NYHETER
Preben söker motståndare för Träningsmatch
14 mars 2018 kl. 09:25 | Försäsong | Permalink | Kommentering avstängd

Dessvärre har förberedelserna varit urusla inför seriepremiären där endast ett(?!) utomhuspass gjorts för träning. På det har vi gjort ca 70 minuter träningsmatch i helgen(innan den blev avbruten pga överskridande av träningstid).

Preben har precis som de flesta lagen i Sthlm fått sina utomhustider avbokade pga snöfall – och just de tider och planer som Preben bokat upp, har visat sig, inte alls varit snöröjda etc.

Just därför söker vi just nu med lampa och lykta motståndare för träningsmatch. Vi har inga planer att tillgå, men har ni en träningstid eller en plan som ni vet funkar i vårt och torrt – så boka gärna in oss. Vi står redo när som och behöver matcher.

Vill ni möta oss i en träningsmatch så kom med förslag på tider och plats till prebenbois@gmail.com så återkopplar vi asap!

snö


Down memory lane, ano 2010
19 februari 2018 kl. 09:46 | Försäsong | Permalink | Kommentering avstängd

I afton kliver Preben BoIS äntligen ut på konstgräset igen nere på Enskede IP och gör riktig säsong av 2018. Inomhussäsongen har varit väldigt givande då Preben haft en genomgående bra uppslutning och sugna fötter. Man har också valt att knyta till sig följande spelare än så länge:

Gustav Johansson, Emil Skullman, Emil Rönnlund, Steffen Rasmussen, Axel Thålin, Daniel Carlin, Nils Brolev, Henrik Nordzell, Tobias Uller

Det är fortfarande ett gäng som är under luppen hos spelarrådet och som kommer att presenteras inom kort. Samt att samtliga förvärv kommer att presenteras närmre.

Men tankarna inför kvällens första utepass for iväg på annat håll. Nämligen till ett citat från den 15 mars 2010. Samma dag hade Preben BoIS gjort sin första match som förening någonsin, borta mot Tullinge BK i en träningsmatch. Preben åkte på det ordentligt och fick vända tillbaka in mot stan med 1-7 i häcken.

Men den svidande hedern och förlusten byttes snart ut till något annat – hopp om en framtid. Spelarna satt utpumpade då orken var alldeles för svag hos i stort sätt samtliga. Man ifrågasatte nog det mesta kring Preben direkt efter slutsignalen. Var vi alldeles för svaga och skulle säsongen sluta i katastrof och avhopp? Det var då Mattias Malicki ställde sig upp och satte ton på vad som skulle bli grunden till varför vi gör det här, vecka ut och vecka in. Ta in nedan citat och glöm inte bort detta!

”Resultatet är mindre viktigt idag för så här i efterhand är jag fullkomligt lyrisk över att få spela fotboll igen. Det här är något jag verkligen har längtat efter, säger Malicki.”


Pressmeddelande: Preben presenterar tränare!
4 februari 2018 kl. 19:16 | Försäsong,Goe Fyr | Permalink | Kommentering avstängd

Under söndagen gjorde Preben BoIS styrelse äntligen klart med en ny huvudtränare. Det var flera tränare i process med duktiga CV:n som var aktuella, men valet föll på styrelsens huvudspår – nämligen Anders Malmberg!

Prebens nya huvudtränare

Prebens nya huvudtränare

Anders Malmberg är ett väletablerat namn i och runt omkring Preben sedan klubben startades då han anlände redan hösten 2009 efter en biljardmatch inne i Gävle innan matchen Gefle – IFK Göteborg. Den nästan två meter långa Göteborgaren valde dock för ca 2-3 år sedan att ta med familjen ner till Bryssel då påläggskalven och framtidslöftet i Scania-koncernen helt enkelt fick ett erbjudande han inte kunde tacka nej till. Idag, något år senare är den tidigare mittbacken/anfallaren tillbaka i Prebens organisation.

