NYHETER
Carlin avslutar karriären
8 augusti 2018 kl. 11:36 | Goe Fyr | Permalink | Comments (1)

Dessvärre nåddes vi av tråkiga besked under sommaruppehållet när Daniel Carlin, mittbacksgeneralen berättade att han ville lägga skorna på hyllan. Carlin som spelade en rad säsonger valde inför förra säsongen att ansluta till Skå för att slippa allt pendlande. Dock så fann han aldrig riktigt glöden hos Ö-gänget ute på Ekerö.

I stället valde Carlin att åter igen ansluta till Preben inför den här säsongen då han saknat gänget allt för mycket. Men verkligheten kom ikapp honom och redan efter en halv säsong där delvis envisa skador gjort sig påminda, samt avståndet från Hägerstensåsen och Ekerö är allt för långt, så är en fin karriär till ända.

Ordförande Martin Karlsson svarar via mail enligt nedan:

”En ryggradsspelare och person i föreningen i många år och jag förstår Daniels situation, samtidigt som familjen behöver honom. Vi kommer nog nästan alla att sakna Carlin i omklädningsrummet och jag skulle inte bli förvånad om vi får se honom kring lagfesterna framgent. Också värdigt att han kom tillbaka och avslutade sin karriär i Preben och inte något junisgäng ute på Ekerö. Vi agerade snabbt på marknaden efter besked och knep Ola Grändås vilket känns som en klockren ersättare. En epok är över men Preben lever vidare. Hyllan med legendarer blir en grabb rikare med den tidigare vikarierande lagkaptenen.”

Tack för alla gedigna insatser!

Tack för alla gedigna insatser!


Preben värvar Emil ”Hulken” Helk
7 mars 2018 kl. 11:55 | Goe Fyr,Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Så stod han där. Påpälsad och lite förvirrad vilka han skulle möta den där dagen för sin första träning nere vid Skanstull. Viss språkförbistring infann sig också men så snart den lättare uppvärmning tagit fart och de tunga vikterna skulle gås på gick det inte att ta miste på att han är ett fysiskt praktexemplar som Preben så länge suktat över. Efter något stelbent inomhusspel så visade han direkt att han är med och konkurrerar om en startplats på årets första och hittills enda utomhusträning. Redaktionen presenterar härmed förmodligen årets starkaste nyförvärv i Emil ”Hulken” Helk. 

Du hade en tuff första träning med Tersman Tolls fyspass där du mötte den berömda väggen. Sen skulle du ta cykeln hem till alvik! Hur fan kom du hem egentligen?

To be frank the trip home should have lasted 30 min, but ended up lasting 1 hour with cramps every 200 meters. An embarrassing moment, but if I know myself, it will not be the last.

Du har ju redan skaffat dig ett smeknamn bland spelarrådet som glatt sig åt en hel del fysiska nyförvärv i år och där du numera går under namnet Hulken. Vad tar du i bänkpress egentligen och vem tror du är starkast i laget?

I haven’t really been to the gym in the last 6 months, but I would probably say somewhere around 100-110 kg. The strongest? I would go with myself ;)

Helk, hulk hunk

Helk, hulk, hunk

Preben har ju länge suktat efter lite dansk krydda i leden och helt plötsligt så är det tre stycken. Har den danska invasionen bara börjat eller är det lyckliga omständigheter som ligger bakom ert deltagande? Hur fann du fram till Preben egentligen?

I’m surprised that we aren’t more danish players on the team with the team being based on one of our all-time heroes. I did a quick google search with the keywords Danish, football, Stockholm and bang Prebens BoIS turned up in the search.

Hur ser du själv på inledning med Preben och vad har du för förväntningar på säsongen?

My expectations for the season is to become an integrated part of the team and hopefully bring glory and honor to the club and Preben Elkjærs person of course.

Berätta gärna mer om din fotbollskarriär? Det sägs att du har varit en sväng i den kinesiska ligan? Var det bra betalt?

I have bounced around for a couple of years with spells at different European clubs and in 2015 I thought that my skills needed to be tested outside Europe. Shanghai Vikings came in autumn of 2015 with an offer I couldn’t refuse, and I packed my bags. In the 6 months spell the wages primarily consisted of cold Carlsbergs and Prebens favorite cigarettes prince J

Hur hamnar ett gammalt dansk ex-proffs i Stockholm egentligen?

After my illustrious football career, I unfortunately had to get a real job. I got an IT job in a French company in Denmark and later I was transferred to our regional HQ in Stockholm.

Vilken dansk fotbollspelare satt mest avtryck på dig? är det Thomas Gravesen?

There really hasn’t been a Danish player I could relate to. Growing up I always looked up to Jaap Stam, and I like to think I have built my style of play around his ”no bullshit” style.

Vad kan du ta med från den danska fotbollslivet in i Preben Bois? 

Well, that’s quite obvious. Beer is an integrated part of every amateur club and I’ll be bringing a shit load.

Vad kan Preben göra för att lyfta sin danska identitet ytterligare ett par steg?

I would say more beer, sausages, cigarettes and last but not least more Danish swearing.

 

Stort tack Emil. Redaktionen önskar dig ett stort lycka till med säsongen!


”A match made i heaven” – Preben Bois presenterar Niels Brolev
6 mars 2018 kl. 09:00 | Goe Fyr,Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Från danska division ett och via en omväg i svenska division 6 så är han äntligen klar. En kompromisslös mittfältare som är lika stenhård mot sig själv som mot sina motståndare, en försvenskad dansk med sinne för både en och annan öl. En cigg i halvlek verkar inte ligga långt borta. Redaktionen presenterar Niels Brolev, mannen som föddes för att spela i Preben.

