NYHETER
Förlust mot Segeltorp
18 september 2018 kl. 10:14 | Match | Permalink | Comments (0)

Under en kylslagen måndagskväll gästade serieledaren Segeltorp Hägerstensåsens BP. Proceduren skulle göras kort då gästerna satte full fart redan från start. Efter en stark dominans i första halvlek och trygg ledning, slog man av på takten i andra där Preben tilläts komma tillbaka in i matchen. Matchen slutade 4-2 till bortagänget, fullkomligt rättvist. 

Preben som fått stuva om en del i startelvan efter bortfallet inför matchen, hade en uttalad strategi att ligga tajt och anfalla längs kanterna i omställningar. Inledande tjugo minuter så gör Preben det bra och det Segeltorp som till trots med stort bollinnehav – skapade inte så värst mycket farligheter. Men. Slappnar man av en millisekund mot det här gänget, så straffas man omgående.

Matchens (lilla) gigant Isak Åhlander i de blåvita fick till slut hål på Sebbe i kassen. Målet kändes snöpligt då man i hemmalaget lyckats ta sig upp och skapa lite hörnor och stormande anfall. Åter igen lät man bortalaget diktera bollinnehavet och man la sig på defensiven för att åter igen försöka slå till vid felpassningar och kontringslägen. Men Åhlander var inte klar. Efter en halvtimme bjuder han Prebenförsvaret på ett solomål ala Messi och med lite tur och studsar som landade rätt rann han igenom och retfullt rullande in 0-2.

Luften gick ur Preben en aning och även om man defensivt gjort en bra halvlek så var det helt plötsligt 0-3 i baken då man precis innan halvtid åter igen runnit igenom. Då hade bortalaget också bränt en hel del chanser i slutet på halvleken.

Preben höjer sig
Andra halvlek började man byta rejält i bortalaget och Preben tog chansen att komma in i matchen. Men det skulle dock dröja till den 75 minuten innan en för dagen mittfältare i Tobias Uller satte dit reduceringen. Helt plötsligt så fick man luft under vingarna och började hota Segeltorp som både slagit av på takten i spelet och i sinnet. I stället kom kallduschen då domaren visslat för straff för Segeltorp, mycket riktigt. 1-4 och luften ur igen. Dansken fortsatte dock att försöka trycka på och störde längre upp i planen och vann boll.

Reza gjorde som han brukar göra, utmana sin ytterback, kom förbi och blev neddragen. 2-4 var ett faktum när Uller skickat in sitt andra för dagen från 11 meter. Matchen stod sig tiden ut och Segeltorp vann rättvist matchen. Bortalaget som överlägset varit det bästa laget Preben sprungit på i södra Femman önskar vi lycka till i division 4 nästa år där man förmodligen också kommer att gå väldigt bra. Dansken får dock vara nöjda med att vinna andra halvlek och ta med sig det till de tre sista omgångarna.

För Preben väntar nu en tuff bortamatch nere i Fittja på lördag. Vi tackar också Fittjaspelarna för stödet i första halvlek då man var på plats med ca 15 pers och en diktafon och skanderade Prebenramsor. Till slut kom polisen då grannarna ringt och grabbarna från söderort fick avlägsna sig i halvtid. Väl mött på lördag! Vi vill också lyfta fram domartrion som stod för en exemplarisk insats. 3 danska skallar!

Matchfakta: Preben BoIS – Segeltorps IF 2-4 (0-3)

1-3 Tobias Uller
2-4 Uller


Kongo avgjorde i sista minuten
29 augusti 2018 kl. 13:40 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Det var ett kallt och regnigt Hägerstensåsen i måndags när Kongo United gästade Preben BoIS. Bortalaget kom med en fin form där vinsterna duggat tätt, samt att man var väldigt revanschsuget efter att Preben kört över dem borta med 4-0 i våras.

Matchen präglades av mycket kamp och mycket vilja. Varje kvadratmeter där ute var ett slag och det var mer tufft än fult. Man såg flertalet gentlemannamässiga tilltag efter att det smällt i närkamperna.