– Vi är otroligt glada att först och främst ha tillbaka Anders i Preben och med den mångåriga erfarenhet, från att ha lirat i IFK Göteborgs ungdomslag, till att ha vunnit Stockholm Cup med Helenelund. Anders som person har också varit med och lagt grunden och stommen till vad föreningen står för och vart vi ska ta vägen. Upplägget med att Viktor Loebbert och Ole Jahren Andersson fortsätter som spelande assisterande tränare kommer också att skörda frukt, då de redan på förhand känns väldigt synkade. Vi har ett spännande år framför oss och det känns väldigt skönt att vi äntligen löst tränarfrågan, säger ordförande Martin Karlsson som jobbat dag och natt senaste veckan.

Malmberg tar sig an sitt ämbete med start idag där årets karta redan börjat skissas på och redan om tre veckor gör han debut som tränare för Preben BoIS då man tar sig an IK Sture i en träningsmatch. Välkommen tillbaka Anders Malmberg!


Preben BoIS i Division 5 söker nya talanger
2 januari 2018 kl. 15:46 | Försäsong | Permalink | Kommentering avstängd

Vilka är vi?

Preben BoIS är en fotbollsförening endast med en A-lagsverksamhet hemmahörande i Stockholms södra regioner. Idag spelar klubben som grundades 2009 i Division 5 Södra och kommer så även att göra detta till nästa säsong. Förra säsongen avslutade man starkt och slutade på en tredjeplacering.

Föreningen har en dansk prägel där man genom namnet hyllar den gamla Danska centertanken Preben Elkjaer Larsen som gjorde avtryck i världsfotbollen under 80-talet. Det som vi fångades upp av var Prebens sätt att förhålla sig till den professionella fotbollen. I stället för att strecha i halvtid så rökte han cigg, i stället för att vila upp sig för morgondagens match borta mot Juventus, så stod han i VIP-rummet med två flaskor sprit i vardera näve. Men likväl dagen efter så skickade han in två strutar.

Vi ser oss lite som Preben där vi både tar fotbollen på stort allvar genom att hela tiden försöka prestera, men också ha en skön och lättsam inställning till fotbollen och till varandra, vid sidan av sporten.

Upplägget

Vi tränar därför idag endast en dag i veckan för att hålla ångan uppe. Väl på träning(liksom match) är det 100 % seriositet då kraven från truppen också är hög. Många spelare har spelat i de högre divisionerna och kräver engagemang när domaren/tränaren väl blåst igång. På detta så spelar vi oftast en match i veckan, vilket alltså blir två fotbollspass som behöver avverkas på veckobasis. Vi är idag hemmahörande på Hägerstensåsens BP där våra träningar startas 20.30 på vardagar.

Ambitionsnivå

Vår ambitionsnivå och inställningen vi har, är att vid varje tillfälle föreningen ställer ett lag på benen – är att vinna.

Din profil

Vi söker därför spelare med följande kriterier:

  • Skön lirare där väluppfostran och artighet är av högt värde
  • Meriter från minst Division 5-nivå
  • Ett brinnande engagemang för att spela och träna där man kan avsätta två pass i veckan
  • Gärna runt 20 år men ålder spelar ingen roll
  • Dansktalande är inget krav men bonus där man omgående hamnar längre upp på listan
  • Intresse för att dela ett par ljusbruna titt som tätt med lagkamrater är ett krav

Stämmer ovanstående på dig eller på en polare så tveka inte på att höra av er till oss då vi redan nu börjar spelarrekryteringen till säsongen 2018. Vi är ett glatt gäng där majoriteten kommer från Sveriges alla olika hörn. Idag har vi dessutom ett samarbete med Unite Stockholm som är ett integrationsprojekt för ensamkommande flyktingbarn som vi är väldigt stolta över.

Skriv några rader om din fotbollsbakgrund och om dig själv så är du varmt välkommen ner till en provträning i vinter. Vi ses!

För mer information, besök www.prebenbois.se
Skicka in din intresseanmälan till prebenbois@gmail.com
Du hittar oss också på Instagram och Facebook.


