NYHETER
Preben ordnade kryss
21 juni 2018 kl. 09:54 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Första holmgången ställdes in borta mot Rönninge/Salem då domarna blivit sjuka. Returen hemma på Hägerstensåsen blev dock av – även om det kändes som att Prebens spel insjuknat. Matchen slutade 1-1 efter sen kvittering av Dansken. 
- Vi gör spelmässigt en svag insats. Men vi står upp och krigar i 90 minuter vilket jag är stolt över. Ibland stämmer inte spelet, men moralen är hög och vi krigar till slut in en kasse, säger Anders Malmberg. 

Det var en svajig tillställning på Hägerstensåsen där bortalaget var det tryggare laget med boll. Prebens defensiv höll dock tätt och släppte sällan till någon direkt farlighet. De rödvita fick oftast ligga på kontring där Reza och Mikael Drozdibob var de stora hotet. Båda två hade riktigt bra lägen att spräcka målnollan i första, men bollen ville inte leta sig in.

I stället var det Rönninge/Salem som efter 10 minuter in i andra halvlek välförtjänt tar ledningen. Noterbart från första halvlek är att hela 3(!) spelare utgår skadade i bortalaget. Det var inte ful match, men visst var det heta närkamper, men det kändes som att skadorna främst kom till av otur där någon trampade snett och någon landade snett. Det var ett märkbart frustrerat bortalag från bänken som måste undrat hur det kunde bli så här.

– Vi hoppas verkligen inte att det var några allvarliga skador hos killarna i Rönninge och att de snart är på benen igen. Det kändes som oturliga skador och skickar gärna en hälsning till dem om att de ska bli bättre så snart som möjligt, säger kapten Ole Jahren Andersson.

Sen kvittering ordnar oavgjort
Båda lagen trampade dock på och Preben jobbade sig in i matchen men hade oftast allt för korta anfall. Det kändes energilöst ute på planen och snacket var i det närmsta obefintligt. Men ett frustrerat Preben går aldrig räkna bort. I stället i mitten på andra halvlek var det i stället Preben som började hota mer och mer, men det klara läget kom aldrig.

Inbytte Tobias Wimnell skulle bli tungan på vågen då han i matchens slutskede när Preben flyttat upp pjäserna, satte dit kvitteringen, fint framspelad av veteranen Martin Karlsson med en djupledsboll.

– En vansinnigt fin djupledslöpning av Wimnell där han tigger boll på helt rätt sätt. Det var bara att sätta in den på ett tillslag mellan deras backar där jag visste att Wimnells kraftfullhet skulle lösa biffen, säger Karlsson.

Matchen slutade 1-1 och det kändes rättvist då båda lagen haft bra lägen och spelmässigt varit jämna. Prebens uddlöshet speglade sig nog bland annat i att man togs på sängen kring hur bra Rönninge/Salem faktiskt är. Tabelläget ljuger en aning då man hade flera klasspelare som var trygga med boll och en tydlig spelidé.

Dansken går nu till välbehövlig semester och även om man borde haft minst fyra poäng i de två avslutande omgångarna och en tredjeplats, blev det i stället två poäng och en fjärdeplats. Noterbart är att Preben inte förlorat en match sedan 5 maj och har verkligen vänt på en negativ inledning. Vad hösten har i sitt sköte, återstår att se – men vad vi vet är det en period där Preben oftast står sig väldigt starkt.

Matchfakta: Preben BoIS – Rönninge/Salem 1-1 (0-0)

1-1 Tobias Wimnell (Martin Karlsson)


Ännu en inställd match…
16 juni 2018 kl. 13:06 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Är det inte lampor som inte funkar, föreningar som inte få ihop till lag, så är det brist på domare. Preben har fått lite käppar i hjulet i år.

Matchen mot Rönninge/Salem borta ställs dessvärre in då man nåddes av besked från domarkommittén att man inte lyckats ersätta den insjukna domaren. Detta ca tre timmar innan avspark. Lagledningen i hemmalaget har dock gjort vad de kunnat för att hitta en lösning, men dessvärre har man inte lyckats hitta en ledig domare.

