NYHETER
Serieguiden: Preben BoIS
16 april 2018 kl. 10:16 | Försäsong | Permalink | Kommentering avstängd

Som tidigare utlovat så kommer här också en redogörelse kring hur det ser ut i det danska lägret inför säsongen. Under morgonen redovisade också redaktionen hur årets Silly Season har gått – så där av går vi inte mycket på nyförvärven, utan kan konstatera att Preben åter igen gjort ett riktigt jävla bra fönster.

Men det vi kan lägga till kring många nyförvärv in, så är ledtiderna oftast lite längre när det kommer till att sätta ett spel, bli bekväma och lära känna varandra. Något som präglat Preben under försäsongsmatcherna. Vissa matcher har man dominerat spelet fullständigt, medans andra så har man tappat organisationen väldigt snabbt och fått jaga boll.

Man startade upp matchandet mot det nyuppflyttade och hårdsatsande division 5-laget Redbrick City. Matchen som spelades ute på Bosön avbröts efter 70 minuter då en förälder klev in och sa att hans sons gäng skulle träna nu – just när Preben forcerade för en kvittering. Redbrick var det bättre laget i första halvlek och Preben visade fina intentioner så långt man hann spela i andra.

Matchen efter så mötte man ett toppat Oranje FK som tagit in en rad vassa spelare – bland annat Prebens senaste nyförvärv i Miguel. Just precis nämnde, visade stor klass i den matchen och skapade stora problem för Prebens innermittfältare. Men Dansken visade prov på tyngd och rutin och städade av Oranje med 2-0 till slut. Man hade bud på ett gäng till mål men det brändes friskt.

I den tredje matchen spelade Preben många gånger fin fotboll mot division 4-laget Hägersten, men man lyckades inte peta in bollarna och man föll till slut med 1-0 efter en kommunikationsmiss i försvaret, men dock rättvist. De två sistnämnda matcherna spelade man oavgjort mot två division 6-lag som inte skrämmer iväg de flesta. Men Preben har hela tiden tagit steg i rätt riktning. Man har ställt upp med startelvor där mer än hälften varit nya spelare.

Preben har precis som dem flesta lagen i Stockholm fått lida av att man inte löst fler planer under försäsongen. Vintern var segdragen och gäckade lag lite överallt. Man kom igång sent och fick trycka in träningsmatcher på väldigt kort tid, vilket gjort att planeringen fått stå lite i skymundan för hetsen att få så många matchminuter som möjligt.

Preben kommer med kanske en vassare trupp i år än förra året. Man har tagit in spets och lyckats behålla spets, men främst bredd. Samtliga truppspelare kan gå in och prestera när som helst. Också ett slag för att man varit noggrann i rekryteringen när det kommer till det sociala planet där i stort sätt samtliga visade hög klass när det nalkats sociala sammankomster. Dansken ser stark ut i år, nu gäller det att sätta organisationen och att samtliga lär känna varandras egenskaper där ute på banan. Vi tror att vi kan vara lite trögstartade i år, men kommer med en rejäl finish.

Vi tror att Preben kommer att sluta topp-3 ändå. Materialet är alldeles för starkt och sammanhållningen som håller på att skapas vittnar om detta. Hela 23 man var startklara till kvällens premiär mot Ösmo, kan det någonsin hänt tidigare? Coach Malmberg kommer inte att få det lätt i år med laguttagningar, men det ger samtidigt en jävla skjuts i organisationen att det gäller att delta och prestera för att få lira. Nu kör vi!


Serieguiden: Division 5 Södra
9 april 2018 kl. 16:01 | Försäsong | Permalink | Kommentering avstängd

I vanlig ordning så redovisar prebenbois.se våra motståndare inför säsongen. Så, let’s get to it!

