NYHETER
Seger borgade för tredjeplats 2017
10 oktober 2017 kl. 09:54 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Det gick troll i Prebens spel under hösten där man radade upp oavgjorda matcher. Man hade ledningar men lyckades sällan behålla dem. Från att haft ledningen i Division 5 södra under sommaruppehållet så rasade man helt plötsligt ner till en femteplats där bottennapp mot Stuvsta och Skarpnäck någonstans symboliserade Prebens sommarform.

I de avslutande omgångarna så tog man sig dock i kragen och slog tillbaka på Irakiska, Rönninge(där man haft ledningen två gånger) och vann rättvist över Jordbro i helgen.

Just matchen mot AC Jordbro var båda lagen märkbart störda då flera ordinarie saknades i båda lägren. Dock så var det Preben som direkt tog tag i taktpinnen och dikterade spelet inledningsvis. Jordbro fick rikta in sig på att försvara sig. Raden felpassningar från bortalagets backlinje hjälpte heller inte till och Jordbro var rejält nedtryckta den första kvarten.

Preben övertygade
Det var också då som de rödvita spräckte nollan genom ett fint förarbete av Reza Jafari som drivit in bollen från vänsterkanten chippar kyligt bollen i djupet till en djupledsspringande Gustav Claesson. Den sistnämnde gjorde inga misstag utan cementerade lädret i bortre hörnet. Frustrationen var märkbar i bortagänget som främst fick jaga boll.

Ett för dagen väldigt spelsuget Preben vände runt på kanterna och spelade ett varierat spel och i stället för att jaga den avgörande passningen så vände man hem och började om. Det var också upprinnelsen till att Preben utökade sin ledning. Efter ett flertalet passningar inom laget och ett farligt anfall, fick Jordbro ut bollen till en hörna. En inövad variant stod på spel. Micke inväntar horden av Prebenspelare att löpa mot målvakt och skapa yta för den duktige Victor Claesson som fick fri yta vid straffpunkten. Micke lägger en stenhård boll rakt på fötterna på Johan Wahlström som sprungit sig loss sin bevakning och kan snyggt skarva bollen mot straffpunkten där ”Vigge” enkelt dunka in 2-0 till Preben.

Resultatet stod sig till halvtid. Jordbro hade sakteligen börjat hitta rätt i slutet på första och inledde en forcering, dock utan lyckat resultat. Backlinjen med Fahlman, Khelil, Hedenvind och Jahren stängde igen fullständigt och framför dem visade Karlsson och Vigge att rutin inte är en dagsvara. Preben hade också bud på två mål till som vanskligt blivit avblåsta för offside. Tveksamt vid minst ett av tillfällena.

I halvtid pratade Coach Seger(som för dagen var ombytt och redo för spel efter succén borta mot Vårby Gård) om att laget skulle fortsätta spela med tålamod och inte rusa fram med halva laget varje gång det luktade ”läge”. I stället ville han fortsätta kontrollera spelet och riskminimera. Något som också var grunden för segern mot Jordbro. Man hade lärt sig läxan från höstens matcher där man jagat utökade ledningar vid ledningsmål i stället för att stänga igen.

Dansken bröt forcering
I andra halvlek var det ett Jordbro som skickade fram både mittfält och anfall och hoppades på att backlinjen skulle klara av Prebens frejdige offensiv med Micke, Reza, Gurra Claesson. Och glöm för guds skull inte Johan Wahlström som äntligen var tillbaka och kunde spela boll i mer än en kvart. En offensiv kraft som verkligen varit saknad under hösten för Dansken. Tekniken och blicken för spelet ger Preben en ny dimension offensivt.

Dansken blev aningen störda av Jordbros offensiv och man började i stället slarva med passningarna när man väl bröt Jordbros offensiv. I stället fick Jordbro gång efter annan bryta tillbaka och anfalla. Preben var väldigt solida i sin defensiv och några direkta farligheter skapades aldrig. Matchen svängde rejält och Preben började åter igen ta tag i taktpinnen mot ett slutkört Jordbro. När en kvart återstod så kom så också trean för kvällen. Gurra och Reza hade lite lekstuga nere på vänsterkanten där den förstnämnda till slut skickar in ett stenhårt inlägg som Micke Andersson snyggt möter upp med pannan på bortre stolpen – framför sin familj i lyckorus(samt den nya flamman sedan somras). Viktigt.

