NYHETER
Prebens första match 2018
11 mars 2018 kl. 22:27 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Efter 1 utomhusträning och ett evigt harvande i obskyra små inomhushallar så var det dags för Preben att rulla igång årets första träningsmatch. Då vintern lagt sig som en kall filt över stockholm spelades matchen inomhus på Bosöns anläggning i det väldigt blåa området Lidingö. Som gammal kpmlr:are infann sig snabbt en känsla av klassförakt men vi var inte där för att stå på barrikaderna utan för att spela fotboll. Efter en del sena avhopp blev vi till slut 16 man. Tempot i första halvlek var bra för att vara en premiär och Prebens press var imponerande. Emil Svensson som ytterback visade vägen med sitt presspel och motståndarna lyckades aldrig att komma runt honom. Preben dominerade första halvlek även om motståndarna hade den första ramträffen men det var en av få chanser dom skapade mot ett solit Preben som jobbade som ett lag. Efter ett par tunga kapningar av Fahlman och Victor så såg man att Preben kommer bli tunga att möta i år. Rönnlund, Victor, Linde’n och Ole’ hade helt öppna lägen som borde genererat mål men ett ribbskott var det närmsta Preben kom. Distinkta avslut är något vi måste träna mer på. Förövrigt ska vi nämna Rezas kämpaglöd och helt fantastiska fint som lurade upp deras högerback på läktaren. När vi summerade första halvlek så var vi ganska nöjda. Vi skapade chanser, hade bra positionsspel även om ett par gubbar låg konstant fel men dom kompenserade det med att jobba hårt, väldigt tryggt och stabilt försvar och vi dominerade innermittfältet.

 

Andra halvlek: Efter att coach genomfört väldigt många byten i slutet av första kunde man se att positionsspelet började vackla. Vi blev ett väldigt långt lag och motståndarna hade väldigt mycket bollinnehav de första 20 min. Det skapades dock inte speciellt mycket så 2 baklängesmål på 4 min kom som en blixt från klar himmel. För att ta tag taktpinnen ändrade coach om till 3-4-3 vilket betalade sig direkt. Ole’ satte straffen i krysset efter att motståndarna spelat handboll i straffområdet. Preben fortsatte trumma på och Reza skapade ett jätteläge efter en en väldigt bra individuell prestation men han valde att avsluta själv från kortlinjen istället för att spela in till en helt fristående Linde’n. Det är sånt som händer och Reza valde att be om ursäkt, stort. När vi var som hetast så insåg vi att vi var på Djurgårdsmark då TerrorTommy 2.0 stormade planen och attackerade domaren för att hans son skulle få träna amerikansk fotboll, vi hade dragit över tiden. Så de sista 14 min blev aldrig spelade och det innebar att Preben åkte på däng. Coach meddelade att vi måste ha lite tålamod nu när en tredjedel av laget är nya och det tar ett tag att svetsa samman ett lag och för att påskynda denna process kommer Prebendagen nästa vecka väldigt lägligt. Coach meddelade att det finns inget bättre än att få höra sanningen när folk är berusade, väl mött kamrater!!!!!

Uppdatering!!! Coach meddelade att han ville lyfta fram Wimnells eminenta agerande som försvarande anfallare. Han följde instruktionerna till punkt och pricka. Bra jobbat!!

 


Anders Malmberg Audell – Ny huvudtränare!
7 mars 2018 kl. 22:50 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Tjena Malmberg, hur är läget? 

– Jo tack, jag försöker få ordning på mitt liv efter att ha jobbat extremt mycket de senaste 2 ½ åren. Både min fysiska och psykiska form var en härdsmälta under slutet av förra året men nu börjar det gå åt rätt håll

Får vi se Malmberg i kostym eller träningsoverall under årets matcher?

Får vi se Malmberg i kostym eller träningsoverall under årets matcher?

Har du passat på och njutit av det myckna snöandet i pulkabacken senaste veckan eller skyr du kylan som pesten?

– Själv ser jag mig som en kille som korsar ishavet i kajak, åker skidor till Nordpolen, ger mig ut på kanten mellan is och öppet hav med långfärdskridskor och klappar isbjörnar på magen men min fru och mina barn ser mig nog som en soffliggare som kollar sport på TV och hellre står och tittar på när barnen åker pulka istället för att åka med dem. Kollar man på statistiken över antalet Göran Kropp-aktiviteter jag har gjort så visar det sig att min familj ligger närmast sanningen

 

Och för att föra samtalsämnet in på fotboll, ute-träningarna närmsta två veckorna ställs in och vi får fortsätta harva runt i dammiga inomhushallar, vilka komplikationer ser du med detta, hur påverkar det försäsongen och truppbyggandet? 

– Det är tråkigt men förutsättningarna är samma för alla lag. Med flertalet nya namn på dansgolvet + alla de som är nya sen jag lämnade Preben så hade jag självklart velat se mer av dessa på fullplan för att kunna få en mer rättvis bild om kvaliteterna. Vi får väl se hur många träningsmatcher vi får till innan säsongen drar igång men av erfarenhet så behövs minst 5 för att få en struktur på spelet och bygga upp hur vi ska agera på planen.

– Min filosofi inom fotbollen är väldigt enkel, agerar vi som ett lag och får truppen att trivas så kommer resultaten komma. När jag och 2m-mannen analyserar våra konkurrenter i serien så ser vi att de lägger mer fokus på löpning nu när planerna är som dom är och det är klart att vi kommer tappa en del i kondition initialt på säsongen då dom kör löppass 2-3 dgr i veckan nu. Därför är mitt budskap tydligt när truppen går ner till gymmet och lyfter skrot. Kör inte bara triceps utan ta 20-30 minuter och kör också ett hårdare löppass

Det verkar vara ett bra inflöde i år igen, hur tycker du nyförvärven sett ut och var i banan kan du se mer förstärkningar?

– Genom åren i Preben har gapet mellan mindre bra spelare och riktigt duktiga lirare varit stort, nu tycker jag att vi ser en helt annan jämnhet i år och det tror jag kommer vara till fördel. Jag tar hellre en bra spelare med kämpaglöd än en väldigt bra spelare med taskig attityd. Landslagets Zlatan-statistik är tydlig, vi tar mer poäng utan honom än med. Sen finns det 2-3 spelare som sticker ut extra bland de nya men som den gamla moderatkommunist jag är så tycker jag att duktiga individer är viktigt men fotboll är en lagsport och hur laget agerar är det viktigaste. Det som är bra är att samtliga nya visar en väldigt bra attityd och jag är väldigt nöjd med vad jag har sett.

I och med nyförvärvens framfart på träning så har det hörts en del oroliga tongångar från tidigare stöttepelare som kanske räknat med speltid trots bristande träningsnärvaro, känner du någon oro för att det kan finnas missnöjda klubb-legendarer som får nöja sig med en bänkplats när serien drar igång?