Läget i tränarstaben – Del 4
20 december 2017 kl. 13:55 | Försäsong | Permalink | Kommentering avstängd

Som i alla organisationer så sker det förändringar emellanåt. Preben BoIS har dock stått sig förskonade mot detta väldigt länge och har med en stark ledarorganisation alltid kommit fullt bepansrade till varje säsong. 2018 kommer dock se väldigt annorlunda ut.

Trädet har sett ut på följande sätt senaste åren:

Huvudcoach – Tobias Seger
Lagledare – Svante Larsson
Hjälptränare – Victor Loebbert & Ole Jahren Andersson

Coach Seger har burit huvudansvaret sedan 2012 och gjort en fantastisk resa med föreningen. På de två första åren hade han vunnit ligan två gånger för att sedan cementerat klubben i division 5. Han tog också den gångna säsongen föreningens starkaste placering någonsin då man slutade på en välförtjänt tredjeplats.
Samtidigt som Seger rattat matchplaner och träningsupplägg har han också tagit stora kliv i yrkeskarriären. Något som gjort att planeringen behövt vara minimal, då även sambon krävt sin del av uppmärksamheten. Tiden har blivit mindre knapp för varje säsong som gått och till nästa säsong har Seger flaggat för att huvudansvaret behövs läggas åt sidan. I stället kommer Seger att inta positionen som assisterande tränare under 2018 – varvid huvudansvaret i dagsläget svävar fritt.

Styrelsen har omgående börjat rota i namn och skickat ut förfrågningar och är i skrivande stund i process med att fylla upp Segers stora skor. Några av spelarna, samt Seger har skickat ut en förfrågan till ordförande Martin Karlsson som fick förra säsongen spolierad på grund av prioriteringar på annat än som fotbollsspelare för Dansken. Karlsson säger dock själv att han är väldigt taggad på att vara en del av spelartruppen till 2018 och ser året som en stor revansch på föregående. Han är dock inte helt avskriven på listan.

Legendaren Anders Malmberg har flyttat hem från några år i Belgien och har fått förfrågan. Malmberg, en av klubbens mest populära personer någonsin i klubben, omtyckt av alla ses som en guldkandidat till förarsätet i tränartrojkan. Förhandlingar har inletts och lyckas man sy ihop de praktiska formatet talar mycket för att det kan vara nästa Göteborgare med stafettpinnen i hand.

Mer info i huvudtränarfrågan kommer.

Vi kommer att ha en förändring på posten Lagledare med stort L. Svante Larsson har aviserat att även hans kalender börjar se allt för smockfull ut. Svante som varit en otroligt viktig person för Preben sedan starten kommer i så fall trappa av efter sommarens semester. Detta är så klart en enorm förlust för Preben BoIS. Större än samtliga begåvade spelare som kommit och gått genom åren. Främst så kommer vi se mindre och mindre av Svante kring träningar och till viss del matcher under första halvan av säsongen. I dagsläget har man lite förslag internt på hur man ska hantera förlusten och även här kommer mer info när något konkret finns på plats.

I övrigt så kommer våra hjälptränare åter igen ta ett stort ansvar kring träningsupplägg och matchanalyser. Det finns en enorm fotbollskompetens inom föreningen så förändringarna till trots, så kommer klubben utan problem kunna genomföra en positiv förändring. Dessa gamla hjulspår är inkörda sedan länge och det är kanske dags att sminka till föreningen en aning.

Samtliga tips och ansökningar om rollen som huvudtränare för Preben BoIS skickas till prebenbois@gmail.com


Läget i truppen – Del 3
kl. 09:00 | Försäsong,Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Genomgången av läget i truppen går vidare. I del 3 synar redaktionen anfallsbesättningen som dessvärre åkt på ett rejält tapp då säsongens skyttekung valt att styra kosan mot västkusten. Anfallsbesättningen är på den här tiden på året likt tidigare säsonger en skörare historia. Hur kommer styrelsen att agera denna gång?

