NYHETER
Truppen mot Segeltorp
15 september 2018 kl. 19:31 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Följande starka trupp står redo att ta emot serieledarna Segeltorp
Mv: Sebbe
Backar: Axel, Khelil, Niels, Fahlman, Steffen,
Mittfält: Lindén, Stolt, Wahlström, Miguel, Reza, Victor, Drozze
Anfall: André, Uller, Wimnell

Preben plockar även fram ett ess i rockärmen i form av legenden Martin Karlsson som Coach. Det finns få personer som kan analysera ett motstånd som Karlsson. Nu blir det åka av…..


Preben tillbaka i vinnarspåret!
4 september 2018 kl. 22:17 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Under måndagskvällen visade Preben att förlusten mot Kongo var en engångsföreteelse och att Prebentåget inte alls spårat ur. Istället visade man klass, frekvens och som oftast när Preben gör en stabil insats, kämpaglöd och ett jävlar anamma. 

Efter en snörplig uddamålsförlust mot Kongo var det revanschlusta som lös i ögonen på spelarna när de samlades på hägerstensåsen denna ljumna sensommarkväll. Solen hade så sakteliga börjat ta sig ner bakom åsens hustak från sent 40 tidigt 50-tal men som under 90-talet genomgått omfattande renoveringar.

Renovering var det även tal om i startelvan från Kongomatchen där Khelil som gått från att vara Prebens otvivelaktiga ankare i mittlåset till att först stå över en match (dejt) för att sedan se sig nedslagen av södra 5:ans sämsta immunförsvar för att till denna match ta en plats längst fram i anfallet! i avsaknaden av Uller. Även Reza var äntligen tillbaka i startelvan och visade fin form så länge han orkade.

Preben ställde för dagen upp med följande manskap:

Sebbe

Ole-Ola-Niels-Fahlman

Wahlström-Lindén-Gustav J-Miguel-Reza

Khelil

Bänk: Wimnell, Axel, Nordzell, Steffen

Coach: Malmberg Ass: Victor Loebbert

Sociala medier: Martin Karlsson

Preben började fint med att stå högt och jaga ett Stuvsta som försökt trilla boll genom sitt innermittfält första 30. Preben vann bollen högt fler gånger än vad Stuvsta lyckades spela sig fram till offensiv planhalva. Flera gånger ledde bollvinsterna till farliga lägen där dessvärre skärpan saknades och där Khelil hade fler fina lägen att sätta bollen på mål men skärpan saknades. Även Wahlström missade friläge samtidig som Reza trollade bort sin ytterback och fick fint läge. Istället var det sommarens prestigevärvning Ola Grändås som tillsammans med sin nykomponerade mittbackskollega visade vägen. Efter en frispark på offensiv planhalva hade båda mittbackarna smugit upp och skapat oreda i rörigt Stuvstaförsvar. Bollstuds och volley så var det 1-0 till Preben efter att bollen letat sig upp i nättaket.

Preben fortsatte stå högt till sista 15 när man mattades av lite och hamnade på mellanhand ett par gånger. Stuvsta fick därför mer ostört spela upp bollen och kom till några halvlägen men där aldrig kändes nervöst och där Sebbe hade stenkoll, både långs med marken och i luften.

Halvlek och resultat stod sig men det var ändå en viss besvikelse i hemmalaget att man inte hade gjort minst ett mål till.
– Vi ligger helt rätt och stressar dem, när vi inte stressar så kom hem ett par steg till så tar vi dem lägre ner, manade Loebbert som var på plats för att stödja Coach malmberg i matchanalysen.

Små förändringar görs och Wimnel kommer in istället Gustav. Khelil ner på ytter och Wahlström in i mitten. Även Fahlman kliver av och Axel kommer in som ytterback.