Essinge IK
Laget slutade förra året på en andraplats i Division 6 C och flyttades upp när Mälarhöjden valde att slå ihop sina påsar med Hägersten – så en gratisplats för ö-laget. Preben har tidigare spelat en träningsmatch mot Essinge och gick ur striden som vinnare den gången, en svit man tenderar att hålla i. Den digra information man kan hitta angående lagets försäsong så verkar de spelat oavgjort vid fyra tillfällen, mot lag som Westermalms IF, Åkersberga BK(2 gånger) och Prebenbekantingen Pappas Pojkar. Utöver det har matcher mot sitt B-lag spelats, med tanke på vädret.
Vi tippar att Essinge får det tufft i år och kommer att få kriga för att hålla sig kvar.

Vårby Gårds IF
Så många gånger vi skrivit om grabbarna från Vårby i den här typ av rapport. Ett lag vi kan innan och utan och de kan oss innan och utan. En förening som alltid siktar på toppen och gjorde precis som Preben sin bästa säsong någonsin förra året. Information kring årets försäsongsmatcher är det dock skralt om. Vi har luskat fram att det åkte på pumpen mot IFK Tumba med 3-0, men mer info än så har vi inte.
I vanlig ordning så kommer Vårby att sikta mot toppen, men ojämnheten kommer än en gång göra sig påmind i år. Ett av seriens mest offensiva lag och lämnar oftast backlinjen helt solo, vilket gör att kontringsstarka lag ofta överraskar Vårby. Starka hemma med mycket supportrar.
Vi tror på en topp-5-placering i år också.

Fittja IF
Ny bekanting som under hösten knep förstaplatsen i Division 6 F före Kongo United. Även här sparsamt med information och det ser ut som att man spelat ett gäng träningsmatcher mot lättare motstånd i form av Div.6-lag med blandad utgång. Ett lag som man inte riktigt vet vart man har. Men av det man förstått så är det är det offensivt balanserat lag som säkerligen kan slå vilket lag som helst i år, vid rätt dag. Noterbart är att man förra året vann 11 matcher och förlorade 1 på 14 spelade matcher. Ett lag som kommer in i årets seriespel med framgång och frågan återstår om vad som sker vid två raka förluster.
Vi tror de landar i mittenriket.

Kongo United FC
Precis som namnet antyder så är det en rad duktiga fotbollsspelare med rötterna i Kongo som börjat göra karriär i Stockholms lägre serier. Man har dem två senaste säsongerna gått rakt igenom seriesystemen. För oss äldre CM-nördar så hittar vi ett välkänt namn som spelande tränare i Tonton Zola i laget. Den tidigare Djurgårds- och Derbyspelaren är den som rattar föreningen och gör det förtjänstfullt. Man tokdominerade sin Division 6 förra säsongen fram till hösten, där Fittja till slut klev om i slutklämmen. Tuffare motstånd i år och svajigheten tyder på att man kommer att blanda och ge även den här säsongen.
Vi tror på mittenriket även för Kongo.

Rönninge/Salem Fotboll
En närmre bekant nu efter några år i Division 5. Verkar har tappat sina bästa spelare till IFK Tumba den här säsongen och det ger en genast frågetecken om status på truppen. Som vanligt i de här serierna så finns det knappt någon information att hämta och det gäller även detta gäng. Förra året räddade man sig kvar genom starka prestationer i dem avslutande matcherna, i år tror vi man får det tuffare – så vida man inte hämtat in bärande spelare.
Vi tror på bottenstriden i år

Santiago Wanderers IKF
Ett lag som vi varje år skriver upp som titelutmanare, men som varje år landar i mittenskiktet efter svajiga resultat. Var inblandade i bottenstriden förra säsongen men lyckades slå ligavinnaren IFK Tumba i sista omgången och höll sig kvar. Vi har heller inte här någon information om hur försäsongen har sett ut – alls. Men vi tror att man likt tidigare år tagit det rätt mañana och siktar på att komma igång när serien drar igång. En ulv i fårakläder som garanterat kan kriga i toppen i år, men sin spelskickliga spelstil och snabba passningsspel. Men i och med att det svajat sista säsongerna så tror vi ändå att man kommer att lira mest i mitten i år.

