NYHETER
Årets vinnare 2018
6 november 2018 kl. 17:04 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Nere i Linköping bjöd festkommittén på en heldag med aktiviteter. Trots några sura miner efter Jacob Khelils vinst i gokarten så repade sig gänget tämligen snabbt när öltävlingar i kombination med Premier League-tips stod på agendan. Festgänget löste lokal där pilsner i kombination med svåra GT:s ställdes upp. Senare på kvällen innan en stökig utgång arrangerades det i vanlig ordning en bankett där priser varvades med halvljumma tal. Det var först när Tobias Ullers farsa delade ut ett pris till sin son som det vattnades lite i Johan Wahlströms ögon.

Här kommer samtliga vinnare med tillhörande motiveringar:

Årets Skyttekung – Tobias Uller
Han kom in som ett tydligt stjärnförvärv där ribban var satt extremt högt. Förväntningar som onekligen skulle infrias. Efter att ha ”sålt” in sig som anfallare, började också skörden i målprotokollet. Vid flera matcher bar han nästan Prebens offensiv där strutar dunkades in från straffpunkt till skott från 35 meter. En otrolig injektion i Preben BoIS med sin härliga attityd och kanon till vänsterslägga.

Årets Assistkung – Reza Jafari
Årets assistkung är en poängmaskin som glatt Preben-supportrarna under två och en halv säsong. Hans ständiga löpningar och dribblingsräder leder ofta till mål alternativt ett öppet läge för någon annan lagkamrat eller en vunnen straff. Man ska inte heller glömma hans fina passningar, exempelvis den som landade på Wimnells blad i sista matchen för säsongen.

Årets Poängkung – Tobias Uller
Ibland är det tröttsamt att dela ut dessa priser, framförallt när man börjar läsa samma texter och samma namn. Ja vi vet att du har varit jävligt bra i år, tredje gången för kvällen, så återigen stort jävla grattis igen Mr Uller! Nu är det upp till bevis nästa år!

Prebenligan – Tobias Uller
Den klassiska Prebenligan med danska skallar, kan vara det finaste prestationsbaserade priset att vinna här ikväll. Då samtliga spelare får vara med att rösta på planens gigant i vardera match så ökar sannolikheten för en rättvis bild och vem som i det långa loppet förtjänar priset. Backar man tillbaka bandet och ser på personerna som vunnit detta pris är det inte ett helt ofint rum man slår sig in i. Bland annat har vi legender som Bröderna Claesson, Erik Hornby, Victor Jebsen m.m. Årets gigant är mycket välförtjänt av tillträdda detta finrum då han besitter många bra kvalitéer där listan blir alldeles för lång för att rabbla. Stort tack för dina otroligt fina prestationer i år, Tobias Uller!

Årets Mål – Amir Khaveri
Vad är väl en kall träningsmatch i slutet av Mars? En chans för nya ansikten att visa upp sig, men också en chans att skapa sitt bidrag till årets mål. Det var precis detta som Amir gjorde. I sin blott andra match i den rödvita tröjan fick han på en träff som Smålänningen Robert Karlsson (tillika ordförandens fader) beskrev som ”bland det värsta jag har sett”!
En längre boll droppar via Skullman ner till Amir som från, sägs det, 35-40 meter krutar iväg en halvvolley-rökare som dånar över Enskede IP. Bollen ska enligt hörsägen bara ha stigit och stigit innan den via kryssribban hittar in i nätmaskorna bakom målvakten i Oranje. Ett klassiskt mål för Preben BoIS.

Årets Goe Fyr – André Miettinen Persson
När Borlängesonen gled in i omklädningsrummet för första gjorde han det med en lugn harmonisk aura kring sig. Att känna av ett rum är något Andre har kunnat sedan barnsben vilket vi också sätt prov på i andra forum. Idag bidrar han med en ständig aktivitet och närvaro i laget och är en stark bidragande orsak till Preben goda stämning. Han är en glädjespridare båda på och utanför plan, (främst utanför då han ibland kan bli lite väl arg på planen). När vi ser han i de rätta rummen utanför planen så bidrar han med något unikt till oss övriga, han svänger med sitt långa yviga år, rör på kroppen som Ricky Martin och får damerna på fall, André låter oss äldre herrar fortfarande känna oss unga och vår låga är fortfarande vid liv. Prebens egna Jared Leto.