Andra halvlek rivstartar och där Khelil så när blir frispelad av Wimnell. Spelet böljar men det känns hela tiden farligare när Preben avancerar på offensiv planhalva anförda av de offensivare pjäserna. Spelat mynnar så småningom ut i en hörna som slåss in mot straffområdet som nickas undan mot den bortre delen av straffområdet där Wahlström backat in i. En lätt mottagning, blicken lyft mot målet och en chip senare över både målvakt och utespelare sitter bollen i bortre krysset. 2-0 och medvind igen för Preben. Stuvsta börjar nu chansa genom att spela ännu längre bollar mot Prebens mittbackspar som får jobba febrilt med luftspelet men som löser det utan större problem resten av matchen. Preben som faller hem bryter bollen nere på egen planhalva och har visserligen längre till mål, men färre Stuvsta spelare mellan sig och målvakten. En av dessa brytningar leder till att Reza kommer fri med målvakten men innan han hinner lägga den i mål blir han nedriven.

Fram kliver Ole, säkerheten själv och 3–0 hängde som en blöt trasa på torrsträcket. Ole på kraft men målvakten får upp vantarna och räddar. Trots straffmissen jobbar Preben vidare och stänger ner Stuvsta gång på gång. Spelet blir mer fysiskt och fler närkamper på mittplanen. I en av dessa närkamper drar Miguel på sig ett rött kort. Ett par minuter senare får även Stuvsta en märklig frispark i bra läge och vips så är det 2-1 och en man mindre. Stuvsta fortsätter mata bollar centralt men allt som oftast står dem där, Ola och Niels tillsammans med Sebbe och plockar ner allt som slängs mot dem.

Men Preben är inte Preben om man inte kan reda ut en liten lätt bris. När matchuret slår 90så har Preben gjort två snabba mål av dels Khelil som revanscherar sig från första halvlekens missar, samt Wahlström som lyckades nicka in en boll från inlägg av tidigare nämnda Khelil. 4-1 och en rättvis seger sett över 90 minuter där Preben visar att tåget inte stoppar så lätt. Nästa match spelas redan på torsdag och då är det dags för revansch mot Rönninge-Salmen, ett lag Preben haft svårt mot tidigare och där vårmötet slutade 1-1.

Framåt Preben!

Mål:

1-0 Grändås

2-0 Wahlström

3-1 Khelil (ass: Wimnell)

4-1 Wahlström (ass: Khelil)


Truppen mot Salem/ Rönninge
kl. 19:10 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Kamrater, nu fortsätter vi jaga årets målsättning att sluta topp 3. På tur att möta ångloket Preben står Salem/ Rönninge. Förra gången vi möttes ledde motståndarna fram till matchminut 88 då Wimnell klev fram och utjämnade resultatet. Nu krävs det en gedigen insats för att slå kusinerna från landet.

Målvakt: Fahlman

Backar: Axel, Khelil, Niels, Ola, Ole, Steffen, Nyholm

Mittfält: Gustav, Wahlström, Drozze, Reza, Loebbert, Amir

Anfall: Uller, Wimnell

Konkurrensen i Preben är knivskarp så det krävs mycket jävlaranamma för att ta en startplats i elvan. Vi rullar på lite folk igen och till torsdagens tillställning hälsar vi Nyholm välkommen och det forna ungdomsproffset Fahlman är tillbaka mellan stolparna. Gör er redo för samåkning för på torsdag smäller det


Truppen mot Kongo United 27/8
24 augusti 2018 kl. 13:53 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Efter Prebens överkörning i senaste matchen mot Kongo United som slutade med en 4-0 vinst så har KU bestämt sig för att ge Preben en rejäl match på Måndag. Igår på träningen hade KU ordnat träningstid samtidigt och det var många blickar som utbyttes under spelets gång. KU:s tokmuskelösa trupp inger respekt men i slutändan handlar det om vilket lag som är smartast. KU ligger 6 poäng före Preben i tabellen så ska vi lyckas uppnå målsättningen att sluta topp 3 så krävs det ett bra resultat i denna match. Därför har coach Malmberg tagit ut följande trupp som han är övertygad om kan ge KU en match:

Målvakt: Jean-Marie ”Sebbe” Pfaff

Backar: Emil S, Malicki, Ola, Fahlman, Steffen,

Mittfält: Amir, Helk, Lindén, Wahlström, Martin, Miguel, Drozze, Niels, Victor

Anfall: Wimnell

Kongos vältränade grabbar är redo, frågan är inte om Prebens vältränade hjärnor är redo för det vet vi att dom är…..