Anfall

Anfallsuppsättning är och har varit Prebens akilleshäl senaste säsongerna sen Viktor Jebsen och Henke Gustafsson som båda gjorde minst 10 mål per säsong flyttat från stan. Inför årets säsong fann dock Preben en ny spjutspets i Anton Gustavsson som trots en hel dels matchers frånvaro ändå spottade in 10 bollar och på det vann både skytteligan och poängligan. Dessvärre går Anton i sina föregångares fotspår och lämnar Preben då jobb i Göteborg lockar. Ett riktigt tungt tapp som redaktionen sörjer och styrelsen får jobba hårt med att fylla.

Istället får spelare som Tobias Wimnell bära fanan högre initialt under säsongen. Wimnell som ändå får ses som ett bättre vin, mer klass för varje år, och borde ha minst 10 mål per säsong i sig om han får chansen kontinuerligt från start. Som aspiranter på toppositionen har vi Andre Miettinen Persson där vi på redaktionen ser potential som bara väntar på att explodera. Mer speltid och träning på den grabben så kan den hårfagre Andre också stänka in ett par baljor framöver.

I Preben trupp finns även Fred, som kan dribbla av alla inklusive sig själv stillastående, att tillgå. Tyvärr har Fred senaste säsongerna varit med sporadiskt där både arbete och familj tagit tid. Vi på redaktionen hoppas blir det ett större engagemang för Fred under kommande år. Dock ryktas det om en Brasiliansk försäsong i två månader för den gode Fred med start från nyåret. Med tanke på historiken bland brassar som reser hemåt för att kickstarta säsongen kan vi nog inte hoppas att Fred är tillbaka i toppslag i början på mars.

Vi på redaktionen vill även lägga ett litet hopp om att Johan ”Trädgård” Carlsson kan visa upp sina kvalitéer mer kommande säsong än tidigare. Trädgård som inte fått kontinuitet i träningen har heller inte figurerat frekvent i laguppställningarna senaste säsongerna men vi på redaktionen vet att trädgård har mer att komma med. Lossnar det nu?

Ett tung tapp i Anton G och frågetecken på både Fred och Johan Trädgård, gör att Preben när utesäsongen drar igång i februari, endast har två forwards att tillgå.  Vi på redaktionen ser farhågor framöver och här bör nog styrelsen lägga sitt förvärvsfokus framgent. Preben behöver både spetsa och bredda anfallsuppsättningen för att inte, som Spanien gjorde i EM 2012, spela utan naturliga anfallare, även om Gustav Claesson inte gör bort sig i en topposition. Här finns all anledning för styrelsen och övriga i Preben att försöka locka till sig spelare som vill vara med, som vill ta plats och som kan göra mål samt pynta medlemsavgiften! Om redaktionen får önska ser vi gärna både en vindsnabb djupledsspelare och en större targetplayer för att komplettera nuvarande anfallsuppsättningen.

I del 4 kommer redaktionen titta vidare på lagledningen runt laget för säsong 2018.


Läget i Truppen – Del 2
19 december 2017 kl. 09:00 | Försäsong,Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Vi på redaktionen fortsätter syna läget i truppen och i del 2 tittar vi vidare på divisions 5 bästa  mittfältsbesättning.

Mittfältet:

Om det finns överflöd av ytterbackar i truppen vimlar det inte direkt av vindsnabba yttermittfältare. Dock återfinnes Reza Jafari, Korpens största talang, som nu gjort sin första hela säsong för Preben och som han dominerar på sin vänsterkant. Kommer han vara kvar i den rödvita tröjan eller kommer fotbollsstockholm börja rycka i Prebens golden boy? Ytterlöparen Mikael Andersson, ny från förra säsongen, har aviserat att han också kommer finnas kvar och är revanschsugen efter att ha missat hela vårsäsongen efter en fotskada. Mikael som just nu lirar div 1 spel inomhus visar att han är långt fram i träningen. Som ordinarie har även Gustav Claesson haft en framstående roll under säsongen där ljumskarna allt som oftast höll. Var det Lillebrorsans Victors intåg i Preben som lyfte den gode Gurra ytterligare en nivå med alla crossbollar som matades förtjänstfull på fötterna i rättvänt läge? Kan Gustav göra en lika fin säsong under 2018 så är han bästa ytterspelaren i hela division 5. Som back ups på yttrarna har vi även sett Adam Kriditos Keay förtjänstfullt hoppa in. Efter vårsäsongen försvann yttern David Kazemi söderut och kommer inte finnas tillgänglig under 2018.

