NYHETER
Decimerad dansk fixade oavgjort mot Vårby Gård
20 augusti 2017 kl. 21:57 | Match | Permalink | Comments (0)

Det var ett decimerat manskap som rullade in på Vårbyparkens BP men ändå med ett gott humör – ”nu gör vi det bästa av det här” var känslan i gruppen. Lagom till matchstart dök Amirali upp och efter ytterligare en kvart kom även Fred till undsättning, tur det i och med att Wahlström var skadad.

Även Vårby hade en skral trupp, 12 man.

Wahlström gjorde som sagt en kvart på mitten skadad men sen såg laget ut så här: Runesson i mål. Ole och Teichmann på varsin kant och Karlsson + Loebbert i mittlåset.

På mitten spelade Mikael till höger i mitten Amirali och Wimnell och på vänsterkanten Reza. I kedjan Fred och Tobbe Tank. På sidan en barfota Wahlström och Svante Larsson (i svarta solbrillor, hela tiden, även i omklädningsrummet efter matchen. ROCKSTAR!!).

Det märktes på tempot att det var lite skadesjutna matchtrupper och spelet böljade en del fram och tillbaka men inte vidare högintensivt. Framförallt Vårby slog väldigt mycket långt i första halvlek.

Efter 20 minuter hittar Fred fram med en genomskärare till Mikael som avslutar på ett tillslag men målvakten gör en fantastisk parad och sätter sig på bollen.

Runesson får en del långskott mot sig men det känns alltid hur säkert som helst. Lugn och stabil i kassen.

35 minuter in i matchen rinner återigen Mikael igenom efter en fin skarv av Seger, den här gången håller han i avslutet och hittar istället en framstörtande Reza som har så gott som öppet mål och stöter in bollen.

1-0 står sig sedan halvleken ut.

I andra halvlek ser Vårby lite piggare ut och är bättre de första 20 minuterna, det ska också visa sig vara deras bästa period idag och de lyckas göra både 1-1 samt 2-1 här. Båda målen kommer till efter omställningar där den första är en klar offside men domarna hävdar någon form av touch på Preben-ben fram till Vårbyspelaren och att det då inte ska vara offside. Tveksamt är bara förnamnet.

2-1 kommer efter att en Vårbyspelare snurrat friskt i straffområdet, sen gör runesson en fantastisk räddning på friläget men försvaret får inte bort bollen och anfallaren kan enkelt lägga in returen. Här såg Vårby bättre ut och Dansken gick på knäna.

Men trots att orken tryter lyfter vi oss. Preben börjar hitta tillbaka till spelet från första halvlek och skapar oreda kring Vårbys straffområde. Det är framförallt ett rakt spel där vi utnyttjar övertaget som både Mikael och Reza har på sina ytterbackar. Efter 70 minuter hittar Reza ni till Fred i ett kanonläge men Fred tar lite för lång tid på sig och de hinner fram och täcka ut skottet till hörna. En hörna som Mikael knorrar perfekt med inåtskruv, Vårbys annars väldigt duktiga keeper idag når inte bollen och Wimnell kan gå upp precis vid mållinje och nicka in 2-2.

Efter målet har vi bud på ett till men Vårby är inte ofarliga i sina kontringar.

Resultatet står sig tiden ut och trots ett lite tråkigt gurgel med 5 minuter kvar så får detta ändå räknas som en positiv eftermiddag i orten. Skönt väder och ett lag som verkligen stod upp för färgerna.

Som sagt så gör alla en kanonmatch idag. Reza och Mikael dominerar kanterna, men det är ingen överraskning. Istället vill jag lyfta på hatten för några prestationer som många inte såg komma för några timmar sen.

Pannan och frisyren som satte dit 2-2.

 

Wimnell gör sin bästa match för säsongen som vikarierande innermittfältare. Vinner massor av dueller och spelar lugnt och behärskat när han har bollen. Kröner sin fina insats med att knoppa dit Mikaels perfekta hörna.

 

Skärmavbild 2017-08-20 kl. 21.47.25

Segers 47:or var med god marginal de äldsta skorna i omklädningsrummet. 10 år på nacken?

 

Tobias Seger går in som en nyväckt Diego Costa. Han vinner dueller, stånkar och är sen in i närkamper, Vårby-spelarna flyger som vantar i dusterna som Coach är inblandad i. Men framförallt så är han referenspunkt när vi behöver få upp laget, han suger in bollen och lämnar över till en rättvänd spelare.