Årets Prestation – Henrik Lindén
”Lycka till, ni som får spela”. Det finns få saker som är så sorgligt som en bitter ung man och så bitter som Lindén var denna aprilafton när första truppen annonserades har man inte sett sen Verner von Heidenstam storhetsdagar för över 100 år sedan. Däremot var det självklart för coach Malmberg att ställa över Lindén till första seriematchen trots att han hade visat framfötterna på de få träningarna vi hade haft. Han var nämligen helt iskall på träningsmatcherna i positionerna anfall och yttermittfältare. Efter ett personligt samtal med coachen fick han möjligheten att agera i rollen som defensiv mitt i kommande match och som han tog den chansen. Lindén har varit fullkomligt briljant under säsongen och är numera en av dom mest självklara startspelarna i truppen. Hans förmåga att läsa spelet, ta löpningarna, gå in i närkamperna och behandla bollen har gjort honom oerhört viktig för Prebens framgång 2018. Han får priset Årets prestation för att han har lyckats att omvandla frustrationen för en petning till att lägga den energin på att ta en plats i startelvan genom hårt arbete.

Sedan valdes två legendarer in i Prebens Hall of Fame. Nedan kommer motiveringarna:

Hall of Fame

Mattias Malicki
Efter årets sista batalj nere i Ösmo meddelade en sann klubblegendar sin avgång från fotbollen. De tomma blickarna i omklädningsrummet byttes sakteligen ut mot välförtjänta och rungande applåder. När hyllningarna till slut lagt sig, kom de tomma blickarna tillbaka på sina håll. Några av oss i det äldre gardet blickade säkerligen tillbaka på en fantastisk karriär som han gjort i Preben. Men det är långt ifrån endast spelet på planen som har talat, främst så är det människan som fått andra människor att må bättre. Nu är det dags att låta sulfinterna vila, språkbruket rättas till och fortsättningsvis rulla gangster-rap i någon hyrbil. Välkommen till Prebens Hall of Fame, Mattias Malicki.

Svante Larsson
Grunden, väggarna eller kanske taket? Eller varför inte hela institutionen?! Vi kan rabbla spelare som betytt mycket för föreningen genom åren där man låtit mål och assist tala – men det är ändå inget i närheten av jämförelse för vad den här killen har gjort. Utan dennes lojalitet, ihärdighet och tålamod hade föreningen aldrig i närheten varit vad den är idag. Hans arv kommer för alltid leva vidare i föreningen då i stort sätt alla rutiner och processer en gång startas av honom. En sann Lagledare, hjälptränare, administratör, anfallare, målvakt, organisatör och vän. Svante Larsson – det kommer aldrig bli sig likt, men tack vare dig fortsätter föreningen i medvind! Tack för allt!

Matchrapport: Essinge Hemma
4 oktober 2018 kl. 15:40 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Essinge IK, det kanske trevligaste motståndet  i serien, kom till spel med vad som kändes som en 4-3-3 och hög press.

Är Preben det enda laget i serien som gärna ligger lågt och rätt i position? Spelar knappt någon roll vilka vi möter, alla vill sätta hög press på oss. Oftast med ganska skral utdelning. Särskilt en kväll som denna när vi ställer upp med två flyfotade kvicksilver på ytterpositionerna, Reza till vänster och Martin K till höger.

I mål som vanligt Sebbe. Stabil, lugn och med sina hästsparkar på liggande boll.

Backlinjen från höger: Ole-Khelil-Niels-Steffen.

På mitten så var det nykomponerat. Lindén hade framför sig Loebbert, fältherren från Västkusten och även Prebens egen vänstersnidare, en nyförlöst Stolt som sett ut som Giggs senaste veckorna (minus det smutsiga sexlivet).

På kanterna nämnda kvicksilver; Reza + Martin K och i kedjan 195 cm Tobias Wimnell, mannen som kombinerar Jamie Vardys arbetskapacitet och djupledssug med Skurts huvudspel.