Preben som fick klara sig utan ett par ordinarie spelare ställde ändå upp med ett väldigt starkt och solid lag. I backlinjen fick Niels Brolev vikariera efter att Khelil varit avstängd – och som han gjorde det. Niels som dragits med skador i stort sätt hela säsongen har gjort sporadiska inhopp när krämporna inte varit allt för stora. En otrolig fotbollsspelare med ett huvudspel på internationell nivå. Det blev Kongospelarna varse om redan efter 20 minuter spelade.

Efter att Kongo inledningsvis haft mycket boll skiftade spelet och Preben började jobba sig in i matchen där Kongo frustrerat fick jaga boll. Preben satte in en högre press och backlinjen hos motståndarna fick rensa i panik vid ett par tillfällen. Det var då Niels Brolev klev fram.

Kapten Johan Wahlström skickar in en perfekt hörna från höger med en utåtskruv och vid bortre delen av straffområdet kommer Niels som ett ånglok och skickar in nicken stenhårt högra krysset. Klassmål!

1-0 stod sig till halvtid och Preben hade gjort en stark första halvlek där fokus låg på en tajt organisation. Det var märkbart frustrerat i bortalaget som ofta inte nådde fram hela vägen till Runesson i kassen.

I andra halvlek fortsätter Kongo trycka på för en kvittering och Preben lägger sig lite lägre i banan för att jobba på kontringar. Man börjar lufta bänken hos Dansken och matchen kändes tämligen kontrollerad i hemmalaget. Men då har man inte lärt sig att Kongo sliter som galningar fram tills domaren blåser av matchen.

När klockan tickar upp mot 80 minuter kommer så väl en välförtjänt kvittering. Man tappar lite markering på andra stolpen där Kongospelaren snyggt nickar in lädret till en fristående anfallare som inte gör några misstag. Samme man skulle senare avgöra matchen på övertid där ett näst intill fulländat försvarsspel från Preben, tappade koncentrationen för en sekund.

Snörpligt för Dansken som nu tappar mark till tredjeplatsen, men välförtjänt av Kongo United som gjorde en bra insats. Det ska också tilläggas att matchen kunde slutat hur som helst då båda lagen svingade vilt i slutet. Coach Malmberg valde efter matchen att lyfta fram kollektivet och den starka försvarsinsats man gjort under 90 minuter och oavsett vilket lag Preben verkar ställa på banan så är ofta resultatet densamma. Från Tobias Wimnell stenhårda jobb uppe i anfallet till en vilt krigande Fahlman i försvaret, visade man åter igen som lag att klubbmärket är något man är stolt över.

På måndag väntas ny match då Stuvsta gästar Åsen, säkert även dem revanschsugna efter att Preben vunnit i våras. Men den här gången kommer Preben från en tung förlust och en rejäl revanschlust så bortalaget bör vara på tå omgående i matchen.

Matchfakta: Preben BoIS – Kongo United 1-2 (1-0)

1-0 Niels Silkeborg Brolev (Johan Wahlström)


Oavgjort mot Vårby Gård
20 augusti 2018 kl. 11:38 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Det var kvavt, tungsprunget och målfattigt på Vårbyparkens BP under gårdagen. Det märktes att det var tunga ben i båda lagen då matchen speglades av ett väldigt lågt tempo.

Det var dock Preben som började piggast första kvarten där man radade upp några farliga lägen och hade tämligen god kontroll över bollen. Men Vårby gav sig inte och åt sig in i matchen. I mitten på första halvlek kom så väl kallduschen för Preben som haft de hetaste lägena när Vårby genom en kontring kliver igenom på vänsterkanten och snyggt prickskjuter 1-0 till hemmalaget.

Efter målet blev Preben lite förlamat och matchen stod nu och vägde och hemmalaget hade fått ett vist momentum. Resultatet stod sig till till halvtid där man pratade om att sätta upp ett högre tempo och störa Vårby tidigare i presspelet. Sagt och gjort så tog man tag om taktpinnen efter att man gått ifrån 4-5-1 till ett rakt 4-4-2 och Tobias Wimnell blivit inbytt.