Kort där efter slappnar man av defensivt och Jordbro kontrar in ett mål rättvist efter att ha tryckt på stora delar av andra halvlek. Matchen slutar 3-1 till Preben som fick någon form av upprättelse och landade till slut trea i tabellen, precis bakom Jordbro som bör betraktas som höstens lag med idel segrar – tills man kom till Hägerstensåsen.  De rödvita avslutade säsongen med sju poäng på de tre avslutande omgångarna och övertygade också spelmässigt, vilket får betraktas som ett skönt kvitto. Nu väntas ledighet för truppen fram till december och välbehövlig sådan.

Prebens tredjeplats i Division 5 är också den högsta placeringen någonsin i klubbens historia. En häftig bedrift för ett lag som aldrig tränat mer än en gång i veckan och snittar runt 10-12 pers per träning.

Matchfakta: Preben BoIS – AC Jordbro 3-1 (2-0)

1-0 Gustav Claesson (Reza Jafari)
2-0 Victor Claesson (Johan Wahlström)
3-0 Micke Andersson (G.Claesson)

Publik: 20 pers


Prebenligan mot Rönninge/Salem
6 oktober 2017 kl. 21:46 | Match,Prebenligan | Permalink | Kommentering avstängd

En svängig match, där Preben tog ledningen två gånger och Rönninge/Salem en, slutade till slut oavgjort. Detta efter att planens kortaste spelare, Reza Jafari, nickat in 3-3 på hörna i 87:e minuten.

Målskyttar, Preben:
0-1 Mikael Andersson (Tobias Wimnell)
1-2 Victor Claesson (Reza Jafari)
3-3 Reza Jafari (Victor Claesson)

Prebenligan:
3 danska skallar: 
Reza Jafari
2 danska skallar: Mikael Drozdibob och Victor Claesson
1 dansk skalle: Anton Gustavsson


Prebenligan mot Irakiska Vårby
2 oktober 2017 kl. 10:30 | Match,Prebenligan | Permalink | Kommentering avstängd

I fredags bärgades, äntligen, höstens första trepoängare efter en fantastisk laginsats. Trots en missad straff och en hårt dömd frilägesutvisning i första halvlek lyckades dansken under andra halvlek vända och vinna. Inte minst tack vare två kanonstrutar från Tobias Wimnell, som också rättmätigt får de tre danska skallarna denna omgång.

3 danska skallar: Tobias Wimnell
2 danska skallar: Mikael Andersson
1 dansk skalle: Per Fahlman


Inför: Stureby SK – Preben BoIS
15 september 2017 kl. 11:29 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Efter en tung förlust senast mot Skarpnäck med hela 0-3 så har Preben knappast rosat marknaden efter sommaruppehållet. Laget har inte en enda seger och utgångsläget som ligaledare till sommaruppehållet är nu som bortblåst. Dock finns siktet inställt på en topp-3-placering, men då krävs det ordentlig skärpning i dem avslutande omgångarna.

Nyckeln i våras var en vass effektivitet i offensiven och stabilitet i defensiven. Något man inte sett efter sommarens solsemestrar hos grabbarna. Några har lagt på sig lite, vissa har inte klivit ut ur bakfyllan – än. Förståeligt ändå. Senaste matchen mot Skarpnäck hade man många nyckelspelare borta och fick stuva om i positionerna. Man höll dock bortalaget stången fram till halvtid där båda lagen hade några heta chanser. I början av andra straffas Preben åter igen av en hörna där man mer eller mindre står och tittar på. Nummer 2 och 3 är rena bjudningar, onödiga sådana som också kostade matchen.

Ikväll ställs man mot Stureby som har bra spelare, men inte riktigt fått till det i år. Det man lärt sig är att aldrig räkna bort Stureby som är extremt vassa på fasta situationer, Prebens svaghet i år. Förra omgången föll man borta mot höstens kometlag Jordbro med klara 3-0 och parkerar precis ovanför nedflyttning.

Vårens möte slutade med en 2-1-seger för Danskens favör efter två mål av anfallaren Anton Gustavsson – en spelare som vi får hoppas kan repetera bedriften i afton.