Essinge ville som sagt pressa högt och även om de inte vann bollen särskilt ofta på offensiv planhalva så störde de oss såpass att vi sällan lyckades rulla igenom deras mittfält. Istället blev det mycket passningar i backlinjen och lite längre bollar bakom deras ytterbackar alternativt spelvändningar från höger till vänster för att sätta Reza i en mot en lägen. Just en sådan spelvändning som nådde Reza skulle också resultera i 1-0. Reza slog på ett tillslag en perfekt avvägd passning bakom Essinge-försvaret som inte hängde med i Wimnells löpning, målvakten kom ut för att göra sig stor men läste avslutet fel och bollen rullade säkert in för 1-0.

Ledningen höll dock inte särskilt länge. Essinge tog sig fram på sin vänsterkant och yttern vek in i mitten mellan backar och mittfältare med boll, samtidigt tog anfallaren en v-löpning och när passningen kom perfekt mellan Khelil och Niels så var det inte mycket för Rune i mål att göra. Anfallaren avslutade på ett tillslag och Rune som kommit ut snabbt var chanslös.

Några minuter efter målet så levde Dansken farligt, ett ganska oordnat spel som böljade fram och tillbaka och Essinge hade ett avslut som tog i både ribban och stolpen innan bollen försvann iväg.

Men som så många gånger förut skulle Reza visa sig vara för svår att fånga in för motståndarna. En nickskarv från Wimnell hamnade hos Reza som löpte sig fri med målvakten, rundade denna men hamnade i dålig vinkel. Då tog Reza ett varv till, drog målvakten igen och lyckades få in bollen via en Essingeförsvarare som försökte täcka på mållinjen.

2-1 stod sig halvleken ut.

I andra så flyttade Essinge upp laget ytterligare. Deras höga press resulterade dock sällan i återerövring av bollen på offensiv halva, istället kunde Preben rulla boll och komma runt på kanterna. Det skapades flera halvchanser och de offensiva krafterna kom ofta i en mot en-läge, däremot så lös de högkaratiga chanserna med sin frånvaro, fram till 75e minuten då ett mönsteranfall startades på vänsterkanten och gick genom mitten ut mot Amir på högerflanken som jobbade sig in mot straffområdet, han såg en liten lucka mellan backarna och lyfte elegant in bollen i straffområdet där Stolt hade positionerat sig utomordentligt bra. Han plockar enkelt ner inspelet och avfyrar en kanon upp i nätmaskorna så målvakten knappt hinner reagera. Känslan går att ta på när man får se Stolts breda leende dyka upp bakom det hårda skalet efter att han fått göra sitt första mål för Preben. Stort ögonblick.

Efter detta härliga anfall och mål gick luften ur Essinge och matchen. Preben kunde försvara lågt och rulla av tid när vi vann boll. Några skott utifrån som Rune kunde plocka in och några inspel från kanten som försvaret rensade undan, mer än så oroade inte Essinge sista delen av matchen.

En klassisk Preben-seger, inte champagnefotboll men en gedigen arbetsinsats och en del glimtar som skvallrar om vilken högstanivå anfallsspelet kan ha när Dansken får det att stämma.

Sista matchen för året mot Ösmo på lördag. Ett bra resultat där så håller vi fjärdeplatsen och kan vara nöjda med en bra säsong i år igen.

Framåt  Dansken!

Matchfakta: Preben BoIS – Essinge IK 3-1 (2-1)

1-0 Tobias Wimnell (Reza Jafari)
2-1 Jafari (Wimnell)
3-1 Jakob Stolt (Amir Khaveri)


Truppen mot Essinge IK
28 september 2018 kl. 15:45 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

För att citera Tage Danielsson: Om man vägrar att se bakåt och inte vågar se framåtmåste man se upp. Efter att ha släppt 3 enkla mål mot Fittja så vägrar jag titta bakåt. Dock finns det en sak som jag gärna skulle vilja förstå efter matchen mot Fittja, hur min varning som jag fick under matchen inte blev uppskriven i domarens rapport. Jag fick se domarens anteckningar efter matchen och där var mitt namn inte nedskrivet och det var därför han inte ville argumentera mot mig om att mitt kort var felaktigt. Men nu ser vi inte bakåt och inte upp utan tittar framåt. 2 matcher kvar och Ösmo hotar vår fjärdeplats. Därför krävs det fullt fokus på matchen och jag hoppas att spelet är lika bra som det var på träningen igår med fina kombinationer och ett skönt tugg.