I stället får Preben en ledig helg och ladda batterierna inför matchen mot Rönninge/Salem hemma på tisdag i stället. När den inställda matchen ska spelas om, vet vi inte i dagsläget. Mer info kommer…


Dubbelmöte mot Rönninge/Salem
15 juni 2018 kl. 11:01 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Nu är det 2 matcher kvar på vårsäsongen och finns det något bättre än att ha ett dubbelmöte med 3 dagars mellanrum. Det kommer bli hjärnornas kamp där smarthet och förmågan att utnyttja sina chanser kommer att avgöra. Rönninge/Salem började säsongen illa men kom igång och tog hem 3 raka segrar. Nu har man dock återgått till förlustsviten och har inte lyckats ta poäng de 3 senaste matcherna även om spelet har varit bra. Salem tog en seger mot laget vi mötte i veckan så det finns stor potential i laget. Prebens trupp är lite stukad då Lördagsmatcher inte är det bästa för ett lag med partyprissar med ett Elkjer-mind-set. Fotboll är viktigt men en riktigt bra fest är viktigare. Här kommer truppen till Lördag och Tisdag, notera att truppen på tisdag kan förändras om vi får några skador:

Lördag

MV: Sebbe ”Sören Järelöv” Runesson

Backar: Fahlman, Skullman, Khelil, Ole, Malicki, Steffen

Mittfält: Reza, Gustav, Miguel, Viktor, Micke A, Amir, Martin

Anfall: Uller, Wimnell

 

Tisdag

MV: Sebbe ”Bengt Andersson” Runesson

Backar: Fahlman, Skullman, Khelil, Ole, Emil S

Mittfält: Reza, Drozze, Wahlström, Lindén, Micke A, Viktor, Martin, Miguel

Anfall: Uller, Wimnell

Coach Malmberg är redo och jag gissar att coach Marcelo i Rönninge/Salem också är det. Väl mött!!!!!!


Drömmål grusade segern
12 juni 2018 kl. 13:12 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Det var upplagt för kamp, tempo och tajt organisation. Preben BoIS mot Santiago Wanderers. Ofta täta matcher, liksom gårdagens. Preben öppnade upp målkontot i början av andra, Santiago stängde igen det. Matchen slutade 1-1 efter matchens sista spark – och vilket drömmål. 
- Tittar man på matchbilden så är väl oavgjort rättvist. Samtidigt så är det vansinnigt trist att släppa ett mål i absoluta slutskedet, säger Coach Malmberg. 

Det var en böljande match där lagen hela tiden ägde olika segment. Santiago med sina snabba fötter och passningsspel, Preben med sitt mer direkta passningsspel och hårda dueller. Matchens första chans skulle gå till Santiago som efter en kvart hittar med en lyra som till slut dimper ner i Sebbes ribba. Kort där efter kontrar Preben där Reza dribblar mot två försvarare, bollen hamnar lös och Ole stiger fram och snor bollen och går in mot straffområdet. Väl där hittar vi tre fria Prebenspelare, men inspelet bryts av en försvarare. Tur var nog det för bortalaget.

Preben börjar dock skapa mer och mer farligheter framåt. Uller får ett inspel av Ole som lossar bössan precis utanför straffområdet, men susar tätt över. Reza drar två spelare nere vid hörnflaggan och kliver inåt och hittar en fristående Micke Andersson på bortre, men bollen är lite för hög och nicken sätts dessvärre inte på mål.

Läget kändes kontrollerat från hemmalaget och man hade dem farligare chanserna. Prebens backlinje höll hela tiden undan för Wanderers trixiga anfallare. Men så höll sig ändå kallduschen på att komma. Efter en hemåtpassning från Ole, som inte uppfattat att anfallaren dröjt sig kvar, är bortalaget så när på att sätta dig ledningsmålet. Andratouchen blir dock för lång och Sebbe kliver ut för att möta upp, anfallaren lyckas peta den förbi och Sebbe undviker straffen, bollen kommer lite ur läge – då kommer undsättningen precis innan han ska raka in lädret. Flygande Jacob Khelil kastar sig framåt och skickar ut bollen till hörna. Första halvlek slutar mållös.

Preben hade visat upp fint spel stundtals där man är duktiga på att vända spelet och hitta nya ytor. Ytan på mittfältet kändes ändå grötigt med mycket spelare på liten yta, men Prebens defensiva organisation satte stopp för i stort sätt samtliga anfall. Man hade de hetare chanserna framåt, men närmst mål var ändå Wanderers i slutminuterna.

– Vi måste fortsätta att ha tålamod i vårt spel och jobba ner med bollar bakom deras backlinje. Få dem att jobba felvända där vårt presspel bryter deras passningsvägar. Annars så står vi upp fint och lagmässigt så ser det väldigt bra ut, raljerar Malmberg i paus.

