NYHETER
Spelarpresentation av Love ”Släggan” Hedenvind
27 augusti 2017 kl. 19:41 | Goe Fyr | Permalink | Kommentering avstängd

Love

Välkommen till Preben BoIS! Hur kommer det sig att du sökt dig till just det danska laget Preben här i Svea rike? Är det den danska fadølen eller den bländande fotbollen som lockat?

– Tackar! Jag har alltid lockats av att pröva mina vingar utomlands, och då jag inte har gett mig iväg ser jag Preben som det närmsta jag kan komma. Danmark har sedan barnsben och allt legobyggande haft en speciell plats i mitt liv. Med det sagt kan jag inte ljuga om att även den danska ölen har en del i mitt val, samt den underskattade Nicklas Bendtner.

Du har imponerat stort på både lagkamrater, lagledare och coach under dessa veckor. Vad har du för fotbollserfarenheter och vilka egenskaper hos dig tror du kan hjälpa Preben under hösten?

– Jag är uppväxt i Farsta och där började jag även min karriär. Förutom FOC Farsta har jag sen spelat i Hammarby, Enskede och Mälarhöjden, i den ordningen. Jag har samlat på mig lite rutin under dessa år och det tillsammans med vinnarskallen och att jag går in med 110% i allt jag gör tror jag att jag kan bidra med. Det är framförallt det men förhoppningsvis något frisparksmål eller långskott kanske!

Du gör debut nu på måndag mot Santiago Wanderers och visade på torsdagsträningen upp en sjuhelsikes avslutningsförmåga med både kraft och precision. Hoppas du på en offensiv roll i debuten eller känner du dig mer trygg i en defensiv position?

– Först och främst ska det bli riktigt skoj att göra debut. Hur debuten sker är mindre viktigt. Jag är bekväm överallt på plan, men forward och mittback är de roligaste positionerna och jag spelar där Coach sätter mig. Men jag ser att jag kan fylla en funktion på båda de platserna. Det är genom de defensiva rollerna som jag har gjort mitt namn, så där har jag inte några problem med att spela.

Förutom att glänsa på Hägerstensåsens plan på torsdagskvällar, vad pysslar du med om dagarna?

– Till vardags jobbar jag för tillfället på ett förvaltningsföretag (likt HSB/SBC mm). Om jag inte jobbar så hänger jag på gymmet och discotränar eller är ute och dricker öl. Självklart är även fotbollen en stor del av min fritid. Jag sympatiserar med Hammarby och Liverpool och försöker att inte missa något där.

Vad tycker du om ditt smeknamn ”Släggan” du fått så här tidigt? Är det befogat eller var det bara lyckträffar på träningen senast?

– ”Släggan” är ett smeknamn som jag är nöjd med. Det låter ordentligt och kraftfullt, så som jag gillar. Jag skulle vilja säga att det är befogat. Jag har genom hela min karriär lyckats få på några riktiga pangträffar som seglat upp i krysset. Däremellan har jag några skott som gått till inkast också, men de försöker jag oftast att undvika att lägga fokus på.

Tre snabba:

En lyckad tunnel eller en lyckad glidtackling?
– En lyckad glidtackling
Mads Mikkelsen eller Ola Rapace?
– Mads Mikkelsen
Christiania eller Stureplan en lördagskväll 02:30?
– Christiania

Preben tackar för en trevlig pratstund och önskar dig ett stort lycka till under höstsäsongen!


En bit av Prebens ryggrad – sedan födelsen!
22 augusti 2017 kl. 14:00 | Goe Fyr | Permalink | Kommentering avstängd

Det hela börjande med att Ordförande Karlsson en dag tog emot en ny kollega på sitt dåvarande jobb. En trevlig och charmant ung tjej som ville framåt i karriären. Kanske lite blyg i början, men allt eftersom så började hon ta för sig och öppnade upp dörrarna till hennes liv och dåvarande tillvaro.

En dag efter lunchen tog hon sig mod och gick fram till ordföranden och berättade att hon hade världens bästa pojkvän, som sökte sig efter en ny fotbollsklubb. Så här i efterhand så känns det som att det var mer hennes idé att han skulle köra igång med oss, än att han kommit på det själv. Men sagt och gjort så stod han där, året var 2010 under våren – ståtlig och självsäker och ett lugn som skulle fått vilket ADHD-barn som helst att sätta sig ner. Kärleken till den där flickvännen tog slut, men detta var bara början på ett långt kärleksfullt förhållande med Preben.

Tanken var att han skulle fortsätta sin karriär i kassen. En kasse som han något år tidigare skickat ut självaste Magnus Hedman ifrån. Den där premiärträningen visade han klass, rakt igenom. Kruxet det året var att Preben redan hade en panter i målet. Nämligen Tobias Lagerström. Ödmjuk som han var så erbjöd han sig sina tjänster ute i stället. För nu var han fast i den danska dekadensen, han var hemma.

Styrelsen tittade lite skeptiskt på honom, men samtidigt så ska alla få chansen i Preben och redan andra träningen visade han att han besatt helt andra kvaliteter än vad som redan fanns. Tyngden, tryggheten med boll, skottet – och den tekniken. Dåvarande tränaren Joakim Kempe tvekade inte en sekund kring att trycka upp honom i anfallet där drömmål efter drömmål krutades in. Det fanns en akrobatik han satt på från glansdagarna i målet och det kändes som att ingen boll var för svår för honom. Vem minns inte struten borta mot FC Söder på Zinkensdamm IP där han vänder bort sin försvarare, lägger bollen till rätta från 35 meter och fullständigt cementerar lädret i ena krysset.