På innermittfältet är det ett getingbo med gammalt och ungt, snabbfotat och trögfotat, tekniker till grovjobbare. En position där det alltid funnit överflöd av fotbollskunskap i Preben. Där återfinns eleganten Mikael Drozdibob, Ovannämnda Victor Claesson vinnaren av Prebenligan för 2017, Johan Wahlström, Martin Karlsson, Victor Loebbert (som även aspirerar på mittbacken). Under säsong som var såg vi under våren Oktay Körhan innan han försvann till Turkiet. Oktay har dock aviserat att han under våren kommer dyka upp och vi hoppas Oktay kan hitta tillbaka till 2016 års form då som han ny i Preben var ruskigt bra. Under säsongen har vi även kunnat se Amirali Shayesteh visa att han kan vara med och konkurrera om en mittfältsplats. Hur får ledarstaben honom att öka sin träningsnärvaro och känna sig mer delaktig?

Sammanfattningsvis kan vi se att för att hålla en hel säsong krävs det dock ett par nyförvärv både på innermitten och på yttermittfältet för att hålla kvalitet genom säsongen. En ökad konkurrenssituation är alltid att föredra och Preben kommer med dagens trupp bli tunn om ett par skador skulle drabba viktiga spelare. På årets första träning visade sig dock ett par nya spelare upp sig och redaktionen hoppas att styrelsen gör sitt jobb och kan knyta till sig lite mer kvalité och kontinuitet inför säsongen.

I del 3 kommer redaktionen ägna tid och kraft att analysera nuvarande anfallsbesättning som dessvärre fått sig en törn tidigt på säsongen. Missa inte!


Läget i truppen – Del 1
17 december 2017 kl. 16:46 | Försäsong,Silly Season | Permalink | Comments (2)

Preben BOIS gjorde idag sin första inomhusträning för säsongen och det markerar starten på nästa års försäsong. Det är också ett tecken på att nästa säsongs ”mercato” är igång på riktigt, av den anledningen känner sig redaktionen manad att göra en genomgång av lagdelarna som de ser ut för tillfället.

Målvakter:

Här känns det fint. Förra säsongen var första på länge där vi hade två konkurrenskraftiga målisar som var med hela tiden. Både Runesson och Lage är trygga burväktare och så länge de kör på är jag lugn. Att dessutom ha Fahlman samt ”Prebens Gabor Kiraliy” Carl Teichmann som nödlösningar är ruggigt starkt. Här gäller det bara att hålla samma standard som ifjol så kommer det bli riktigt bra.

Försvarare:

Här beror det lite på. Det finns ytterbackar i överflöd. Den ständige Stureplans-eleganten Filip Olsson, Valacken Carl Teichmann, Div 5:s frejdigaste Svensson i Emil Svensson och gamla Trotjänare som Malicki, Fahlman och Nygren samt en comebackande hjälte i Daniel Carlin som är på g in igen och även Kapten Jahren som är med och krigar om en plats.

I mittlåset ser det inte lika givet ut, i och med Tandläkaren Ljungfeldts frånfälle i slutet av förra säsongen, Love Hedenvind som lämnat och dessutom ”Khelil med armarna” som har aviserat ett ev minskat deltagande. Det finns många som kan gå in och göra det bra i mittlåset men just Khelils snabbhet och Ljungfeldts lugn kommer bli ett tungt tapp om de inte är med lika mycket som säsongerna innan. Här gäller det att vara på tå för värvnings-kommittén och se över sina alternativ för att kunna sätta ett mittlås tidigt, fjolårets fina vår bestod till stor del av stabilt försvarsspel.

Det var allt för nu, häng med på hemsidan och facebook för Del 2 där vi synar våra mittfältare och anfallare.