Händelserik inledning
Andra halvlek hinner knappt börja innan Malmbergs idéer skördar frukt. En boll slås över backlinjen där Reza möter upp mot sin ytterback. Den vänder han ut och in på. Mittbacken kliver ut i understöd, honom vänder Reza bort. Målvakten(!) kliver ut, Reza rundar honom. När Reza var klar, hittade han in till Ole som klivit med i anfallet, bollen sätts dock på slängande back och returen går ut till måltjuven Tobias Uller som kan sätta dit den i öppen kasse. 1-0 till Preben!

En olycka kommer sällan ensam heter det, inte för Wanderers heller. Några minuter senare delar domaren ut det röda kortet efter en tilltrasslad situation där Preben får frispark efter att Reza snott bollen framför fötterna på sin motståndare, han blir direkt nersparkad och vilda protester från bortalaget. Ena spelaren sa något till domaren och fick då syna det röda.

Med en man mer borde tillställningen varit avgjord. I stället tog Wanderers över matchen fullständigt där Preben bevakade och kontrade, men bollinnehavet hade bortalaget. Man kom dock inte till några heta chanser utan Preben städade av anfall efter anfall. Efter ett tag väljer Malmberg att slänga in den danska Prebendebutanten Emil Helk. Det fysiska spelet steg i grav avsevärt på dennes kant. Förlorade han någon? Vid en tilltrasslad hörna kom så chansen för bortalaget. Men i vägen vid mållinjen när kvitteringen skulle rakas in, stod han där. Vikingen från Danmark – och fläkte sitt bröst och bollen gick ut till en ny hörna.

Kallduschen
När 10 minuter återstod kunde dock matchen dödats fullständigt. Inbytte Tobias Wimnell möter upp ett uppspel på huvudet, skarvar den i djupled där Micke Andersson kommer vilt springande. Han är först och går mot mål, helt ensam med bara målvakten i vägen. Snyggt lobbar han målvakten och tiden stod still för ett tag. Bollen studsade, studsade, insida stolpe och ut igen…

Övertid, Wanderers äger boll, Preben bevakar. Läget kändes stabilt, inga direkta målchanser. Bortalaget får hörna, rullar igång den snabbt ut till en kille som står strax utanför straffområdet. Bevakningen är svag och han står och siktar, svingar benet och smeker in bollen i bortre krysset, helt otagbart för Sebbe. Wandereres kvitterar på matchens absolut sista spark.

– Sett över 90 minuter är det ändå ett rättvist resultat, men det finns inget värre än att tappa poäng så här. Det känns så klart som två förlorade poäng än en vunnen. Vi gör en bra match mot ett bra motstånd, men idag studsade inte bollen vår väg helt enkelt. Men vi är med och vi är bra just nu. Vårt spel utvecklas för varje match i positiv riktning, så det finns ingen anledning att gräva ner sig. Vi har två tuffa matcher kvar mot Rönninge/Salem innan sommaruppehållet. Två matcher vi ska göra allt för att vinna, avslutar Malmberg.

Matchfakta: Preben BoIS – Santiago Wanderers 1-1 (0-0)

1-0 Tobias Uller (Ole Jahren Andersson)

Noterbart är också att matchen live-sändes via FanCloud. Ett väldigt fint inslag och matchen kan också ses i efterhand på deras hemsida på www.fancloud.se/video 


Inställd match mot Skarpnäck
1 juni 2018 kl. 20:17 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Dessvärre så möttes vi av tråkiga bud under fredagseftermiddagen där Skarpnäck tyvärr måste ställa in söndagens möte. Detta efter att man endast fått ihop 7 spelklara spelare. Matchen landar i en WO-seger med 3-0 för Preben. Ledningen inklusive spelargruppen tyckte naturligtvis detta var tråkigt då man var fullt inställd på match.

Vi hoppas att Skarpnäck lyckas få tillbaka passionen och spelarmaterialet. Dansken vet precis hur det är – vi var i samma sits under flera år där spelare från hela Mälardalen ringdes in på matchdagar för att få ihop 11 spelare. Så kämpa Skarpnäck!

Preben tar i stället helg och kommer naturligtvis vara på plats i Friends Arena i morgon när Sveriges gästas av självaste Danmark. Ca 16 Prebens kommer att vara på plats. Hittar ni oss, ta en skål! Följ i sociala medier då dagen dokumenteras. @prebenbois på så väl Twitter som Instagram.


Preben BoIS – Vårby Gårds IF 4-1
31 maj 2018 kl. 19:44 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Truppen kom till samlingen med självförtroendet på topp. Tre raka segrar där den senaste mot Kongo United måste anses vara säsongens bästa match än så länge.