MV: Sebbe

Backar: Khelil, Malicki, Niels, Ole, Fahlman, Steffen

Mittfält: Amir, Gustav, Lindén, Stolt, Martin, Reza, Victor

Anfall: Wimnell

I dessa förkylningstider så behöver vi en reserv och Nyholm rings in om vi får några avhopp under helgen eller Måndag förmiddag. Nu blir det åka av. Gustavs axel är redo, jag hoppas du också är det!!!!


Ny tung förlust!
23 september 2018 kl. 19:21 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Efter att Dansken åkt på 2 raka nederlag var det dags att studsa tillbacka och bärga hem ytterligare en topplacering i den södra 5:an. Men istället för fullt manskap, medicinväska och vattenflaskor på plats fick vi se en stukad matchtrupp med en febrigt Malmberg mellan stolparna, endast en hel avbytare på bänken och utan röd tejp nedpackad.

SMHI hade under fredagen utlyst klass 1 varning för Stormen Knud frammarsch genom Stockholms län. Samma varning hade även Coach Malmberg utfärdat när truppen snickrades ihop efter en kortare genomgång i bokat under fredagen. Ett rekordstort manfall kunde konstaterats och det var inga dåliga pjäser som hade kastat in handduken. Men Preben är inte Preben om inte dåliga förutsättningar oftast vänds till något positivt.

Väl i omklädningsrummet kunde det ändå konstaterats att ett lugn rådde i truppen innan match och efter en kort omröstning vilken laguppställning som skulle gälla fann laget sig redo att ta sig ana klara serietvåan Fittja IF på bortaplan inför en storpublik som bjöd på både sambaorkester, bengaler och megafoner.

Prebens ställde följande lag på benen.

Malmberg

Steffen-Axel-Niels-Mailicki

AMP-Miguel-Drozze-Wahlström

Khelil-Reza

Avbytare: Amir

Avbytare/lagledare/coach: Nordzell

Matchen igång och Preben som i sitt 4-4-2 ställde sig ett par meter in på offensiv planhalva för att minska ytorna på mitten och framför backlinjen fick omgående jobba i defensiven när Fittja rullade bollen från kant till kant. Ofta fick man vända tillbaka eller söka sig inåt banan då det var stop på kanterna. Väll i mitten stängde Drozze och Miguel tillsammans med mittbackarna axel och Niels ner motståndarna förtjänstfullt. Fittja som försökte spela sig med kortpassningar in i straffområdet fastnade allt som oftast strax utanför vilket medförde att Fittja-spelarna sökte skott utanför straffområdet som antingen gick utanför eller så stod malmberg och plockade ner det mesta.

Preben som i motvinden fick satsa på att hitta sin snabba spelare längst fram i omställningslägen lyckades också ett par gånger och borde nästan haft 2-0 i halvtid om skärpan varit bättre.

I matchminut 10 fick dansken ett sådant omställningsläge där Reza till sist fick bollen i ett-mot-ett läge, fint höger nedsparkad när han går åt vänster i straffområdet. Straff och fram klev Wahlström som fjärde straffskytt (ni förstår hur många som var frånvarande nu va!). Målvakt till höger och bollen säkert till vänster och 1–0 i matchen.

Preben med medvind men motvind på planen fortsatte ligga rätt och släppte inte till särskilt mycket förens mannen med pipan hittade en galen indirekt frispark efter Malmberg enligt domaren (och Nordzell) begått ett teknisk fel i straffområdet i höjd med straffpunkten. Efter lite stök och bök med murens placering där bland annat malmberg lägger sig ner för att visa domaren hur långt 2 meter faktiskt är fick Fittja chans att kvittera men boll i muren och Preben höll sedan undan i den första halvleken.

Lugnet innan stormen

Lugnet innan stormen

Ett lung i Preben under havltid där spelarna manande på att fortsätta ligga rätt och nu utnyttja medvinden och skicka dem lite längre upp mot forwards för att försöka hålla i bollen och chans att lyfta laget.