Skrällen: ”Lage” tillbaka mellan stolparna
1 april 2017 kl. 14:39 | Försäsong,Goe Fyr,Match | Permalink | Kommentering avstängd

Det må vara första april, men dagens nyhet är 100% sann. När dansken imorgon spelar sista träningsmatchen innan seriepremiären återfinns en gammal bekantskap i målet.
– Jag är övertaggad redan nu. Det blir svårt att sova i natt, säger Tobias ”Lage” Lagerström.

Dansken far på söndagsförmiddagen till Kärrtorp för att möta division 6-laget IK Sture/Tanto. Efter den överraskande krigarsegern mot Hägersten SK förra helgen ställer lagledningen på söndagen ett i stort sett nytt lag på banan.
– Vi har en del småskavanker i truppen och folk som är upptagna på annat håll, hälsar coach Tobias Seger på telefon direkt från den allsvenska premiären på ett regntungt Nya Ullevi.
– Det möjliggör att vi istället får se en hel hög intressanta provspelare i aktion. Känns kul! … Nu kommer Jahren med en bägare här, måste lägga på. *klick*

Förutom många ordinarie spelare borta saknas även coach Seger på grund av jobb (och/eller bakfylla). Victor Loebbert går precis som förra matchen in som tillförordnad tränare.

"Lage" när det begav sig.

”Lage” när det begav sig.

Manfallet innebar även att Preben stod utan målvakt. Ledningen agerade snabbt och kontaktade legendaren Tobias ”Lage” Lagerström, som representerade Preben under åren 2010–2013. Sista tiden var hans medverkan sporadisk på grund av skadebekymmer och familjeprioriteringar, och efter säsongen i division 6 2013 avslutade ”Lage” sin fotbollskarriär.

– Nu får jag gå upp på vinden och leta efter mina målvaktshandskar…

Du får för guds skull inte glömma bandanan!
– Haha, självklart inte. Skulle aldrig spela utan den. Eller jo, om jag hade Preben BoIS-kepsen kanske.

Och benskydd kan nog vara bra också. Motståndet kommer ju trots allt från division 6.
– Kör alltid med benskydd. Efter träningar med ”Roflan” (Kristofer Lindholm, annan gammal Preben-legendar) lär man sig…

Är du taggad?
– Det ska bli askul! Jag är övertaggad redan nu. Det blir svårt att sova i natt.

Du är ju en sann legendar i föreningen. Kan det här innebära en liten comeback?
– Kul att höra! Hade jag fått välja hade jag aldrig slutat. Jag har redan varit på väg ner på två träningar den här säsongen, men sjukdom och jobb har satt stopp. Några pass ska vi allt lösa i år.

Håller du nollan på söndag då?
 – Nollan är given!

 

IK Sture/Tanto – Preben BoIS

När? Söndag 2/4 kl 11

Var? Kärrtorps IP

Truppen

Målvakt: Tobias Lagerström

Försvar: Jacob Khelil, Tomas Wikstrand, Victor Loebbert, Filip Olsson, Henrik Agardh

Mittfält/anfall: Amirali Shayesteh, André Miettinen Persson, Martin Karlsson, Mohammad Kazemi, Victor Claesson, Adam Kridiotis, Anton.


Äntligen! Intervju med ett av försäsongens stora utropstecken, Mikael ”Fiskarn” Andersson
29 mars 2017 kl. 12:26 | Försäsong,Goe Fyr,Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Tjena Mikael, hur känns foten, en stukning eller något allvarligare? 

God dag Dansken! Idag känns foten som en blandning av de där två alternativen, alltså som en allvarligare stukning. Ska man lita på doktorn på SöS från i natt ska jag kunna börja rehabträna om ungefär en vecka och kunna vara tillbaka på planen inom sex veckor, så länge alla ledband är intakta.

Hur ser du annars på din start i Preben BOIS? 

Jag har kommit in i gänget på ett otroligt bra sätt och har från första stund känt mig som hemma hos er. Detta både spelmässigt och även när jag firade min första vinst tillsammans med några av er över ett par öl ute i dimman för några helger sedan. Men jag ska inte sticka under stolen med att jag tyckte det var, från vissa håll, lite för mycket fokus på GT istället för Dansk Fadøl under den kvällen.