Segeltorps IF
Nedflyttat från Division 4 till den här säsongen och åkte ur efter en svag höst. Dock har man gjort flertalet spännande värvningar så väl utanför planen som till planen till den här säsongen. Man har mött tufft motstånd från division 3 och 4 under försäsongen och vunnit dem flesta matcherna. Segeltorp ser inte ut att bli långvariga i Division 5 utan har nog siktet på att återgå till fyran så snabbt som möjligt.
Vi tror definitivt på topp 3 för Segeltorp och lägger dessutom favorittrycket på dem att sopa hem hela serien i år.

Skarpnäck FF
Ett lag som är tämligen svårläst. Många bra spelare och är välskolade i sin fotboll. Ett lag som är rätt likt Preben på många sätt. Kompisgäng som håller igång och som tidigare spelat i bra klubbar, men där konditionen och träning inte verkar vara det högst prioriterade. Med ett par riktigt vassa förvärv och att man fått behålla truppen från förra säsongen så kan Skarpnäck bli ett gissel för vilket lag som helst. Man slutade topp-5 sin första säsong i division 5 och det får ses som klart godkänt. I år kommer man att landa på en likasinnad placering.

Stuvsta IF
Precis som Vårby så är Stuvsta en gammal räv för Preben. Lag har mötts sedan Division 6-tiden för ett par år sedan. Ett lag som Dansken alltid haft svårt för och blandat resultaten. I år har man dock tagit över den gamla Stuvsta-spelaren Jakob Stolt som garanterat kan komma med bra insidertips på hur Preben ska brotta ner dem. Klassiskt mittenlag som har bredd, men inte alltid spets. Ett svårspelat lag som aldrig ger upp. Man beundrar deras spelstil väldigt mycket och är dessutom ett fysiskt lag. Dessvärre knapphändig information om hur man spelat under försäsongen, men vi tippar på att man likt förra säsongen precis undviker fajterna om nedflyttning.

Ösmo GIF FK
Nyuppflyttad från den mest södra av alla Division 6-serierna. Nu ska man upp och möta stadslagen och frågan är om man är van vid snabb och offensiv fotboll? Man vann sin serie tämligen enkelt och man har vind i seglen. Vi tror att Ösmo får det tufft under sin första sejour i Femman och kommer att få kriga längre ner i tabellen. Under försäsongen så har man varit aktiv och vunnit de flesta matchern – också mot blandat motstånd. Under gårdagen slog man tillbaka hårdsatsande Skogås-Trångsund med 2-1.
Vi tror på bottenstriden när allt kommer omkring i oktober för laget som i år är den längsta bortamatchen.

Boo FF
Utgått. Vågade kanske inte?

Preben BoIS då? Kommer senare!


Gräv i Prebens blå skåp!
28 mars 2018 kl. 14:58 | Försäsong | Permalink | Kommentering avstängd

Under @prebenbois på Twitter så finns det möjlighet att ta del av insidan av verksamheten.

Vem virar mest tejp runt benskydden innan match och irriterar lagledare Svante? Vem ockuperar alltid toan innan match? Är det Ole eller Axel Thålin som dopar bort några extrakilon? Vem luktar alltid lite unket och efterkaka i Skärmabronx vid 20.30 på måndagar innan träningen? Vem är Coach Malmbergs egentlige kelgris – spelaren som resten av truppen hatar?

Många fler frågeställningar tas upp på Prebens Twittersida. In och följ och få en liten extra krydda i vardagstristessen.

https://twitter.com/Prebenbois


Preben städade av Oranje
24 mars 2018 kl. 10:09 | Försäsong | Permalink | Kommentering avstängd

Under fredagskvällen drabbade Preben BoIS samman med Oranje FK. Matchen tillskrevs till slut 2-0 till Preben efter mål av ungtupparna Reza Jafari och Amir Khavari.
- Matchen kanske gav mer frågetecken än utropstecken, men vi vinner en match som vi inte direkt för, vilket är ett styrkebesked, säger tillförordnad tränare Martin Karlsson.