– Sex, pengar och konkurrens är de 3 stora drivkrafterna hos människan och spelar du i Preben så får du ligga mer sällan (fast med bättre kvalitet), du får betala för att vara med och då blir konkurrensen den viktigaste drivkraften vi har för att få engagemang. Fördelen jag har är att jag inte har några tighta band med ngn i truppen (förutom Malicki och han är värd en del fördelar) och rättvisa är ett ledord i allt jag gör.

Sen har inte alla samma förutsättningar att träna och det får man också ha med i beräkningarna. Har man varit gift i 19 år med 2 barn så vet man att livspusslet inte alltid är så enkelt att få ihop.

Skippar man träningen för att det blåser lite ute eller är lite kallt är detta inte okej och jag hoppas att man tänker på laget när man tar sina beslut om att vara med.

Sen är det viktigt att vara öppen och ärlig. Sen kommer det finnas missnöjda spelare under denna säsong men jag har inga problem att ta obekväma beslut. Jag är helt för en öppen dialog med högt i tak, men det är jag som har sista ordet vid ex laguttagningen.

Du är ett relativt oskrivet kort som tränare i Division 5 Södra, vilken typ av fotboll och vilken typ av ledarskap kan supportrarna vänta sig? 

– När det kommer till ledarskap så är fokus på gruppen, att trivas, ha skoj, vara transparent och mycket reflektion. Jag vill få till en kultur där vi ser positivt på varandra och skapar ett bra klimat för diskussion

Sen kommer jag jobba mycket med reflektion över sin egen insats snarare än att vi ska hitta fel hos varandra. Den som jag lättast kan påverka är mig själv. Att försöka påverka andra är svårare. För egen del gäller det att dra ner på mängden smålustiga kommentarer för att det inte ska bli flamsigt och ibland har jag förmågan att slänga ur mig något för att skapa en reaktion. Det ska finnas mycket glädje men det måste också finnas en viss mängd allvar i allt vi gör.

Taktik och spelidé vill jag inte ventilera här men med tanke på omsättningen av spelare som startar en match så är det en utmaning att ha en allt för komplicerad spelidé. Därför kommer vi börja enkelt för att sen bygga på. Vi kommer också initialt fokusera mer på försvarsspel där vi kommer sätta press på ett smartare sätt än vi gjort tidigare.

Sen har jag de senaste 5 åren haft tankar på att införa hockeybyten och lite andra intressanta idéer men det kommer jag vänta med. Jag kommer bolla mycket med Victor, Ole och Martin runt taktik och spelidé

Hur har dina år i Belgien format dig som ”fotbollstänkare”? Tar du med dig några ideologiska ståndpunkter eller tekniska detaljer från landet med världens just nu mest effektiva talangskola? 

– När jag bodde i Belgien umgicks jag en del med en norsk kille som arbetade inom Vincent Kompanys fotbollsakademi och han har nu dragit ner till Dubai för att ingå i Christian Wilhelmssons stall. Vi hade många intressanta diskussioner runt fotbollen och vikten runt gruppdynamik och struktur. Dock diskuterade vi mestadels hur man bygger upp en organisation runt fotbollen. Jag gjorde även en match i den belgiska ligan tillsammans med Malicki där vi bildade ett dominerande innermittfält (vann med 10-0). Naturligtvis går det inte att jämföra Belgisk fotboll med svensk, div 5 spelare i Belgien får betalt för att spela. Mina jobbarkompisar fick 40-50€ för en vinst. Därför tar jag med mig mer från vad jag har lärt genom att hantera 70 individualister i ett projekt och hur man skapar samsyn och en kultur som genererar resultat.

Som en av åldremännen i föreningen så sitter du säkerligen på många fina danska minnen, vilket danskt landslag ligger dig varmast om hjärtat och vilka danska spelare är dina favoriter?

Sören Kierkegaard, en av Malmbergs litterära favoriter.

Sören Kierkegaard, en av Malmbergs litterära favoriter.

– Laget 1986 är givna favoriter. Spelare förutom Preben är och har varit: Jan       Mølby, Michael Laudrup, Morten Olsen och Søren Kierkegaard. Den siste är     visserligen filosof men hans storhet är enorm, han myntade bl.a. de bevingade   uttrycken: ”Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att   förlora sig själv” och  Det har sedan min tidigaste barndom suttit en pil i   mitt hjärta. Så länge den sitter där är jag ironisk – dras den ut, så dör jag”

 

Vilken/vilka är din/dina favoritklubb/favoritklubbar förutom Preben BOIS?

Dagens ungdomar som följer spelare istället för lag förstår jag mig inte på. För mig finns det bara ett lag. Har åkt land och rike runt för att följa blåvitt och sett samtliga internationella cupmatcher hemma sedan 1982. Höjdpunkterna är självklar 82 och 87, 90, 91, 93, 94 och 95 + Uefa Champions League 1994/1995 där Blåvitt vann gruppen före Manchester United, Barcelona och Galatasaray med 4 segrar 1 oavgjord och 1 förlust. Sen om det finns lite tid över så följer jag även Frölunda, Redbergslid, QPR och Preben BoIS.

Berätta lite om ditt liv utanför fotbollen, familj? Jobb? 

– Gift och har 2 barn, jobbar på ett av våra 2 fantastiska lastbilsföretag vi har i Sverige och har snöat in på gigantiska projekt som det har gått troll i. När projekten inte har levererat på ett antal år så brukar de ringa mig och hittills har jag haft matjord i fickorna och lyckats få rull på projekten. Jag har själv inga större kunskaper om det vi ska leverera i de projekt jag har

drivit så jag ser till att få resultat genom att jobba genom andra.

Nu tar jag över Preben som gjorde sitt bästa resultat någonsin, det är en helt ny uppgift för mig men man måste prova på det också.

Hur spenderar du helst en ledig helg?

– Just nu i sängen eller framför TVn, men annars gillar jag att umgås med folk och/eller resa

Korta/snabba:

Estrellas Grillchips eller flæskesvær? 

Enkelt Estrella, har varit där flera gånger och besökt fabriken. Min bästa kompis jobbade under flera år på Estrella och att få se dessa 40 ton chips som produceras varje dag är en ynnest. Sen att få uppleva hur de skottar chips med snöskyfflar, äta dom varma från bandet och få se hur dom tar bort dom brända chipsen är en upplevelse

Danskt 4-3- 3 med frejdig offensiv eller Svenskt 4-4- 2 och stadig defensiv?