Amirali kliver in som en spelskicklig dynamo på mitten. Tar fram bollen i banan och spelar med ett lugn som om han inte gjort annat under säsongen. Här har vi en grabb som är ”almost like a new signing” för resten av säsongen.

Krydda det här med några spelare till och samma inställning så kommer det snart drickas segeröl i omklädningsrummet igen.


Inför: Vårby gård Borta
kl. 12:15 | Match | Permalink | Comments (0)

Under söndagskvällen kommer Preben åka söderut och ta sig an höstmötet mot Vårby som man under våren slog tillbaka efter en fysisk match med 2-1. Vårby som alltid varit tuffa att möta på bortaplan har i år också visat att man vill vara med i toppen och ligger, med två matcher mer spelade, på samma poäng som Preben. En otrolig viktig match för båda lagen. En seger för respektive lag och man hänger på Tumba i toppen. En förlust och seriesegerns kommer kännas allt mer avlägsen.

 Till kvällens match kommer man Preben dessvärre med en tunnare trupp på grund av skador med folk som är bortresta. En total förvandling mot våren där Preben kunde ställa starkast möjliga lag i varenda match. Noterbart är dock att Micke Andersson är tillbaka igen efter sin skada i vårmötet mot just Vårby. Micke som på senaste träningen visade fin teknik och fysisk kapacitet genom extra löpträning kommer få ta stort ansvar i kvällens drabbning.

Lagen är som sagt bekanta med varandra och möts flertalet gånger under årens lopp. Preben har historiskt sätt tagit flest skalper men Vårby är ett lag som aldrig ska underskattas. Det är ett lag med offensiv balans men lämnar emellanåt sin defensiv åt ödet. Man har snabba anfallare som är duktiga i djupled och det gäller att direkt stänga av inspelen från mitten. Tilläggas att Vårby kommer från två matcher utan seger och en knapp seger mot tabellens jumbo också haft svårt att fylla sin bänk med spelare vilket kommer göra kvällen drabbning till ett riktigt intressant möte.

Preben som är inne i en tyngre period och (Santiago hemma borträknat) inte vunnit på 3 matcher behöver stärka både självförtroendet och spelet men framförallt målproduktionen. Att Preben lider av Anton Gustafsson-frossa är helt klart och ikväll krävs det ansvar från alla. Även matchen senaste mot Stuvsta var ett steg bakåt och nu krävs totalt koncentration i alla led. Dock har Preben genom åren visat fansen att i dem tyngsta perioderna visat det största hjärtat och redaktionen kan bara hoppas att spelarna tar sitt ansvar ikväll.

Då truppen är osäker in i det sista väljer redaktionen att mörka truppen till strax innan matchstart.

Matchstart: 17.00
Plan: Vårbyparkens bollplan 1
Tränare: Tobias Seger
Lagledare: Svante Larsson

 


Tung förlust mot metodiskt Stuvsta
17 augusti 2017 kl. 11:23 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Ett otränat Preben åkte på pumpen i höstpremiären på ”hemmaplan” på Mälarhöjdens IP under onsdagen, mot ett välorganiserat Stuvsta som slog tillbaka dansken. Dansken gjorde en väldigt slät figur av sin insats och det märktes att många tappat formen under sommaren, men lagt på sig sköna spritkilon. Stuvsta vann rättvist med 3-1 till slut där Preben var alldeles för otåliga i sitt spel.

Höstpremiär och en historiskt en tung period för Preben som inte är känt för att vara ett lag som tar sin sommarträning på allvar. Trots serieledning och uppmaningar internt att köra lite sommarintervaller var det få som lyssnade på det örat. När merparten av spelarna består av höginkomsttagare i sina bästa år med alldeles för mycket fritid kan redaktionen inte mer än konstatera att förlusten var oundviklig.

För första gången denna säsong kom dansken även utan sina två ordinarie mittbackar och även om vikarierande Ole och Nygren tog uppgiften på allvar märktes det av att tandläkarens pondus och Khelils snabbhet saknades. Nåt anant som saknades framförallt i första halvlek var ett ordnat spel på framförallt offensiv planhalva. Stuvsta hade betydligt mer energi i laget och satte press i uppspelsfasen och Prebens annars så briljanta innermittfält. Inte heller Wahlström och Wimnell kunde hjälpa till särskilt mycket då dem sprang allt för ofta i samma yta och där djupledspelat mest skedde från Jafaris kant. För få folk i boxen och för dålig kvalité på inlägg hjälpte heller föga. Preben har sedan Anton Gustavsson tagit semester inte vunnit på ordinarie tid och endast mäktat med 3 spelmål på 3,5 match. Ett uselt facit för en toppkonkurrent.