Dansken ställer upp med följande trupp som tar sig ner till Enskede IP ikväll:

Målvakt: Danne Brogen
Backar: Carl Tersman Tøll, Fjording Olsen, Jes Juel-Nielsen, Lasse Gytkjær, Silas Magelhøj, Villads Jørgensen-Birch, Wilhelm Luberd
Mittfält/Anfallare: Amirali, Anker Gumme Pers, Morten Krogh, Mikkel Albeck, Mads Daugaard, Storm Kofoed, Troels Willerup, Jeppe Langballe

Matchstart: 20.00
Arena: Enskede IP


En poäng på de två senaste när tre behövdes
4 september 2017 kl. 13:18 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Svängig match i Hallunda
Förra veckan gick Preben i klinch mot ett taggat Santiago Wanderers som gjorde en riktigt bra match. Preben tog dock ledningen genom ett distinkt mål från Anton Gustavsson som äntligen var tillbaka efter fyra matchers frånvaro. Prebens notoriske målskytt behövde ca en kvart på att skriva in sig i målprotokollet igen. Santiago svarade dock genom hörna där man paketerade in ett gäng mot Runesson i kassen och kvitteringen var ett faktum.

Men precis innan halvtid så fälls Reza Jafari i straffområdet och straffen var odiskutabel. Victor Claesson stegade fram och hängde Prebens ledningsmål. Preben gick till halvtid i en ledning och spelade tämligen tryggt. Men andra halvlek skulle bara inte bli en lång sådan, utan även en halvlek där Prebens offensiv och defensiv började haverera.

Santiago gjorde en fin andra halvlek och slog verkligen tillbaka på Preben och satte bortalagets uppspel i gungning genom en hög intensiv press. Det skulle heller inte dröja länge fören kvitteringen åter igen skulle komma. Den här gången via en frispark från ca 25 meter där hemmalagets kapten på en hög internationell nivå skruvar in ett skott stenhårt via Runessons högra stolpe. Otagbart.

När en halvtimme återstod så gick helt plötsligt ena lampan och Prebens högra defensiva sida blev väldigt mörk. Domaren blåste av i väntan på att någon vaktmästare kunde komma dit och lösa problemet. 20 minuter senare var matchen igång igen. Men en olycka kommer sällan ensam. En spelare i hemmalaget landar olyckligt efter en nickduell och vrider sig i smärtor och tar sig för axeln. Trist att se och lyckönskningar till dig! I väntan på att ambulans skulle hämta upp honom mitt på planen så fick Preben försöka hålla värmen uppe under den kalla höstkvällen. Cirka en halvtimme senare så kan matchens sista 20 minuter spelas färdigt. Trötta och ur momentum så slutar matchen 2-2 rättvist, men där hemmalaget var närmst en seger efter några riktigt heta chanser på slutet.

Rejält bottennapp i Tumba
I fredags åkte också Preben ner till Tumba där man åkte på pumpen rejält. Efter att ha övertygat i våras med stark seger på 3-1 så var det ett revanschsuget Tumba som nu ville dryga ut sin ledning i toppen av tabellen.

Dansken började lite avvaktande och satte in pressen precis innan egen planhalva. Tumba fick diktera villkoren även om Preben stack upp lite titt som tätt och hotade. Men efter 20 minuter så spräcks nollan hos Runesson. Preben spelade krångligt och sedan passivt. Tvåan skulle inte dröja länge då man mer eller mindre låtit deras duktige innemittfältare prickskjutit 2-0.

Preben var nere för räkning och hemmalaget var rejält på gång och dominerade matchen mot ett gäng stumma spelare i bortalaget. Precis innan halvtid så gör dock domaren en riktig blunder och visar ut Reza Jafari genom att felaktigt tagit upp sitt andra gula kort. Domaren menade att 18-åringen tacklade domaren när det i själva verket var han som sprang in rakt framför Reza. Med reducerat manskap krigade Preben för att hålla Tumba borta från sin kasse.

3-0 skulle dock komma precis i början av andra halvlek och det var en rejäl uppförsbacke. Men Preben krigade sista halvtimmen och höll på att reducera några gånger mot ett tämligen ointresserat försvar som bara behövde spela av matchen. Segern var odiskutabel och Tumba vann rättvist och befäste sin plats i tabelltoppen och kandidat som ligavinnare. Preben får rannsaka sig själva till matchen mot Skarpnäck där flera nyckelspelare är avstängda.