Den andra halvleken rivstartade med att Fittja bytte in sin bästa spelare, nr 10, killen som också var planens lirare i lagens första möte i våras. Flera gånger utmanar han och kommer till egna lägen men sätter även sin medspelare i bättre lägen än vad som vaskades fram i den första halvleken. Innan utdelningen kom för Fittja så stack Preben iväg på en patenterad kontring. AMP som tagit klivit fram som forward stressar fram bollen av målvakten som gör bort sig utanför startområdet. Amp roffar åt sig bollen samtidigt som målvakten försöker reparera sitt misstag genom att slänga sig och ta bollen med händerna utanför straffområdet, AMP visar styrka, kliver vidare och trycker in 2-0 utan pardon.

Nu hade Preben både enbart medvind och 35 minuter kvar på klockan.

Men så kom 10 minuter varje dansk helst vill glömma. 2 frisparkar i relativt ofarliga lägen letar sig in i mål av nummer 10. Och som spiken i kistan var det dags igen genom ett vackert anfall som han själv avslutar med att sätta den vid första stolpen från nära håll.

Det blir inte bättre av att Preben nu börjar gå på knäna och bristen på avbytare gjorde sig påmind. Det blev inte heller lättare när Wahlström tar ett rött kort med 7 minuter kvar.

3-2 till Fittja och det är en förlust som sved rejält. Trots förutsättningarna visar ändå dansken hjärta och vilja och med lite flyt så hade åtminstone en poäng tagits med hem. Många är det som skall lyftas denna lördag för sin insats och nu gäller det att resten av laget sluter upp och avslutar säsongen på bästa sätt. Två matcher kvar och härnäst är det dags för revansch mot Essinge efter vårens 3-0 förlust.

Mål:

0-1 Wahlström

0-2 Andre Miettienen Persson (ass:Khelil)


Truppen mot Segeltorp
15 september 2018 kl. 19:31 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Följande starka trupp står redo att ta emot serieledarna Segeltorp
Mv: Sebbe
Backar: Axel, Khelil, Niels, Fahlman, Steffen,
Mittfält: Lindén, Stolt, Wahlström, Miguel, Reza, Victor, Drozze
Anfall: André, Uller, Wimnell

Preben plockar även fram ett ess i rockärmen i form av legenden Martin Karlsson som Coach. Det finns få personer som kan analysera ett motstånd som Karlsson. Nu blir det åka av…..


Preben tillbaka i vinnarspåret!
4 september 2018 kl. 22:17 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Under måndagskvällen visade Preben att förlusten mot Kongo var en engångsföreteelse och att Prebentåget inte alls spårat ur. Istället visade man klass, frekvens och som oftast när Preben gör en stabil insats, kämpaglöd och ett jävlar anamma. 

Efter en snörplig uddamålsförlust mot Kongo var det revanschlusta som lös i ögonen på spelarna när de samlades på hägerstensåsen denna ljumna sensommarkväll. Solen hade så sakteliga börjat ta sig ner bakom åsens hustak från sent 40 tidigt 50-tal men som under 90-talet genomgått omfattande renoveringar.

Renovering var det även tal om i startelvan från Kongomatchen där Khelil som gått från att vara Prebens otvivelaktiga ankare i mittlåset till att först stå över en match (dejt) för att sedan se sig nedslagen av södra 5:ans sämsta immunförsvar för att till denna match ta en plats längst fram i anfallet! i avsaknaden av Uller. Även Reza var äntligen tillbaka i startelvan och visade fin form så länge han orkade.

Preben ställde för dagen upp med följande manskap:

Sebbe

Ole-Ola-Niels-Fahlman

Wahlström-Lindén-Gustav J-Miguel-Reza

Khelil

Bänk: Wimnell, Axel, Nordzell, Steffen

Coach: Malmberg Ass: Victor Loebbert

Sociala medier: Martin Karlsson

Preben började fint med att stå högt och jaga ett Stuvsta som försökt trilla boll genom sitt innermittfält första 30. Preben vann bollen högt fler gånger än vad Stuvsta lyckades spela sig fram till offensiv planhalva. Flera gånger ledde bollvinsterna till farliga lägen där dessvärre skärpan saknades och där Khelil hade fler fina lägen att sätta bollen på mål men skärpan saknades. Även Wahlström missade friläge samtidig som Reza trollade bort sin ytterback och fick fint läge. Istället var det sommarens prestigevärvning Ola Grändås som tillsammans med sin nykomponerade mittbackskollega visade vägen. Efter en frispark på offensiv planhalva hade båda mittbackarna smugit upp och skapat oreda i rörigt Stuvstaförsvar. Bollstuds och volley så var det 1-0 till Preben efter att bollen letat sig upp i nättaket.