Det ena behöver inte utesluta det andra men för att citera Stig Helmer i riket ”Tack, ni svenska vakttorn. Med plutonium tvingar vi dansken på knä. Här: Danmark, utskitet av kalk och vatten. Och där: Sverige, hugget i granit. Danskjävlar. Danskjävlar!”. Försvaret och de svenska vakttornen i backlinjen är det viktigaste så initialt är det försvarsspelet

Danska modeundret eller svenska modeundret?

Med 106 kg på vågen så köps det inte nya kläder. Det enda alternativet skulle vara att göra som king size Homer Simpson och köpa en kaftan

Böderna Herreys eller Olsen Brothers?

Självklart Herreys, när låten kom var den lika revolutionerande som Matrix eller Big Mama i Blåvitt. Själv har jag samtliga schlagerfestivallåtar utan 4 i mp3 format från 1958 och fram till 2002 då konceptet ändrades med deltävlingar

Till sist vill jag bara vädja om att ha lite tålamod med min förmåga att lära mig namnen, det kommer ta ett tag till innan det sitter och det handlar inte om respekt utan mer om att jag måste plocka ut en sak från hjärnan för att få in något nytt

Tack för den här gången Anders, Redaktionen känner sig trygg med ditt ledarskap och vi ser just nu mycket fram emot hur du ska mönstra laget för söndagens match mot Redbrick!!


Upphämtningen på Enskede IP
16 september 2017 kl. 13:17 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Prebens Bois styrde skutan mot Enskede IP på fredagskvällen med förhoppning om höstens första seger men efter en dramatisk slutforcering fick man till slut med sig ett kryss efter både en reducering och kvittering under matchens sista 25 minuter mot ett taktisk skolat hemmalag.

Preben, serieledare vid sommaruppehållet, har som bekant inte rosat marknaden under hösten. Det som varit stolpe in under våren har varit stolpe ut under hösten. Preben för dagen utan bröderna Claesson och tandläkaren mönstrade ändå en stark elva med Wahlström som var tillbaka efter ett tre veckor långt skade- och sjukdomsuppehåll. 25 minuter senare var spyan nära och Wahlström såg resten av matchen från bänken.

Första halvlek präglades av ett spelförande Preben där Stureby snabbt föll hem med hela laget. Ett omständligt passningsspel som sällan hotade Sturebys backlinje medförde att Preben inte fick något tryck framåt. Stureby var istället snabba framåt så snart man brutit bollen och skickat upp den på den gamla landslagsspelaren! (räknas januariturnén egentligen?) Olof Guterstam som förtjänstfullt höll Prebens backlinje på tårna och gav Stureby tid att lyfta laget och kontringsspela. Ett rakare spelat Stureby tog också ledningen efter en fin vändning i straffområdet från tidigare nämnda Guterstam som rakade in bollen bakom Sebbe efter en fin vänding.

Preben fortsatt söka luckor centralt och luckra upp Stureby men utan att komma igenom. Det gånger det blev lite farligt framåt var när Prebens yttrar fyllde på och fick in bollen i boxen men inte ens då var det särskilt nära en klar målchans i första halvlek. Istället fick Sebbe avstyra både ett och två klara målchanser. 1-0 till hemmalaget i pausen och ett bekymrat Preben fick gå till halvtidsvilan med flertalet frågor att besvara.

Halvtidsvilan gav chans för Preben att justera detaljerna i spelet och alla var överens om att fortsätta hålla i bollen men med snabbare leverans samt trycka upp yttrarna ytterligare och få in boll i boxen därifrån.

Andra halvlek och Preben ägde ännu mer boll och tryckte ner Stureby ytterligare ett par meter in på egen planhalva men fortsatt utan att skapa några klara chanser. Centrallinjen med en för dagen duktig Loebbert i spetsen tillsammans med Khelil och Love stoppar flertalet kontringar och snabbt vann tillbaka bollen till Drozze som kunde fördela vidare. Men istället för att Preben lyckas komma till avslut får Stureby i en kontring en billig frispark ett par meter utanför straffområdet och i det våta gräset får bollen extra fart samtidigt som en skymd Sebbe reagerar en tiondels sekund försent. 2-0 och en desperat jakt tog nu vid. Fler bollar matades in i boxen fram kanterna. Vänsterkanten med inbytte Olsson och Amirali fick snabbt övertag på sina gubbar samtidigt som Ole som från morgonens korpmatch var full av självförtroende fick in en riktigt pärla som måltjuven Anton G förtjänstfull rakade in på typiskt måltjuvmaner. 2-1 och Preben hade fått vittring på sitt offer.

Stureby föll allt mer hemåt och bevakade sin ledning samtidigt som Preben gick ner på trebackslinje och skickade upp Love som target. Med tio minuter kvar så får inhopparen Tobias Wimnell bollen i boxen och likt sin Idol Harry Kane svänger han runt på en femöring och skickar in kvitteringen. Momentum för Preben som fortsätter med bollar och folk i boxen men dessvärre inte lyckas skapa fler klara chanser.

2-2 och den för dagen duktiga domartrojkan satte punkt för matchen. Två lag som båda ändå kan vara nöjda med poäng utefter hur matchen utspelade sig. Undertecknad vill lyfta fram lagmoralen där humöret hölls upp och ingen vek ner sig trots underläge. Preben tog också ett steg framåt både spel- och inställningsmässigt och trots att Preben står utan seger under hösten så kommer segrarna komma om det byggs vidare på dagens laginsats.

Mål:

2-1 Anton G (ass Kapten Olé)

2-2 Tobias Wimnel (ass Love Hedenvind)


”Prebens sommarpärlor”
7 juli 2017 kl. 16:28 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Vad ska truppen och ledarstaben hitta på i sommar och vilka tips kan de bjuda på för alla fans?

Redaktionen gjorde en rundringning och här är svaren vi fick.

Runesson: Saint-Tropez. Enligt vissa i mina kretsar så är Montenegro det nya Saint-Tropez men det tycker jag är ett jädra ”Sosse-tjafs”. Saint-Tropez är alltid Saint-Tropez och det finns inget ställe där skumpan är lika kall som i ”Troppan”!

 

Martin Karlsson: Dansbandsveckan i Malung. Så länge du står ut med smörig och käck dansbandsmusik så finns det brudar och öl så det räcker och blir över! Inga är så villiga som de medelålders Dalkullorna man hittar där! OBS. Egna gummin rekommenderas.

 

Seger: Raw food-kurs på Österlen. Brukar vara väldigt berikande för både kropp och själ. I år ska jag försöka hinna med work shopen ”Så finner du ditt inre lugn” när jag är där nere, Regina Lunds exmake håller i den, då vet man att det funkar!