Hej Niels och välkommen till Preben! Du imponerade från första felpassning och efter en träning fick spelarrådet hålla ett extrainsatt möte för att diskutera länge om dem kunde frångå sina principer att signa någon efter första träningen. Hur ska du fortsätta imponera på ledningen och medspelarna?

Mange Tak, det føles helt rigtigt dette skifte! Jeg kommer højst sandsynligt imponere ved at råbe på mine medspillere på dansk, i kampens hede bliver jeg hurtigt sprogforvirret. Utöver detta har jag alltid kunnat springa en del, formen brukar vara på plats.

Som dansk härförare kommer du ha extra ögon på dig från fansen som efter tredjeplatsen i fjol redan skriker om mer. Hur ska du tillsammans med Preben rida vidare på framgångsvågen och lyfta laget till ytterligare en nivå?

Jag kollade på en seriematch under hösten och där var jag imponerad av tempot och Preben var totalt överlägsna! Sen drog jag hemåt i halvlek och jag tror matchen ändrade sig en del i andra. Jag hoppas att kunna hålla tempot till en bit in i andra halvlek, få en mild muskelbristning i baksidan låret och sen köra för fullt i tredje halvlek och bidra på det sättet!

Som tidig åttitalist växte du ju upp när Preben Elkjear dominerade i fotbollseuropa. Vem var Preben Elkjear för dig under barndomen?

Elkjaer var stor, men Laudrup var min stora idol, men jag tror båda mamma och pappa var besvikna över detta mesiga valet. De var båda rökare och ganska danska! Det känns på dem som att de är mycket nöjda med mitt val av klubb. Lite närmre DK och mamma nu känns det som.

En spelare för tredje halvlek!

Vilka jävla armar!

Hur ser din karriär ut från dem där tidiga stegen på skolgårdarna till att blanda annat ha spelat i Sveriges högsta Futsalserie?

Började karriären i Fredensborg Bold och Idrætsforening. Samma stad som Prins Henrik av Danmark precis valde att tillbringa sina sista timmer i, vila i fred Henrik.

Som Senior spelade jag i danska 3:e bästa serie (motsvarande division 1 i Sverige tror jag) och 4:e bästa serien i lite olika lag. Under ett lyckligt halvår lyckades jag förhandla mig till (för en som pluggade) mycket pengar, men festade bort allt och lirade katastrofalt dåligt. Följande halvår var där inga pengar att hämta längre, men det var det bästa halvåret i mitt “fotbollsliv”!

I Sverige har det varit Oranje FK och Söder Futsal jag har lirat för. 7 mål på ett halvår på en hörnvariant med Oranje FK är bland höjdpunkterna.

Du är ju stenhård i kroppen och en vis man sa en gång, ”Fodbold er en kampsport, og kan man ikke tåle mosten, så må man sgu spille ludo”. Är det utifrån detta du har utvecklat din spelstil?

Tror Farsan uppfann det uttrycket. Finns inte att dra sig från en 50:50 duell, inte ens en 5:95 duell, därav har karriären bjudit på en del skador.

Det var det här med skadorna ja! Du  har redan visat prov på en viss skadebenägenhet. Hur oroliga bör fansen vara för att din kropp inte skall hålla?

Min första långvariga skada var som 18åring när jag drog korsbandet och menisken och fick veta jag var tvingad att sluta lira fotboll. Korsbandet är inte kvar nu, men suget på fotbollen försvann aldrig. Efter det har jag fått veta flera gånger att jag inte skall lira fotboll, har opererats i axeln för att den gick ur led hela tiden, så jag kan hjälpa Gustav med hans dåliga axel om det blir problem där.

För en månad sen sa läkaren jag hade diskbråck och måste sluta lira fotboll. Nu har jag fått tid för MRI, så de bör vara oroliga. Mycket oroliga! Med det sagt har formen inte varit bättre på 5 år efter en skadefri höst. Sjukgymnasten säger ungefär 6 veckor beroende på hur jag sköter rehab, så det blir nog 8-10 veckor.

Åt det lite mer personliga hållet då! En dansk i Stockholm! Hur fan hamnade du här?

Den korta versionen: Jag bytte en Tuborg för en halv flaska körsbärsvin med en svensk kille, på Roskilde 2010, vi blev kompisar direkt såklart och via festar, gemensamma kompisar och en tjej, flyttade jag till Stockholm 2013.

Vad gör du när du inte sparkar ner motståndare till höger och vänster?

Tror jag knuffade Wahlström in i väggen första gången jag träffade honom på en inomhusträning med Oranje, det kanske det du syftar på?
Annars jobbar jag på Nordea och jobbar med IT utveckling men tvekar fortfarande på om dem förstår vad jag säger. Men det funkar.

Stort tack Niels. Redaktionen önskar dig ett stort lycka till med säsongen!


Return of the king! Daniel Carlin är tillbaka!
5 mars 2018 kl. 13:27 | Goe Fyr,Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Han kom in som en anfallare, degraderades snabbt till ytterback – visades sig alldeles för viktig och skeppades in som centralback och vikarierade som lagkapten. Flytt till Ekerö, degraderade sig själv till Division 7, visades sig alldeles för bra och skeppade sig tillbaka till den det danska vikingaskeppet. Lite skäggigare, mer revanschsugen!