Matchen böljade fram och tillbaka och mot slutskedet började bli lite mer hawaii då båda lagen gick för seger. Då klev han fram, som han gjort så många gånger tidigare. Tobias Uller vänder upp och hittar en vilt springande Tobias Wimnell i djupled som fri med målvakten inte gjorde något misstag. 1-1 och Preben kändes på gång. I stället fortsatte matchen fram och tillbaka, straffområde till straffområde.

Carl Tersman Toll fick ett ypperligt läge då han fri smekte bollen som rundade stolpens utsida. Inte långt där efter gör Sebbe i kassen en superräddning när Vårby rann igenom. Efter en tilltrasslad indirekt frispark för Preben kliver Ola Grändås upp i en andra våg och skickar bollen stenhårt i ribban. I slutet åkte tyvärr Ole Jahren Andersson på sitt andra gula och precis som Jacob Khelil som tog sitt tredje gula så är de avstängda mot Kongo.

Matchen slutade ändå rättvist 1-1 och två trötta lag vankade av planen, märkbart irriterade att man inte vann matchen. En plump i protokollet för Preben som inte alls kom upp i normal nivå och lät sig vaggas in i det lugna tempot. Man får slicka såren och nästa måndag blir det en tuffare omgång då Kongo gästar Hägerstensåsens BP. Vårens möte slutade med en 4-0-seger till Prebens favör.

Matchfakta: Vårby Gård – Preben BoIS 1-1 (1-0)

1-1 Tobias Wimnell (Tobias Uller)


Preben vann i genrepet
7 augusti 2018 kl. 10:14 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Under gårdagskvällen fick Preben sig ett perfekt genrep inför fredagens bortamatch mot Santiago Wanderers, då vann tämligen enkelt mot Västertorp med hela 7-0.

Med en hel del ordinarie spelare borta fick coach Anders Malmberg också möjlighet att lufta stora delar av truppen. Vi hittade också två debutanter i truppen där stjärnförvärvet och för dagen mittbacken Ola Grändås gjorde debut, samt den rivige ytterbacken Tobias Nyholm. Båda gjorde väldigt stabila insatser och spetsar till truppen ordentligt.

Västertorp, hemmahörande i division 7 som serieledare inför hösten fick det svårt att hänga med när Preben växlade upp vid ett par tillfällen. Laget försökte dock spela en passningsorienterad fotboll där man oftast sökte den korta passningen före den långa. Man verkar fastnat lite i ”Barca-tänket” vilket var väldigt cyniskt och kostsamt då Dansken ställde upp pjäserna och vann ofta bollen i ett tidigt skede.

1-0 kom till efter att Uller äntligen spräckt nollan 20 minuter in i matchen. Sedan rullade det på där Johan Wahlström efter ett fint inlägg från AMP skickade in en riktig hästspark på volley med fel fot. Emil ”Hulken” Helk var sedan framme och ”snodde” ett mål efter att Uller löpt sig fri och rullat in den mot mållinjen. Precis innan bollen gått över, var han där, framme med en tå och lyckan visste inga gränser efter att dansken gjort sitt första mål i Prebentröjan. Uller såg snopen ut och skickade i stället in 4-0 innan halvtid.

Med 4-0 i halvtid var man ändå inte riktigt nöjd med spelet. Lite för omständigt på grund av det låga tempot och i stället för att enkelt hitta ut från den trånga ytan, ville man ofta dribbla sig ur, varav att man tappade boll.

I andra halvlek blev Västertorp lite mer passiva och Preben fick diktera spelet relativt ohotat. Vid några tillfällen var man uppe och hotade, men främst genom egna och onödiga misstag från de rödvita. Kudos till de gröna som kämpade hela matchen och tappade aldrig riktigt huvudet utan till trots resultatet kunde kliva ut med höjt huvud.

Prebens notoriske målskytt Tobias Uller fortsatte sin vana trogen, genom att göra mål. Med starka 3+2 i matchen ser han ut att komma i fin form till hösten. Noterbart att AMP också spräckte sin målnolla när han skickade in 6-0 genom att cementera lädret upp i nättaket från nära håll. Det låg mycket frustration i den sparken då han kämpat med att hitta målet i år. Avslutningsvis innan Preben började slå av på tempot fick också poängspelare Gustav Johansson kröna en fin insats genom att skicka in matchens sista balja.