 

Khelil: Unga Vuxnas årliga sommarfest vecka 30. Det blir ett jädra röj! Tyvärr får vi inte bjuda med någon men jag kan försöka smyga in en eller två personer om ni hör av er i tid. Vågar inte chansa på fler än så, det blir så jävla dålig stämning i Facebook-gruppen då…

 

Carlin: Nakenbadet vid Svärdsön. Jag och några polare brukar glassa ut med båten och ligga och flyta 50m utanför klipporna. Med en bra kikare ser man fan ALLT! Själv har jag investerat i en Kamakura 10X25 MR3, kan räkna leverfläckarna på solbadarna om jag vill, Japansk kvalitet!

 

Wikstrand: Norrlands inmark är idyllisk på sommaren. Ensamheten, myggen och de ljusa nätterna som gör det omöjligt att sova, för mig är det ett mysterium att Norrland avbefolkas…

 

Svante: Almedalen. Med en bra pressackreditering på Almedalen behöver man inte många kronor på fickan. Rosé-minglet med Annie Lööf (C) brukar vara det bästa. Jag står ju inte för deras politik men lite nyliberal smörja kan jag allt hantera om det bjuds på snittar och kyld dryck!

 

Teichmann: Det viktigaste på sommaren och även de andra årstiderna är att vi försöker bryta strukturerna i samhället och slå oss fria från de fack vi sorteras in i. Män måste också kunna gråta. Visst jag har jobbat för AIK men jag är inte uteslutande positiv till pennalism för det, där måste en ha känsla för när det passar och inte. Sen brukar Nöjesguiden ha en lista med Sthlms bästa uteserveringar, den är en bra guide.

 

Wimnell: Varthelst där bar överkropp är socialt accepterad. Thailand, Rivieran, Gotland, Hornsbergs Strand, det är inte så noga så länge man kan gå i bar överkropp och solen skiner.

 

Drozze: Själv har jag inget ledigt i sommar. Ny bil och lägenhet gör det omöjligt. Vecka 30 ser för jävlig ut, på söndagen har jag 6(!) visningar. Men för den som har semester kan jag tipsa om Öland.

 

Anton: Dansbandsveckan i Malung. Så länge du kan stå ut med redig fylla och den kåta stämningen så finns det många godbitar i årets program! Jag ser framförallt fram emot Barbados, Lasse Stefanz och lite mer okända Foxie, de tror jag kommer bli nästa stora dansband.

 

Körhan: Jag hyr en stuga utanför Borlänge under några veckor, det enda kravet var att det skulle finnas ett mysigt utedass och ett juste kebeb-hak inom 1,5 mils avstånd. Jag har laddat med en pall dasspapper och två travar 91:an Karlsson.

 

Malicki: Jag ska med ut på turné med ”Respect my Hustle”-gänget. Som hus-DJ. Nu när Sleepy inte turnerar så mycket längre så behövde de en tung snubbe för att spinna vax. Vi ska riva hela haket har jag hört.

 

Filip: Marstrand. Så klart. Himmelen på jorden om du frågar mig. Inte mycket slår en bättre skaldjursmiddag på Skäret och efterföljnde skiva. Club-blazer, sidenmorgonrock, mockaloafers, den nautiska pullovern, alla godbitar från garderoben ska luftas under vecka 30!

Sommartider innebär semester, hemsidan är lite lugnare just nu men titta gärna in, vi ska försöka hålla uppe takten och läsvärdet.

Glad Sommar från Serieledarna!!


Halvtidsanalys: Serieledare!
kl. 11:59 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Första halvlek av säsongen är nu spelad och vi kan väl enkelt summera det till att Dansken, tillika Preben BoIS checkar in till semestern som serieledare i Division 5 Södra.

Hur gick nu det här till då? Förra säsongen lyckades man rädda kontraktet i de sista omgångarna och likt tidigare säsonger så fick man kalla in allt folk man hade att tillgå, så väl nya som gamla. Trots det kom man ofta till matcherna med endast 1-2 avbytare och otränade fotbollsspelare. Men i den här föreningen är kärleken till emblemet extremt starkt och i de värsta av situationer så blir Preben bara farligare och farligare – för vilket motstånd som helst.

När försäsongen inför 2017 skulle dra igång hade ledningen ritat upp en vattentät matchplan för säsongen. Man hade identifierat samtliga brister och påbörjat arbetet med att bygga upp en ny trupp. Kriterier som träningsnärvaro och engagemang mellan matcherna var en av de viktigaste. Där efter började arbetet med spelarrekryteringar.

Preben fick draghjälp från den gamla medgrundaren av föreningen i Fredrik Jönsson som klev ut i sociala medier och raggade spelare – precis som den gamle högerbacken Patrik Sjögren(numera Brenning). Förfrågningar om provspel började hagla in och helt plötsligt så stod Preben där på försäsongen med 25 – 30 spelare inomhus.

När allt kom till kritan hade man valt ut en grupp nya adepter för den rödvita tröjan, samtidigt som man vemodigt sa hejdå till några av klubbens trotjänare och ikoner som antingen flyttat, eller valt att lägga skorna på hyllan.

När väl träningsmatcherna började kicka igång var det ett hungrigt Preben, lite kantigt på sina håll med nya spelare som skulle lära känna både Preben och spelarna och även i motsatt riktning. Man dammade av ett topplag i Division 7 i Gärdets FF tämligen enkelt i första matchen. En match man främst kommer ihåg där toppspelaren Victor Claesson gjorde debut och var delaktig i samtliga mål framåt. Men även Emil Svensson fina kantspel i så väl offensiven som defensiven. Nästkommande matcher var det nyförvärvet Micke Andersson show. Dessvärre ådrog han sig en skada och missade nästan hela vårsäsongen – men vilket sparkapital Preben har till hösten där!

Premiärfiaskot blev vändning
Matchen efter var hela laget utbytt där Preben luftade provspelare. Ett starkt Hedvigslund sänkte Preben totalt och med sin effektivitet och man tillät aldrig bortalaget komma in i matchen. Där efter förlorade inte Preben någon mer match på försäsongen och man kom stärkta in till seriespelet. Nyckeln på försäsongen blev kontinuitet, något man saknat sedan man vann division 7 för några år sedan. Oftast så fick Seger möjligheten att ställa upp med samma centrallinje till matcherna.

När väl serien skulle sparkas igång kom man med en bred trupp ner till Jordbro. Avsaknaden av poängspelaren Victor Claesson skulle dock bli markant och man Jordbro knep till slut alla tre poäng inför ett 100-tal åskådare. I ärlighetens namn så hotade aldrig Preben om de tre poängen heller och Jordbro var det starkare laget. Nedslagna och besvikna åkte man hem och knöt näven i fickan och lovade sig själva att aldrig göra en lika slät insats igen. Det skulle man fram till sommaren heller inte göra.