Man har dock häng på andraplatsen genom att vinna de matcher man ligger efter med att spela och Preben kommer att kriga för att ta sin bästa placering i Division 5.


Inför: Santiago Wanderers – Preben BoIS
28 augusti 2017 kl. 10:45 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Klockan 20.00 nere på Brunna IP ikväll sparkar vi igång matchen som egentligen redan skulle varit färdigspelad innan sommaren. Efter den avbrutna matchen senast där returen blev uppskjuten så kommer man nu äntligen till spel – och det gör Preben med en riktigt stark trupp.

Ända sedan vinsten mot Vårby innan sommaren har det gått stiltje i Prebens offensiv. Stuvsta klädde av Preben direkt efter sommaruppehållet och till förra matchen mot Vårby fick Preben knappt ihop en startelva. Coach Seger gick heroiskt in 90 minuter och stångade uppe i anfallet. Fred, Amirali och Martin Karlsson har inte gjort många minuter i årets serie, av olika anledningar fick spela 90. Det till trots, så var Preben ändå närmst segern i den oavgjorda bataljen.

Läget ser dock helt annorlunda ut inför kvällens drabbning då Preben kommer med full trupp och många spelare som äntligen kommit tillbaka efter så väl skada som semester. Noterbart är att Carl Tersman Toll inte kommer till spel på grund av sjukdom – men där kliver kanske Prebens bäste spelare in i år i Jacob Khelil vars revben känns bättre.

Coach Seger har en hel drös av kompetens att laborera med och med nyförvärvet Love Hedenvind till sitt förfogande, samt Prebens notoriske målskytt Anton Gustavsson äntligen tillbaka i truppen – så blir inte den uppgiften enklare.

Santiago visade prov på glöd i deras förra match där man slog Stuvsta hemma med 2-0 och har nu påbörjat jakten med blicken uppåt i tabellen där just Stuvsta är laget man måste springa förbi för att undvika nedflyttning. Preben är dock favoriter till kvällens match och det vittnar även oddsen kring matchen. Preben står till 1.85 gånger smeten på Nordic Bet, och ska Preben haka på IFK Tumba i toppen så är segern kritisk.

Följande trupp åker ner till Brunna IP ikväll: 

Målvakt: Tobias Lagerström
Backar: Ole Jahren Andersson(K), Emil Svensson, Love Hedenvind, Victor Loebbert, Jacob Khelil & Tomas Nygren
Mittfält/anfall: Amirali Shayesteh, Tobias Wimnell, Reza Jafari, Victor Claesson, Mikael Drozdibob, Mikael Andersson, Martin Karlsson, Gustav Claesson & Anton Gustavsson

Plats: Brunna IP
Tid: 20.00
Lagledare: Svante Larsson


Decimerad dansk fixade oavgjort mot Vårby Gård
20 augusti 2017 kl. 21:57 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Det var ett decimerat manskap som rullade in på Vårbyparkens BP men ändå med ett gott humör – ”nu gör vi det bästa av det här” var känslan i gruppen. Lagom till matchstart dök Amirali upp och efter ytterligare en kvart kom även Fred till undsättning, tur det i och med att Wahlström var skadad.

Även Vårby hade en skral trupp, 12 man.

Wahlström gjorde som sagt en kvart på mitten skadad men sen såg laget ut så här: Runesson i mål. Ole och Teichmann på varsin kant och Karlsson + Loebbert i mittlåset.

På mitten spelade Mikael till höger i mitten Amirali och Wimnell och på vänsterkanten Reza. I kedjan Fred och Tobbe Tank. På sidan en barfota Wahlström och Svante Larsson (i svarta solbrillor, hela tiden, även i omklädningsrummet efter matchen. ROCKSTAR!!).

Det märktes på tempot att det var lite skadesjutna matchtrupper och spelet böljade en del fram och tillbaka men inte vidare högintensivt. Framförallt Vårby slog väldigt mycket långt i första halvlek.

Efter 20 minuter hittar Fred fram med en genomskärare till Mikael som avslutar på ett tillslag men målvakten gör en fantastisk parad och sätter sig på bollen.