Preben hade bud på fler, men genom oskärpa och trötta semesterskallar som garanterat fyllts med både det ena eller andra, så stannade resultatet på 7-0. Västertorp hade några kontringar i slutet, men Ole och Fahlman som avslutade som mittback stängde igen butiken.

Ett bra pass för Preben som knappt gjort en enda träning under sommaren att ändå orka sig igenom 90 minuter mot ett lag som tränat tre gånger i veckan under semestern. Man ser att spelet börjat att ta sig och tryggheten i att spela med vem som helst där ute är påtaglig och vittnar om en fin lagmoral. ”Torpet” som var några trappsteg ner ska absolut inte titta på resultatet utan att man vågade stå upp i press och fortsätta spela boll i trängda lägen. Det är ett ungt lag som har potential och om något år kommer de spela högre upp än division 7. Förhoppningsvis fick de lite inspiration från gårdagen som de kan ta med sig till resterande säsong.

Många fina insatser idag, men de som stack ut var Fahlmans resoluta försvarsspel och blir bättre för varje dag som går verkar det som. Steffen stod för en fin insats på kanten med sina frejdiga löpningar från sin ytterbacksplats. Innermittfältet var som vanligt stabilt och Uller kanske inte gjorde sin bästa match, men noterades ändå för 5 poäng visar på klass. Ole-Ola stod för ett fint samarbete i defensiven i sin första match tillsammans.

Träning torsdag, match fredag, fest på lördag. Nu kör vi!


Preben ordnade kryss
21 juni 2018 kl. 09:54 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Första holmgången ställdes in borta mot Rönninge/Salem då domarna blivit sjuka. Returen hemma på Hägerstensåsen blev dock av – även om det kändes som att Prebens spel insjuknat. Matchen slutade 1-1 efter sen kvittering av Dansken. 
- Vi gör spelmässigt en svag insats. Men vi står upp och krigar i 90 minuter vilket jag är stolt över. Ibland stämmer inte spelet, men moralen är hög och vi krigar till slut in en kasse, säger Anders Malmberg. 

Det var en svajig tillställning på Hägerstensåsen där bortalaget var det tryggare laget med boll. Prebens defensiv höll dock tätt och släppte sällan till någon direkt farlighet. De rödvita fick oftast ligga på kontring där Reza och Mikael Drozdibob var de stora hotet. Båda två hade riktigt bra lägen att spräcka målnollan i första, men bollen ville inte leta sig in.

I stället var det Rönninge/Salem som efter 10 minuter in i andra halvlek välförtjänt tar ledningen. Noterbart från första halvlek är att hela 3(!) spelare utgår skadade i bortalaget. Det var inte ful match, men visst var det heta närkamper, men det kändes som att skadorna främst kom till av otur där någon trampade snett och någon landade snett. Det var ett märkbart frustrerat bortalag från bänken som måste undrat hur det kunde bli så här.

– Vi hoppas verkligen inte att det var några allvarliga skador hos killarna i Rönninge och att de snart är på benen igen. Det kändes som oturliga skador och skickar gärna en hälsning till dem om att de ska bli bättre så snart som möjligt, säger kapten Ole Jahren Andersson.

Sen kvittering ordnar oavgjort
Båda lagen trampade dock på och Preben jobbade sig in i matchen men hade oftast allt för korta anfall. Det kändes energilöst ute på planen och snacket var i det närmsta obefintligt. Men ett frustrerat Preben går aldrig räkna bort. I stället i mitten på andra halvlek var det i stället Preben som började hota mer och mer, men det klara läget kom aldrig.

Inbytte Tobias Wimnell skulle bli tungan på vågen då han i matchens slutskede när Preben flyttat upp pjäserna, satte dit kvitteringen, fint framspelad av veteranen Martin Karlsson med en djupledsboll.