Strålande väder och åter tillbaka på Åsen för hemmapremiär var ytterligare faktorer som spred ett välbefinnande och förväntan i laget.
Motståndarna för dagen, Vårby Gårds IF, hade fram tills gårdagens match haft det tufft i seriestarten med 4 poäng på 6 matcher.
Vis av tidigare års möten så handlade mycket av försnacket om att inte underskatta de tekniska och spelskickliga grabbarna i motståndarlaget. En annan aspekt som det trycktes på var det fysiska spelet och att hålla huvudet kallt.

Startelvan, från höger till vänster:
Runesson
Jahren-Khelil-Axel-Fahlman
Mikael-Gustav-Drozze-Lindén-Reza
Uller

Matchstarten präglades av ett Vårby som satte hög press och en del gånger lyckades vinna boll på offensiv planhalva. Det vållade dock ingen större oro utan resulterade mest i felriktade skott en bit från straffområdet. De gånger Dansken lyckades spela sig igenom första pressen alternativt hitta den ännu längre bollen över backlinjen så kändes det som att det oroade Vårbys något chansartade försvarsspel. De stannade med tre centrala försvarare och tryckte upp högt på kanterna men fick sällan något för det pga att bollen sällan gick från kant till kant med fart.

Reza och Mikael kunde ligga ganska högt i försvar och bara vänta på dansk brytning och snabbt uppspel ut mot kanterna.
Det var också via kanten som 1-0 föll. Preben jobbade sig upp längs med högerkanten och efter en något tilltrasslad närkamp så kom Reza loss och kunde skicka in ett välavvägt inlägg, flera Danskar var fria i straffområdet och inte överraskande var det Uller som överraskande använde högern med en riktigt graciös volley. Otagbart nere vid stolproten.

Bara två minuter efter ledningsmålet var det dags igen. Reza fick en fin boll i djupet och kom fri från vänsterkanten. Enkelt avslut? Nä, roligare att vandra förbi målvakten och lägga in den från snäv vinkel via en Vårby-försvarare som ställt sig på linjen. Lite Kurre Hamrin-känsla, för er som minns… (läs:Malmberg).

Här gick luften ur Vårby och innan halvlek så hann Mikael med att missa öppet mål (även om det var en fantastisk sidledsräddning av målvakten) innan Reza återigen ryckte sig loss på kanten och hittade Lindén snett inåt bakåt som tryckte tillbaka bollen mot samma hörn, hård och välplacerad bredsida utan chans för målvakten.

I paus pratades det om lugn med bollen men fortsatt fokuserat och aggressivt försvarspel.
Inte ge Vårby något att bygga momentum på i inledningen av andra.
46:e matchminuten. En Vårby-forward kommer igenom och störtar in i straffområdet, Axel och Khelil har fångat upp honom och Khelil ser ut att bryta bollen hem till Runesson. Här fattar, de annars duktiga, domarna ett i mina ögon felbeslut och tilldömer Vårby en indirekt frispark från 4 meters håll pga hemåtpassning.
Preben radade upp sig på linjen för en klassisk bandy-rusning och längst fram vräker sig Runesson på Schmeichel-maner med ansiktet först mot skytten. En uppoffrande räddning som leder till att en Vårbyspelare kan skyffla returen mot mål, där står en hop hemmaspelare redo, Axel drar till men träffar i röran Runesson på benet och bollen rekylerar in i mål. Årets snöpligaste mål är ett faktum och Vårby-gänget anar vittring.

Med förnyad energi fortsätter Vårby pressa högt och Preben har svårt att skapa längre anfall.
Lite för mycket bolltapp och dåligt slagna långbollar gör att Vårby kommer i flera anfallsförsök. De flyttar upp positionerna men utan att skapa några riktigt klara lägen.
Matchen står och väger fram till 78:e minuten när Uller efter en omställning får skottläge till vänster strax utanför straffområdet. Med en häxpipa som hade fått Juninho Pernambucano att lyfta på hatten så stänger han matchen.

Sista kvarten spelas av utan något vidare tempo. Värt att notera är att Nordzell håller sig framme inte mindre än tre gånger på sitt inhopp i andra, tyvärr inget mål, men som man brukar säga ”han är där!”.

Seger med 4-1 trots att vi inte kommer upp i vår bästa nivå, det säger något om lagets momentum för tillfället. Malmberg verkar ha hittat rätt bland nya och gamla spelare och det ser bra ut inför söndagens match mot Skarpnäck.
Sedan matchen mot Segeltorp har vi bara släppt in två mål på nästan fyra matcher (3 hela matcher + 75 minuter av den uppskjutna Ösmo-matchen). En tveksamt dömd straff och en lika tveksam indirekt frispark. Med en sådan defensiv styrka vet man inte var det här ska sluta!