Redan efter 10 min visade Reza hög klass när han grundlurade sina(plural) försvarare och rullade in ledningsmålet. Men Oranje åt sig snart in matchen och visade prov på fint passningsspel. Preben kom ofta lite för långt ifrån i pressen och Oranjes tre skickliga innermittfältare fick styra och ställa tämligen fritt. Men firma Fahlman och Amir(blott sin andra match) åt sig in i matchen och balansen började fördelas.

Dansken som kom ner till Enskede IP med ett nykomponerat lag med många spelare borta, samt sena återbud på Uller och Carlin – gjorde att många spelare fick finna sig på helt nya positioner. Det hämmade så väl presspel som det egna passningsspelet och ofta fick man förlita sig på individuella prestationer.

Preben startade också med Matthias Öström och Emil Skullman i anfallet, två tidigare defensiva spelare – de slet dock på ordentligt och stångades i anfallet för att ge luft åt övriga laget. Men positionsbyten gjorde att man inte riktigt hamnade rätt i banan. Dansken gick dock med en 1-0-ledning till halvtidsvila. Dock med den för dagen väldigt duktiga Micke Andersson lårskadad.

– I paus pratade vi om tålamod och öka tempot i vårt egna passningsspel. Men jag tycker att vi gör det bra utefter de förutsättningar vi hade. Spelarna krigar på och med tanke på att vi hade 7-8 helt nya spelare, så tar det tid. Men vi leder matchen och skapar lägen – intentionerna är det viktigaste idag, säger Karlsson.

Och det märktes på Prebens spel men stundtals blixtrade man till, men Oranje var under kvällen det klart bäst passningsorienterade laget. Det saknades inte chanser åt något av hållen men visst borde Preben hängt något av de 3-4 frilägen man hade i andra halvlek när Oranje ställde fram pjäserna.

Årets mål – redan avgjort
Men så kom också 2-0 och herregud vilken rökare. Amir får en lyra från Skullman på högerkanten centralt i banan och möter upp på halvvolley från 35-40 meter ifrån mål och skickar iväg en projektil som bara ökar och ökar och stiger och stiger som skulle fått självaste Ibrahimovic att jubla när den via ribbkrysset dunkades in i kassen. Ett otroligt fotbollsmål från ynglingen.

– Herregud vilket mål. Det var bland det värsta jag har sett. Jag har åkt 40 mil för den matchen och det var helt klart värt både resa och bensinpengar, säger Smålänningen Robert Karlsson som idag agerade assisterande tränare.

Matchen slutade 2-0 och Preben gjorde knappast någon storstilad insats men med tanke på alla nya ansikten i kombination med positionsbyten och två avbytare får man vara nöjd med tre pinnar.

– Jag är väldigt nöjd med segern och kämpaglöden som finns i laget och många spelare som Steffen och Axel visade prov på sin skicklighet. Att vi får det svårt att organisera ett vasst passningsspel är inget jag absolut oroar mig för. Vi har många nya och många gamla var bortresta idag. Det är ett tämligen nytt lag som ska sätta sig och vi har gjort 3-4 pass utomhus i år. Jag ser väldigt positivt på årets säsong och redan på söndag får vi chansen att träna på vårt eget spel igen när vi gästar Hägersten som ligger i serien över, avslutar Karlsson.

Beröm till Oranje idag som visar att man blir att räkna med i år. Även till en härlig lagledning!

Målskyttar: Reza Jafari & Amir Khavari


Den årliga landskampen mot Oranje – i morgon!
22 mars 2018 kl. 21:30 | Försäsong | Permalink | Kommentering avstängd

I morgon fredag kliver Preben in på det något hala plastgräset igen. Planerna har som bekant gäckat halva Stockholmsfotbollen under vintern och att så här långt in i försäsongen göra sitt blott andra framträdande kan inte ses som något annat än ett misslyckande från förvaltningen. 
”Vi är sjukt besvikna och som tur är verkar det inte bara vara vi som lider” säger Svante Larsson i ett SMS.