Truppen mot Vårby söndag 19/8
17 augusti 2018 kl. 12:58 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

För att parafrasera Florence Valentin:

Inga regler alls

Inga planer alls

Ingen mespop alls

Ceazar har hasch, Ceazar har gräs

Han odlar i garderoben

Kom om ni kan

Kom om ni vill

Det är fotbollskväll i Vårby gård

Truppen

Mv: Sebbe

Backar: Axel, Nordzell, Khelil, Malicki, Ola, Fahlman, Ole

Mittfält: Amir, Tersman, Gustav, Martin, Miguel, Drozze

Anfall: Uller, Wimnell

Nu kör vi!!!!!!!! Vårbyparkens bollplank, Samling 16:00, matchstart 17:00


Preben klar segrare i höstpremiären!
13 augusti 2018 kl. 21:32 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Under fredagskvällen så var det så äntligen dags. Höstsäsongen skulle sparkas igång efter en intensiv Prebenvecka där laget, först förlorat en legend i Daniel Carlin som valt att lägga skorna på hyllan, samtidigt värvat in södra Stockholms bästa mittback  i Ola Grändås och som strössel på moset krossat Västertorp med 7-0 och visat junisarna att Prebens plus 30-gubbar håller än trots minimalt med träning under den magiska sommaren som fått flera i Prebenlägret att på efterföljande lagfest sett rejält uppfräschade ut. Mest signifikativ i Tobias Wimnell, nyss hemkommen från en bättre Rivieranvecka med salt i håret och ett bländande leende.

Hur som helst…

Santiago Wanderers. Alltid en tuff match och vem minns inte vårsäsongens sammandrabbning och matchens sista spark som borrade sig in i Sebbes vänstra kryss efter att Preben haft ledningen i stora delar av matchen. Måhända ett rättvis resultat utifrån bollinnehav men alltid en surdeg att leva med.

En annan surdeg var även bortfallet av Ola Grändås som sent fick kasta in handduken. Som tur för Coach Malmberg var det inga sura miner utan enkom revanschlusta i det rödvitrandiga bortalaget och han ställde upp med följande 4-5-1 där framförallt mittfältet andades overklig rutin personifierad i Martin Karlsson som återigen var med från start.

Runesson

Fahlman – Ole (C) – Axel – Steffen

AMP – Linden – Gustav – karlsson – Wahlström

Uller

Reserver: Amir, Miguel, Tersman, Wimnell

Och så kom den tidigt!! Bollvinsten vid mittlinjen av ett nonchalant spelandes hemmalag och vips så var Uller fri med bollen på vänsterkanten. Uller tittar upp i höjd med straffområdet och ser en älgande AMP mot bortre. Bollen går klockrent mot AMP men som tur är för Preben hinner backen i mellan och slår in den i eget mål innan AMP får möjlighet att lägga den i ribban. 1–0 till Preben tidigt och fortsatt muntra miner i bortalaget.

Preben som trots 5 man på mittfältet, hamnade tidigt i spelmässigt underläge på mitten då Santigo spelade någon form av 3-6-5 uppställning. Ja jag vet att det är för många spelare men så fort bollen spelades upp mot Prebens defensiv vimlade det av Santiagospelare. Som tur var sprang dem mest i vägen för sig själva eller så stod backlinjen där med kapten Ole i bräschen och nickade bort det mesta. Fahlman ville inte vara sämre och hade redan efter 15 minuter sänkt både en och två Santigaospelare men även fått sig ett par rejäla tryckare. Både Axel och Steffen såg samtidigt oförskämt fräscha ut efter det långa sommaruppehållet.

Preben låg fortsatt rätt i positionerna och stängde förtjänstfullt ner ytorna för Santiagos kvickare killar och lät inga bollar rinna igenom försvaret. Överflyttningarna i försvarsspelet satt som ett smäck och Santiago blev mer och mer frustrerade. Flera bollvinster ledde till snabba omställningar och nog borde det stått mer än 2–0 i pausen med flertalet lägen att sätta bollen på löpande spelare bakom hemmalagets högt stående backlinje.