Uller - En av många svärmorsdrömmar i truppen.

Uller – En av många svärmorsdrömmar i truppen.

Framåt Dansken!
Matchfakta: Preben BoIS – Vårby Gård IF 4-1 (3-0)
1 – 0 Tobias Uller (Reza Jafari)
2 – 0 Jafari (Uller)
3 – 0 Henrik Lindén (Jafari)
4 – 1 Uller (Martin Karlsson!)

Urladdning mot Kongo – vinst med 4-0
28 maj 2018 kl. 20:03 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Efter en knackig inledning på säsongen kom dansken till spel mot Kongo United med två raka segrar och gott självförtroende när spelet gått från klarhet till klarhet där många av nyförvärven hunnit anpassa sig och börjat leverera. Kongo kom till matchen med en stabil inledning på säsongen och allra senast imponerade man stort med ett kryss mot serieledaren Segeltorp. Solen hade börjat lägga sig borta i Sätra och Preben var förberedd på en mycket tuff match, så här valde Malmberg att ställa upp:

Runesson

Ole-Khelil-Thålin-Stolt

Lindén

Micke A-Drozze-Johansson-Reza

Skullman

Preben startar matchen starkt och får hålla kontrollen över bollen under större delen av inledningen, mycket tack vare draget att spela tre man på innermittfältet och på så sätt ofta få ett övertag. Anfallen kom via kanterna där Reza och Micke som vanligt tidigt skapade övertag på sina ytterbackar. Det pratades mycket innan matchen om att våga ta avslut så fort vi närmade oss mål vilket Gustav Johansson gjorda under mitten på första halvlek när han får en slags ”inside-outträff” och bollen träffar ribban.

Spelet går under perioder mycket fram och tillbaka där Preben har de farligaste chanserna, Kongo sticker in med ett par anfall utan att direkt hota särskilt mycket och Runesson gör det väldigt bra de gånger Kongo tar sig in i straffområdet. Preben fortsätter anfalla på kanterna och tillslut lossnar det, Reza gör bort en och två gubbar på vänsterkanten innan han kyligt släpper över bollen till Drozze som under matchen liknat Pontus Wernbloom med sina djupledslöpningar från innermittfältet, Drozze gör inga misstag och rullar in 1–0.

Kongo försökte efter målet trycka på mer utan belöning, det skulle istället vara Preben som fick nästa chans. Efter en trasslig situation på Rezas vänsterkant rensades bollen rätt in i Kongos straffområde där en spelare sträcker händerna i luften och tar bollen med händerna, domaren blåser straff utan att tveka. Fram stegar den uttalade straffskytten kapten Ole Jahren Andersson som under säsongen redan stått för sammanlagt tre straffmål och han rullar behärskat in sin fjärde straff och Prebens andra mål i matchen, 2–0.

Preben går till halvtidsvila med gott självförtroende och Malmberg manar på laget att gå ut och fortsätta jobba hårt i andra eftersom vi såg ett Kongo som blivit mer och mer frustrerat ju längre matchen gått och utan att de skapat ordentliga chanser.

Tidigt i den andra halvleken kommer också resultatet av frustrationen. Bollen kommer en bit upp i luften bara några meter in på Prebens planhalva där Reza går upp för att nicka medan Kongos ytterback lite sent slänger sig upp för en cykelspark och träffar Reza klockrent ovanför ögat. Färdigspelat för Kongo-spelaren som fick direkt rött och dessvärre färdigspelat för en groggy Reza som lyckligtvis piggnade till ju längre matchen gick.

Efter det röda kortet föll Preben dock tillbaka en bit och blev lite bekväma där Kongo började skapa en del farligare chanser innan dansken slutligen kunde punktera matchen. Miguel som bytte av Reza kom in och bjöd på fin teknik under många stunder och det var han som slog en fantastisk crossboll till en djupledsgående Henrik Lindén som för andra matchen i rad står för en fantastisk insats. Trots att Lindén är tvåa på bollen lyckas han sno den av Kongo-backen för att hur lätt som helst driva in i straffområdet och trycka dit 3–0.

Efter det avgörande målet gör Preben en del byten där pigga spelare släpps in för att stänga igen sista kvarten och bevara nollan. Kongo trycker upp en del spelare på slutet och då kommer även kontringschanserna. Lindén kröner sin fina insats med att spela fram inbytte Wimnell på topp till ett friläge, han blir upphakad av en back men lyckas ändå strumprulla in 4–0 och slutresultatet i en match där allting föll på plats för Preben. Och dessförinnan hade Amir lädret i överliggaren. 