Symtomatisk för matchen tog även Stuvsta ledningen då Ole olyckligt styrde bollen med hjässan i eget mål på en frispark utifrån. När Preben väll gjorde mål blåstes det bort då bolen med knappt marginal passerat kortlinjen strax tidigare. och så fortsatte det. Stuvsta gjorde även 2-0 i mitten på första med ett skott i boxen utanför straffområdet.

Ett nedstämt och energilöst Preben gick till halvtidsvila med mycket att fundera på och det var många tunga huvuden i paus.

Ett par förändringar och Preben gick över till ett rakare 4-4-2 och det gav omgående resultat. 2-1 efter Gustav Claesson påpassligt snappat upp en målvaktsretur och stött bollen i mål. Ett par minuter och medvind i seglen och Preben fick den energiboost som helt saknades tidigare. Tyvärr höll den inte i sig allt för länge och Stuvsta kunde korrigera sitt spel omgående och samlade laget på egen planhalva och lät Preben hålla boll vilket man inte kunde förvalta i fler 100% målchanser. Ett stressat Preben fick dessvärre inte till spelet på offensiv planhalva och Stuvsta kunde sedan enkelt hålla undan halvleken ut. En lång boll och en felbedömning med 5 minuter kvar gjorde att Stuvsta kunde punktera matchen och Prebens andra förlust för säsongen var ett faktum.

Hastigt och lustig parkerar nu Preben på 5 plats i tabell men med två matcher mindre spelade än toppkonkurrenterna. Det krävs ett mycket bättre spel över hela banan och ett mer varierat anfallsspel om Preben skall lyckas haka på Tumba i den absoluta toppen framöver och Tränar seger har en del att fundera på. Näst match nu på söndag mot Vårby gård.

Matchfakta: Preben BoIS – Stuvsta IF

1-2 Gustav Claesson (Tobias Wimnell)


Inför: Preben BoIS – Stuvsta IF
16 augusti 2017 kl. 09:51 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Redaktionen har verkligen legat på latsidan under sommaren och efter att ha samlat ihop de flesta bultarna från obskyra och tvivelaktiga diken runt om i stan, så är nu produktionen åter öppnad.

I afton är det dags för Preben att kliva in på höstsäsongen. När vårsäsongen summerades så låg man till säkert de flestas förvåning i toppen av tabellen – men inför för Preben som gjort fina värvningar inför säsongen och stärkt upp de positioner som man tidigare sett som falluckor.

För motståndet står de grönsvarta Stuvsta IF. Ett svårläst lag som blandar och ger under säsongerna. De har en bra högstanivå och ganska låg lägstanivå. Dock så är man en taktisk maskin med ett välorganiserat lag som är väldigt starka på fasta situationer, samt vet när man ska ta ner tempot i matchen för att störa rytmen för motståndaren. Efter sommaren har man redan hunnit spela två matcher, vilket är en klar fördel inför kvällens match mot Preben, som inte spelat en enda.

Man besegrade Irakiska Vårby efter en krigarseger med 3-2 på bortaplan, men åkte på pumpen mot Jordbro senast med 2-0. Därför finns det revansch att hämta för gästerna ikväll. Man ligger också tre poäng ovanför nedflyttning vilket också gör matchen kritisk där de grönsvarta garanterat vill landa på lite mer säker mark inför en rafflande höst. Vårmötet mellan kvällens kombattanter slutade i en 1-1-match med flera olika ansikten.

Preben har hunnit avverka lika många träningspass som Stuvsta spelat matcher inför kvällens drabbning. Många har varit på semester och precis kommit tillbaka, lite mer bakfulla – lite mer runda. Att Tersman Tolls uppmaning till fyspass under semestern inte skulle nå ut till spelartruppen – kan absolut inte ses som någon skräll.

Dock så är det ett taggat Preben som under de två träningar man gjort, visat prov på intensitet och vilja. Det återstår dock att se hur många som klarar av 90 minuter ikväll. Truppen som Coach Seger förfogar över ser dock väldigt stark ut, förutom avbräcken på de båda ordinarie mittbackarna i Jacob Khelil och Niklas Ljungfelt som både utgått med revbensskador. Khelil ser dock ut att testas, men är ytterst osäker. Mycket pekar på att eleganten och mittfältaren Victor Loebbert tar steget ner i låset. Man kommer också till spel utan anfallaren Anton Gustavsson, vilket också bör ses som ett stort avbräck.