Efter premiären skulle Preben inleda sin starkaste period i klubbens historia. Seger fick match efter match skicka ut det starkaste manskapet han förfogade över. Spelarna började bli bekväma med sina bordsgrannar där ute på planen. Detta i kombination med Danskens ”aldrig-ge-upp-mentalitet” borgade för hela 9 matcher utan förlust och 6 raka vinster.

De matcher som stod och vägde mot sluttampen vann man efter tunga forceringar och sylvasst kontringsspel när motståndaren var som tröttast. Det som man främst såg i matcher som mot Irakiska, Örby, Stureby och Vårby Gård. I vinstraden hittar vi också den tidiga seriefinalen mot IFK Tumba som en av höjdpunkterna.

Nyckeln: Kontinuitet i startelvan
Tittar man på spelarmaterialet som i år gått in och gjort direkt skillnad så ska egentligen hela truppen lyftas. Alla bidrar på så väl match som träning och mellan alla tillfällen med sitt brinnande engagemang för klubben. I år har vi sett spelare som Ole Jahren Andersson på ett föredömligt sätt ta över kaptensbindeln från Martin Karlsson som behövt prioritera bort fotbollen till stora delar. Ole har lett trupperna med passion och hjärta, precis som en kapten för Preben ska göra. På tal om hjärta och passion så hittar vi också nygamla målvakten Tobias ”Lage” Lagerström i kassen igen. Vilken säsong han har haft!

Vi har lyft fram Victor Claesson tidigare, men hittar också nyförvärv som Filip Olsson, halvskadad Micke Andersson, Niklas Ljungfelt och Andre Miettinen som varit lysande på sina respektive positioner. Adam Kaeys fysik är något vi alla väntar på, då det finns fint sparkapital där. Dock så har vi en annan spelare som verkligen klivit in och blivit tungan på vågen, match efter match. Anton Gustavsson. Han har inte kunnat spela alla matcher, men de han har spelat har han hamnat i målprotokollet. Den sista pusselbiten i årets trupp – och vilken pusselbit.

Det finns naturligtvis flera spelare som Jacob Khelil och andra man kan lyfta fram. Den gubben har varit enorm i sin nya position i år som mittback. Främst så är det kollektivet och tålamodet i Prebens spel som gör att man sitter i förarledning. Dessvärre så avslutades vårsäsongen på ett lite tråkigare sätt med matchen mot Santiago. Något vi skrivit om tidigare.

Preben går nu till sommarvila och välbehövlig sådan. Första halvan har bjudit på flera kanonmål(läs Reza Jafari) och skönspel, men också solida krigarinsatser när spelet inte stämt. Roten är gemenskap och kärlek till emblemet. Ett kvitto på detta ser man främst hos nyförvärven som har tagit till sig Prebenmodellen så väl på som utanför planen. Trots att laget endast tränar en gång i veckan sedan starten 2010 så står sig Dansken starkare än någonsin och parkerar som serieledare i Division 5, sin högsta placering någonsin i föreningens historia.

Trevlig sommar alla där ute!


Kapten Jahren samlar styrkorna! Intervju inför kvällens drabbning mot Rönninge/Salem
12 juni 2017 kl. 12:23 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd
 1. Preben har under säsongen gått som tåget i serien och stått för en publikfriande fotboll, varför är Preben så bra i år?

Kontinuitet, några riktigt lyckade värvningar och en väldigt stark lagsammanhållning. Flera matcher har stått och vägt och där har vår sammanhållning och vilja att ta jobbet för varandra hjälpt oss till 3 poäng.

 1. I år kan Preben dessutom stoltsera med näst minst insläppta mål i serie, blott 11 stycken. Varför har det gått så bra försvarsmässigt i år?

Kontinuiteten är viktig, särskilt i försvaret, den har vi i år. Sen har vi hittat helt rätt med vårt mittlås, Ljungfeldts lugn och längd bredvid Khelils snabbhet och brytningsstyrka. På kanterna har vi åtminstone 6 olika spelare som kan gå in och stänga butiken. Stor konkurrens som sporrar alla. Även spelarna på mitten och i anfallet ska plussas, det är verkligen ett kollektiv som försvarar.

 1. Inför säsongen så valde Coach Seger att flytta ner dig på högerbacken. Det är fler spelare som motvilligt fått matchas i den rollen.  Var positionsbytet något du själv önskade eller bottnar det i en schism mellan dig och Coach?

Schismer mellan mig och Coach finns alltid. Det är ett tungrott samarbete och alla som jobbat med Seger vet hur krävande han kan vara. Han sitter på att psyke som kan slå åt alla håll. Innan matchen mot Stuvsta  i senast var han på väg att lägga ner klubben helt pga att vi saknade 3 par röda matchstrumpor. Där får jag gå in och vara en motvikt, den sansade rösten i Segers så förvirrade sinne.

 

Seger, inte alltid så här positiv...

Seger, inte alltid så här positiv…

 

 1. Hur har det funkat för dig att lira som högerback i år?

Apropå positionsbytet så har Seger hittat rätt för mig, jag trivs jättebra på högerbacken och tycker att det har gått bra än så länge. Jag tycker inte att vi på flankerna i Preben blivit överglänsta av några andra ytterbackar än så länge i serien.

 1. Inför säsongen blev du utnämnd till lagkapten, hur kändes det att få det förtroendet?

Det känns hedrande och jag försöker göra mitt bästa för att leva upp till klubbens store man, Martin ”Årsta-Ålen” Karlssons fina uppförande.

 1. Nu har du en match i kroppen efter ditt speluppehåll då du var i Barcelona en vecka. Oroade Ultras fans tror att din semester i Barcelona, där det bjöds på obegränsat med svala drycker och dansanta damer har påverkat din fysiska status, hur är matchformen? 

Det har de rätt i! Sangrian har satt sig i benen, men jag har fått några dagar till att återhämta mig på nu och ska vara tillbaka i ”Helveg-klass” i afton. Oron just nu är evenemangshelgen som precis varit, många i truppen var ute och tassade både fredag + lördag, det klarar de flesta inte av.

 1. Imorgon tar sig dansken sig an svårspelade Rönninge/Salen. Dansken kommer med sin starkaste trupp någonsin. Hur ser du på matchen?

Jag tror vi tar oss i kragen nu efter två svagare matcher. Rönninge har enligt Seger ”gått som ett spjut” men jag tror att det böljande spelet som det brukar bli mot de kommer passa oss, särskilt våra yttrar.

 1. Rönninge är ett mycket duktigt fotbollslag och har ett högkvalitativt mittfält och starka huvudspelare, ifjol gjorde dem bland annat två mål på hörnor i en svängig match på deras hemmaplan. Hur skall dansken stoppa deras målfarlighet vid fasta situationer?