Tredje raka segern och Prebens segertåg tuffar vidare en svag inledning. Vi tar med oss ännu en god insats där vi gör jobbet under 90+ tillägg och håller oss fokuserade hela matchen utan onödiga varningar samtidigt som det känns oerhört skönt att vi får göra ett gäng mål med fyra olika målskyttar. Vi passar även på att tacka domarteamet som står för en mycket fin insats. Härnäst Vårby redan på onsdag när vi gör comeback på Hägerstensåsen. Mot fjärde raka!

Matchfakta: Kongo United-Preben BoIS 0-4 (0-2)

0-1 Mikael Drozdibob (Reza Jafari)
0-2 Ole Jahren Andersson (straff)
0-3 Henrik Lindén (Miguel Chaves)
0-4 Tobias Wimnell (Henrik Lindén)

Gula kort: Miguel Chaves


Moralseger borta mot Stuvsta
22 maj 2018 kl. 10:01 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Efter att ha lyckats vänt på steken i mötet med Ösmo hade Preben fått blodad tand för inräknande pinnar. Dansken tog sig till Stuvsta BP för att räkna in andra raka – och gjorde så även detta föredömligt då man vann med 3-1 i värmen. 
- Vi gör en stabil insats utan att glänsa. Vi håller ihop lagdelarna och bjuder inte Stuvsta på särskilt mycket, samtidigt är vi effektiva framåt, säger Anders Malmberg. 

Inför matchen hade man några tunga avbräck där bland annat Niels kastade in handduken innan matchstart och en osäker Tobias Uller. Den senare skulle dessvärre också utgå efter ca 5 minuter in i matchen då låret helt enkelt inte höll. Men Preben hade glöd under skorna och en positiv magkänsla. En magkänsla som dock skulle saltas en del.

Matchen inleds lite avvaktande där båda lagen försöker rulla igång från backlinjen och där pressen oftast sattes in strax efter halvplan. Detta gav dock fina utrymmen för Wahlström och Lindén att från mitten styra spelet. När Stuvsta väl hotade var det via lyror från backlinjen där firma Karlsson och Khelil fick sättas på prov i djupledsspelet. Och det var också så 1-0 kom till. Långboll från vänsterbacken som gick över hela Prebens backlinje, men ingen springer ifrån Jacob Khelil. Den snabba anfallare stormar mot mål, men Khelil hinner upp, gör en klockren brytning och bollen är på väg ut mot hörna. I stället väljer domaren att blåsa straff – samtliga 60 personer på Stuvsta BP står helt oförstående. Hemmalaget tackar för kaffet och skickar in ledningsmålet.

Underläge till överläge
Dansken var märkbart irriterad, hemmalaget konfunderad. Men likväl, ledning för Stuvsta och Preben fick börja jaga mål i stället. Men läget skulle snart vända och nästa gång var det Preben som stod där konfunderad och Stuvsta-lägret irriterat. Johan Wahlström sätter en macka i djupet som Reza hinner ikapp och blir sedan nergjord i straffområdet. Men precis som vid förra incidenten i Prebens straffområde, var det även denna gång, en klockren brytning. Domaren väljer dock att kompensera Preben för den felaktiga straffen tidigare. Ole Jahren Andersson stiger fram och cementerar lädret i nätet, 1-1.

Men Preben ville mer och främst började man hitta fram längs kanterna via innermittfältet där Micke Andersson och Reza stormade fram. Centralt stångades Skullman föredömligt i vanlig ordning och strax innan hade Tobias Wimnell blivit inbytt. Värmen var extremt påtaglig och man rullade friskt från bänken. Efter en tilltrasslad situation där Ole skickat tillbaka bollen in mot straffområdet efter en hörna dyker bollen upp hos Wimnell på bortre som kvicktänkt rullar bollen bakåt till en fristående Skullman som skickar in 2-1 precis innan halvtid.

Efter en händelserik första halvlek får två trötta gäng ta sig mot bänken för att vila upp sig en kvart. Preben håller Stuvsta stången och visar prov på tålamod i spelet, något man pratat om inför matchen. Man får göra lite korrigeringar i spelet efter Ullers uttåg, men gör det oftast väldigt bra.

– Vi gör det bra gubbar, dock så måste vi få upp snacket lite mer längre upp i banan och orka ta överraskande löpningar i djupet nu när Stuvsta står väldigt högt. Vi fortsätter att kriga för varje millimeter på egen planhalva och vårdar boll. Det kommer kontringar och dem ser trötta ut, manar Malmberg på i halvtid.