Från den säsongen och fram till att Preben vann division 7 var han den centrala delen i Prebens uppbyggnadsspel och den självklara referenspunkten centralt både på huvud och fötter. Han dunkade in sin beskärda del av kassar varje säsong. Och han gav oss tyngd och möjlighet att alltid flytta upp laget. 2014 trappade han ner en säsong innan han var tillbaka året efter. En pålitlig målskytt och framspelare som alltid gjorde sitt bästa vid varje tillfälle när han fick leka med bollen. Detta är fotbollsspelaren Sebastian Runesson. Men här vill vi främst lägga fokus på lagspelaren Sebastian Runesson.

Sebbe är en spelare som alltid ställt upp på Dansken. Oavsett, så har han alltid funnits där. Aldrig gnällt över att någon gång förpassats till bänken, att han är bakfull till match eller träning, eller på väder eller på vad precis vad fan som helst. Han har alltid kommit ner och gjort sitt bästa, bjudit på lite sköna historier och garvat och varit mån om att samtliga i truppen mår bra. Trots att han varit småskadad rätt ofta genom gamla förslitningsskador och annat så har han alltid dykt upp till så väl träning som match för att stötta sina lagkamrater som han vecka ut och vecka in stångats för uppe i anfallen. En sann gentleman i bästa tappning. Hans närvaro de gånger han missat tillfälle med bollen har ändå vilat starkt över truppen. Man ställer upp!

Sebastian är en sann företrädare för Preben BoIS. När Preben hamnat i paniksituationer med material så har Sebastian alltid löst pucken. Man behöver knappt fråga honom. Han löser det. Han löser alltid det. Han har tagit sitt uppdrag i Preben på absolut största allvar och det har smittats av sig på samtliga danskar som verkat i föreningen genom åren. Han har alltid haft förenings bästa i sinnet.

Han är också en av de absolut vassaste Preben kan ställa fram i baren och på festerna. Även där går han oftast i bräschen och visar genom hela sin uppenbarelse om vad som komma skall och hur man festar i nuet. Ett föredöme utan dess like. Ofta med ett harem av iögonfallande damer i sin omgivning som att det är vilken självklarhet som helst. Vi andra kan bara titta på medan Sebastian svingar med sitt magiska munläder och ta noteringar i blocket som man kvällen innan lagt i backfickan på partybrallorna – för man visste ju att detta scenario skulle utspela sig.

Sebastian har varit med i klubben sedan 2010 och i år 2017 har Sebastian vid som åter igen när Dansken kallat, klivit in i kassen – flertalet gånger spikat igen för Dansken. Något han gjort vid oräkneliga tillfällen under hela hans sejour i Preben när laget behövt honom att göra detta. Ibland har han vunnit matcher åt Preben helt i egen hand genom paradräddningar som skulle fått Dick Last att känna rus i trasorna. Sebbe har inte alltid varit rubrikernas man, men han förtjänar, till trots att han fortfarande är aktiv i Preben – veta vilken fantastisk representant han är för Preben BoIS. Vilken medspelare, vilken jobbig jävla motspelare, men vilken fantastisk medmänniska.

sebbe


Legendaren har hittat hem!
29 maj 2017 kl. 12:10 | Goe Fyr | Permalink | Kommentering avstängd

När Dansken såg dagens ljus för ca 8 år sedan och påbörjade något som skulle likna en försäsong, dök där en dag upp en målvakt som genom ett tips från Henke Gustafsson ner till Älvsjö IP. Henke hade stuckit ut hakan på förhand och sagt och detta är Prebens målvakt framöver. ”Se och njut”.

I och med att träningarna mest handlade om kvadraten, skottövningar, lite frisparkar och sen tvåmål så man direkt chansen att se om Henkes ord bar vatten. Vid kvadraten, lite stappliga fötter, men ett fantastiskt leende. Men när bollarna las upp för frisparkar och skott så tog det cirka 15 sekunder innan resten av truppen svalde cigarren och kastade sig i någon form av TV-Puckshög och skrek ”honom ska vi haaa”. Då hade hade Tobias Lagerström varit uppe i krysset vid två livsfarliga frisparkar från bl.a. Henke själv och den dåvarande bulldozern Alexander Romin och skarvat ut lädret mot hörnflaggan.

Framgångsnyllet från Köping - Lage!

Framgångsnyllet från Köping – Lage!

Lage som han kallas i folkmun blev genast en aktad panter i målet och räddade Preben vid otaliga tillfällen och motståndaren visste att man behövde göra något alldeles unikt för att passera Köpingsonen. När Preben sedan vann division 6 hade en annan målvakt gjort sig till känna. Erik Hornby – den omutlige. I takt med att Lage fick sitt första barn, toppjobb på Telia så blev tiden lite mer knapp och i takt med Hornets totala dominans från hans position så dalade tyvärr både tiden och energin.

Lage har dock alltid funnits med på något sätt och det var året 2017 som den efterlängtande comebacken kom. Hornet flyttade hem till Göteborg och Preben stod utan målvakt. Dansken kallade och redan innan ropet nått sin tysthet så stod han där. I bandana, med handskarna på – redo att stoppa bollar igen! Hjälten, Lage.

Välkommen tillbaka till Preben Lage! Konstigt nog efter några matcher så känns det som att du aldrig varit borta. Hur är känslan?
– Helt underbart, känns som jag knappt varit borta!

Vad gjorde att du valde att komma tillbaka efter några år?
– Suget efter en fadöl! Skämt och sido, två små barn gjorde de svårt att få ihop allt och då valde jag bort fotbollen. Lägg till allt strul jag haft med knät. Nu är kidsen äldre och knät känns ok vilket gjorde beslutet enkelt!