Alla nickar räknas!

Alla nickar räknas!

Välkommen åter! Hemlängtan eller varför stod du på ordförandens port och bankade och bad om att få komma tillbaka?
- Tack så hjärtligt! Bankade och bankade, nja. Jag har access ändå kan man säga till herr ordförande. Men helt klart efter ett litet äventyr på annan ort i annat lag så ber man om att få komma tillbaka och representera RödVita igen.

Vilket lag gick du till och vad var skillnaden mellan dem och oss?
- Ett lag i Bondesliga som heter Skå. Den stora skillnaden skulle jag nog säga vara…… Allt!
 
Du kan väl snabbt berätta om din bakgrund hos Preben?
- Vår forne coach hade på något underligt vis skickat en amors pil rakt in i hjärtat på en kompis, kompis till mig och kom i kontakt med min kompis. Min kompis frågade då om jag inte skulle haka på nåt gäng som sparkade boll ute i Älvsjö. Så blev det och jag fastnade i Prebenfamiljen! 
Sedan så har jag ju även en tajt relation med herr ordförande och hans familj, vissa mer och andra mindre.
 
Hur är känslan nu när du ska göra comeback igen?
- Känslan är ju att man har ju en bit kvar till grabbarna som nu fightas om en plats i elvan. Jag ska försöka gneta på och utmana ungtupparna så gott jag kan.
 
Hur går tankarna inför säsongen och det materialet som Preben börjar bygga upp?
- Bra skit! Har varit nere nu några ggr och åkt på en del finter jag inte visste fanns. Själv har jag bara försökt mig på överstegsfinten och kan om jag själv får säga det, Cruyff-finten hyfsat. Väldigt ståtliga och tighta gossar måste jag tillägga för våra Ultras där ute.
 
Finns det någon provspelare som imponerat på dig under försäsongen?
- Jag tycker samtliga imponerar. Till och med Jakob har ju visat prov på hur hård konkurrens det kommer bli genom att skalla gymnastikgolvet i ren ilska, (skulle väl försöka finta bort en provspelare) åskgudarna blev nog avundsjuka av smällen. 
 
Du är ju en tidigare lagkapten i Preben BoIS. Hur kommer ditt ledarskap ta sig i uttryck, i låt säga omklädningsrummet?
- I ett omklädningsrum tycker jag det är viktigt att man är ståndaktig och håller måttet. Visa auktoritet utan att vara auktoritär så att säga. Det är ju liksom en väldigt viktig social plats som bygger gemenskap.
 
Har du någon härlig anekdot du vill dela med dig av från förra sejouren?
- Tänkte att jag sparar på det till Prebendagen så att nya spelare och Ultras får ta del, samt att vederbörande har en chans att försvara sig.
 
Varmt välkommen tillbaka och du har varit enormt saknad! 
- Tack åter igen! Riktigt ball att vara tillbaka. Har saknat er!

Nyförvärv: Emil Skullman
4 mars 2018 kl. 11:28 | Goe Fyr,Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Tjena Emil, hur står det till, värker kroppen efter tisdagens fyspass? 

Det är bara fint med mig. Fyspasset var välbehövligt, men kroppen känns förvånansvärt fräsch. Har ju hållit igång med Oranje hela vintern.

Vilka tyckte du såg piggast ut nere vid Årstaviken? Någon som imponerade med stockarna i gymmet? 
Ole ser ju oförskämt pigg ut. Joggade från Hammarbyhöjden till träningen för att sedan ta en övertygande seger i löpningen. I gymmet tycker jag att de flesta imponerade, men Jakob tryckte på riktigt bra i bänkpressen och såg stark ut.

Du har varit med senaste månaden och hunnit göra några inomhuspass, har du hunnit få ngn bild av truppen?
Riktigt skönt gäng med en skön inställning på planen och utanför. Det är många nya och alla vill vara med och konkurrera så det gäller att hålla sig på tå för inte hamna efter.

Berätta lite om dig själv, vad gör du på dagarna och vad fyller du helst din fritid med?
Jag är 25 år och har spelat fotboll hela livet förutom ett uppehåll på några år när jag skulle
revolta och åka skateboard.
Idag jobbar jag som ekonom/controller på en byggkoncern (arbetskollega med Daniel Carlin)
och bor i Årsta med min sambo Mimmi. Flyttade till södra sidan av stan för två år sen, men
har innan dess bott hela livet i Vallentuna.

Fysisk OCH pigg på fadølen- ett klassförvärv!!

Fysisk OCH pigg på fadølen- ett klassförvärv!!

Du har under vintern gjort stor mål-succé i Oranjes futsallag som stark felvänd striker men ryktena gör gällande att du trivs bäst i försvaret, hur ser du på din position i laget? Är du försvarare ut i fingerspetsarna eller har du ”Erlingmarkska drag” och kan kliva upp och spela center i en klassisk ”tall man-small man”- duo? 
Jag tycker det är tråkigt att låsa sig vid en position. Eftersom jag spelat mycket anfallare nu inomhus känns det som något som jag skulle vilja prova på ute. Men en plats någonstans på mittfältet är inte heller helt frånstötande.
Föregående säsong spelade jag på alla positioner förutom anfallare och målvakt så ”Erlingmarkska drag” finns det nog allt.

