår en hörna som Miettinen tajmar perfekt med huvudet och bollen seglar mot bortre krysset innan den tar i insida stolpe och rensas bort av ett pressat Fittja. En tydligt frustrerad Miettinen som i huvudet redan stod på Lemon bars dansgolv och firade.

Emil Skullman som slitit som ett djur och irriterat backlinjen under hela matchen med sitt tuffa närkampsspel hamnar i minut 80 i en duell med Fittjas kapten som väljer att skicka en lavett i nacken på Skullman. Detta uppmärksammar linjedomaren och Fittjas kapten visas ut efter stora protester.

De sista 10 minuterna inleds en press från Preben som lyckas vaska fram att par målchanser till där bl.a. Miettinen har ännu ett giftigt läge som räddas av målvakten, även Skullman har ett skott utanför och Wimnell får ett fritt drömläge i straffområdet som smiter utanför. Trots en man mer sista delen av matchen sluter det ändå 0–0 där Preben trots en stabil insats känner att två poäng förlorades snarare än att en poäng vanns.

– Vi tar ett stort kliv framåt när det gäller att jobba som ett kollektiv. Jag vill ta med mig inställningen vi kom in i matchen med och även ge ett stort beröm till samtliga spelare som levererade trots begränsad speltid för vissa. Till sist vill jag lyfta fram Fahlmans inställning, Skullmans arbete genom hela matchen, Runessons stabila insats i målet, Miettinens högklassiga nick och att Lindén gör en riktigt bra insats som defensiv mittfältare vilket styrker konkurrensen på mittfältet överlag säger Coach Anders Malmberg efter matchen.

Preben tar trots 0–0 med sig en krigarinsats där vi vinner majoriteten av duellerna precis som vi sa innan och defensivt ser vi mycket tryggare ut än i tidigare matcher. Nu saknas bara skärpan i avsluten innan det kommer att rassla till framåt.

Matchfakta Preben BoIS – Fittja IF 0–0

Gula kort: Johan Wahlström, Henrik Lindén, Emil Skullman


Spelarintervju: Steffen Rasmussen
18 april 2018 kl. 16:06 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Hallå och välkommen till Preben Steffen! Hur är känslan efter att kontraktet äntligen är påkritat?

Hallå och tack så mycket. Det kändes verkligen bra. Jag har provtränat sedan oktober så det är underbart att vara en del av Preben-gänget. En stor förlösning kan man säga.

Du är ju en av tre nya danskar inför säsongen, hur funkar det med språket? Måste resten av laget gå över till danska eller kommer svenska fungera?

Det är kul med fler danskar på laget. Om jag får för mycket hemlängtan kan jag prata liten danska med dem. Men det går bra med det svenska tycker jag. Självklart kan jag ibland vara ett stort frågetecken när det är mycket slang och uttryck i omklädningsrummet. Men oftast går det bra. Frågan är nock om ni förstår mitt ”skandinaviska”?

Hur har första tiden i klubben varit och har du några tankar om truppen?

Jag tycker att truppen ser otrolig stärk ut. Inte bara på planen men också i omklädningsrummet och på krogen. Vi är ett stort gäng med olika bakgrund och i varierande åldra. Det är härligt igen att spela fotboll på riktigt.

Det ryktas om att det vart rejält stökigt under årets första lagfest, var det några som imponerade extra mycket under kvällen?

Jag tyckte att alla gjorde ett rejält intryck den kvällen. Jag hoppas att vi får fler långa kvällen här under våren. Just det, jag är ju kommit med i festkommittén. Kanske vi ska börja planera inför den nästa lagfest.

Svärmorsblicken!

Svärmorsblicken!

Vad kan du berätta om din bakgrund som fotbollsspelare och hur hittade du till Preben?

Jag har växte upp i en liten stad på Fyn. I staden fants inte så mycket att göra men man kunna välja att spela handboll eller fotboll. Jag välde fotbollen. Sedan jag flyttade till Köpenhamn har jag spelat i den Fynska klubben Fionias Engle. Det var seriöst spel i matcherna men inte så mycket träning emellan.

Du är ju en bit hemifrån minst sagt! Vad fick dig att flytta till den svenska huvudstaden?

Under en tid när jag bodde i den norra delen av Ghana blev jag kompis med en lokal hövding. Han tog mig med till sina hövding-kollegor och tycket att jag gjorde ett rejält jobb för att knyta banden mellan Ghana och Danmark. Veckan innan jag skulle resa hem sa han att jag skulle vara ”hövding för Danska-Ghanesiska relationer”. Nu har jag fått blodad tand och vill vara hövding för Svenska-Danska relationer.

Vad gör du när du inte sparkar boll på Hägerstensåsen?

Jag arbetar som miljökonsult på Ramböll vart jag jobbar mycket med förorenad jord och vatten. Annars paddlar jag i kajak, spelar badminton och hänger med tjejen och nya kompisar.