Du är en av de legendarerna som klubben har och var med redan 2010 när det begav sig. Mycket har ju hänt sedan dess och om du jämför klubben mot idag, vad är den stora skillnaden?
– Av det jag sett hittills är det att vi har en bredare trupp, på gamla tiden var vi väldigt sårbara när någon skadade sig eller reste bort. Vissa matcher var vi 9-10 man och då vinner man inga matcher. Lägg till att sportchefen gjort en grymt jobb och värvat in några riktigt duktiga lirare!

Och vilka likheter finns det från Preben på din tid och dagens?
– Glädjen och sammanhållningen. Fotboll handlar om att vinna men för att lyckas behöver man vara ett skönt gäng!

Hur skönt är det att slänga på sig målvaktsvantarna i den rödvita igen?
– Så jäkla skön…T, bland de största jag gjort idrottsmässigt.

Du tog ett break 2013 om jag minns rätt. Var det motivationen som tröt?
– Absolut inte, vi fick vårt första barn och jag valde då att kliva av. Sen att jag blev utkonkurrerad är en annan sak…. Vilket var helt rätt, Hornet är och kommer alltid vara Prebens genom tiderna bästa målvakt! Oavsett hur högt vi klättrar. Att den killen inte satsade fullt ut är för mig helt obegripligt.

Har du något skönt minne från förra sejouren som du vill dela med dig?
– Ett gäng! Dels att jag aldrig under ca 30-40 matcher fick en passning av Malmberg eller Ankarcrona. Malmberg försökte en gång, passningen blev för kort vilket resulterade i ett friläge och baklängesmål. Då fick man sig en avhyvling… De andra minnet är när vi hade en FIFA-turnering hos mig (som jag vann, plus en till hos Olof). Gänget kliver in och Malmberg, återigen utbrister ”text på vägg! Vart fan har jag kommit?! Suck”

Vilka spelare finns kvar idag som var med då?
– Malicki, Drozze, Martin, Coach, Sebbe, Svante, Wimnell, Khelil. Stannar där och ber om ursäkt om ja missat nån!

Nu har du stått några matcher i år och det är tydligt hur din form ökar för varje match. Matchen senast mot Tumba så skulle nog folk svälja cigarren om de fick höra att du inte lirat på 4 år. Kändes matchen som ett ”statement” från din sida där du visade ”att nu jävlar är jag tillbaka”?
– Nej det tycker jag inte, hade jag vart starkare i luftrummet några gånger, fått iväg minst en hyfsad inspark/utspark och gått till vänster på målet hade jag vart nöjd. Men ge mig några matcher till så ska ni få se på statement!

Kan detta vara det starkaste Preben som ställts på banan någonsin tror du?
– Ja, utan tvekan.

Dansken har seglat upp i serieledning och hur är känslan för säsongen framåt? Håller man i det här tror du?
– Stannar alla kvar efter sommaren och sköter fyspassen på semestern lirar vi i Division 4 nästa år.

I och med att det känns som att du aldrig varit borta, är du kvar tills ”the bitter end” nu eller kör du på den här säsongen bara?
– Jag kommer köra på, främst som backup till Sebbe. Så länge kroppen håller är jag kvar!

Enligt vissa källor så sprang Ultras ut och härjade i stan när de fick höra om din återkomst mellan stolparna. Vissa bilder tyder på ett gäng berusade män stå och skrika uppe vid fontänen vid Sergels Torg, där man dessvärre inte hör vad det skriker, förutom ditt namn. Vill du hälsa gänget något?
– Måste vart Freppe och Brenning, har bara en sak och säga: mer Preben i era poddar!

Sista frågan. Får du med Mange Limås på lagfesterna?
– Haha… Han är på! Tror tom det blir gästspel på träningarna framöver, enbart för att få gå på festerna.


Entrevue avec élégance Jacob Khelil
6 april 2017 kl. 07:58 | Goe Fyr | Permalink | Kommentering avstängd

Tjena J-man!

Allt gött hos ”unga vuxna”?

Allt är bara fint hos unga vuxna!

Hur ser den fysiska statusen ut inför lördag?

Det börjar kännas att man inte blir yngre då jag fortfarande är lite öm i kroppen efter helgens match. Bortsett från det så är allt bara bra med mig! Känner mig överlag i bra fysisk form och jag är taggad inför seriepremiären!

Ditt immunförsvar har tidigare ifrågasatts av redaktionen, har du tagit till några andra metoder i år eller håller du bara tummarna för en sjukdomsfri säsong?

Indentitetskrisen var total när jag för första gången möttes av uppgifterna. ”Den sjuke” – är det vad jag har reducerats till? Den bilden kommer jag aktivt att bekämpa så länge som jag spelar för klubben!

Du är lagets självklara frankofil och redaktionen skulle mer än gärna ta emot dina 3 bästa Frankrike-tips?

Har många fina resor i bagaget till Frankrike men en som sticker ut är en cykelresa som jag gjorde från Aix en Provence till Nice. Otroligt vackra vyer och riktigt häfigt att cykla i Alperna. Rekommenderas varmt! Annars är jag nyligen hemkommen från Val-d’Isère som även det är något som jag kan rekommendera. Wahlströms tips om ”den godaste hamburgaren i världen” levde upp till förväntningarna, så har ni vägarna förbi så kika in på restaurangen Le Panoramic och unna er en riktig god hamburgare för endast 14 euro. För romantikern så kan jag annars tipsa om en båttur (kvällstid) längs med floden La Seine i Paris. Att flyta fram genom kanalerna i ett upplyst Paris med en drink i handen och ett bättre sällskap är svårslaget. Ett sista tips är att passa på att beta av en riktigt bra pain au chocolat eller éclair au chocolat. En bra bakelse är aldrig fel!

Vad gör du helst en lördagkväll? Är det en flaska rött, en krispig baguette och några hekto lagrad ost med bara Edith Piaf som sällskap eller är du mer av en ”12 bärs + 3 shots ihop med Thomas Trä”-kille?