Preben fortsatte stå högt till sista 15 när man mattades av lite och hamnade på mellanhand ett par gånger. Stuvsta fick därför mer ostört spela upp bollen och kom till några halvlägen men där aldrig kändes nervöst och där Sebbe hade stenkoll, både långs med marken och i luften.

Halvlek och resultat stod sig men det var ändå en viss besvikelse i hemmalaget att man inte hade gjort minst ett mål till.
– Vi ligger helt rätt och stressar dem, när vi inte stressar så kom hem ett par steg till så tar vi dem lägre ner, manade Loebbert som var på plats för att stödja Coach malmberg i matchanalysen.

Små förändringar görs och Wimnel kommer in istället Gustav. Khelil ner på ytter och Wahlström in i mitten. Även Fahlman kliver av och Axel kommer in som ytterback.

Andra halvlek rivstartar och där Khelil så när blir frispelad av Wimnell. Spelet böljar men det känns hela tiden farligare när Preben avancerar på offensiv planhalva anförda av de offensivare pjäserna. Spelat mynnar så småningom ut i en hörna som slåss in mot straffområdet som nickas undan mot den bortre delen av straffområdet där Wahlström backat in i. En lätt mottagning, blicken lyft mot målet och en chip senare över både målvakt och utespelare sitter bollen i bortre krysset. 2-0 och medvind igen för Preben. Stuvsta börjar nu chansa genom att spela ännu längre bollar mot Prebens mittbackspar som får jobba febrilt med luftspelet men som löser det utan större problem resten av matchen. Preben som faller hem bryter bollen nere på egen planhalva och har visserligen längre till mål, men färre Stuvsta spelare mellan sig och målvakten. En av dessa brytningar leder till att Reza kommer fri med målvakten men innan han hinner lägga den i mål blir han nedriven.

Fram kliver Ole, säkerheten själv och 3–0 hängde som en blöt trasa på torrsträcket. Ole på kraft men målvakten får upp vantarna och räddar. Trots straffmissen jobbar Preben vidare och stänger ner Stuvsta gång på gång. Spelet blir mer fysiskt och fler närkamper på mittplanen. I en av dessa närkamper drar Miguel på sig ett rött kort. Ett par minuter senare får även Stuvsta en märklig frispark i bra läge och vips så är det 2-1 och en man mindre. Stuvsta fortsätter mata bollar centralt men allt som oftast står dem där, Ola och Niels tillsammans med Sebbe och plockar ner allt som slängs mot dem.

Men Preben är inte Preben om man inte kan reda ut en liten lätt bris. När matchuret slår 90så har Preben gjort två snabba mål av dels Khelil som revanscherar sig från första halvlekens missar, samt Wahlström som lyckades nicka in en boll från inlägg av tidigare nämnda Khelil. 4-1 och en rättvis seger sett över 90 minuter där Preben visar att tåget inte stoppar så lätt. Nästa match spelas redan på torsdag och då är det dags för revansch mot Rönninge-Salmen, ett lag Preben haft svårt mot tidigare och där vårmötet slutade 1-1.

Framåt Preben!

Mål:

1-0 Grändås

2-0 Wahlström

3-1 Khelil (ass: Wimnell)

4-1 Wahlström (ass: Khelil)


Truppen mot Salem/ Rönninge
kl. 19:10 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Kamrater, nu fortsätter vi jaga årets målsättning att sluta topp 3. På tur att möta ångloket Preben står Salem/ Rönninge. Förra gången vi möttes ledde motståndarna fram till matchminut 88 då Wimnell klev fram och utjämnade resultatet. Nu krävs det en gedigen insats för att slå kusinerna från landet.