Du har gjort mål i tre raka matcher, kan vi räkna med ett sådant målsnitt i serien med?? :)

Målproduktionen från min sida kan jag faktiskt inte klaga på. Mitt egna motto lyder dock ”Man ska aldrig vara nöjd”, så förhoppningsvis får vi se ett lika bra målsnitt även under seriespelet, och om möjligt, ännu lite bättre.

Var har du spelat innan och vilka kvaliteter tar du med dig till dansken? 

Jag började min fotbollskarriär i Väddö IF utanför Norrtälje där jag i tidig ålder fick lära mig den hårda vägen med en sju år äldre bror som drillade mig på fritiden. Att jag senare skulle få min pappa som tränare lämnade inga möjligheter till att fuska med träningen eller vara lat vilket ligger till grund för att jag till och med springer lite för mycket ibland. Min senaste anhalt innan Preben var Mälarhöjdens IK i division 4 där jag utvecklade mitt bolltrillande. Så mina främsta kvaliteter är nog min kondition i kombination med mitt finska Sisu som jag ärvt av min mor.

Vad behöver Preben jobba lite extra på inför premiären?

Det vi behöver jobba på innan premiären är nog tålamodet. Har vi inte press på oss så gör det ingenting att spela ett par enkla bollar i backlinjen och/eller mittfält. Detta kommer i slutändan ge oss öppnare lägen för att gå framåt samtidigt som vi tröttar ut motståndaren. Som den gamle fiskaren jag är så ligger tålamodet mig varmt om hjärtat och utan att stressa kan man lyckas med det mesta. Gör vi detta kommer vi kunna skramla in ett par riktigt härliga och viktiga trepoängare!

Vad pysslar du med när du inte ger järnet på Hägerstensåsens BP? 

Förutom att trivas på fotbollsplanen går jag min tredje termin på sjuksköterskeutbildningen här på söder. Just för tillfället spenderar jag mycket tid i böcker om medicinska sjukdomar vilket jag (ibland allt för ofta) bryter av med att läsa någon form av självbiografi, sjunger falskt eller så tar jag mig ut på sjön för att fiska. En favoritbok är 438 dagar av Johan Persson och Martin Schibbye som jag under mina tre terminer säkert läst fyra-fem gånger. Ingen hitte-på-läsning med fejkade historier sker i min lägenhet inte.

Har du några favoritklubbar förutom Preben? 

Trots att jag bor på Söder har jag hållit fast vid att stötta Djurgården, men skyltar inte alltid med det när jag tar mina söndagspromenader (oftast för att det inte går så bra men också för att jag villa komma levande hem). Mitt hjärta brinner dock lite mer för Arsenal då jag har/hade en förkärlek till Fredrik Ljungberg och Thierry Henry, men även här gäller det att ligga lite lågt med tanke på hur resultaten sett ut den senaste tiden.

Några korta/snabba:

Olsen brothers eller systrarna Kallur? 

Olsen brothers, alla dagar i veckan.

Röd pölse eller falukorv? 

Eftersom jag är en jäkel på att laga korvstroganoff och aldrig har ätit röd pölse så får jag lov att välja falukorv.

Dansk gladporr eller den svenska synden? 

Här slår vi ett slag för den danska gladporren!

Bergman eller von trier?

Jag led och grämde mig en hel lektion på gymnasiet genom att titta på Det sjunde inseglet så här får jag faktiskt säga von Trier.

Öresundsbron eller Bron?

Öresundsbron.

Pia Kjaersgaard eller Jimmy Åkesson?

Om man nu får säga pass och inte välja något alternativ på någon fråga så tar jag den möjligheten just nu.

Det var allt för den här gången Mikael, redaktionen hoppas på ett snabbt tillfrisknande och att vi ser dig i startelvan till premiären, lycka till!

Tackar och bockar. Jag hoppas och tror att detta kommer bli ett av de roligaste fotbollsåren i min karriär!


Older Posts »
« Preben BoIS startsida | Admin »