Vilka är dina styrkor respektive svagheter på plan? 
Mina styrkor enligt mig själv är min fysik, vilja och spelförståelse. Jag ger alltid allt på träning och match. Saker som jag skulle kunna jobba på är väl snabbheten i sidled, och tekniken(har inte gjort en dribbling på 5 år).

Vad har du för målsättning med säsongen?

Min målsättning med säsongen är att spela så mycket som möjligt och att etablera mig i laget.

En och annan kasse hoppas jag såklart på. Har också hört något om en träningsliga och där ska jag ligga i topp.
Du tillhör föryngringen som just nu blåser genom truppen och har pga din ringa ålder gått miste om några av de finaste turneringarna som Danmark bjudit på (86, 92 och 98) men vilket danskt landslag håller du som ditt favoritlandslag? Och vilken spelare ligger dig extra varmt om hjärtat?

98-laget har man hyfsat koll på, med Schmeichel och Laudrup-bröderna. Kan inte göra en djupare analys än att de tre nämnda var fina gubbar hela bunten.
Korta/snabba:

Tuborg Grøn eller Gröna tuben mot Gullmars?

Gröna tuben mot Gullmars

Hygge eller fika?

Fika

Dansk Dogma a la  Von Trier eller Svenska vardagsabsurditeter med Roy Andersson?

Svenska vardagsabsurditeter med Roy Andersson

Kødbyen i Köpenhamn eller Slakthusområdet vid Globen?

Slakthusområdet vid Globen

Dansk pølse eller Bullens pilsner korv? 

Bullens pilsner korv

Danskt 4-3- 3 med frejdig offensiv eller Svenskt 4-4- 2 och stadig defensiv?

Svenskt 4-4- 2 och stadig defensiv

 

Tack för det Skullman och lycka till med säsongen!


Klassförvärv till Preben i Tobias Uller
2 mars 2018 kl. 14:11 | Goe Fyr,Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Dansken fortsätter att veva in klasspelare till organisationen. Näste på tur är en begåvning med mycket fotboll i sig. Tidigare på väg att slå sig in i ett Allsvenskt topplag och har de senaste åren lirat Division-2-fotboll. Men Preben BoIS bland konkurrenter la fram det bästa helhetspaketet och vann dragkampen. Tobias Uller har skrivit på för Preben!

Varmt välkommen till föreningen och det krävdes inte ett längre intryck innan det lukrativa kontraktet presenterades! Hur var ditt(enda) intryck än så länge?
- Med tanke på att jag fattade ett beslut efter endast en träning så var mitt första och hittills enda intryck mycket bra. Ett gott gäng där alla drar åt samma håll men framförallt ett jävla bra surr runt omkring, vilket är trevligt!

Du har ju en gedigen bakgrund med spel i Elfsborg, Linköping och även här i Stockholm. Kan du kort dra din fotbollsbakgrund?

Inget färgbyte från Vallentuna till Preben!

Inget färgbyte från Vallentuna till Preben!


Mjölby Södra IF Div 4
IF Elfsborg P Allsvenskan, J Allsvenskan, U21 Allsvenskan
FK Linköping Div 2
Mjölby Södra IF  Div 4, Div 3
Longobarda Futsal Club (italienskt futsal lag i perth, Australien
Upsala IF Div 2
GUSK (Gamla Uppsala SK) Div 2
Vallentuna BK Div 3

Här är en sammanställd lista från första klubben till sista. Ser mig själv som en råtalang i tidig ålder men som med tiden hittade rätt de serier som fortsatt ses som seriösa men där en fylla i veckan är legitimt.

Du har ju förmodligen spelat med en del vassa lirare genom åren. Och då tänker jag inte på Prebens Gustav Claesson, men du bör ju lirat med eller emot några tongivande spelare som fortfarande är aktiva idag?
- Gurra Claesson är en spelare som jag absolut kommer ihåg. Den säsongen jag spelade med honom i Linköping var han outstanding!

- I övrigt så är det Elfsborgstiden som har lämnat störst avtryck för denna frågeställning.
Marcus Rohden, Oscar Hiljemark, Johan Larsson, Niklas Hult är några som jag spelat med som idag gör det bra ute i Europa.
En annan spelare som jag spelat med är Modou Barrow. Jag spelade en säsong med honom i Mjölby Södra i Div 4. Modou gick sedan till IFK Norrköping, Varberg, Östersund för att sedan gå till Swansea i PL. Idag tror jag att han spelar i Reading. Magisk spelare!

Claesson har ju aviserat att han kommer att reducera sitt deltagande i år, är det värt enligt dig att försöka locka ner honom till Åsen. Eller har kosmetikaspelare Claessons ålder tagit ut sin rätt tror du?
- Jag tycker att Preben som klubb absolut ska göra allt den kan för att locka ner Claesson!

Preben är ju kända för att ta livet tämligen lättsamt mellan träningarna där man försöker styra härliga aktiviteter i festens tecken, är det något som passar dig?
- Det passar mig utmärkt! Jag uppskattar sociala sammankomster där alkohol och fotboll spelar en central roll.

Du kom in via Prebens egen Roman Abramovich i Alex Ahlin som tidigare dominerade vänsterkanten – är du den naturliga vänsteryttern eller vilken position spelar du helst i?
- Jag har spelat på alla positioner utom målvakt, mittback och högerback. Jag startade min karriär som en klassisk 9a som sprutade in mål och uppfattades som en vidrig diva. Passa bollen var inte min starka sida i ung ålder.
I Elfsborg blev jag omskolad till vänsterytter och spelade där under hela min tid där och även i Linköping efter hemkomsten från Borås.