Vilken position tycker att Coach Malmberg ska använda dig på och vad kan du bidra med till Preben?

Jag tycker att coachen ska använda mig i försvarat eller på mittfälten i vänstra sidan. Jag tror att jag kan bidra med högt humör och ro till spelet.

Du har ju hunnit se det danska landslaget under ett par glansdagar, vilket är den bästa årgången och hur mycket har Preben Elkjaer betytt för dig?

Tyvärr minns jag bara Preben som fotbollsspelare från klipp jag har på tv:n. Men glansdagarna var under EM i Sverige i 1992. Imponerande att några semesterglada killar kunna vinna samtidig med att det fanns humör och glädje över att spela matcher.

Har du några andra klubbsympatier?

Fotboll-quizen till lagfesten avslöjade att jag inte har så bra koll. Men jag tycker att Barcelona spelar snyggt och så har jag fortfarande sympati för OB (Odense Boldklub). Klubbens höjdpunkt får vara i 1994 då OB slog Real Madrid ut av EUFA-Cupen.

Vad kan Preben BoIS göra för att få in mer av den danska kulturen i klubben?

Fler öl.

 

Tre snabba!

Tuborg eller Norrlands guld? Båda

Christiania eller Stureplan? Helt klart Christiania

Kebab eller pølse? Pølse är gott.


Inför seriestarten: Alla nyförvärv
16 april 2018 kl. 07:11 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Ikväll drar Div 5 Södra igång och årets silly season har återigen varit aktivt. Dansken har varit på tå och lyckats knyta till sig flera sköna lirare, här nedan en kortare introducering till gänget som ska hjälpa till att sätta Preben på kartan i år.

Axel Thålin – Stadig mittback med bra vänsterfot. Brytningssäker, bra uppspel och läser spelet fint. Slagit sig in i startelvan trots tuff konkurrens om mittbackspositionerna.

Henrik Lindén – Snidare med fina passningsfötter och en härlig teknik. Nummer 10-material men kan även gå ett snäpp högre eller längre ner i banan. Poängmaskin?

Emil Skullman – Centertank eller mittback? Innermittfältare! Preben BOIS har en ny ”Erlingmark” på plats. Funktionell teknik parat med fysik och bra spelförståelse. Positionen är osäker, det vi däremot vet är att Skullman kommer vara nyttig för Preben.

Jakob Stolt – Yvig ytter med bra speluppfattning och bättre flås än han vill erkänna. Kan ev användas som ”modern ytterback” på vänstersidan. Har redan ”gjort skillnad” i Sociala Medier-gruppen.

Gustav Johansson – Tung men ändå lätt, glider fram mellan motståndare med snabba tvåfotare och sulfinter. Bra skott och bra speluppfattning, kommer ”vara på rätt plats” mycket i år och vi räknar med tvåsiffrigt i målkolumnen från Gustav.

 

Tobias Uller – En ny Victor Claesson? Vänsterfotad innermittfältare med driv i steget, underbart passningsspel och stenhårt skott. Resten av Div 5 Södra: nu är ni varnade, Uller är här!

Emil Helk – Dansk dynamit. Kanske det mest robusta landet i syd bjudit oss? Definitivt det Danskaste vi sett än så länge. Bygd som en åldrad linjespelare från Danmarks handbollslandslag. Elak på plan men alltid en burköl eller cigg till övers om man ses över borden.

Steffen Rasmussen – Lågmäld mittfältsdynamo som låter fötterna tala. Lika bra framåt som bakåt, bra skott och en härlig grabb att ha bredvid sig i omklädningsrummet. Hedersknyffel! En av tre(!!)Danska värvningar i år.

Niels Brolev – Seriens bästa huvudspelare? Seriens bästa flås? Seriens bästa lugg? Som hämtad ur Bachelor med sin stadiga bringa och sitt lena leende men låt inte svärmorslooken lura er, Niels tar och ger. Bjöd på hämndaktion i morgonkorpen och skadade sig själv. Som sagt, tar och ger…

Henrik Nordzell – Mittback som osar rutin och placeringssäkerhet. Lugn med bollen och trygg i försvarsspelet. Bra fötter och dessutom domare vid sidan av så Preben hoppas på fler ”hemmadomare” i år… Har redan visat stort ansvarstagande och åtagit sig ledarroll i ”Bokat-gruppen”, respekt!

Amir Khavari – Mittfälts-yrväder som dyker upp lite här och var med sin speed. Stod för årets mål redan i sin andra match för Preben. Distansskott i stil med Erik Edmans Spurs-rökare.

Niklas Jönsson – Reaktionssnabb linjemålvakt som sitt Skånska arv till trots verkar vettig (för att vara målvakt). Har imponerat på träningarna och kommer ge Runesson och Lage en match om första spaden. Har vi nånsin sett så här stadiga ut på målvaktsfronten? 3 grymma målisar + Teichmanns gråa mysbyxor att tillgå om det krisar.