Ingen vidare skörd i morgon?

Ingen vidare skörd i morgon?

Precis som föregående år så mäter man krafterna med den anrika och välskötta föreningen Oranje FK. Med en fullkomligt bländande totalfotboll ala Johann Cruyffs model har man under flera säsonger varit en tuff motståndare i Stockholmsfotbollen. ”Tulpanerna” kommer till spel likt Preben i morgon med några debutanter, varav några som Preben har koll på sedan tidigare.

De två tidigare mötena har Dansken stängt av kranen till vattenspridaren och sett på när blomman vissnat. Men förra mötet var det med nöd och näppe. Efter att ha dominerat första halvlek fullständigt så visade Oranje på en jävla lagsammanhållning och mentalitet och åt sig in i matchen – och var så när på att lösa ett kryss. Underskattning undanbetes, tack!

Preben BoIS saknar en del tongivande spelare inför morgondagens match, liksom sin nye tränare som efter första löneutbetalningen tog med sig familjen på första bästa flyg till Mexico(?!). Noterbart är att en av Ultras nya kelgrisar i Tobias Uller äntligen gör debut i den rödvita. Den tidigare Elfsborgsspelaren har imponerat stort under försäsongen och äntligen får man se honom på en 11-mannaplan.

Till morgondagens match i Coach Malmbergs frånvaro kommer vice-kaptenen/ordföranden/grundaren/mittfältaren Martin Karlsson kliva in. Ett orutinerat kort att spela – men till sin hjälp har han flugit in den förra demontränaren från Gislaved – sin far, som kommer att dirigera det taktiska från sidan som via Karlsson d.y. kommer att tenorlikt basunera ut direktiven. Kan bli himmel eller fullkomligt helvete.

– Jag kommer främst att ”smoke ´n pass” ledarstabens direktiv. Men samtidigt kan jag inte blunda för farsans enorma erfarenhet i sammanhang som dessa. Brakar det samman så har jag i alla fall två instanser att skylla på. Men ambitionen är att kliva ut och spela tålmodigt med fokus på vårt passningsspel. Vi ska också prioritera vår defensiv, varav bli inte förvånade om Oranje kommer till anfall titt som tätt. Jag tror på seger naturligtvis, en match som vi avgör i första halvlek, säger Martin Karlsson.

Smålands Guardiola!

Smålands Guardiola!

Morgondagens trupp kommer att bestå av 16 spelare. Besked inväntas av Mikael Drozdibob och man väljer att vila sin nye målvakt i Niklas Jönsson till söndagens match där han kommer att testas i 90 minuter. Noterbart är att Preben kommer till spel med TVÅ danskar i truppen – vilket också kunnat vara tre. Men Niels Brolev är ryggskadad och kör rehab(som man också värvat in från just Oranje inför säsongen).

– Till morgondagens match finns det flera jag är väldigt nyfiken att se mer av. Vi har danskarna i Helk och Steffen som är finfina nytillskott i år. Men också att få se Micke Andersson tillbaka värmer ett hjärta. Vårt senaste förvärv från Unite Stockholm i Amir är en väldigt talangfull ung kille som kommer att spela mot ett motstånd som jag tror passar honom väldigt bra. Det viktigaste i morgon är att spelarna har kul och vågar utmana sig själva där ute, avslutar Karlsson.