– När jag gick tillbaka till moderklubben i div 4 så var det inte roligt att spela vänsterytter längre då man inte fick vara delaktig i spelet, detta ledde till att jag bad om att få spela ytterback istället och fick på så sätt känna bollen lite mer i matcherna.
Sedan hemkomsten från Australien 2014 så har jag huserat som 10a eller defensiv innermittfält och där trivs jag väldigt bra. Jag har ett bra spelsinne, en bra vänsterfot och är en bra passningsspelare.
Vilken position jag helst spelar i är svårt att svara på, men jag håller mig definitivt gärna centralt i banan nu för tiden.

Beskriv din spelstil och vilka kvaliteter du besitter både på som utanför planen?
- På planen besitter jag ett bra spelsinne, en bra vänsterfot och jag ser även mig själv som en bra passningsspelare. Jag var i tidig ålder jävligt teknisk, men i och med att man blivit äldre så har detta övergått i en god funktionell teknik och inte så mycket finess.

Och på tal om Ahlin, vilken bild målade han upp vid den första kontakten med laget?
- Ahlin är ju en säljare ut i fingertopparna, så han sålde in det bra. Det är en stark ambassadör ni har därute.

Du har ju som bekant endast gjort en träning och även om det var ett tag sedan du rullade kula så syntes det ju rätt omgående vilka kvaliteter du besitter. Men vad tycker du om lagets kvaliteter, trots att vissa saknades?
- Det är svårt att tycka och tänka något efter endast ett inomhuspass men jag tycker att det såg lovande ut. Man kände dock att inomhusfotboll inte är något man har fokuserat på tidigare (vilket är logiskt), så jag är förväntansfull inför det första utomhuspasset.

Att vi har en dansk prägel har förmodligen inte undgått dig, vilket också årets Silly vittnar då hela tre danskar har provspelat. Men hur är din koppling till de rödvita i syd?
-Tyvärr så är den ända kopplingen jag har till Danmark tv-serien Bron. Planerar dock att åka en weekend till Köpenhamn, hört att det ska vara trevligt.

Finns det fog för att bjuda på en skön fotbollsanekdot från karriären?
-Svårt att komma på en som gör sig bra i text. Jag utlovar dock flertalet sköna anekdoter under säsongens gång.

I och med att du tillhörde Elfsborg i yngre dagar, spelade du med pannband?
-Jag har aldrig spelat med pannband. Kan bero på att jag alltid iklätt mig någorlunda kort frisyr.

Håller du på Elfsborg likt Prebens ”Unga Vuxna” i Jacob Khelil?
-Nej, det gör jag inte. Jag följde Elfsborg ganska lång tid efter att jag slutade i klubben eftersom man kände en del av spelarna. Nu är ingen av dessa kvar längre vilket har lett till att intresset för de gule har minskat. Dock så följer jag Norrby IF så mycket jag kan. Min bästa vän från Borås-tiden, Marcus Översjö är lagkapten i laget och några andra i laget är gamla lagkamrater till mig.

Preben tar ju åter igen sikte på en topp-5-placering i år. Tror du att det finns kapacitet för det, döma av ett inomhuspass?
-Svårt att säga då jag inte har en aning om hur kvalitén på serien är, men det är klart att vi löser det!

Vi ses väl på nästa lagfest med snoken nerborrad i en allt för stark bål av råttgift och gammeldansk hoppas jag?!
-Det gör vi!


Preben värvar Henrik Nordzell
1 mars 2018 kl. 13:01 | Goe Fyr,Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Preben BoIS fortsätter med sin presentation av årets nyförvärv. Nästa Henrik är Henrik Nordzell som tidigt var en av dem spelarna som lagledningen ville titta närmare på efter Henrik visat framfötterna med bra blick för spelet och en skolad och mogen spelförståelse. En 30-åring med potential som kan spela både försvar men föredrar mittfältet.
”Nordzell visade tidigt att han satt på kvalitéer vi önskar se i den rödvita tröjan. Inte nog med att han är en duktig skolad fotbollsspelare det är också en väldig trevlig människa, Prebenmaterial rakt igenom” Skriver Ordförande Martin Karlsson när redaktionen når han på sms strax efter kontraktsskrivandet.

Välkommen till Preben Henrik! Då du är en av två nya Henrik i truppen så behöver vi särskilja er, vad vill du bli kallad? Något skönt danskklingande smeknamn?

Nordzell eller bara Nordz brukar funka bra, såklart men en dansk accent.

Du är en av många nyförvärv inför den här säsongen men det tog inte många träningar innan du imponerat på såväl lagledning som spelarråd. Hur hamnade du egentligen här?

Kul att höra, många bra nya har det ju varit! Började med att kolla vilka lag som hänger på Hägerstensåsens BP då jag bor bara en kort bit därifrån. Fastnade snabbt för Preben, verkade vara en klubb men en skön inställning till fotbollen och bra värderingar. Så ni får tacka en bra hemsida och marknadsföring för att ni fångat mitt intresse.

Ytterligare en superhunk

Ytterligare en superhunk

Vi i sociala medier gruppen tackar för dit öga för engagemang och kvalité. Hur ser din egen kvalitativa  fotbollskarriär ut? Ryktas om en talangrik bakgrund!