Starkt kollektiv
Andra halvlek skulle bli en inte alls lika intensiv historia som första. Med 27 grader varmt så var det inget konstigt i det. Preben låg tätt i lagdelarna och gav över taktpinnen allt eftersom till Stuvsta och riktade in sig på kontring. Reza som fixat straffen i slutet på första utgick i halvtid och Prebens djupledsspel föll en aning i andra. En pigg Micke Andersson på andra kanten skulle dock bli tungan på vågen för Preben.

Redan efter 10 minuters spel i andra hittar Wahlström ånyo fram med en fin djupledsboll och fram stormar Micke som sedan väntar in sin back, kliver förbi in mot straffområdet och lossar vänstern. Bollen sitter otagbart vid första stolpen och 3-1 till Preben.

När det återstår ca en kvart tar Johan Wahlström ett rött kort inför smekmånaden och Preben spelar av matchen och Stuvsta orkar forcera in någon reducering. Backlinjen slår ifrån på mesta och andra raka segern var ett faktum. Stark kollektiv insats från dem rödvita där många spelade en framtonande roll. Det kommer dock bli betydligt tuffare motstånd i nästa omgång där Kongo väntar på bortaplan.

– Vi gör en stabil insats idag och sätts inte på så jättemycket prov. De försöker oftast hitta in med bollar bakom oss i backlinjen, men kollega Khelil är där varje gång. Den lille är verkligen en jätte. Hela laget framåt springer verkligen för klubbmärket idag och känslan var att vi ville vinna den här matchen mer än Stuvsta. Ett steg i rätt riktning och skönt att vi också vet att vi har mycket sparkapital på väg tillbaka, avslutar Martin Karlsson.

Matchfakta: Stuvsta IF – Preben BoIS 1-3 (1-2)

1-1 Ole Jahren Andersson (straff)
1-2 Emil Skullman (Tobias Wimnell)
1-3 Mikael Andersson (Johan Wahlström)

Rött kort: Johan Wahlström(man of the match)


Nattsvart mot Segeltorp
7 maj 2018 kl. 10:50 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Det som började så bra, slutade riktigt illa. Preben BoIS orkade stå upp i 45 minuter, sedan var det show från hemmalaget som med en man mindre fullkomligt malde ner Dansken. 
- Siffrorna kanske rann iväg en del, men Segeltorp var ett klart bättre lag än oss. Vi slutade spela fotboll efter 3-1 och Segeltorp behövde knappt förta sig för att hitta målchanser, säger Martin Karlsson. 

Preben chocköppnade dock matchen där man redan efter en minut skickade in 0-1 efter en tilltrasslad hörna. Efter det låg Preben och bevakade och låg på kontring. Bl.a. hade man en missil till frispark från målskytten Tobias Uller, men som målvakten lyckades styra upp i ribban och som sedan rensades ut.

Segeltorp skapade inga direkta farligheter men ägde boll. Ofta försökte men komma runt på kanterna, men backlinjen jobbade frenetiskt och höll motståndaren stången. När det återstod några minuter kvar av första halvlek åkte dessutom Segeltorps ena mittback på sitt andra gula kort och visades ut. Resultatet stod sig till halvtid och i paus pratade man om att gneta på, spela rejält och ligga tätt.

Överlägset hemmalag
Dansken pratade om att hålla ihop i minst 10 minuter till för att få de redan frustrerade hemmaspelarna, än mer frustrerade. Det varade i ca 5 minuter. Efter ett inspel från vänster går Khelil in och bryter, men bollen studsar via sitt knä olyckligt upp på handen och domaren kan inget annat än att blåsa straff. En straff som förvaltas. Hemmalaget får sedan blodad tand och några minuter senare rasslar det bakom Fahlman igen. En fin nick placeras kyligt in i Fahlmans vänstra hörn och helt plötsligt så var Preben i underläge.

Sedan rann det på. Dansken försökte mobilisera ett spel, men trötta ben och en obefintlig organisation så hade Segeltorp brutit sig igenom Prebens mur. Man spelade som en skadeskjuten fågel och var överallt och ingenstans. Segeltorp med en man mindre totaldominerade så väl spel som chanser.

Matchen slutar till slut 6-1 till hemmalaget.