Runesson får en del långskott mot sig men det känns alltid hur säkert som helst. Lugn och stabil i kassen.

35 minuter in i matchen rinner återigen Mikael igenom efter en fin skarv av Seger, den här gången håller han i avslutet och hittar istället en framstörtande Reza som har så gott som öppet mål och stöter in bollen.

1-0 står sig sedan halvleken ut.

I andra halvlek ser Vårby lite piggare ut och är bättre de första 20 minuterna, det ska också visa sig vara deras bästa period idag och de lyckas göra både 1-1 samt 2-1 här. Båda målen kommer till efter omställningar där den första är en klar offside men domarna hävdar någon form av touch på Preben-ben fram till Vårbyspelaren och att det då inte ska vara offside. Tveksamt är bara förnamnet.

2-1 kommer efter att en Vårbyspelare snurrat friskt i straffområdet, sen gör runesson en fantastisk räddning på friläget men försvaret får inte bort bollen och anfallaren kan enkelt lägga in returen. Här såg Vårby bättre ut och Dansken gick på knäna.

Men trots att orken tryter lyfter vi oss. Preben börjar hitta tillbaka till spelet från första halvlek och skapar oreda kring Vårbys straffområde. Det är framförallt ett rakt spel där vi utnyttjar övertaget som både Mikael och Reza har på sina ytterbackar. Efter 70 minuter hittar Reza ni till Fred i ett kanonläge men Fred tar lite för lång tid på sig och de hinner fram och täcka ut skottet till hörna. En hörna som Mikael knorrar perfekt med inåtskruv, Vårbys annars väldigt duktiga keeper idag når inte bollen och Wimnell kan gå upp precis vid mållinje och nicka in 2-2.

Efter målet har vi bud på ett till men Vårby är inte ofarliga i sina kontringar.

Resultatet står sig tiden ut och trots ett lite tråkigt gurgel med 5 minuter kvar så får detta ändå räknas som en positiv eftermiddag i orten. Skönt väder och ett lag som verkligen stod upp för färgerna.

Som sagt så gör alla en kanonmatch idag. Reza och Mikael dominerar kanterna, men det är ingen överraskning. Istället vill jag lyfta på hatten för några prestationer som många inte såg komma för några timmar sen.

Pannan och frisyren som satte dit 2-2.

 

Wimnell gör sin bästa match för säsongen som vikarierande innermittfältare. Vinner massor av dueller och spelar lugnt och behärskat när han har bollen. Kröner sin fina insats med att knoppa dit Mikaels perfekta hörna.

 

Skärmavbild 2017-08-20 kl. 21.47.25

Segers 47:or var med god marginal de äldsta skorna i omklädningsrummet. 10 år på nacken?

 

Tobias Seger går in som en nyväckt Diego Costa. Han vinner dueller, stånkar och är sen in i närkamper, Vårby-spelarna flyger som vantar i dusterna som Coach är inblandad i. Men framförallt så är han referenspunkt när vi behöver få upp laget, han suger in bollen och lämnar över till en rättvänd spelare.

Amirali kliver in som en spelskicklig dynamo på mitten. Tar fram bollen i banan och spelar med ett lugn som om han inte gjort annat under säsongen. Här har vi en grabb som är ”almost like a new signing” för resten av säsongen.

Krydda det här med några spelare till och samma inställning så kommer det snart drickas segeröl i omklädningsrummet igen.


Inför: Vårby gård Borta
kl. 12:15 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Under söndagskvällen kommer Preben åka söderut och ta sig an höstmötet mot Vårby som man under våren slog tillbaka efter en fysisk match med 2-1. Vårby som alltid varit tuffa att möta på bortaplan har i år också visat att man vill vara med i toppen och ligger, med två matcher mer spelade, på samma poäng som Preben. En otrolig viktig match för båda lagen. En seger för respektive lag och man hänger på Tumba i toppen. En förlust och seriesegerns kommer kännas allt mer avlägsen.

 Till kvällens match kommer man Preben dessvärre med en tunnare trupp på grund av skador med folk som är bortresta. En total förvandling mot våren där Preben kunde ställa starkast möjliga lag i varenda match. Noterbart är dock att Micke Andersson är tillbaka igen efter sin skada i vårmötet mot just Vårby. Micke som på senaste träningen visade fin teknik och fysisk kapacitet genom extra löpträning kommer få ta stort ansvar i kvällens drabbning.