Osäker på om vi kan göra det. Vi är för svaga i de lägena. Men då kanske vi får tänka till lite extra ikväll och se till att släppa till så få hörnor som möjligt och inte dra på oss massa onödiga frisparkar. Sen har de 1 spelare som är outstanding i luften, då kanske vi ska markera honom med 2 spelare, en som tar boll och en som går på kropp och screenar?

 1. Till matchen får dansken tilbaka den duktiga mittfältstrion Gustav Claesson, Oktay Körhan och Johan Wahlström. Vad kan dessa herrar uträtta imorgon tror du?

Jättemycket. De är klasspelare alla tre! Det är en delikat uppgift för Seger att plocka ut en startelva. Vilka som än spelar så kan jag åtminstone med säkerhet säga att bänken aldrig sett så vass ut, iallafall inte under mina tre år i klubben.

 1. Om du får nämna en spelare i dansken som kommer blir utropstecknet imorgon, vem skulle det vara?        

Reza Jafari har sett vass ut senaste och kommer bli tungan på vågen tror jag.

 

Forza Dansken!!

 

Pendeln är A och O!!

Pendeln är A och O!!


Seger i årets första träningsmatch
21 februari 2017 kl. 20:55 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Årets första träningsmatch gick under måndagskvällen av stapeln på Essinge IP och det blev till slut en komfortabel seger mot Gärdets FF med 4 mål mot 2 trots ett underläge i paus.
- Det är en match med två halvlekar, konstaterade lagledare Svante lakoniskt inne i omklädningsrummet efter slutsignalen.

Essinge IP bjöd som väntat på svårspelad plan med en blöt matta vilket gjorde att bollen snabbt for iväg på det glatta underlaget. Ovanan från utomhusspel gjorde sig påmind hos flera fötter i det danska laget som inte alls kom upp i standard under den första halvleken. Utöver det fick debuterande Roger Andersson i målet en sträckning strax innan matchstart och genomled den första halvleken med smärtor men där sedan Per Fahlman ersatte förtjänstfullt i den andra halvleken.

Trots mycket boll av bortalaget omsattes det alltför sällan under det första 45 till några heta målchanser. Istället var det två försvarsmissar som Gärdets FF effektivt tog tillvara på i den första halvleken.

– Gärdet står upp bra i sitt defensiva spel och vi får inte ordning på våra uppspel. Vi måste bli tydligare i vårt spel, hördes det från tränarhåll efter den första halvleken.

”Wimnells kanon”
Lika jämt som det var i den första halvleken, lika ojämnt blev det i den andra. Preben tog totalt över spelet och flyttade boll utan att Gärdet kom upp i den press man tidigare mäktat med. Ett 1-2 underläge blev efter 25 minuter in i andra halvlek till en 4-2 ledning där den mytomspunna Victor Claesson stod för en solid insats.

– Två mål och en assist! Ren klass, mös Ordförande Karlsson på hedersläktaren.

En annan som mös gott efter andra halvlek var fjolårets skyttekung Tobias Wimnell som distinkt och vackert dundrade in Prebens tredje mål med en volleykanon i den andra halvleken. Även den lille magikern Reza kunde dunka in ett mål och ingen var förvånad över det.

Gärdet mäktade inte med en forcering utan det blev istället en hel del frisparkar och lite grinigt på sina håll och sista 15 minuterna går inte till några historieböcker. Fahlman får göra någon räddning samtidigt som Preben borde få in en åtminstone en kasse till.

”Vi tuggar oss in i matchen på ett bra sätt och i andra halvlek är det vår match. Det känns riktigt skoj att vi är igång och får öppna upp försäsongskontot med en välförtjänt seger”, summerade mittfältsdynamon Johan Wahlström matchen.

 

Målskyttar:
1-1   Victor Claesson
2-2   Reza Jafari
3-2   Tobias Wimnell
4-2   Victor Claesson


Intervju med Coach Seger
18 februari 2017 kl. 11:42 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

God kväll Seger, Första träningen avklarad och förutom din något skakiga insats i kassen såg det fint ut. Några spelare saknades men de som var på plats gjorde en fullgod utepremiär och visade på stor karaktär!

Den skakiga insatsen i kassen kan jag skriva under på. Det var bra tempo på första utomhusträningen och en hörliga kämparvilja från samtliga som var med.

Någon spelare som stack ut?

Oktay,Johan och Victor övertygade och nytillskottet Andreas Thisell såg mycket pigg ut och gick in och övertygade med resolut spel och passningsskicklighet. Jag hoppas vi får se mer av Andreas framöver!

Enligt säkra källor var flera tongivande spelare ute i Stockholmsnatten på lördagen för att sedan missa måndagens träning, bekräfta eller dementera och lämna din kommentar till detta?

Jag kan bekräfta att det var några i laget som tog ett par snabba steg ute i stockholmsnatten. Vad jag förstod var det kapten Karlsson som bjöd upp till baluns och med den karlns ölsinne så vet jag att det blir stökigt. Jag själv spenderade lördagskvällen med en löprunda, en god bok och på spåret. Alkohol är inget för mig. Om det var någon av festprissarna som inte dök upp på måndagens träning kan jag inte kommentera.

Är det sant att Daniel Carlin är aktuell som arrangör för en grillfest under högsommaren och hur kan detta påverka höstens resultat?

Carlin har vid flera tillfällen insisterat på att få bjuda ut hela laget till sin slottsvilla. Detta är något vi ser fram emot! Svante Larsson har instruerat Carlin om att grill-och grisfesten bör förläggas under sommaruppehållet för att undvika att festligheterna går ut över prestationen på planen.

Martin Karlsson, en av klubbens trotjänare gjorde en fin höstsäsong ifjol men har dragits med skador och verkar långt från storformen, blir detta året när han tills lut får finna sig själv i en ny roll med mindre speltid?

Konkurrensen har alltid varit tuff på innermittfältet i Preben. Martin Karlsson testades ifjol under säsongsinledningen som högerback men ju längre säsongen led så knöt herr Karlsson näven och visade att gammal är äldst och gick in övertygade med sin spelintelligens, lugn och passningsskicklighet på danskens innermittfält. I år är konkurrensen lika mördande, så det är upp till bevis för Karlsson att försvara sin plats, ingen är oersättlig!

Förra årets skyttekung T. Wimnell gjorde ett drömmål i helgen men hur kommer han klara sig utan parhästen Mathias ”Osten” Öström bredvid sig i kedjan?

Det är tråkigt att ”Osten” inte är med oss i år, han bidrog mycket till vårt anfallsspel som tung targetspelare och framspelare. Jag sätter dock stor tilltro till Tobias Wimnells kapacitet och jag är övertygad om att målproduktionen fördubblas då Tobias gnuggat stenhårt med avslut och fys under vinteruppehållet. En passning till våra motståndares försvarare, Wimnell is on fire!