Referensen Trä är smal för nya läsare. Men alla som gjort en runda med honom vet att svaret på denna fråga är enkelt. En Trä i form är svårslaget!

Armarna, låt oss prata om armarna, är det lycklig genetik som ligger bakom stockarna eller är du en idog träningsprodukt?

Det var helt enkelt tid att ta rygg på en gammal legendar och piska upp pistolerna för att fylla ut hans kortärmade (enda i hemmastället) tröja nummer sju. Jönsson, släpp gymmet/jobbet och ta dig ner till en träning eller match. Vi saknar dig!

Du har de senaste säsongerna spelat på i stort sett alla positioner men i år verkar en av plasterna i mittlåset vara vigt åt dina raska fötter, hur ser du på detta?

Jag ser mig själv i grund och botten som en defensiv spelare så det ska bli skönt att kliva ner ett snäpp i banan. Att spela centralt och ta större ansvar för speluppbyggnaden tror jag kommer att passa mig bra.

Vad tycker du att Preben saknat de senaste säsongerna, vad måste vi bli bättre på för att slippa nedflyttningskampen?

I år har vi en mycket bättre bredd och det tror jag kommer leda till att vi slipper spela matcher med endast en man på bänken. Det var något som resulterade i att vi tappade mycket onödiga poäng förra året. Tar alla sitt ansvar och kommer ner på träningar och matcher så har vi en trupp som absolut inte ska behöva bli indragen i någon nedflyttningskamp. Enligt mig är det här det starkaste Preben som jag spelat i under min tid i klubben.

Vad tycker du om vår silly season än så länge?

Jag är väldigt nöjd med nyförvärven som vi gjort i år. Det känns som kvalitet rakt igenom. Under försäsongen har jag imponerats lite extra av Mikael och Vigge som jag tycker redan gått in och visat att de kommer att betyda mycket för laget.

Du är ihop med Wikstrand tvätt-ansvarig, har ni några överraskningar på gång eller lutar ni er tillbaka nu när ni gjort ett schema?

I den här föreningen så kan man aldrig och jag upprepar ALDRIG luta sig tillbaka som tvättansvarig! Senast i helgen fick vi se Svante Larsson stå för en ”hit and run” när han drog från tvätten. Min kollega Wikstrand tog dock sitt ansvar och slängde upp tvättpåsen på axeln. Det är lite så vi jobbar. Att vi båda dessutom är utrustade med en fin snärt med handduken är information som jag hoppas alla spelare blir varse om. Den där extra lilla moroten till truppen kommer att bli honungsdoftande sköljmedel, som vi vet sprider lite extra glädje bland gubbarna i laget.

Förra året fick Preben kritik av flera motståndare för dåligt pumpade bollar, detta var enligt Coach ditt fel eftersom du tappade bort pumpen, har ni rensat luften där eller ligger det fortfarande som ett oläkt sår mellan dig och Seger (som vi vet kan vara långsint…)?

Haha, jag och Coach har genom åren drabbat samman i otaligt antal duster så det här kommer att blåsa över, men du har helt rätt i att han ibland fortfarande mumlar om den där pumpen. Jag vill även tillägga att jag faktiskt köpte en ny pump som tyvärr inte bedömdes hålla tillräckligt god kvalitet. Jag hoppas dock att materialgruppen tar sitt ansvar i år och köper in en riktig kvalitetspump.

Har du hämtat dig efter matförgiftningen som både du och Kapten Karlsson drabbades av efter att ni njutit av ganska dyra ostron på andras pengar?

Ostron och riktigt fina drinkar bekostades av sällskapet! En lyckad utgång i min bok. Att vissa dessutom fick slanta upp 92 spänn för en öl fick mig att dra lite extra på smilbanden den kvällen. Angående matförgiftningen så har jag och Karlsson varit med förr, så en spya dagen efter är inget nytt under solen.

Där tror jag vi är klara för nu, tack och lycka till på lördag!


Intervju med Svante Larsson
5 april 2017 kl. 09:15 | Goe Fyr | Permalink | Kommentering avstängd

I alla lag finns en människa med ett engagemang till klubben som vida överstiger det normala. En föreningsmänniska som fungerar som både hjärtat och hjärnan i hela föreningsmekanismen. En person som genom åren dragit tunga lass i både med- och motgång men som aldrig krävt något i utbyte. Som Matchsamordnare, Lagledare, Statistiker och Webbansvarig är Svante Larsson en av Prebens obevekliga eldsjälar.

Hej Svante! Du har varit med i Preben ett flertal år, berätta för dem som kommit in längs vägen hur du kom in i Preben och lyckades styra upp laget att ta sig hela vägen till div 5?

– En sen höstkväll år 2009 raggade Martin Karlsson upp mig och Henrik ”Henkagurra” Gustafsson i kön till Marie Laveau. Vi förstod båda att han hade en dold agenda, men att det skulle mynna ut i den här fotbollsföreningen kunde vi aldrig föreställa oss. Att vi sedermera började klättra i seriesystemet var tvunget att ske, om inte annat för att nämnde Karlssons hybris hade imploderat annars.

EN BÄTTRE MUSTASCH!

Som vanligt strålar du med ditt yttre och som lagledare är det nästan obligatoriskt med en mustasch, var det så även för dig och hur håller du den i trim? Kan du ge några tips till Martin Karlsson som alltid önskat sig en liknande?

– Först och främst vill jag tacka för den fina komplimangen. Jag bär många generationers lagledares ansiktsbehåring på mina axlar, så givetvis finns det ett ok att bära. Är det något råd jag kan ge, så är det: tålamod. Egentligen är det själva utväxt-perioden som är tuff. Om du står ut med gliringar under ett par-tre månader när du ser ut som fan (två-tre dagar i Hornets och Ostens fall), så är du hemma sedan. Därefter gäller det bara att ansa nån gång i veckan för att inte mustaschen ska skena i väg.