Lagen är som sagt bekanta med varandra och möts flertalet gånger under årens lopp. Preben har historiskt sätt tagit flest skalper men Vårby är ett lag som aldrig ska underskattas. Det är ett lag med offensiv balans men lämnar emellanåt sin defensiv åt ödet. Man har snabba anfallare som är duktiga i djupled och det gäller att direkt stänga av inspelen från mitten. Tilläggas att Vårby kommer från två matcher utan seger och en knapp seger mot tabellens jumbo också haft svårt att fylla sin bänk med spelare vilket kommer göra kvällen drabbning till ett riktigt intressant möte.

Preben som är inne i en tyngre period och (Santiago hemma borträknat) inte vunnit på 3 matcher behöver stärka både självförtroendet och spelet men framförallt målproduktionen. Att Preben lider av Anton Gustafsson-frossa är helt klart och ikväll krävs det ansvar från alla. Även matchen senaste mot Stuvsta var ett steg bakåt och nu krävs totalt koncentration i alla led. Dock har Preben genom åren visat fansen att i dem tyngsta perioderna visat det största hjärtat och redaktionen kan bara hoppas att spelarna tar sitt ansvar ikväll.

Då truppen är osäker in i det sista väljer redaktionen att mörka truppen till strax innan matchstart.

Matchstart: 17.00
Plan: Vårbyparkens bollplan 1
Tränare: Tobias Seger
Lagledare: Svante Larsson

 


Tung förlust mot metodiskt Stuvsta
17 augusti 2017 kl. 11:23 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Ett otränat Preben åkte på pumpen i höstpremiären på ”hemmaplan” på Mälarhöjdens IP under onsdagen, mot ett välorganiserat Stuvsta som slog tillbaka dansken. Dansken gjorde en väldigt slät figur av sin insats och det märktes att många tappat formen under sommaren, men lagt på sig sköna spritkilon. Stuvsta vann rättvist med 3-1 till slut där Preben var alldeles för otåliga i sitt spel.

Höstpremiär och en historiskt en tung period för Preben som inte är känt för att vara ett lag som tar sin sommarträning på allvar. Trots serieledning och uppmaningar internt att köra lite sommarintervaller var det få som lyssnade på det örat. När merparten av spelarna består av höginkomsttagare i sina bästa år med alldeles för mycket fritid kan redaktionen inte mer än konstatera att förlusten var oundviklig.

För första gången denna säsong kom dansken även utan sina två ordinarie mittbackar och även om vikarierande Ole och Nygren tog uppgiften på allvar märktes det av att tandläkarens pondus och Khelils snabbhet saknades. Nåt anant som saknades framförallt i första halvlek var ett ordnat spel på framförallt offensiv planhalva. Stuvsta hade betydligt mer energi i laget och satte press i uppspelsfasen och Prebens annars så briljanta innermittfält. Inte heller Wahlström och Wimnell kunde hjälpa till särskilt mycket då dem sprang allt för ofta i samma yta och där djupledspelat mest skedde från Jafaris kant. För få folk i boxen och för dålig kvalité på inlägg hjälpte heller föga. Preben har sedan Anton Gustavsson tagit semester inte vunnit på ordinarie tid och endast mäktat med 3 spelmål på 3,5 match. Ett uselt facit för en toppkonkurrent.

Symtomatisk för matchen tog även Stuvsta ledningen då Ole olyckligt styrde bollen med hjässan i eget mål på en frispark utifrån. När Preben väll gjorde mål blåstes det bort då bolen med knappt marginal passerat kortlinjen strax tidigare. och så fortsatte det. Stuvsta gjorde även 2-0 i mitten på första med ett skott i boxen utanför straffområdet.

Ett nedstämt och energilöst Preben gick till halvtidsvila med mycket att fundera på och det var många tunga huvuden i paus.