Målvakt: Fahlman

Backar: Axel, Khelil, Niels, Ola, Ole, Steffen, Nyholm

Mittfält: Gustav, Wahlström, Drozze, Reza, Loebbert, Amir

Anfall: Uller, Wimnell

Konkurrensen i Preben är knivskarp så det krävs mycket jävlaranamma för att ta en startplats i elvan. Vi rullar på lite folk igen och till torsdagens tillställning hälsar vi Nyholm välkommen och det forna ungdomsproffset Fahlman är tillbaka mellan stolparna. Gör er redo för samåkning för på torsdag smäller det


Truppen mot Kongo United 27/8
24 augusti 2018 kl. 13:53 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Efter Prebens överkörning i senaste matchen mot Kongo United som slutade med en 4-0 vinst så har KU bestämt sig för att ge Preben en rejäl match på Måndag. Igår på träningen hade KU ordnat träningstid samtidigt och det var många blickar som utbyttes under spelets gång. KU:s tokmuskelösa trupp inger respekt men i slutändan handlar det om vilket lag som är smartast. KU ligger 6 poäng före Preben i tabellen så ska vi lyckas uppnå målsättningen att sluta topp 3 så krävs det ett bra resultat i denna match. Därför har coach Malmberg tagit ut följande trupp som han är övertygad om kan ge KU en match:

Målvakt: Jean-Marie ”Sebbe” Pfaff

Backar: Emil S, Malicki, Ola, Fahlman, Steffen,

Mittfält: Amir, Helk, Lindén, Wahlström, Martin, Miguel, Drozze, Niels, Victor

Anfall: Wimnell

Kongos vältränade grabbar är redo, frågan är inte om Prebens vältränade hjärnor är redo för det vet vi att dom är…..


Truppen mot Vårby söndag 19/8
17 augusti 2018 kl. 12:58 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

För att parafrasera Florence Valentin:

Inga regler alls

Inga planer alls

Ingen mespop alls

Ceazar har hasch, Ceazar har gräs

Han odlar i garderoben

Kom om ni kan

Kom om ni vill

Det är fotbollskväll i Vårby gård

Truppen

Mv: Sebbe

Backar: Axel, Nordzell, Khelil, Malicki, Ola, Fahlman, Ole

Mittfält: Amir, Tersman, Gustav, Martin, Miguel, Drozze

Anfall: Uller, Wimnell

Nu kör vi!!!!!!!! Vårbyparkens bollplank, Samling 16:00, matchstart 17:00


Preben klar segrare i höstpremiären!
13 augusti 2018 kl. 21:32 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Under fredagskvällen så var det så äntligen dags. Höstsäsongen skulle sparkas igång efter en intensiv Prebenvecka där laget, först förlorat en legend i Daniel Carlin som valt att lägga skorna på hyllan, samtidigt värvat in södra Stockholms bästa mittback  i Ola Grändås och som strössel på moset krossat Västertorp med 7-0 och visat junisarna att Prebens plus 30-gubbar håller än trots minimalt med träning under den magiska sommaren som fått flera i Prebenlägret att på efterföljande lagfest sett rejält uppfräschade ut. Mest signifikativ i Tobias Wimnell, nyss hemkommen från en bättre Rivieranvecka med salt i håret och ett bländande leende.

Hur som helst…

Santiago Wanderers. Alltid en tuff match och vem minns inte vårsäsongens sammandrabbning och matchens sista spark som borrade sig in i Sebbes vänstra kryss efter att Preben haft ledningen i stora delar av matchen. Måhända ett rättvis resultat utifrån bollinnehav men alltid en surdeg att leva med.

En annan surdeg var även bortfallet av Ola Grändås som sent fick kasta in handduken. Som tur för Coach Malmberg var det inga sura miner utan enkom revanschlusta i det rödvitrandiga bortalaget och han ställde upp med följande 4-5-1 där framförallt mittfältet andades overklig rutin personifierad i Martin Karlsson som återigen var med från start.

Runesson

Fahlman – Ole (C) – Axel – Steffen

AMP – Linden – Gustav – karlsson – Wahlström

Uller

Reserver: Amir, Miguel, Tersman, Wimnell

Och så kom den tidigt!! Bollvinsten vid mittlinjen av ett nonchalant spelandes hemmalag och vips så var Uller fri med bollen på vänsterkanten. Uller tittar upp i höjd med straffområdet och ser en älgande AMP mot bortre. Bollen går klockrent mot AMP men som tur är för Preben hinner backen i mellan och slår in den i eget mål innan AMP får möjlighet att lägga den i ribban. 1–0 till Preben tidigt och fortsatt muntra miner i bortalaget.