Du har i år fått bra respons från spelartruppen på årets upplägg. Hur känns planeringsformen?

– Tackar. Formen känns bra. Rutinen gör sitt såklart och lyhördhet är A och O för att få 30 bångstyriga och söndercurlade fotbollsspelare att prestera. Att vi i år dessutom har breddat ansvarsfördelningen över hela truppen och dessutom infört ett spelarråd är guld värt.

Hur står sig årets upplaga av Preben mot tidigare säsonger?

– Det här med att tippa med endast träningsmatcher som grund är alltid vanskligt. Faktum är väl ändå att det sällan sett så här stabilt och bra ut resultatmässigt ut på försäsongen. Det känns som en homogen grupp, med många intressanta nyförvärv som verkligen spetsar truppen. Visst, vi åkte på en rejäl nit mot Hedvigslund, och några tajta matcher mot division 6-motstånd skrämmer väl inte direkt slag på någon, men jag är försiktigt optimistisk. I år ska vi vara på övre halvan hela säsongen.

Som lagpappa och föreningsmänniska, kan du bjuda på ett par tips som spelarna bör tänka på gällande laget före jaget?

– Efter åtta år i den här föreningen har jag lärt mig att det är för sent att lära gamla hundar att sitta.

Du har onekligen många strängar på din lyra. Hur kommer det då sig att du blev trummis?

– Saknade talang att lära mig spela gitarr eller piano, men taktkänslan var hyfsad. Så när det obligatoriska bandet skulle dras igång i polarens garage i början av gymnasiet var min plats självklar.

Det ryktas om att du inte tänker vara på plats vid seriepremiären? Har du klena nerver?

– Det finns inte mycket som slår en seriepremiär, så det är klart att det smärtar att jag inte kan närvara. Jag kommer att sitta på min brors 40-årsmiddag i Budapest och ha ena ögat på skärmen. Räknar kallt med att coach Seger låter Ole sitta på bänken för att han ska kunna minutrapportera matchen i SMS-tråden.

Preben står i 25 gånger pengarna för serieseger? En tusing på Preben att vinna div 5 södra eller en tusing i en svår bar på Söder?

– Då lägger jag en hunka på en bättre påse blandad öl från Systemet och resten på serieseger. Det är väl en fair deal?


Intervju med Prebens egna Jared Leto – André Miettinen Persson
4 april 2017 kl. 16:12 | Goe Fyr | Permalink | Kommentering avstängd

Tjena André, hur står det till? 

Tjena! Det är bara bra här, enormt taggad inför seriepremiären!

Du gick in och tog kommando direkt i träningsligan men sen kom den där olyckliga skadan, delvis pga överansträngning? Hur ser du på din start i Preben BOIS?

Ja efter x antal år där jag bytt ut timmarna på träningsplanen mot några extratimmar på krogen så var det ingen skräll att jag efter rivstarten i Preben blev ”övertränad” för första gången i karriären.

Jag är enormt nöjd men min start i klubben där jag blivit välkomnad med öppna armar och har känt mig hemma från minut 1. Förutom att ha varit med på ett par träningar samt matcher så deltog jag även i en blöt utekväll efter segern i en av träningsmatcherna, en kväll som lovar gott inför framtiden.

Du har figurerat som ytter och även funnits med som striker-alternativ, var på plan har du spelat innan och var känner du dig mest hemma?

Under karriären har jag nog provat på varenda position på planen men i mina sista säsonger spelade jag mest som ytter där man får delta mycket i anfallsspelet vilket gör att jag känner mig mest hemma där. Jag känner även själv att jag kan bidra som anfallare även om jag tidigare under min karriär fått väldigt få chanser att visa det.

Vilka lag har du varit i tidigare och vilka kvaliteter tar du med dig till dansken? 

Min karriär började hemma i Ludvika i moderklubben Östansbo IS där jag gick genom ungdomsleden innan jag jobbade mig fram till A-laget där jag spenderade fyra säsonger pendlandes mellan div 4-5. Under tiden i ÖIS spelade vi våra hemmamatcher på norra Europas utan tvekan sämsta gräsplan vilket ledde till att jag utvecklade mina mottagningar och mitt passningsspel väldigt mycket för att kunna behärska planen. Jag gick sedan vidare till lokalrivalen Ludvika FK där det bara blev en säsong i div 3 innan skorna lades på hyllan.

Jag har genomgående under karriären spelat i klubbar som hållit till i botten av tabellen vilket lett till att jag alltid fått vara med och kriga för överlevnad, en inställning jag tar med mig till Preben.

Vad behöver Preben jobba lite extra på inför premiären?

Vi har under försäsongen sett bättre och bättre ut spelmässigt där vi blivit mer och mer trygga i vårat bolltrillande och det känns som att vi har mer tålamod något vi ska ta med oss in i seriespelet.

I och med att vi har så många nyförvärv och ännu inte gjort så många matcher ihop kommer vi behöva lägga lite tid på att spela ihop oss så att vi kan börja hitta varandra på planen.

Ditt hårsvall har snabbt blivit en snackis i supporterkretsar och det går rykten om ”André”-peruker inför seriepremiären på lördag, har du några speciella produkter eller tips du kan dela med dig av?

Riktigt kul att höra, mitt hår är något jag är väldigt nöjd med och håller kärt. Jag har nu hållit mig från att klippa det i snart två år, delvis pga ekonomiska skäl. Att hålla svallet i trim är inte det enklaste men jag har under det senaste året med stor framgång använt mig av Head&Shoulders schampo, något jag varmt rekommenderar.