Istället fick rutinen kliva fram. Martin Karlsson! Efter 40 minuter så hade han ändå sparat det bästa till sist. En briljant löpning och ett vilt skrik fick Wahlström att förvånat titta upp och vips så var den gode Karlsson fri från halva med endast målvakten i vägen för säsongens första balja. För mycket tid att tänka eller trötta ben efter en 40 meters rusch låter vi vara osagt men bollen den gick förbi målvakten men lite för långsamt för att själv ta sig in i mål. Istället hjälpte Uller till och petade in 2-0 och det var nog årets enklaste mål för den gubben. Karlsson, nu med krampkänning, byter ut sig själv och in med Miguel som gör sin bästa match i Prebentröjan trots att han blev hårt tagen resten av matchen. Även Amir kommer i i halvtid och bidrar med lite fart och fläkt och underhöll Santiagolägret från sin högerkant när även AMP behövde byta ut sig själv i slutet på första.

Halvtid och det kändes faktiskt redan avgjort. Trots ett stort bollinnehav för Santiago så kändes det aldrig riktigt oroligt i den första halvleken.

Andra halvlek kickar igång och Santiago lyfter upp ännu mer spelare på offensiv planhalva. Trots stort bollinnehav tråkar Preben ut de för dagen grönklädda spelarna resten av halvleken. Santiago blir mer frustrerade och ett par efterslängningar är över gränsen och domaren har lite svårt att se samtidigt som skymningen lägger sig över den ljumna augustinatten där doften av något sött lagt sig längs bortre långsidan.

I mitten på andra halvlek slår dock bixten till och Miguel får en smörpassning från Uller och helt plötsligt stormar tre rödklädda spelare helt fria mot Santiagomålvakten utan en försvarare i närheten. Uller till höger och Wahlström till vänster. Miguel vill inte vara sämre än att favorisera någon och slår själv in bollen via stolpen och spiken i kistan var nu ett faktum även för hemmalaget. Resten av matchen blir en transportsträcka och en enda lång väntan på slutsignalen.

En stabil seger utan att Preben behövde förta sig och samtidigt som Fittja vunnit mot Essinge och Segeltorp mot Ösmo har så 4 lag, inkluderat Preben, gjort ett smärre ryck i toppen på tabellen. En spännande höst är att vänta där Preben efter 7 raka nu verkligen blandat sig i kampen om andraplatsen bakom suveräna serieledarna Segeltorp. Ett gott betyg för en spelartrupp som från förra året har åtminstone en tredjeplats att försvara. 7 raka utan förlust och prebentåget rullar vidare med match borta mot vårby gård på söndagen, seger där och en intressant match om tredjeplatsen väntar sedan mot Kongo United.

Framåt Preben!!

Matchfakta: Santiago –  Preben BoIS 0-3 (0-2)

0-1 Självmål

0-2 Tobias Uller (Martin Karlsson)

0-3 Miguel (Tobias Uller)


Truppen mot Wanderers
9 augusti 2018 kl. 23:33 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Fredag 10/8 börjar höstsäsongen 2018 och vi möter tufft motstånd direkt i form av Wanderers. Wanderers lyckades kvittera vårsäsongens möte med en pärla i bortre krysset med matchens sista spark. Nu är det dags för Preben att kasta pärlor till s….. och få revansch för senaste mötet. Olas stortå är redo, frågan nu är om övriga tår är det.

Mv: Sebbe

Backar: Axel, Ola, Ole, Fahlman, Steffen

Mittfält: Amir, Gustav, Lindén, Wahlström, Karlsson, Miguel, Tersman

Anfall: Uller, Wimnell, André


Höstsäsongen drar igång…….
5 augusti 2018 kl. 15:10 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Som jag har längtat efter att få dra igång höstsäsongen och det ska bli väldigt intressant att se var vi landar när det här året är över. Till måndagens match har vi 17 hårdhudad renlevnadsmänniskor redo att möta Västertorp. Till denna match har vi 2 nykomlingar i matchsammanhang för Preben, Nyholm och Ola. Det ska bli väldigt intressant att följa deras framfart på planen. Sedan är vi fortfarande i semestertider vilket innebär att vi har ett antal startspelare borta vilket också innebär att det finns en bra chans att visa att man ska ha en plats till hösten. Jag är redo, frågan är om vädret är det….