Följande trupp åker ner till Enskede IP i morgon: 

Målvakt: Sebbe Runesson
Backar: Axel Thålin, Daniel Carlin, Emil Helk, Jacob Khelil, Mattias Malicki, Per Fahlman
Mittfältare: Amir Khavari, Emil Rönnlund, Johan Wahlström, Mikael Andersson, Reza Jafari, Tobias Uller, Steffen Rasmussen
Anfallare: Matthias Öström, Emil Skullman

Coach: Martin Karlsson
Lagledare: Robert Karlsson


Preben söker motståndare för Träningsmatch
14 mars 2018 kl. 09:25 | Försäsong | Permalink | Kommentering avstängd

Dessvärre har förberedelserna varit urusla inför seriepremiären där endast ett(?!) utomhuspass gjorts för träning. På det har vi gjort ca 70 minuter träningsmatch i helgen(innan den blev avbruten pga överskridande av träningstid).

Preben har precis som de flesta lagen i Sthlm fått sina utomhustider avbokade pga snöfall – och just de tider och planer som Preben bokat upp, har visat sig, inte alls varit snöröjda etc.

Just därför söker vi just nu med lampa och lykta motståndare för träningsmatch. Vi har inga planer att tillgå, men har ni en träningstid eller en plan som ni vet funkar i vårt och torrt – så boka gärna in oss. Vi står redo när som och behöver matcher.

Vill ni möta oss i en träningsmatch så kom med förslag på tider och plats till prebenbois@gmail.com så återkopplar vi asap!

snö


Down memory lane, ano 2010
19 februari 2018 kl. 09:46 | Försäsong | Permalink | Kommentering avstängd

I afton kliver Preben BoIS äntligen ut på konstgräset igen nere på Enskede IP och gör riktig säsong av 2018. Inomhussäsongen har varit väldigt givande då Preben haft en genomgående bra uppslutning och sugna fötter. Man har också valt att knyta till sig följande spelare än så länge:

Gustav Johansson, Emil Skullman, Emil Rönnlund, Steffen Rasmussen, Axel Thålin, Daniel Carlin, Nils Brolev, Henrik Nordzell, Tobias Uller

Det är fortfarande ett gäng som är under luppen hos spelarrådet och som kommer att presenteras inom kort. Samt att samtliga förvärv kommer att presenteras närmre.

Men tankarna inför kvällens första utepass for iväg på annat håll. Nämligen till ett citat från den 15 mars 2010. Samma dag hade Preben BoIS gjort sin första match som förening någonsin, borta mot Tullinge BK i en träningsmatch. Preben åkte på det ordentligt och fick vända tillbaka in mot stan med 1-7 i häcken.

Men den svidande hedern och förlusten byttes snart ut till något annat – hopp om en framtid. Spelarna satt utpumpade då orken var alldeles för svag hos i stort sätt samtliga. Man ifrågasatte nog det mesta kring Preben direkt efter slutsignalen. Var vi alldeles för svaga och skulle säsongen sluta i katastrof och avhopp? Det var då Mattias Malicki ställde sig upp och satte ton på vad som skulle bli grunden till varför vi gör det här, vecka ut och vecka in. Ta in nedan citat och glöm inte bort detta!

”Resultatet är mindre viktigt idag för så här i efterhand är jag fullkomligt lyrisk över att få spela fotboll igen. Det här är något jag verkligen har längtat efter, säger Malicki.”


Pressmeddelande: Preben presenterar tränare!
4 februari 2018 kl. 19:16 | Försäsong,Goe Fyr | Permalink | Kommentering avstängd

Under söndagen gjorde Preben BoIS styrelse äntligen klart med en ny huvudtränare. Det var flera tränare i process med duktiga CV:n som var aktuella, men valet föll på styrelsens huvudspår – nämligen Anders Malmberg!

Prebens nya huvudtränare

Prebens nya huvudtränare

Anders Malmberg är ett väletablerat namn i och runt omkring Preben sedan klubben startades då han anlände redan hösten 2009 efter en biljardmatch inne i Gävle innan matchen Gefle – IFK Göteborg. Den nästan två meter långa Göteborgaren valde dock för ca 2-3 år sedan att ta med familjen ner till Bryssel då påläggskalven och framtidslöftet i Scania-koncernen helt enkelt fick ett erbjudande han inte kunde tacka nej till. Idag, något år senare är den tidigare mittbacken/anfallaren tillbaka i Prebens organisation.