Vad pysslar du med när du inte ger järnet på Hägerstensåsens BP? 

Förutom att trilla boll på Åsen så pluggar IT, medier och kommunikation på Södertörn, andra terminen. Vid sidan av det har jag nyligen börjat arbeta som mediatekniker för ett litet mediabolag i stan, jag gör även lite frilansjobb vid sidan av som filmare/klippare.

Förutom jobb och plugg spenderas många timmar framför FIFA där jag själv anser att jag håller hög klass och jag välkomnar alla utmaningar. Jag är även ett stort fan av stand-up och jag försöker ta mig in till stan för att gå på olika stand-upklubbar så ofta jag kan.

Annars sitter jag gärna själv eller tar en promenad med en podcast i öronen för att slappna av lite.

Du är en aspirerande ung man inom ”media-Sthlm” (där vår alldeles egna nestor Svante Larsson tidigare skördat stora framgångar, en blivande mentor?) finns det någon risk att vi kommer få se dig sliten efter sena nätter på Riche, AG eller Taverna Brillo?

Ja som jag nämnde tidigare så arbetar jag inom media just nu och Svante är någon jag gärna tar rygg på för att nå framgång inom yrket.

Då jag känner mig mer hemma på söder med en billig fatöl så är det inte alltför troligt att finna mig på något av de finare ställena runt Stureplan men jag ska verkligen inte utesluta något i framtiden.

Har du några favoritklubbar förutom Preben? 

Efter att i 12 års ålder blivit bjuden till Göteborg för att se invigningen av Gamla Ullevi där Blåvitt mosade Djurgården med hela 6-0 föll jag pladask för både staden och laget som jag sedan dess hållit väldigt nära hjärtat. Jag har även sedan ca 15 år tillbaka då Ruud van Nistelrooy sprutade in mål varit ett stort fan av Manchester United där jag för tillfället upplever en sällsynt tuff period efter Sir Alex pension. I år har jag dock äntligen fått se en stor förbättring spelmässigt och jag känner att vi är på väg in i en fin period snart igen.

Några korta/snabba:

Olsen brothers eller systrarna Kallur? 

I och med mina starka band till Dalarna så måste jag svara systrarna Kallur.

Röd pölse eller falukorv? 

Samma som ovan i och med min härkomst, falukorv och makaroner har blivit en stor del av min studentkost.

Dansk gladporr eller den svenska synden? 

Får ändå ge den danska gladporren en chans här.

Bergman eller von trier?

Bergman

Öresundsbron eller Bron?

Öresundsbron

Pia Kjaersgaard eller Jimmy Åkesson?

Haha. Pest eller kolera med andra ord, passar på den.

Danskt hygge eller Svensk suparskiva?

Danskt hygge.

Det var allt för den här gången André, fortsätt kriga och lycka till mot Jordbro!


Intervju med Tobias Wimnell
kl. 09:15 | Goe Fyr | Permalink | Kommentering avstängd

Under årens lopp har ett flertalet forwards kommit och gått i den rödrandiga tröjan, några har blivit legender medans andra har fallit i glömska. En av årets veteraner inför fotbollssäsongen 2017 är Tobias Wimnell som bär ett stort offensivt ok på sina axlar. Som fjolårets skyttekung och en av få naturliga forwards ska han försöka återupprepa fjolårets succé.

Hej Tobias, vi börjar med den klassiska frågan, Hur känns formen?

Det känns bra. Traditionsenligt har jag fuskat mig igenom ännu en försäsong utan att coach Seger märkt det. Skönt! Annars tror jag jävligt mycket på Preben anno 2017. Vi har fått in bra gubbar i laget och det känns som vi har ett riktigt bra go.

Du kom in i Preben via vänsterbacksvirtuosen Alexander Ahlin under säsongen 2013 och har fått chansen att spela med forwardslegender som Henke Gurra (13 mål 2015 & 8 mål 2014) och Aliue Jagne (8 mål på en halv säsong 2014) Vad har dessa betytt för dig i ditt eget forwardsspel?

Oerhört mycket. Förutom att gnälla på domaren har Henke har lärt mig ABC kring djupledsspel, distinkta avslut och vilken dipsås som är bäst på Max. Vi har telefonkontakt inför varje match och han är oerhört viktig för mig. Alieu var på en annan nivå, på en annan planet spelmässigt. Man kunde bara göra honom besviken.

Trots seger i skytteligan och vinnare av årets mål kändes det ändå som du kunde presterat mer. Hur ska du bibehålla din status i laget och växla upp och bli Prebens naturliga striker med åtminstone 10 mål per säsong?

Du har rätt. Jag måste göra ännu fler mål. Jag gjorde mig till när jag fick spela yttermittfältare förra året och i takt med det fick jag fler och fler minuter i anfallet. I år tror jag att jag kommer hålla till i anfallet betydligt mer och hoppas leverera. Vi har ett oerhört kreativt och löpstarkt mittfält i år med spelare som bl.a. Vigge, Gurra, Reza och Micke som har visat att de kan leverera varma mackor. Resten är upp till mig!

Känner du pressen fansen lägger på dig?

Nej. Helt ärligt. Vilka jävla medgångare till fans vi har. Vart är dem ens? Jag har aldrig sett en bengal eller flagga på läktaren. Den ende som ringer och hotar mig inför varje säsong om målkrav är Kempe. Jag önskar det var fler som väntade i min trappuppgång efter matcherna.

Hur stort tålamod kommer sportchefer och ledningen ha vid eventuell utebliven målproduktion i det inledande omgångarna?

Jag har i vanlig ordning satt in en liten slant på Segers och Karlssons konto för garanterad speltid. Jag kommer även att bjuda spelarrådet till en stökig långweekend i Amsterdam under våren för att ligga bra till även där. Så nej, jag är inte orolig.