Kommer senast från IF Vesta i Uppsala där jag spelade ett par säsonger i slutet av studietiden. Annars var det mycket studentfotboll med serier både inomhus och utomhus samt några turneringar, bl.a. student-SM i futsal. Innan jag flyttade till Uppsala var jag en del av en framgångsrik årgång 88:or i Karlskoga (Värmland) som vann både pojk- och juniorallsvenskan samt div 1 med andralaget båda åren. Har därifrån med mig en mycket bra skolning, både spelmässigt och taktiskt.

Det sägs att du är utbildad nationalekonom med ett sinne för siffror. Vilken sifferuppställning föredrar du ute på det gröna fältet?

Kul fråga, speciellt eftersom jag tänkt en hel del på detta i samband med en kort tränarkarriär. Gillar 5-3-2 eller egentligen 3-4-1-2 med offensiva ytterbackar och ett starkt centrerat försvar samt två kompletterande anfallare. Ska man slå inlägg ska de komma tidigt, Erik Edman style, med gott om folk i boxen.

Då truppen börjar bredda sig rejält och försäsongen är kort är vi sugna på att veta vilken position du känner att du har störst chans att knipa en plats i startelvan?

Lärde mig i min tidigare klubb att inte ha för starka åsikter om min position då det slutade med att jag inte spelade alls till en början efter en försäsong som mittback. Fördelen med mig är dock att jag kan spela lite varstans på planen, så kommer vara lyhörd när Malmberg ropar. Men fick jag välja själv skulle det vara nånstans i 4:an i min uppställning ovan.

Vad har du för personlig målsättning för året?

Just nu är jag bara glad att få lira fotboll igen och vara en del av ett lag. Eftersom jag haft ett uppehåll innan detta så behöver jag nog några träningar på mig att komma i toppform, sen får vi se hur långt det räcker i termer av matchminuter. Kan jag bidra till lagets framgångar under säsongen skulle det såklart vara roligt. Räknar dock med att peaka lagom till 2020!

Vad sysslar du med när du inte springer och jagar bollen och Khelil på träningarna?

Gillar att resa och har backpackat i Asien, Afrika och Sydamerika samt kört roadtrips i Europa och USA, där jag pluggade en termin under universitetstiden. Har även varit på EM i Ukraina -12 och Frankrike -16  samt VM i Brasilien -14. Spelar golf och en del racketsport, kanske skulle utmana Gustav på en squashkamp.

Har du någon talang utanför fotbollsplanen vi bör känna till?

Håller rätt jämn nivå på det mesta faktiskt men klipper ju mitt eget hår om det nu kan ses som en talang? Kan trimma kanterna på grabbarna inför nästa lagfoto.

Vad är det bästa med Danmark och vad är dina rödvita kopplingar dit?

Frihetskulturen är ju rätt härlig ändå. Har spenderat några sommarveckor på de danska sanddynorna och utmanat danskar på beerbowling på olika hostel runt om i världen. Kul sport, får jag lära ut på nån tillställning framöver. Annars är en kul historia att min storebror kallades för Preben av mina föräldrar efter hans insatser i VM -86, medan jag själv kallades för Gullit. Inte svårt att avgöra vem som fick bäst smeknamn.

Tack för detta och lycka till under säsongen

Tack själv!


Preben värvar Henrik Lindén
27 februari 2018 kl. 11:51 | Goe Fyr,Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Preben BoIS presenterar nyförvärv på löpande band. Den här gången Henrik Lindén som imponerat kraftigt på ledningen under försäsongen under en längre tid. Han beskrivs som en rivig offensiv kraft med en bra blick för spelet och fina fötter.
”Vi får in spets i Henrik som både kan spela centralt defensivt i mittentriangeln, som offensivt med hans fina blick och skott. Vi har gjort en kanonvärvning, säger tränare Anders Malmberg”.

Välkommen till Dansken Henrik! Ska vi börja med att kalla dig Henke, eller har du något annat smeknamn?
- Tack! Henke har varit gångbart många år så det kan ju få rota sig även här.

Hur snubblade du in på Preben BoIS som din nästa arbetsgivare i fotbollskarriären?

Nästa superhunk i Preben!

Nästa superhunk i Preben!


- Efter en snabb research bland lag i södra Stockholm är ju Preben BoIS ett namn som står ut från resten får man säga och när jag också såg att det öppnades upp för nya spelare var det bar höra av sig kände jag. När man sedan fick ett fint mottagande direkt kändes det direkt som ett superval.

Du har ju gjort ett gäng träningar och imponerat så väl inne som ute. Kan du berätta lite om din fotbollsbakgrund?
- Först var det runt tio ungdomsår i Enskede IK innan jag tog steget över till lokalkonkurrenten Älvsjö AIK. Där spenderade jag mitt sista år som junior och ett gäng säsonger i A-laget som då hörde hemma i division 3. När det sedan blev studier i Uppsala så började jag lira med Trikadien som är ett studentgäng hemmahörandes i division 5. Kvalitén där var inte alltid på topp men ett bra gäng var vi.

Vilka av dina egenskaper ska Coach Malmberg prioritera i år för att få ut maximal effekt?
- Vill ändå tycka att mitt passningsspel är relativt bra och skottet ganska vasst. Så placeras ju gärna centralt i banan.

Preben har ju de senaste två åren provat lite olika spelare i klassiska 10:an-rollen, kan du vara svaret eller vart trivs du bäst på planen?
- Det är väl alla spelares dröm att få lira som 10a. Den tar jag mig mer än gärna an då jag ser mig själv som en spelare som passar överallt på det centrala mittfältet.