Ett par förändringar och Preben gick över till ett rakare 4-4-2 och det gav omgående resultat. 2-1 efter Gustav Claesson påpassligt snappat upp en målvaktsretur och stött bollen i mål. Ett par minuter och medvind i seglen och Preben fick den energiboost som helt saknades tidigare. Tyvärr höll den inte i sig allt för länge och Stuvsta kunde korrigera sitt spel omgående och samlade laget på egen planhalva och lät Preben hålla boll vilket man inte kunde förvalta i fler 100% målchanser. Ett stressat Preben fick dessvärre inte till spelet på offensiv planhalva och Stuvsta kunde sedan enkelt hålla undan halvleken ut. En lång boll och en felbedömning med 5 minuter kvar gjorde att Stuvsta kunde punktera matchen och Prebens andra förlust för säsongen var ett faktum.

Hastigt och lustig parkerar nu Preben på 5 plats i tabell men med två matcher mindre spelade än toppkonkurrenterna. Det krävs ett mycket bättre spel över hela banan och ett mer varierat anfallsspel om Preben skall lyckas haka på Tumba i den absoluta toppen framöver och Tränar seger har en del att fundera på. Näst match nu på söndag mot Vårby gård.

Matchfakta: Preben BoIS – Stuvsta IF

1-2 Gustav Claesson (Tobias Wimnell)


Inför: Preben BoIS – Stuvsta IF
16 augusti 2017 kl. 09:51 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Redaktionen har verkligen legat på latsidan under sommaren och efter att ha samlat ihop de flesta bultarna från obskyra och tvivelaktiga diken runt om i stan, så är nu produktionen åter öppnad.

I afton är det dags för Preben att kliva in på höstsäsongen. När vårsäsongen summerades så låg man till säkert de flestas förvåning i toppen av tabellen – men inför för Preben som gjort fina värvningar inför säsongen och stärkt upp de positioner som man tidigare sett som falluckor.

För motståndet står de grönsvarta Stuvsta IF. Ett svårläst lag som blandar och ger under säsongerna. De har en bra högstanivå och ganska låg lägstanivå. Dock så är man en taktisk maskin med ett välorganiserat lag som är väldigt starka på fasta situationer, samt vet när man ska ta ner tempot i matchen för att störa rytmen för motståndaren. Efter sommaren har man redan hunnit spela två matcher, vilket är en klar fördel inför kvällens match mot Preben, som inte spelat en enda.

Man besegrade Irakiska Vårby efter en krigarseger med 3-2 på bortaplan, men åkte på pumpen mot Jordbro senast med 2-0. Därför finns det revansch att hämta för gästerna ikväll. Man ligger också tre poäng ovanför nedflyttning vilket också gör matchen kritisk där de grönsvarta garanterat vill landa på lite mer säker mark inför en rafflande höst. Vårmötet mellan kvällens kombattanter slutade i en 1-1-match med flera olika ansikten.

Preben har hunnit avverka lika många träningspass som Stuvsta spelat matcher inför kvällens drabbning. Många har varit på semester och precis kommit tillbaka, lite mer bakfulla – lite mer runda. Att Tersman Tolls uppmaning till fyspass under semestern inte skulle nå ut till spelartruppen – kan absolut inte ses som någon skräll.

Dock så är det ett taggat Preben som under de två träningar man gjort, visat prov på intensitet och vilja. Det återstår dock att se hur många som klarar av 90 minuter ikväll. Truppen som Coach Seger förfogar över ser dock väldigt stark ut, förutom avbräcken på de båda ordinarie mittbackarna i Jacob Khelil och Niklas Ljungfelt som både utgått med revbensskador. Khelil ser dock ut att testas, men är ytterst osäker. Mycket pekar på att eleganten och mittfältaren Victor Loebbert tar steget ner i låset. Man kommer också till spel utan anfallaren Anton Gustavsson, vilket också bör ses som ett stort avbräck.

Följande lag åker ner till tillfälliga hemmaplanen Mälarhöjdens IP ikväll: 

Målvakter: Sebastian Runesson. Tobias Lagerström
Backar: Carl Tersman Toll, Filip Olsson, Jacob Khelil, Mattias Malicki, Tomas Nygren, Victor Loebbert
Mittfält/Anfall: Gustav Claesson, Johan Wahlström, Mikael Drozdibob, Ole Jahren Andersson, Reza Jafari, Tobias Wimnell, Victor Claesson

Plats: Mälarhöjdens IP
Tid: 20.00
Lagledare: Svante Larsson


Older Posts »
« Preben BoIS startsida | Admin »