– Vi är otroligt glada att först och främst ha tillbaka Anders i Preben och med den mångåriga erfarenhet, från att ha lirat i IFK Göteborgs ungdomslag, till att ha vunnit Stockholm Cup med Helenelund. Anders som person har också varit med och lagt grunden och stommen till vad föreningen står för och vart vi ska ta vägen. Upplägget med att Viktor Loebbert och Ole Jahren Andersson fortsätter som spelande assisterande tränare kommer också att skörda frukt, då de redan på förhand känns väldigt synkade. Vi har ett spännande år framför oss och det känns väldigt skönt att vi äntligen löst tränarfrågan, säger ordförande Martin Karlsson som jobbat dag och natt senaste veckan.

Malmberg tar sig an sitt ämbete med start idag där årets karta redan börjat skissas på och redan om tre veckor gör han debut som tränare för Preben BoIS då man tar sig an IK Sture i en träningsmatch. Välkommen tillbaka Anders Malmberg!


Preben BoIS i Division 5 söker nya talanger
2 januari 2018 kl. 15:46 | Försäsong | Permalink | Kommentering avstängd

Vilka är vi?

Preben BoIS är en fotbollsförening endast med en A-lagsverksamhet hemmahörande i Stockholms södra regioner. Idag spelar klubben som grundades 2009 i Division 5 Södra och kommer så även att göra detta till nästa säsong. Förra säsongen avslutade man starkt och slutade på en tredjeplacering.

Föreningen har en dansk prägel där man genom namnet hyllar den gamla Danska centertanken Preben Elkjaer Larsen som gjorde avtryck i världsfotbollen under 80-talet. Det som vi fångades upp av var Prebens sätt att förhålla sig till den professionella fotbollen. I stället för att strecha i halvtid så rökte han cigg, i stället för att vila upp sig för morgondagens match borta mot Juventus, så stod han i VIP-rummet med två flaskor sprit i vardera näve. Men likväl dagen efter så skickade han in två strutar.

Vi ser oss lite som Preben där vi både tar fotbollen på stort allvar genom att hela tiden försöka prestera, men också ha en skön och lättsam inställning till fotbollen och till varandra, vid sidan av sporten.

Upplägget

Vi tränar därför idag endast en dag i veckan för att hålla ångan uppe. Väl på träning(liksom match) är det 100 % seriositet då kraven från truppen också är hög. Många spelare har spelat i de högre divisionerna och kräver engagemang när domaren/tränaren väl blåst igång. På detta så spelar vi oftast en match i veckan, vilket alltså blir två fotbollspass som behöver avverkas på veckobasis. Vi är idag hemmahörande på Hägerstensåsens BP där våra träningar startas 20.30 på vardagar.

Ambitionsnivå

Vår ambitionsnivå och inställningen vi har, är att vid varje tillfälle föreningen ställer ett lag på benen – är att vinna.

Din profil

Vi söker därför spelare med följande kriterier:

  • Skön lirare där väluppfostran och artighet är av högt värde
  • Meriter från minst Division 5-nivå
  • Ett brinnande engagemang för att spela och träna där man kan avsätta två pass i veckan
  • Gärna runt 20 år men ålder spelar ingen roll
  • Dansktalande är inget krav men bonus där man omgående hamnar längre upp på listan
  • Intresse för att dela ett par ljusbruna titt som tätt med lagkamrater är ett krav

Stämmer ovanstående på dig eller på en polare så tveka inte på att höra av er till oss då vi redan nu börjar spelarrekryteringen till säsongen 2018. Vi är ett glatt gäng där majoriteten kommer från Sveriges alla olika hörn. Idag har vi dessutom ett samarbete med Unite Stockholm som är ett integrationsprojekt för ensamkommande flyktingbarn som vi är väldigt stolta över.