Miguel Angel Justiniano Chavez – 50% tekniker och bollcirkulerare a la Iniesta + 50% rivigt presspelsmonster med Alexis-frenesi. Tunn men hård med bra skott och rappa fötter. En spelartyp vi inte har sedan tidigare i truppen.


Premiärtruppen mot Ösmo
15 april 2018 kl. 19:37 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Här kommer truppen till matchen. Jag har stött och blött de 23 anmälda för att få fram en stark elva och en bra mix av avbytare. Jag har plockat bort 7 man vilket aldrig känns okej men ett beslut måste tas och jag är utvald att ta det beslutet. Jag hoppas ni tar det rätt och visar på träningen att jag gjorde fel.

Truppen: André, Axel, Carlin, Skullman, Emil Svensson, Gustav, Khelil, Wahlström, Martin Karlsson, Micke Andersson, Drozze, Ole, Fahlman (mv), Uller, Wimnell, Victor

Jag hoppas att få se hela Prebenfamiljen på plats för att stötta grabbarna. Blåvitt förlorade igen så jag behöver glädje i mitt fotbollsliv och jag är övertygad om att de utvalda kommer ge mig glädjen tillbaka. Nu laddar vi…….


Matchrapport: Genrepet mot Pappas Pojkar
kl. 16:58 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Solen började gå ner, kylan lade sig över Mälarhöjdens IP och Emil Helk, skadad för dagen dyker upp med ett lock bärs och en näve cigg, världsklass! Det var dags för Preben att ta sig an Pappas Pojkar i genrepet inför morgondagens seriepremiär.

Dansken saknade förvisso ett par namn men kom ändå till spel med en stark trupp, dock ännu en gång utan målvakt.

Startelvan såg ut som följer:

Wimnell(!)

Jahren(c)-Khelil-Thålin-Fahlman

Lindén-Drozze-Wahlström-Amir

Uller

Miettinen

Matchen sparkades igång och det var Pappas Pojkar som trots pressförsök från Preben tog kommandot och läts rulla boll under större delarna av första halvlek. Det skapades en del chanser åt båda håll, i Preben löpte Miettinen sig till ett par chanser men skärpan saknades dessvärre i avsluten och det var tillslut Pappas Pojkar som rättvist tog ledningen i mitten av första halvlek och de lyckas även göra 2–0 direkt därpå efter en miss i kommunikationen i försvaret. Wimnell gör dock en stabil insats i kassen i första halvlek och ska inte lastas för något av målen.

Efter en trasslig situation i straffområdet så tilldöms Preben en indirekt frispark och Uller som även idag ser riktigt fin ut (klassnyförvärv!) trycker dit 2–1 när en dryg halvtimme var spelad. En del byten görs hos dansken där bl.a. Carlin gör sin comeback och byter av Thålin i backlinjen, även Nordzell, Johansson, Miguel och Skullman kommer in. Och det är också de två sistnämnda som ligger bakom kvitteringen i slutet av den första halvleken. Miguel slår ett fantastiskt inlägg som Skullman lugnt och behärskat dämpar med klacken innan han trycker dit bollen i slutet av den första halvleken.

I andra halvlek byter Miettinen av Wimnell i målet. Han hinner tyvärr bara göra drygt 10 minuter där bak innan han i en motläggssituation med en anfallare får en smäll på foten och tvingas bryta, uppgifter säger dock att det inte är någon allvarligare skada och han ska vara redo för spel i premiären. Jahren får för andra matchen i rad sätta på sig handskarna och står för ännu en stabil insats.

Andra halvlek bjuder på böljande spel och Preben har svårt att behålla bollen under längre perioder. Pappas pojkar gör det bra och i mitten på andra halvlek gör dom även 3–2 när en av deras mittfältare tillåts driva genom Prebens planhalva och får ta avslut strax utanför straffområdet. Efter ett par skadekänningar görs några sista byten där Khelil får komma in som anfallare(!). Preben jobbar sig in i matchen ju längre tiden går och lyckad trycka tillbaka motståndarna i slutet av matchen. Det är också Khelil som efter en vacker nickskarv från Wimnell trycker dit kvitteringen i slutet av matchen, klassavslut! Seglar han månne upp som ett alternativ där framme inför premiären?

Under sista 10 av matchen är det bättre spel från Preben och ett segermål hängde i luften.

Khelil hinner även med att språngnicka strax utanför målet på hörna i sista minuten innan domaren blåser av.

3–3 slutar det och en spelmässigt lite sämre insats än matchen mot Rotebro, all heder till Pappas Pojkar som gör en bra insats. Dansken kan ändå ta med sig att vi gör tre mål framåt och att vi trots underläge x2 orkar resa oss och kvittera dubbelt. Nu är det fullt fokus på morgondagens seriepremiär mot Ösmo! Med 23 man anmälda har Coach Malmberg en del att fundera på gällande vilka som spela, truppen släpps under kvällen, hoppas vi ses imorgon!


Older Posts »
« Preben BoIS startsida | Admin »