Det har också florerat rykten om AIK-sympatier och gjorde du din research innan påskrift om att det finns ett dussin spelare i laget med Blåvitt-sympatier?
– Då får jag börja med att bekräfta ryktena. Blåvitt-sympatierna missades helt i min research vilket får ses som en plump men någon jag får lära mig leva med.

Oavsett så har du blivit en viktig och välkomnande ny familjemedlem i Preben BoIS, vars ideologi är att alla ska vara vem man vill i föreningen. Hur känns mottagandet än så länge?
- Det känns väldigt bra. Överlag känns det som en otroligt bra grupp och jag gillar att det finns ett rejält spann mellan yngst och äldst i truppen. Det ger en jävla trevlig dynamik.

I övrigt om vi tittar på truppen som helhet som börjar ta form, vad tycker du om kvaliteten på laget, kontra dina tidigare lag?
- Jag är positiv till den kvalité jag kunnat urskilja på träning hittills. Känslan är att truppen är ganska bred och att det även finns en del spets.

Snart kickar ju även träningsmatcherna igång, vilket vittnar om att seriestarten närmar sig, hur tror du Preben kommer att stå sig i Femman i år?
- Utan att ha någon som helst koll på våra seriekonkurrenter är känslan att 2018 kommer bli ett bra år. Truppen känns som sagt lovande och träningsuppslutningen hittills har imponerat rejält på mig.

Vad har du själv för målsättning med säsongen?
- Först vill jag ju ta en ordinarie tröja på mittfältet och sen hoppas jag ju kunna bidra med ett gäng kassar framåt. I sann nummer 10-anda hoppas jag kunna trycka in en del fasta också.

Ge oss några sköna Danmarksanekdoter!
- Älskade Allan Nielsen efter VM 1998. Otroligt snygg fotbollsspelare som alltid körde näsplåstret vilket jag saknar i dagens fotboll.

Varmt välkommen och det ska bli väldigt spännande att följa dig under säsongen!
- Tusen tack!


Nyförvärvet Rönnlund: ”Carlin är ju fortfarande lovande”
14 februari 2018 kl. 11:37 | Goe Fyr,Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Preben BoIS fortsätter att ställa upp starka pjäser på schackbordet. Den här gången, en 21-åring från Köping som har lika mycket spring i benen som Martin Karlsson(in reverse). Att det är just Köping-falangen som representerar är precis som tidigare – ingen tillfällighet. Varmt välkommen Emil Rönnlund! 

Hur hittade du till oss? 
– Tack så mycket! Efter en Halloween-fest i hemstaden så träffade jag en gammal lagkamrat på den lokala fyllekäkspizzerian. Vi pratade en stund och jag nämnde att jag saknar både fotbollen och lagsammanhållning, varpå han tipsade om er. (Henka-Gurra månne? Reds.anm)

Du kommer ju ifrån Köping och Preben har ju en berikad historik med spelare från just Köping. Hur väl känner du till dina föregångare?
– Ja, jag har förstått det. I ärlighetens namn så känner jag inte någon. Fasaden om en ”alla-känner-alla”-idyll är väl därmed riven.

Köping-sonen Viktor Jebsen sprutade in hela 19 kassar en säsong. Är det rimligt att slå det för din del?
– Jag har alltid varit mer av en framspelare, men ändå känt att det finns en oförlöst målskytt i mig. Ska försöka hålla Köpings fana lika högt som Jebsen då gjorde.

Prebens andra klara förvärv

Prebens andra klara förvärv

Berätta lite om dina styrkor som fotbollsspelare?
– Mina styrkor är (var åtminstone) nog min löpstyrka, men också att värdera och tajma dem. Sen besitter jag också en riktigt vass inläggsfot, en dödlig snurrfint och god spelförståelse.

Och hur ser fotbollsbakgrunden ut?
– Jag började som sjuåring i föreningen Forsby FF. Därefter så blev det juniorspel med Köping FF och sen gick jag för seniorfotboll med Munktorps BK. Där ådrog jag mig en ryggskada som höll mig borta från spel den vårsäsongen och så flyttade jag till Stockholm under hösten. Sedan blev det inte så mycket spel tills jag började i ett korpenlag med det härliga namnet ”Bärs efter matchen”, och då kom väl suget tillbaka lite.

Med din ringa ålder så kliver du ju in som en påläggskalv för Preben, med stor potential. Hur känns det att dela omklädningsrum med exempelvis en 37-årig Daniel Carlin?
– Det känns inte konstigt alls. När jag som trettonåring spelade med Forsby FF:s A-lag så delade jag omklädningsrum med två eller tre sextioplussare, så Carlin är ju fortfarande lovande i jämförelse.

Hur har din try-out varit för dig och dina intryck av föreningen?
– Min try-out har varit bra. Har hunnit med tre inomhusträningar och tre fyspass och tycker jag har presterat väl på samtliga. Jag känner mig definitivt välkommen i laget och ser fram emot att träna och lära känna laget ännu mer.

Hur ser din målsättning ut inför säsongen?
– Min målsättning är att kunna ta en startplats, och självklart att vinna så många matcher som möjligt. Jag kan ju ingenting om divisionen eller nivån på den, men jag tycker att det finns många bra spelare i truppen så Preben kan nog bli farliga i år.

Varmt välkommen till klubben och stort lycka till!