Skriv några rader om din fotbollsbakgrund och om dig själv så är du varmt välkommen ner till en provträning i vinter. Vi ses!

För mer information, besök www.prebenbois.se
Skicka in din intresseanmälan till prebenbois@gmail.com
Du hittar oss också på Instagram och Facebook.


Läget i tränarstaben – Del 4
20 december 2017 kl. 13:55 | Försäsong | Permalink | Kommentering avstängd

Som i alla organisationer så sker det förändringar emellanåt. Preben BoIS har dock stått sig förskonade mot detta väldigt länge och har med en stark ledarorganisation alltid kommit fullt bepansrade till varje säsong. 2018 kommer dock se väldigt annorlunda ut.

Trädet har sett ut på följande sätt senaste åren:

Huvudcoach – Tobias Seger
Lagledare – Svante Larsson
Hjälptränare – Victor Loebbert & Ole Jahren Andersson

Coach Seger har burit huvudansvaret sedan 2012 och gjort en fantastisk resa med föreningen. På de två första åren hade han vunnit ligan två gånger för att sedan cementerat klubben i division 5. Han tog också den gångna säsongen föreningens starkaste placering någonsin då man slutade på en välförtjänt tredjeplats.
Samtidigt som Seger rattat matchplaner och träningsupplägg har han också tagit stora kliv i yrkeskarriären. Något som gjort att planeringen behövt vara minimal, då även sambon krävt sin del av uppmärksamheten. Tiden har blivit mindre knapp för varje säsong som gått och till nästa säsong har Seger flaggat för att huvudansvaret behövs läggas åt sidan. I stället kommer Seger att inta positionen som assisterande tränare under 2018 – varvid huvudansvaret i dagsläget svävar fritt.

Styrelsen har omgående börjat rota i namn och skickat ut förfrågningar och är i skrivande stund i process med att fylla upp Segers stora skor. Några av spelarna, samt Seger har skickat ut en förfrågan till ordförande Martin Karlsson som fick förra säsongen spolierad på grund av prioriteringar på annat än som fotbollsspelare för Dansken. Karlsson säger dock själv att han är väldigt taggad på att vara en del av spelartruppen till 2018 och ser året som en stor revansch på föregående. Han är dock inte helt avskriven på listan.

Legendaren Anders Malmberg har flyttat hem från några år i Belgien och har fått förfrågan. Malmberg, en av klubbens mest populära personer någonsin i klubben, omtyckt av alla ses som en guldkandidat till förarsätet i tränartrojkan. Förhandlingar har inletts och lyckas man sy ihop de praktiska formatet talar mycket för att det kan vara nästa Göteborgare med stafettpinnen i hand.

Mer info i huvudtränarfrågan kommer.

Vi kommer att ha en förändring på posten Lagledare med stort L. Svante Larsson har aviserat att även hans kalender börjar se allt för smockfull ut. Svante som varit en otroligt viktig person för Preben sedan starten kommer i så fall trappa av efter sommarens semester. Detta är så klart en enorm förlust för Preben BoIS. Större än samtliga begåvade spelare som kommit och gått genom åren. Främst så kommer vi se mindre och mindre av Svante kring träningar och till viss del matcher under första halvan av säsongen. I dagsläget har man lite förslag internt på hur man ska hantera förlusten och även här kommer mer info när något konkret finns på plats.

I övrigt så kommer våra hjälptränare åter igen ta ett stort ansvar kring träningsupplägg och matchanalyser. Det finns en enorm fotbollskompetens inom föreningen så förändringarna till trots, så kommer klubben utan problem kunna genomföra en positiv förändring. Dessa gamla hjulspår är inkörda sedan länge och det är kanske dags att sminka till föreningen en aning.

Samtliga tips och ansökningar om rollen som huvudtränare för Preben BoIS skickas till prebenbois@gmail.com


Older Posts »
« Preben BoIS startsida | Admin »