– En vansinnigt fin djupledslöpning av Wimnell där han tigger boll på helt rätt sätt. Det var bara att sätta in den på ett tillslag mellan deras backar där jag visste att Wimnells kraftfullhet skulle lösa biffen, säger Karlsson.

Matchen slutade 1-1 och det kändes rättvist då båda lagen haft bra lägen och spelmässigt varit jämna. Prebens uddlöshet speglade sig nog bland annat i att man togs på sängen kring hur bra Rönninge/Salem faktiskt är. Tabelläget ljuger en aning då man hade flera klasspelare som var trygga med boll och en tydlig spelidé.

Dansken går nu till välbehövlig semester och även om man borde haft minst fyra poäng i de två avslutande omgångarna och en tredjeplats, blev det i stället två poäng och en fjärdeplats. Noterbart är att Preben inte förlorat en match sedan 5 maj och har verkligen vänt på en negativ inledning. Vad hösten har i sitt sköte, återstår att se – men vad vi vet är det en period där Preben oftast står sig väldigt starkt.

Matchfakta: Preben BoIS – Rönninge/Salem 1-1 (0-0)

1-1 Tobias Wimnell (Martin Karlsson)


Ännu en inställd match…
16 juni 2018 kl. 13:06 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Är det inte lampor som inte funkar, föreningar som inte få ihop till lag, så är det brist på domare. Preben har fått lite käppar i hjulet i år.

Matchen mot Rönninge/Salem borta ställs dessvärre in då man nåddes av besked från domarkommittén att man inte lyckats ersätta den insjukna domaren. Detta ca tre timmar innan avspark. Lagledningen i hemmalaget har dock gjort vad de kunnat för att hitta en lösning, men dessvärre har man inte lyckats hitta en ledig domare.

I stället får Preben en ledig helg och ladda batterierna inför matchen mot Rönninge/Salem hemma på tisdag i stället. När den inställda matchen ska spelas om, vet vi inte i dagsläget. Mer info kommer…


Dubbelmöte mot Rönninge/Salem
15 juni 2018 kl. 11:01 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Nu är det 2 matcher kvar på vårsäsongen och finns det något bättre än att ha ett dubbelmöte med 3 dagars mellanrum. Det kommer bli hjärnornas kamp där smarthet och förmågan att utnyttja sina chanser kommer att avgöra. Rönninge/Salem började säsongen illa men kom igång och tog hem 3 raka segrar. Nu har man dock återgått till förlustsviten och har inte lyckats ta poäng de 3 senaste matcherna även om spelet har varit bra. Salem tog en seger mot laget vi mötte i veckan så det finns stor potential i laget. Prebens trupp är lite stukad då Lördagsmatcher inte är det bästa för ett lag med partyprissar med ett Elkjer-mind-set. Fotboll är viktigt men en riktigt bra fest är viktigare. Här kommer truppen till Lördag och Tisdag, notera att truppen på tisdag kan förändras om vi får några skador:

Lördag

MV: Sebbe ”Sören Järelöv” Runesson

Backar: Fahlman, Skullman, Khelil, Ole, Malicki, Steffen

Mittfält: Reza, Gustav, Miguel, Viktor, Micke A, Amir, Martin

Anfall: Uller, Wimnell

 

Tisdag

MV: Sebbe ”Bengt Andersson” Runesson

Backar: Fahlman, Skullman, Khelil, Ole, Emil S

Mittfält: Reza, Drozze, Wahlström, Lindén, Micke A, Viktor, Martin, Miguel

Anfall: Uller, Wimnell

Coach Malmberg är redo och jag gissar att coach Marcelo i Rönninge/Salem också är det. Väl mött!!!!!!


Drömmål grusade segern
12 juni 2018 kl. 13:12 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Det var upplagt för kamp, tempo och tajt organisation. Preben BoIS mot Santiago Wanderers. Ofta täta matcher, liksom gårdagens. Preben öppnade upp målkontot i början av andra, Santiago stängde igen det. Matchen slutade 1-1 efter matchens sista spark – och vilket drömmål. 
- Tittar man på matchbilden så är väl oavgjort rättvist. Samtidigt så är det vansinnigt trist att släppa ett mål i absoluta slutskedet, säger Coach Malmberg. 