Mv: Sebbe

Backar: Nordzell, Ola, Ole, Fahlman, Steffen, Nyholm

Mittfält: Amir, Tersman, Helk, Lindén, Wahlström, Martin, Miguel, Gustav

Anfall: André, Uller

Joker: Drozze, lever jetset livet i Frankrike i detta nu men han ska göra sitt bästa för att lämna lite tidigare med sitt privatjet för att hinna hem till träningsmatchen

Matchstart 20:30, Samling: 19:30, Solberga BP


Silly Season BOMB! Grändås är klar!!
25 juli 2018 kl. 16:44 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Som vanligt är Prebens värvningskommitté på hugget när tillfälle ges, så även denna sommaren. Ola Grändås, med en diger meritlista, snappades upp och kommer gå in och förstärka Prebens solida truppbygge från augusti och framåt. 

Kul som fan att du är klar för Preben, berätta lite om dig själv. Var kommer du från och hur hamnade du i Sthlm?

Ytterligare en svärmorsdröm har anslutit till Preben BoIS

Ytterligare en svärmorsdröm har anslutit till Preben BoIS

Uppvuxen i Motala men drog till Småland för att studera till civilekonom. Under mina 2 år i Kalmar så hänge jag en hel del med den gode Loebbert! Ytterligare två år Växjö innan kärleken drog upp mig till Stockholm. Just nu är Stockholm helt rätt, har alla kompisar på plats så livet består just nu av jobb, vänner (flickvän inkluderad), träning och golf. 

Allt det andra får vi gå igenom i duschen! 

Vilka klubbar har du representerat innan?
Har blivit att jag har hoppat runt en del i och med att talangen har sinat de senaste åren…

I Stockholm har jag spelat i Enebyberg där jag var i 3 år och vann bland annat div 4. Utöver det har jag även representerat Bagarmossen och Erikslund där vi vann div 6 förra året. Annars så är jag fostrad i BK Zeros, gick vidare till MAIF och vann bland annat div 2. Sen spelade jag i IFK Berga (Kalmar) och Rydaholm (Växjö) under studietiden. 

Några av oss minns dig från ett par inomhusträningar i vintras, en fin spelförståelse, bra passningsfot samt ett kryddigt skott, är det en riktig analys av fotbollspelaren Ola Grändås?
Ja, vi kan hålla kvar vid den bilden så lämnar vi allt annat osagt :) 

Vart i banan föredrar du att spela?
Spelar antingen mittback, def mitt eller ytterback om jag har orken! 

Hur ser din relation till Danmark ut och har du någon/några favorit-danskar?
Alla gillar Danmark, så även jag. Jag har en flickvän som kommer från Malmö så brukar vara över bron minst 2-3 gånger per år. Skulle inte vilja påstå att jag har någon direkt favorit, så får passa på den. 

Några klubbsympatier förutom Preben BoIS?
Arsenal.

Tre snabba! Tuborg Grön eller Pripps Blå?
Tuborg, var gang

Christiania eller Stureplan?
Christiania

Kebab eller Pölse?
Kebab

Tack för nu Ola, välkommen till klubben och lycka till i höst!


Preben BoIS – Rönninge/Salem 1-1
22 juni 2018 kl. 11:51 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Pga misskommunikation i SoMe-gruppen kommer här den andra matchrapporten från Preben – Rönninge/Salem J.
Det administrativa fiaskot som får Div 5 Södra att likna ett regionmästerkap i Papa Nya Guineas urskogar fortsatte under helgen.