På vilken position är det mest silly-fokus?

Vi tittar brett efter intressanta spelare som kan spetsa till vår redan goda trupp. Då vår burväktare Nutte Arby är skadad och det är osäkert när han är spelduglig igen så är en målvakt första prio. Vi behöver också få in en duktig ytterforward/ Striker som kan para ihop sig med Wimnell. En duktig mittback är också välkommet.

 Redaktionen tycker att nyförvärvet Emil Svensson såg riktigt pigg ut på gårdagens träning, är han den ”perfekta” wing backen i ett 3-5-2?

Emil Svensson är en väldigt duktig spelare som kan användas på flera positioner. Jag gillar Emils kvalitéer som hans snabbhet, goda passningsfot och defensiva såväl som offensiva egenskaper. Han kommer hjälpa oss enormt i år. Huruvida Preben kommer formera sig i ett 3-5-2 och att Emil kommer spela wingback vill jag inte uttala mig om.

Johan Wahlström har mått gott av rehaben och är ”almost like a new signing”, vad kan han betyda för Preben i år och kommer han lyckas hålla uppe sitt snitt på kort från ifjol (1 gult eller rött / match)?

Johan betyder mycket för Preben. Han är en pådrivare både på och utanför planen och kan med sin rutin slussa in nya spelare i gruppen och med sin hårdföra spelstil (som ibland kan vara en nackdel red. anmärkning) stoppa motståndare från farliga genombrott. Jag hoppas att Johan håller sig lugn och minskar antalet varningar i år då vi behöver honom på planen och inte på läktaren.

Khelil har sett ruggigt stark ut (vilka JÄVLA armar) på försäsongen, finns det risk att han blir för stor och tung i överkroppen, och hur jobbar klubben med Khelils immunförsvar?

Ingen risk alls, Khelil är snabbast i laget och det gör bara gott att han nu kan plussa på ett par kilo muskelmassa, våra motståndare kommer få kraftiga problem med att hänga med i svängarna då Liljeholmsexpressen drar iväg på en soloräd. Hans immunförsvar ser jag inte som ett problem längre, han ser starkare ut än någonsin!

Tack för pratstunden!


2016 års bästa spelare – alla pristagare!
10 november 2016 kl. 11:13 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Ännu en säsong är till ända, och som brukligt bör de som presterat under året hyllas. Prisutdelning skedde under den officiella banketten i samband med årets lagfest i Karlstad den 29 oktober.

Vinnare av Prebenligan 2016
“När du kom till föreningen i våras hade du knappt spelat utomhus, än mindre spelat på fullstor 11-mannaplan. Varken det, eller språket, var något hinder för dig. Match efter match har du briljerat med din bländande teknik, ditt spelsinne och din aldrig sinande ork. Bollen låg oftast som ett snöre kring dina fötter – och inte sällan var motståndarnas enda lösning att bryskt kapa dig. Du har redan rest långt. Ändå Reza, har din resa bara börjat. Du kommer att gå långt.“

Vinnare: Reza Jafari

 

Vinnare av assistligan 2016

“Med kraft, spelintelligens och hjärta bidrog du till danskens spel under senvåren och hösten. Du bevisade för medspelare att du är en karaktärspelare som biter ihop när det gör som ondast. För motståndare att du är en fotbollsspelare som besitter ett brett register – där du under säsongen på ett briljant sätt avvärjde febrilt springande yttermittfältare till att på sant Christian Eriksen-manér, servera välavvägda pastejer. Du är för oss det bästa av två världar, en spelare med defensiv klokhet och offensiv finess.”

Vinnare: Matthias Öström

 

Årets skyttekung 2016

“Två matcher. Två hattrick. Det var allt som krävdes för att ta hand om trofén som årets skyttekung år 2016. Bedriften du genomförde under de där två matcherna, och betydelsen målen hade för föreningens fortsatta överlevnad, går dock inte att förringa. När det blåste som mest var du där och frälste oss. Du fick fotboll att se enkelt ut. Du gjorde mål på allt. Du skrev för alltid in dig som ett eget kapitel i Prebens historia.”

Vinnare: Tobias Wimnell

 

Vinnare av poängligan 2016

“Under den gågna säsongen har du varit tungan på vägen för danskens poängproduktion. Du har haft en hög lägsta nivå, stått för sylvassa avslut och fina framspelningar. Det är med glädje vi i år har fått se din välförtjänta utveckling. Du har spetsat ditt anfallsspel och har med enorm djupledskapacitet rivit isär motståndarnas försvar och bidragit stort till att vi fortsatt är ett lag att räkna med i femman. En av dina styrkor är din inställning att alltid göra ett bra jobb och ge 110% för laget. Oavsett var du spelar och hur få danska skallar du får.”

Vinnare: Tobias Wimnell

 

Årets Goe Fyr

Nathaniel Arby – ”Den alltid positiva (nåväl, utanför planen) och goa Göteborgaren sprider en extremt härlig energi, varvat med proffsighet och inställning hos Preben. Grabben har axlat Anders Malmbergs nivå på skämten i omklädningsrummet med bravur och på väldigt kort tid blivit synonym med föreningens värdegrund och identitet. En kille som alltid ställer upp när han kan och går i bräschen för engagemang.”

Ole Jahren Andersson – ”Ytterligare en varm och kramgo Göteborgare med vassa fötter. Lika kramgo är han inte alltid på fotbollsplanen där han nog aldrig lämnat efter 90 minuter utan minst fyra utskällningar av domaren. En kille med enormt hjärta för sina lagkamrater och förening. Inte ens den intatuerade kniven på armen avskräcker utan den killen vill man ha så nära som möjligt i alla lägen.”

Victor Loebbert – ”Triss i västkusten med den här killen. Analytikern som kom in i december och redan i februari så kändes det som att han företrätt föreningen sedan den grundades. En omtyckt kille som oftast sätter huvudet på spiken. Försöker leva upp till epitetet ”go-gubbe-från-Göteborg”, men lyckas alltid snava på mållinjen med tämligen plumpa skämt. Men vi uppskattar att han försöker. Men en sån här kille i laget blir både laget och gänget bättre – oavsett vilket lag eller sammanhang det handlar om.”

Vinnare: Nathaniel Arby

 

Årets prestation 2016

Tobias Wimnell – ”För den osannolika bedriften att ha gjort hattrick två matcher i rad. Kommer vi någonsin se någon genomföra en liknande prestation I Preben-tröjan?”

Sebastian Runesson – “För sin insats i målet under några matcher i höst, som borgade för att vi lyckades hålla oss kvar i division 5. Att du dessutom stod, och vann, en match utan målvaktshandskar påvisar än mer din storhet som målvakt och framför allt din laglojalitet.”