– Vi gör en jävla skitmatch i andra halvlek och klappar ihop totalt – på samtliga positioner. Vi slutar spela för klubbmärket och är just nu väldigt långt ifrån vår normala standard. Samtidigt så möter vi seriens bästa lag en varm majdag där vi också får ett kvitto på att vi borde prioriterat fyspassen före AW:en. Vi får lära oss något av det här och kriga ner Ösmo nästa måndag, avslutar Karlsson.

Matchfakta: Segeltorps IF – Preben BoIS 6-1 (0-1)

0-1 Tobias Uller


Förlust mot Essinge IK
24 april 2018 kl. 10:11 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Det var en något stukad trupp som tog sig ut till Essingen i fredags. Med endast 1(!) back i truppen i Daniel Carlin som i sin tur endast gjort en utomhusträning för säsongen – så fick Malmberg stuva om en del i startelvan. Med tanke på resultatet så lyckades inte Preben hålla ihop det – i någon av ändarna, då man föll med 3-0. 
- Vi kommer dessvärre helt fel i positionsspelet på målen i defensiven och även när vi ska anfalla. Samtidigt så var vi inte bra och Essinge gjorde en bättre match än oss och vann välförtjänt, säger Anders Malmberg. 

Med samtliga spelare i backlinjen borta fick man ställa sin tilltro till en otränad Daniel Carlin ihop med innermittfältarna Martin Karlsson, Victor Loebbert och ytterforwarden Jakob Stolt i backlinjen. Noterbart att Jakob avbröt en AW med någon öl i kroppen för att vikariera som ytterback. Förutsättningarna var kanske inte de bästa.

Framåt hade Preben dock en vass mängd spelare att tillgå. Det gick dock troll i spelet och att Preben fått satsa nytt i år och med många nya ansikten gjorde laget sårbara.

Essinge inledde starkast och skickade långboll på långboll på sina snabba anfallare. Prebens backlinje fick omgående svårigheter och redan efter några minuter så small det. Efter ett inspel efter en hörna låg backlinjen och släpade och hann inte upp, utan Essingespelaren fick stå helt fri i slottet och styra in ledningsmålet.

Preben fortsatte dock att spela med tålamod och Essinge backade hem och bevakade och låg ständigt på kontring. Efter en kvart kom Prebens första farlighet där Micke Andersson via ett väggspel får bollen vid straffpunkten, men drar en vrist precis utanför stolpen.

”Inte synkade alls”
Innan halvtid hade det smällt igen och även om Essinge inte ägde så mycket boll så skapade Preben absolut ingenting. Essinge kontrollerade matchen och Preben försökte hitta vägar framåt. Miguel och Uller försökte centralt, Wahlström och Micke via kanterna. Men oftast så tappade Dansken boll i farliga lägen och hemmalaget kunde gå till kontring.

– Vi är inte synkade alls i vårt spel. Vi är så långt ifrån vår standard att nu är det bara att borra ner huvudet och kämpa mer, säger vikarierande kapten Martin Karlsson i halvtid.

I andra spelar Preben dock upp sig en aning och man kommer till fler chanser. Malmberg börjar rulla mycket på folket på bänken och Miettinen Persson som kommit in får en jättechans där han fri mot målvakten lägger ett stenhårt skott över målramen. Preben fortsätter att trycka på via kanterna, men kommer sällan till några konkreta målchanser. Essinge ligger helt rätt i sin taktik och spelar tight och hårt. Preben kom inte igenom och i stället kontrar Essinge in 3-0 via ett riktigt läckert solomål mot trötta ben.

– Vi har mycket att jobba på helt klart. Vi behöver komma ihop som grupp och hitta vårt spel och hitta kontinuitet i en startelva. Klart att samtliga ordinarie backar som är borta spelar in, men samtidigt så har vi en tillräckligt bra trupp för att ersättare ska göra ett bra jobb, vilket jag ändå tycker att vår backlinje gjorde. Men vi får svårt mot lag i det här läget där vi måste föra spelet. Samtidigt vill jag inte förringa Essinges insats som gjorde en taktiskt fulländad match och de slog oss rättvist och vi får helt enkelt kliva tillbaka till vår kammare och starta om inför fredagens match mot Fittja, avslutar Karlsson.

Noterbart är också att Preben verkligen vill framföra ett stort tack till vår Ludvika-fraktion inom Preben Ultras som under 90 minuter gjorde ett vansinnigt bra jobb, med både läktarsång och bengaler. Matchens tre skallar går lätt till Ultras i den här matchen. Vi ses snart igen!

Matchfakta: Essinge IK – Preben BoIS 3-0 (2-0)

Gula kort: Miguel Chaves & Andre Miettinen Persson


Older Posts »
« Preben BoIS startsida | Admin »