Det var en böljande match där lagen hela tiden ägde olika segment. Santiago med sina snabba fötter och passningsspel, Preben med sitt mer direkta passningsspel och hårda dueller. Matchens första chans skulle gå till Santiago som efter en kvart hittar med en lyra som till slut dimper ner i Sebbes ribba. Kort där efter kontrar Preben där Reza dribblar mot två försvarare, bollen hamnar lös och Ole stiger fram och snor bollen och går in mot straffområdet. Väl där hittar vi tre fria Prebenspelare, men inspelet bryts av en försvarare. Tur var nog det för bortalaget.

Preben börjar dock skapa mer och mer farligheter framåt. Uller får ett inspel av Ole som lossar bössan precis utanför straffområdet, men susar tätt över. Reza drar två spelare nere vid hörnflaggan och kliver inåt och hittar en fristående Micke Andersson på bortre, men bollen är lite för hög och nicken sätts dessvärre inte på mål.

Läget kändes kontrollerat från hemmalaget och man hade dem farligare chanserna. Prebens backlinje höll hela tiden undan för Wanderers trixiga anfallare. Men så höll sig ändå kallduschen på att komma. Efter en hemåtpassning från Ole, som inte uppfattat att anfallaren dröjt sig kvar, är bortalaget så när på att sätta dig ledningsmålet. Andratouchen blir dock för lång och Sebbe kliver ut för att möta upp, anfallaren lyckas peta den förbi och Sebbe undviker straffen, bollen kommer lite ur läge – då kommer undsättningen precis innan han ska raka in lädret. Flygande Jacob Khelil kastar sig framåt och skickar ut bollen till hörna. Första halvlek slutar mållös.

Preben hade visat upp fint spel stundtals där man är duktiga på att vända spelet och hitta nya ytor. Ytan på mittfältet kändes ändå grötigt med mycket spelare på liten yta, men Prebens defensiva organisation satte stopp för i stort sätt samtliga anfall. Man hade de hetare chanserna framåt, men närmst mål var ändå Wanderers i slutminuterna.

– Vi måste fortsätta att ha tålamod i vårt spel och jobba ner med bollar bakom deras backlinje. Få dem att jobba felvända där vårt presspel bryter deras passningsvägar. Annars så står vi upp fint och lagmässigt så ser det väldigt bra ut, raljerar Malmberg i paus.

Händelserik inledning
Andra halvlek hinner knappt börja innan Malmbergs idéer skördar frukt. En boll slås över backlinjen där Reza möter upp mot sin ytterback. Den vänder han ut och in på. Mittbacken kliver ut i understöd, honom vänder Reza bort. Målvakten(!) kliver ut, Reza rundar honom. När Reza var klar, hittade han in till Ole som klivit med i anfallet, bollen sätts dock på slängande back och returen går ut till måltjuven Tobias Uller som kan sätta dit den i öppen kasse. 1-0 till Preben!

En olycka kommer sällan ensam heter det, inte för Wanderers heller. Några minuter senare delar domaren ut det röda kortet efter en tilltrasslad situation där Preben får frispark efter att Reza snott bollen framför fötterna på sin motståndare, han blir direkt nersparkad och vilda protester från bortalaget. Ena spelaren sa något till domaren och fick då syna det röda.

Med en man mer borde tillställningen varit avgjord. I stället tog Wanderers över matchen fullständigt där Preben bevakade och kontrade, men bollinnehavet hade bortalaget. Man kom dock inte till några heta chanser utan Preben städade av anfall efter anfall. Efter ett tag väljer Malmberg att slänga in den danska Prebendebutanten Emil Helk. Det fysiska spelet steg i grav avsevärt på dennes kant. Förlorade han någon? Vid en tilltrasslad hörna kom så chansen för bortalaget. Men i vägen vid mållinjen när kvitteringen skulle rakas in, stod han där. Vikingen från Danmark – och fläkte sitt bröst och bollen gick ut till en ny hörna.