Glenn Gartne”För att ha vid flertalet tillfällen utan att blinka tagit sig till Stockholm från Örebro och lirat för Dansken i hans hjärta. En sann Prebenspelare som vid varje matchtillfälle är saknad i gänget.”

Vinnare: Sebastian Runesson

 

Årets mål 2016

Matthias Öström – ”Vi som vant oss med att skrika på Osten och be honom hämta bollen han brassat iväg till grannstationen till Hägerstensåsens t-bana kände nog att ytterligare en sådan uppmaning var på gång när han laddade bössan mot Vårby Gårds IF. Därför var chocken stor när han istället får en klockren vristträff och stänker in en helvolley i höger kryss. Klassmål!”

Martin Karlsson – ”För 2-1-målet hemma mot Pappas Pojkar. Lagkaptenen låg finurligt kvar i offensivt straffområde när Mikael Drozdibob bröt en rensning och sköt fart genom att parallellspringa jäms med backlinjen och påkallade sitt läge. Drozze såg löpningen och skickade lädret i djupet varav Karlsson elegant klackar med sig bollen och kyligt skickar in det avgörande målet i momentet efter.”

Tobias Wimnell – ”Lobbmålet från 25 meter borta mot Stuvsta IF. Minuterna tidigare hade han petat in 2-0 direkt följt av 3-0. Men det var inte tillräckligt. Ett rappt väggspel med kollega Öström i anfallet gas en möjlighet att klippa till lädret från 25 meter utan press. Wimnell såg luckan i krysset, skickade dit lädret och stängde igen böckerna.”

Vinnare: Matthias Öström

 

Preben Hall of Fame

Förra året instiftades Preben Hall of Fame som en hyllning till spelare som gjort avtryck i föreningen, enligt dessa stadgar: ”Preben Hall of Fame är ett hedersmedlemskap i Preben Boll- och Idrottssällskap. Hit väljs spelare som på olika sätt varit betydelsefulla under sin tid i föreningen. Valet baseras på dessa fastställda kriterier: Spelaren har genomfört minst tre säsonger och har fram till sin sorti verkat som en viktig ambassadör för föreningen. Den prisade har på ett föredömligt sätt bidragit både på och vid sidan av planen. Viktigt är även att spelaren haft ett högt snitt, både vad gäller träningar och barrundor.”

År 2015 valdes Anders Malmberg, Henrik Gustafsson och Erik Hornby in. Nedanstående två fick äran att ta plats i år.

Preben Hall of Fame #4

”En väldigt, väldigt saknad kille runt laget. Den här gamle poängkungen som producerat näst mest poäng i klubben genom tiderna var med och la grunden för föreningen genom sitt brinnande engagemang och poängskörd på fotbollsplanen. Han var med och sköt upp laget i Division 6 och lämnade sedan för Göteborg och ett stort tomrum bakom sig – ett tomrum Preben aldrig riktigt lyckats fylla igen. Med sin snabbhet, finess och bländade teknik gäckade han försvar efter försvar och det går inte en dag utan att vi saknar den hunken från Köping. Välkommen Viktor Jebsen!”

Preben Hall of Fame #5

Den elegante backhärföraren med flest rövskador valde att trappa ner i början av säsongen 2016. Prebens omklädningsrum blev sig aldrig likt efter detta. Helt plötsligt fick fler röster tränga igenom den redan smolkiga luften och skämten blev genast lite mjukare. Folk slutade duscha med handduk. Du var/är en skev kille, men likförbannat en jävla fin kille som alltid ställt upp för Dansken och sett till att samtliga i laget fått ta del av hans närvaro. Du såg alltid alla. En väldigt saknad grabb och en ledargestalt som klubben ser som oersättlig på många vis. Grattis Daniel Carlin!”


Bli en del av Prebenfamiljen!
10 oktober 2016 kl. 13:36 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Preben BoIS i Division 5 söker nya talanger som kan hävda sig både på som utanför fotbollsplanen.

Vilka är vi?

Preben BoIS är en fotbollsförening endast med en A-lagsverksamhet hemmahörande i Stockholms södra regioner. Idag spelar klubben som grundades 2009 i Division 5 Södra och kommer så även att göra detta till nästa säsong.

Föreningen har en dansk prägel där man genom namnet hyllar den gamla Danska centertanken Preben Elkjaer Larsen som gjorde avtryck i världsfotbollen under 80-talet. Det som vi fångades upp av var Prebens sätt att förhålla sig till den professionella fotbollen. I stället för att strecha i halvtid så rökte han cigg, i stället för att vila upp sig för morgondagens match borta mot Juventus, så stod han i VIP-rummet med två flaskor sprit i vardera näve. Men likväl dagen efter så skickade han in två strutar.

Vi ser oss lite som Preben där vi både tar fotbollen på stort allvar genom att hela tiden försöka prestera, men också ha en skön och lättsam inställningen till fotbollen och till varandra, vid sidan av sporten.

Upplägget

Vi tränar därför idag endast en dag i veckan för att hålla ångan uppe. Väl på träning(liksom match) är det 100 % seriositet då kraven från truppen också är hög. Många spelare har spelat i de högre divisionerna och kräver engagemang när domaren/tränaren väl blåst igång. På detta så spelar vi oftast en match i veckan, vilket alltså blir två fotbollspass som behöver avverkas på veckobasis. Vi är idag hemmahörande på Hägerstensåsens BP där våra träningar startas 20.30 på vardagar.

Ambitionsnivå

Vår ambitionsnivå och inställningen vi har, är att vid varje tillfälle föreningen ställer ett lag på benen – är att vinna.

Din profil

Vi söker därför spelare med följande kriterier:

 • Skön lirare där väluppfostran och artighet är av högt värde
 • Meriter från minst Division 5-nivå
 • Ett brinnande engagemang för att spela och träna där man kan avsätta två pass i veckan
 • Gärna runt 20 år men ålder spelar ingen roll
 • Dansktalande är inget krav men bonus där man omgående hamnar längre upp på listan
 • Intresse för att dela ett par ljusbruna titt som tätt med lagkamrater är ett krav

Stämmer ovanstående på dig eller på en polare så tveka inte på att höra av er till oss då vi redan nu börjar spelarrekryteringen till säsongen 2017. Vi är ett glatt gäng där majoriteten kommer från Sveriges alla olika hörn. Idag har vi dessutom ett samarbete med Unite Stockholm som är ett integrationsprojekt för ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan som vi är väldigt stolta över.

Skriv några rader om din fotbollsbakgrund och om dig själv så är du varmt välkommen ner till en provträning i vinter. Vi ses!

Kontakta prebenbois@gmail.com 


Older Posts »
« Preben BoIS startsida | Admin »