Årets Första Nyförvärv: Gustav Johansson
9 februari 2018 kl. 20:17 | Goe Fyr | Permalink | Kommentering avstängd

När vintersolståndet kom allt närmare under december månad låg mörkret än tyngre över Preben Bois. Flera tongivande spelare hade sedan säsongsavslutningen aviserat ett minskat åtagande för säsong 2018. En kraftsamling bland spelarråd och ledning. Men i början av februari ser läget helt olika ut. Värvaroffensiven är på högspänn och först ut bland nyinkomna nyförvärv hittar vi eleganten och på förhand, en av Prebens viktigaste spelare 2018, Gustav Johansson!

Kepskillen Gustav!

Kepskillen Gustav!

Du har imponerat på spelarrådet från dag ett och nu är det officiellt, du har kritat på för Preben Bois! Klassiska frågan, Hur känns det?
– Det känns mycket bra, fötterna lyder fortfarande men kroppen hänger inte riktigt med, ännu. Det är kul att få vara del av ett så gött gäng som Preben och jag tycker att det verkar finnas massor med kvalitét i spelarna. Det här kommer bli sköj!

Du har ju spelat med specialskydd på träningarna? Behöver fansen vara oroliga att Preben värvat ytterligare en skadebenägen spelare?
- Fansen kan vara lugna. Jag har i princip aldrig missat en match på grund av skada. Specialskyddet är för att stabilisera en axel som envisas med att hoppa ur led men som tur är så är det fotboll och inte handboll vi spelar! Om axeln hoppar ur är det bara att ta en Fadöl, lägga sig på bänken och få hjälp av lagkamraterna att dra den rätt igen.

Hur ser du själv på din start? Finns det mer att ta av?
- Tycker provträningarna har gått helt ok, jag känner mig dock väldigt tung efter en lång julhelg och inomhusfotboll är väl inte direkt mins starkaste sida. Med det sagt så bör det absolut finnas mer att ta av. Tyvärr bor jag granne med stans bästa ostbutik vilket gör att det kan ta ett tag innan jag kommer i form. Skulle själv vilja påstå att jag ligger på ca 70% av min kapacitet. Blir jag av med ett par kilon så kommer det här bli bra.

Hur ser din fotbollskarriär ut och vilka kvaliteter tar du med dig till Preben?
- Började som dribblande libro i Mölnlycke IF’s pojklag. Debut i Göteborgsfemman som 15 åring. Vid 18 lämnade jag för Oslo där jag snabbt blev signad av ett brittiskt publag, Belfry Pub FC som tränades av en gammal Aston Villa spelare som fick karriären förstörd av knäskador. Det var ett fantastiskt lag med öl och cigaretter både innan, under och efter match. När jag flyttade till Stockholm så började jag spela under mer ordnade former i Vasastan BK och var med och spelade upp dom i Div 4, 2013 tror jag. Jag hattade runt på positionerna och spelade både central mittfältare, anfallare och yttermittfältare. Sen dess har det varit korpfotboll och de senaste 2 åren har jag startat upp och drivit Brojaeveln BK, ett korpgäng med stark Göteborgsanknytning.

…Och hur ser kvaliteterna ut?
- Mina kvalitéer är ungefär som min fotbollskarriär, mycket mål, mycket öl! Jag hoppas även kunna bidra till Preben med både mål och assist under året tack vare min högerdojja och  välutvecklade spelsinne.

Vilka kvalitéer tar du inte med dig till Preben?
- Ett starkt engagemang för fysträning!

Vad är din egen målsättning för året?
- Det är ju VM-år och man undrar ju lite vem som ska göra målen! En bra vårsäsong med Preben där man stänker in bollar kanske ge en Rysslandsbiljett!
Om man ska vara lite mer realistisk så är det väl först och främst att få lira och när väl det är avklarat hoppas jag kunna göra åtminstone tvåsiffrigt. Förste frisparksskytt skulle ju sitta fint också!

Vad pysslar du med när du inte ger järnet i den Rödvita tröjan?
- Sedan två år tillbaka driver jag Stockholms antagligen bäst klädda korpenlag, Brojaeveln BK. Utöver det planerar jag att bli civilingenjör till våren och tränar just nu stenhårt inför Vasaloppet i och med att jag anmälde mig 6 veckor innan start.

Har du någon dold talang vi behöver känna till?
- Grejen med dolda talanger är att de slutar vara dolda så fort de omnämns i en presentation. Men jag är en jävel på squash och har bland annat vunnit mot han som är rankad 37:a i Norge. Har fortfarande inte hittat någon att spela med i Stockholm så om någon är sugen, hör av er.

Vad är det bästa med Danmark och vad är dina rödvita kopplingar dit?
- Jag har alltid haft en förkärlek för Danmark och Köpenhamn och hade faktiskt spenderat mer tid där än i Stockholm innan flyttlasset gick hit till huvudstaden. Jag tycker det är fantastiskt underhållande att danska barn är de som lär sig tala sist i hela världen!

Prebenbois.se ringde även upp Gustavs gamle coach Emil Mattsson från Vasastan BK som berättade följande: ”I Gustav får man först och främst en förbannat härlig kille som man älskar att ha i ett lag. På planen får man en tekniskt begåvad kille med riktigt bra huvud för spelet. Ni har gjort en kanonvärvning!”

Tack för detta Gustav och lycka till under säsongen


Older Posts »
« Preben BoIS startsida | Admin »