Preben som trots 5 man på mittfältet, hamnade tidigt i spelmässigt underläge på mitten då Santigo spelade någon form av 3-6-5 uppställning. Ja jag vet att det är för många spelare men så fort bollen spelades upp mot Prebens defensiv vimlade det av Santiagospelare. Som tur var sprang dem mest i vägen för sig själva eller så stod backlinjen där med kapten Ole i bräschen och nickade bort det mesta. Fahlman ville inte vara sämre och hade redan efter 15 minuter sänkt både en och två Santigaospelare men även fått sig ett par rejäla tryckare. Både Axel och Steffen såg samtidigt oförskämt fräscha ut efter det långa sommaruppehållet.

Preben låg fortsatt rätt i positionerna och stängde förtjänstfullt ner ytorna för Santiagos kvickare killar och lät inga bollar rinna igenom försvaret. Överflyttningarna i försvarsspelet satt som ett smäck och Santiago blev mer och mer frustrerade. Flera bollvinster ledde till snabba omställningar och nog borde det stått mer än 2–0 i pausen med flertalet lägen att sätta bollen på löpande spelare bakom hemmalagets högt stående backlinje.

Istället fick rutinen kliva fram. Martin Karlsson! Efter 40 minuter så hade han ändå sparat det bästa till sist. En briljant löpning och ett vilt skrik fick Wahlström att förvånat titta upp och vips så var den gode Karlsson fri från halva med endast målvakten i vägen för säsongens första balja. För mycket tid att tänka eller trötta ben efter en 40 meters rusch låter vi vara osagt men bollen den gick förbi målvakten men lite för långsamt för att själv ta sig in i mål. Istället hjälpte Uller till och petade in 2-0 och det var nog årets enklaste mål för den gubben. Karlsson, nu med krampkänning, byter ut sig själv och in med Miguel som gör sin bästa match i Prebentröjan trots att han blev hårt tagen resten av matchen. Även Amir kommer i i halvtid och bidrar med lite fart och fläkt och underhöll Santiagolägret från sin högerkant när även AMP behövde byta ut sig själv i slutet på första.

Halvtid och det kändes faktiskt redan avgjort. Trots ett stort bollinnehav för Santiago så kändes det aldrig riktigt oroligt i den första halvleken.

Andra halvlek kickar igång och Santiago lyfter upp ännu mer spelare på offensiv planhalva. Trots stort bollinnehav tråkar Preben ut de för dagen grönklädda spelarna resten av halvleken. Santiago blir mer frustrerade och ett par efterslängningar är över gränsen och domaren har lite svårt att se samtidigt som skymningen lägger sig över den ljumna augustinatten där doften av något sött lagt sig längs bortre långsidan.

I mitten på andra halvlek slår dock bixten till och Miguel får en smörpassning från Uller och helt plötsligt stormar tre rödklädda spelare helt fria mot Santiagomålvakten utan en försvarare i närheten. Uller till höger och Wahlström till vänster. Miguel vill inte vara sämre än att favorisera någon och slår själv in bollen via stolpen och spiken i kistan var nu ett faktum även för hemmalaget. Resten av matchen blir en transportsträcka och en enda lång väntan på slutsignalen.

En stabil seger utan att Preben behövde förta sig och samtidigt som Fittja vunnit mot Essinge och Segeltorp mot Ösmo har så 4 lag, inkluderat Preben, gjort ett smärre ryck i toppen på tabellen. En spännande höst är att vänta där Preben efter 7 raka nu verkligen blandat sig i kampen om andraplatsen bakom suveräna serieledarna Segeltorp. Ett gott betyg för en spelartrupp som från förra året har åtminstone en tredjeplats att försvara. 7 raka utan förlust och prebentåget rullar vidare med match borta mot vårby gård på söndagen, seger där och en intressant match om tredjeplatsen väntar sedan mot Kongo United.

Framåt Preben!!

Matchfakta: Santiago –  Preben BoIS 0-3 (0-2)

0-1 Självmål

0-2 Tobias Uller (Martin Karlsson)

0-3 Miguel (Tobias Uller)


Older Posts »
« Preben BoIS startsida | Admin »