Kallduschen
När 10 minuter återstod kunde dock matchen dödats fullständigt. Inbytte Tobias Wimnell möter upp ett uppspel på huvudet, skarvar den i djupled där Micke Andersson kommer vilt springande. Han är först och går mot mål, helt ensam med bara målvakten i vägen. Snyggt lobbar han målvakten och tiden stod still för ett tag. Bollen studsade, studsade, insida stolpe och ut igen…

Övertid, Wanderers äger boll, Preben bevakar. Läget kändes stabilt, inga direkta målchanser. Bortalaget får hörna, rullar igång den snabbt ut till en kille som står strax utanför straffområdet. Bevakningen är svag och han står och siktar, svingar benet och smeker in bollen i bortre krysset, helt otagbart för Sebbe. Wandereres kvitterar på matchens absolut sista spark.

– Sett över 90 minuter är det ändå ett rättvist resultat, men det finns inget värre än att tappa poäng så här. Det känns så klart som två förlorade poäng än en vunnen. Vi gör en bra match mot ett bra motstånd, men idag studsade inte bollen vår väg helt enkelt. Men vi är med och vi är bra just nu. Vårt spel utvecklas för varje match i positiv riktning, så det finns ingen anledning att gräva ner sig. Vi har två tuffa matcher kvar mot Rönninge/Salem innan sommaruppehållet. Två matcher vi ska göra allt för att vinna, avslutar Malmberg.

Matchfakta: Preben BoIS – Santiago Wanderers 1-1 (0-0)

1-0 Tobias Uller (Ole Jahren Andersson)

Noterbart är också att matchen live-sändes via FanCloud. Ett väldigt fint inslag och matchen kan också ses i efterhand på deras hemsida på www.fancloud.se/video 


Inställd match mot Skarpnäck
1 juni 2018 kl. 20:17 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Dessvärre så möttes vi av tråkiga bud under fredagseftermiddagen där Skarpnäck tyvärr måste ställa in söndagens möte. Detta efter att man endast fått ihop 7 spelklara spelare. Matchen landar i en WO-seger med 3-0 för Preben. Ledningen inklusive spelargruppen tyckte naturligtvis detta var tråkigt då man var fullt inställd på match.

Vi hoppas att Skarpnäck lyckas få tillbaka passionen och spelarmaterialet. Dansken vet precis hur det är – vi var i samma sits under flera år där spelare från hela Mälardalen ringdes in på matchdagar för att få ihop 11 spelare. Så kämpa Skarpnäck!

Preben tar i stället helg och kommer naturligtvis vara på plats i Friends Arena i morgon när Sveriges gästas av självaste Danmark. Ca 16 Prebens kommer att vara på plats. Hittar ni oss, ta en skål! Följ i sociala medier då dagen dokumenteras. @prebenbois på så väl Twitter som Instagram.


Preben BoIS – Vårby Gårds IF 4-1
31 maj 2018 kl. 19:44 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Truppen kom till samlingen med självförtroendet på topp. Tre raka segrar där den senaste mot Kongo United måste anses vara säsongens bästa match än så länge.

Strålande väder och åter tillbaka på Åsen för hemmapremiär var ytterligare faktorer som spred ett välbefinnande och förväntan i laget.
Motståndarna för dagen, Vårby Gårds IF, hade fram tills gårdagens match haft det tufft i seriestarten med 4 poäng på 6 matcher.
Vis av tidigare års möten så handlade mycket av försnacket om att inte underskatta de tekniska och spelskickliga grabbarna i motståndarlaget. En annan aspekt som det trycktes på var det fysiska spelet och att hålla huvudet kallt.

Startelvan, från höger till vänster:
Runesson
Jahren-Khelil-Axel-Fahlman
Mikael-Gustav-Drozze-Lindén-Reza
Uller

Matchstarten präglades av ett Vårby som satte hög press och en del gånger lyckades vinna boll på offensiv planhalva. Det vållade dock ingen större oro utan resulterade mest i felriktade skott en bit från straffområdet. De gånger Dansken lyckades spela sig igenom första pressen alternativt hitta den ännu längre bollen över backlinjen så kändes det som att det oroade Vårbys något chansartade försvarsspel. De stannade med tre centrala försvarare och tryckte upp högt på kanterna men fick sällan något för det pga att bollen sällan gick från kant till kant med fart.