MODELLSNYGG!

Du är ju inte bara en trevlig kille, du är ju snygg också. Kommer vi behöva vara oroliga att du svävar iväg i din modellaura om det går för bra initialt under säsongen?

Jag är bara en simpel pöjk från Ulricehamn med fötterna på jorden. Modellandet får Matthias Öström ta hand om. Där ligger man i lä och kommer alltid att göra.

Du har under försäsongen känts tryggare och stabilare och det skvallras bland fansen att du äntligen funnit kärleken, Är detta den sista pusselbiten som krävts för att kunna växla ut fler mål ur den välskulpterade kroppen?

Ryktena sprids fort märker jag. Men ja det stämmer och visst kan det vara så. Jag vill passa på och poängtera att jag har framfört till henne att Preben går före i alla lägen.

Prebens sportchefer har jobbat duktigt på nyförvärven i år men två som ser ruskigt starka ut i år är Bröderna Claesson från din hemby Ulricehamn, Blir det Ulricehamn som är tungan på vågen för Preben i år?

Jag tror det. Vigge är en klasspelare. Om han bara lyckas städa bort melodifestivaler, Silja Linekryssningar och Justin Bieberkonserter från jobbschemat kommer han bli en ruskigt läcker förstärkning. Gurra vet alla vad han går för. Där handlar det bara om att hålla sig skadefri vilket vi tyvärr vet att han inte kommer att göra. Vi har ju även en provtränande Filip Olsson som jag hoppas att vi signar snart. Ulricehamn är Prebens nya Köping!

Martin Karlsson har ju uselt straffacit med sitt träben, är det i år du säger ifrån och tar straffarna själv?

Säg så här. Jag ser hellre att Svante går in och avlossar bössan än att Karlsson tar en straff till.


Preben BoIS presenterar nyförvärvet Mohammad Kazemi
3 april 2017 kl. 10:00 | Goe Fyr | Permalink | Kommentering avstängd

En av försäsongens utropstecken är Mohammad Kazemi som både gjort mål och assist och varit en frisk fläkt vart han än huserat under matcherna.

Välkommen till Preben, Mohammad. Du svepte in som en ljummen vind på träningarna under hösten och trots att det var för sent att registrera dig som ny spelare satte du ändå avtryck på träningarna. Hur upplevde du din första tid i Preben?

Jag kände mig välkommen och jag blev mottagen på ett väldigt bra när jag började på Preben Bois.

Nu är det ny säsong och du har debuterat. Hur känns det att äntligen få vara med och spela matcher och göra avtryck på fotbollsplan?

Jag känner mig stolt och duktigt och vill göra mitt bästa på planet.

Du har en annorlunda fotbollsbakgrund än många av oss andra. Hur ser den ut och hur tror du att den kommer gynna dig i Preben?

IMG_1588

Jag tror med tiden kommer jag att spela mer som de andra i laget men jag trivs bra i mitt sätt att spela och försöka göra mål.

Vem är Mohammad och vad gör du helst en fredagskväll?

Jag tränar på gym för det mesta spelar fotboll med mina kompisar kan se på film någon gång eller umgås med mina kompisar.

Hur tror du säsongen kommer gå, både för dig själv och för laget?

Jag tror det kommer att gå bra med laget och vi kommer att vinna många matcher.

Tack Mohammad och stort lycka till med säsongen.

 


Skrällen: ”Lage” tillbaka mellan stolparna
1 april 2017 kl. 14:39 | Försäsong,Goe Fyr,Match | Permalink | Kommentering avstängd

Det må vara första april, men dagens nyhet är 100% sann. När dansken imorgon spelar sista träningsmatchen innan seriepremiären återfinns en gammal bekantskap i målet.
– Jag är övertaggad redan nu. Det blir svårt att sova i natt, säger Tobias ”Lage” Lagerström.

Dansken far på söndagsförmiddagen till Kärrtorp för att möta division 6-laget IK Sture/Tanto. Efter den överraskande krigarsegern mot Hägersten SK förra helgen ställer lagledningen på söndagen ett i stort sett nytt lag på banan.
– Vi har en del småskavanker i truppen och folk som är upptagna på annat håll, hälsar coach Tobias Seger på telefon direkt från den allsvenska premiären på ett regntungt Nya Ullevi.
– Det möjliggör att vi istället får se en hel hög intressanta provspelare i aktion. Känns kul! … Nu kommer Jahren med en bägare här, måste lägga på. *klick*

Förutom många ordinarie spelare borta saknas även coach Seger på grund av jobb (och/eller bakfylla). Victor Loebbert går precis som förra matchen in som tillförordnad tränare.

"Lage" när det begav sig.

”Lage” när det begav sig.

Manfallet innebar även att Preben stod utan målvakt. Ledningen agerade snabbt och kontaktade legendaren Tobias ”Lage” Lagerström, som representerade Preben under åren 2010–2013. Sista tiden var hans medverkan sporadisk på grund av skadebekymmer och familjeprioriteringar, och efter säsongen i division 6 2013 avslutade ”Lage” sin fotbollskarriär.

– Nu får jag gå upp på vinden och leta efter mina målvaktshandskar…

Du får för guds skull inte glömma bandanan!
– Haha, självklart inte. Skulle aldrig spela utan den. Eller jo, om jag hade Preben BoIS-kepsen kanske.

Och benskydd kan nog vara bra också. Motståndet kommer ju trots allt från division 6.
– Kör alltid med benskydd. Efter träningar med ”Roflan” (Kristofer Lindholm, annan gammal Preben-legendar) lär man sig…

Är du taggad?
– Det ska bli askul! Jag är övertaggad redan nu. Det blir svårt att sova i natt.