Pga domarsjukdom så fick vårt först möte mot Rönninge ställas in och Preben har därigenom fått inte mindre än tre matcher på våren inställda/avbrutna pga domarsjukdom, WO eller el-ljus som vägrat starta. Lägg därtill att ett lag drog sig ur innan seriestart och att ett annat uteslöts efter två Walk Over:s så inser man vilken Kalle Anka-serie vi spelar i. Men nog om tråkigheter, låt oss istället fokusera på matchen som var en av Prebens sämsta i år…

Hemmalaget kom till start med en stark elva och en decimerad men slagkraftig bänk (Martin K, Emil S och Uller).

Runesson

Jahren – Skullman – Khelil – Fahlman

Mikael A – Linden – Drozze – Miguel – Reza

Wimnell

Rönninge spelade som de flesta lagen i serien, ett offensivt presspel med stora överflyttningar för att kunna vinna boll på offensiv planhalva, men som också lämnade luckor bakom mittfältet de gånger som Preben lyckades spela sig förbi första pressen.

Med bollen på egen planhalva spelade Rönninge aningen chansartat och de gånger som, ett för dagen ganska passivt Preben, satte in en högre press gav det ofta utdelning i form av bollvinst och omställningslägen.

Rönninge hade mer boll i första halvlek och bjöd på ett mer kalibrerat passningsspel, däremot inga 100%iga chanser, mest skott kring straffområdet och nästan lägen. Ska dock sägas att Runesson fick göra några kvalificerade räddningar och att försvaret som täppt till mot bättre motstånd inte kom upp i maximal prestation.

Framåt så skapade Preben en del, främst genom enskilda prestationer och bollerövringar. Passningsspelet var för dåligt och rörelsen inte tillräcklig. Yttrarna lyckades (för en gångs skull) inte vinna matcherna mot sina ytterbackar och det var sällan som Preben lyckades få till ett långvarigt tryck på offensiv planhalva.

I andra halvlek, efter tre eller fyra skador, satte Rönninge in en spelare som pga dålig träningsnärvaro inte var tilltänkt för mach-truppen. Detta visade sig vara deras vassaste anfallsvapen framåt och det var fler än 30+ spelarna som hade problem att få fatt i den flyfotade, filmande hybrisgrabben med ”Neymar-komplex”. Från vänsterkanten kändes det farligt varje gång som Rönninge kunde ställa om med lite tempo i kontringen. Det var också nämnda spelare som nådde fram med ett fint inlägg som nickades i ribban och där lagkaptenen i Rönninge (som drog på sig sitt andra gula kort för snack, efter matchen, kaptens-material!!) kunde volley-bomba in 1-0.

Efter målet lyfte Preben speket en aning men utan att få till den tunga pressen. Sista kvarten fomrerades laget om till ett desperat 3-4-3 med Skullman som tung tank och spelare som skulle röra sig kring hans targetspel.

Med några minuter kvar skulle så den stora chansen komma. Efter duellspel på mitten nådde bollen Martin K som med en välavvägd djupledare nådde fram gasellen Wimnell som med sina majestätiska kliv och en perfekt v-löpning kunde rinna ifrån Rönninges försvar. Fri med målvakten fick Wimnell iväg en sedvanlig fösare som målvaketn släppte retur på, en retur som Wimgoal får med sig i steget och kan enkelt rulla in 1-1 i öppen kasse.

Efter 1-1 skapas det inte någon större fotboll åt något av hållen och Rönninge kunde åka hem med en fin skalp medans Prebens spelare som redan gått på semester kunde konstatera att vi är svårslagna men inte något Topp 3-lag när vi inte kommer upp i vår högsta nivå. Nu glömmer vi den här matchen och fokuserar fullt ut på VM-tipset där Malmberg Jr och Jahren för tillfället visar varför de är Coach respektive Kapten, de innehar förstaplatsen och andraplatsen i den interna Preben-ligan.

Tack för en fin vårsäsong. Bara två förluster (Segeltorp och Essinge) och häng på andraplatsen inför hösten är ett väl godkänt facit och hösten kommer bli spännande att följa.

Framåt Dansken!!


Older Posts »
« Preben BoIS startsida | Admin »