Reza och Mikael kunde ligga ganska högt i försvar och bara vänta på dansk brytning och snabbt uppspel ut mot kanterna.
Det var också via kanten som 1-0 föll. Preben jobbade sig upp längs med högerkanten och efter en något tilltrasslad närkamp så kom Reza loss och kunde skicka in ett välavvägt inlägg, flera Danskar var fria i straffområdet och inte överraskande var det Uller som överraskande använde högern med en riktigt graciös volley. Otagbart nere vid stolproten.

Bara två minuter efter ledningsmålet var det dags igen. Reza fick en fin boll i djupet och kom fri från vänsterkanten. Enkelt avslut? Nä, roligare att vandra förbi målvakten och lägga in den från snäv vinkel via en Vårby-försvarare som ställt sig på linjen. Lite Kurre Hamrin-känsla, för er som minns… (läs:Malmberg).

Här gick luften ur Vårby och innan halvlek så hann Mikael med att missa öppet mål (även om det var en fantastisk sidledsräddning av målvakten) innan Reza återigen ryckte sig loss på kanten och hittade Lindén snett inåt bakåt som tryckte tillbaka bollen mot samma hörn, hård och välplacerad bredsida utan chans för målvakten.

I paus pratades det om lugn med bollen men fortsatt fokuserat och aggressivt försvarspel.
Inte ge Vårby något att bygga momentum på i inledningen av andra.
46:e matchminuten. En Vårby-forward kommer igenom och störtar in i straffområdet, Axel och Khelil har fångat upp honom och Khelil ser ut att bryta bollen hem till Runesson. Här fattar, de annars duktiga, domarna ett i mina ögon felbeslut och tilldömer Vårby en indirekt frispark från 4 meters håll pga hemåtpassning.
Preben radade upp sig på linjen för en klassisk bandy-rusning och längst fram vräker sig Runesson på Schmeichel-maner med ansiktet först mot skytten. En uppoffrande räddning som leder till att en Vårbyspelare kan skyffla returen mot mål, där står en hop hemmaspelare redo, Axel drar till men träffar i röran Runesson på benet och bollen rekylerar in i mål. Årets snöpligaste mål är ett faktum och Vårby-gänget anar vittring.

Med förnyad energi fortsätter Vårby pressa högt och Preben har svårt att skapa längre anfall.
Lite för mycket bolltapp och dåligt slagna långbollar gör att Vårby kommer i flera anfallsförsök. De flyttar upp positionerna men utan att skapa några riktigt klara lägen.
Matchen står och väger fram till 78:e minuten när Uller efter en omställning får skottläge till vänster strax utanför straffområdet. Med en häxpipa som hade fått Juninho Pernambucano att lyfta på hatten så stänger han matchen.

Sista kvarten spelas av utan något vidare tempo. Värt att notera är att Nordzell håller sig framme inte mindre än tre gånger på sitt inhopp i andra, tyvärr inget mål, men som man brukar säga ”han är där!”.

Seger med 4-1 trots att vi inte kommer upp i vår bästa nivå, det säger något om lagets momentum för tillfället. Malmberg verkar ha hittat rätt bland nya och gamla spelare och det ser bra ut inför söndagens match mot Skarpnäck.
Sedan matchen mot Segeltorp har vi bara släppt in två mål på nästan fyra matcher (3 hela matcher + 75 minuter av den uppskjutna Ösmo-matchen). En tveksamt dömd straff och en lika tveksam indirekt frispark. Med en sådan defensiv styrka vet man inte var det här ska sluta!

Uller - En av många svärmorsdrömmar i truppen.

Uller – En av många svärmorsdrömmar i truppen.

Framåt Dansken!
Matchfakta: Preben BoIS – Vårby Gård IF 4-1 (3-0)
1 – 0 Tobias Uller (Reza Jafari)
2 – 0 Jafari (Uller)
3 – 0 Henrik Lindén (Jafari)
4 – 1 Uller (Martin Karlsson!)

Older Posts »
« Preben BoIS startsida | Admin »