Du är ju en sann legendar i föreningen. Kan det här innebära en liten comeback?
– Kul att höra! Hade jag fått välja hade jag aldrig slutat. Jag har redan varit på väg ner på två träningar den här säsongen, men sjukdom och jobb har satt stopp. Några pass ska vi allt lösa i år.

Håller du nollan på söndag då?
 – Nollan är given!

 

IK Sture/Tanto – Preben BoIS

När? Söndag 2/4 kl 11

Var? Kärrtorps IP

Truppen

Målvakt: Tobias Lagerström

Försvar: Jacob Khelil, Tomas Wikstrand, Victor Loebbert, Filip Olsson, Henrik Agardh

Mittfält/anfall: Amirali Shayesteh, André Miettinen Persson, Martin Karlsson, Mohammad Kazemi, Victor Claesson, Adam Kridiotis, Anton.


Äntligen! Intervju med ett av försäsongens stora utropstecken, Mikael ”Fiskarn” Andersson
29 mars 2017 kl. 12:26 | Försäsong,Goe Fyr,Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Tjena Mikael, hur känns foten, en stukning eller något allvarligare? 

God dag Dansken! Idag känns foten som en blandning av de där två alternativen, alltså som en allvarligare stukning. Ska man lita på doktorn på SöS från i natt ska jag kunna börja rehabträna om ungefär en vecka och kunna vara tillbaka på planen inom sex veckor, så länge alla ledband är intakta.

Hur ser du annars på din start i Preben BOIS? 

Jag har kommit in i gänget på ett otroligt bra sätt och har från första stund känt mig som hemma hos er. Detta både spelmässigt och även när jag firade min första vinst tillsammans med några av er över ett par öl ute i dimman för några helger sedan. Men jag ska inte sticka under stolen med att jag tyckte det var, från vissa håll, lite för mycket fokus på GT istället för Dansk Fadøl under den kvällen.

Du har gjort mål i tre raka matcher, kan vi räkna med ett sådant målsnitt i serien med?? :)

Målproduktionen från min sida kan jag faktiskt inte klaga på. Mitt egna motto lyder dock ”Man ska aldrig vara nöjd”, så förhoppningsvis får vi se ett lika bra målsnitt även under seriespelet, och om möjligt, ännu lite bättre.

Var har du spelat innan och vilka kvaliteter tar du med dig till dansken? 

Jag började min fotbollskarriär i Väddö IF utanför Norrtälje där jag i tidig ålder fick lära mig den hårda vägen med en sju år äldre bror som drillade mig på fritiden. Att jag senare skulle få min pappa som tränare lämnade inga möjligheter till att fuska med träningen eller vara lat vilket ligger till grund för att jag till och med springer lite för mycket ibland. Min senaste anhalt innan Preben var Mälarhöjdens IK i division 4 där jag utvecklade mitt bolltrillande. Så mina främsta kvaliteter är nog min kondition i kombination med mitt finska Sisu som jag ärvt av min mor.

Vad behöver Preben jobba lite extra på inför premiären?

Det vi behöver jobba på innan premiären är nog tålamodet. Har vi inte press på oss så gör det ingenting att spela ett par enkla bollar i backlinjen och/eller mittfält. Detta kommer i slutändan ge oss öppnare lägen för att gå framåt samtidigt som vi tröttar ut motståndaren. Som den gamle fiskaren jag är så ligger tålamodet mig varmt om hjärtat och utan att stressa kan man lyckas med det mesta. Gör vi detta kommer vi kunna skramla in ett par riktigt härliga och viktiga trepoängare!

Vad pysslar du med när du inte ger järnet på Hägerstensåsens BP? 

Förutom att trivas på fotbollsplanen går jag min tredje termin på sjuksköterskeutbildningen här på söder. Just för tillfället spenderar jag mycket tid i böcker om medicinska sjukdomar vilket jag (ibland allt för ofta) bryter av med att läsa någon form av självbiografi, sjunger falskt eller så tar jag mig ut på sjön för att fiska. En favoritbok är 438 dagar av Johan Persson och Martin Schibbye som jag under mina tre terminer säkert läst fyra-fem gånger. Ingen hitte-på-läsning med fejkade historier sker i min lägenhet inte.

Har du några favoritklubbar förutom Preben? 

Trots att jag bor på Söder har jag hållit fast vid att stötta Djurgården, men skyltar inte alltid med det när jag tar mina söndagspromenader (oftast för att det inte går så bra men också för att jag villa komma levande hem). Mitt hjärta brinner dock lite mer för Arsenal då jag har/hade en förkärlek till Fredrik Ljungberg och Thierry Henry, men även här gäller det att ligga lite lågt med tanke på hur resultaten sett ut den senaste tiden.

Några korta/snabba:

Olsen brothers eller systrarna Kallur? 

Olsen brothers, alla dagar i veckan.

Röd pölse eller falukorv? 

Eftersom jag är en jäkel på att laga korvstroganoff och aldrig har ätit röd pölse så får jag lov att välja falukorv.

Dansk gladporr eller den svenska synden? 

Här slår vi ett slag för den danska gladporren!

Bergman eller von trier?

Jag led och grämde mig en hel lektion på gymnasiet genom att titta på Det sjunde inseglet så här får jag faktiskt säga von Trier.

Öresundsbron eller Bron?

Öresundsbron.

Pia Kjaersgaard eller Jimmy Åkesson?

Om man nu får säga pass och inte välja något alternativ på någon fråga så tar jag den möjligheten just nu.

Det var allt för den här gången Mikael, redaktionen hoppas på ett snabbt tillfrisknande och att vi ser dig i startelvan till premiären, lycka till!

Tackar och bockar. Jag hoppas och tror att detta kommer bli ett av de roligaste fotbollsåren i min karriär!


Older Posts »
« Preben BoIS startsida | Admin »