Följande lag åker ner till tillfälliga hemmaplanen Mälarhöjdens IP ikväll: 

Målvakter: Sebastian Runesson. Tobias Lagerström
Backar: Carl Tersman Toll, Filip Olsson, Jacob Khelil, Mattias Malicki, Tomas Nygren, Victor Loebbert
Mittfält/Anfall: Gustav Claesson, Johan Wahlström, Mikael Drozdibob, Ole Jahren Andersson, Reza Jafari, Tobias Wimnell, Victor Claesson

Plats: Mälarhöjdens IP
Tid: 20.00
Lagledare: Svante Larsson


Beslut kring avbrutna matchen mot Wanderers
3 juli 2017 kl. 10:10 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

I mitten på förra veckan kom så beskedet. Matchen mot Santiago Wanderers som bröts i början av andra halvlek efter att domaren fått ett slag utdelat i ansiktet har nu avgjorts bakom skrivbordet.

Preben BoIS tillskrivs segern med 3-0 och Santiago kommer att tilldelas böter. Det var tal om att laget skulle uteslutas ur serien, men något sådant kommer inte att ske – såvida bortalaget inte betalar in bötessumman.

När just ovan nämnda summa betalas in, så kommer också ett nytt datum presenteras för returen som skulle spelats redan veckan efter den avbrutna matchen.

Preben BoIS tycker naturligtvis att det är trist att matchen fick detta abrupta avslut, samt för resterande spelare i Wanderers skull, att matchen inte fick spelas klar – särskilt när de hade Dansken i brygga. Vi hoppas att samtliga lär sig något av händelsen och att vi slipper se tilltag som dessa någonsin igen, på en fotbollsplan – eller utanför för den delen.


Returen mot Wanderers INSTÄLLD
19 juni 2017 kl. 13:41 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Dessvärre fick vi precis besked om att returmatchen mot Santiago Wanderers ställs in på onsdag. Vad som händer och sker nu, får vi återkomma kring. Men trist besked då Preben var taggade för match – liksom säkerligen Wanderers.


Matchen mot Wanderers avbröts efter tumult
kl. 10:08 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

I fredags tog sig Preben an Santiago Wanderers på hemmaplan. Förutsättningarna inför matchen var kanske inte de bästa då hela 9 spelare från startelvan senast senast var borta. Man lyckades dock ringa in den gamla legendaren Pelle Jansson som föredömligt tog sig an sin uppgift som mittback.

Preben valde att ställa upp med följande startelva:

Lage i kassen med följande backlinje framför sig: Fahlman, Jansson, Ole, Wikstrand. Framför de hittade vi Karlsson och Loebbert som defensiva ankare och Oktay framför. På kanterna hittade vi Adam och Tersman och Mohammad längst upp. Det var med andra ord nya positioner på de flesta, Karlsson och Adam har knappt hunnit spela något alls på hela säsongen.

Det var lite virrigt stundtals under matchen där aldrig riktigt lyckades etablera något tryck offensivt. Kazemi på topp blev oftast isolerad och man lyckades inte knyta fast bollen. I stället fokuserade man på en gedigen defensiv insats med tanke på förutsättningarna.

I slutet av första halvlek var det också Santiago som rättvist tog ledningen. Men det skulle kantas av ett mörker några minuter senare. I halvtid pratade man om att lyfta upp trupperna och sätta press på Santiago som likt Preben den här matchen, hade tufft med fysiken.

Under första halvlek så hettades det också till vid flera tillfällen där några gula kort till borde delats ut till båda lägren. När tio minuter spelats av andra blev det dock tråkigheter. En situation uppstår utanför Prebens straffområde där Santiagos anfallare går till attack mot Pelle Jansson. Jansson åkte på en klassisk dansk(?!) skalle och faller direkt till marken. Domaren tvekar inte utan slänger upp det solklara röda kortet.

Spelaren i fråga hade dock svårt att acceptera situationen och tar diskussionen vidare med linjedomaren. Huvuddomaren fick till slut försöka styra av situationen, men fick i stället ta emot ett slag mot ansiktet. Omgående så blåstes matchen av och domarna lämnade planen och kvar stod besvikna fotbollsspelare från båda läger.

Det var dock väldigt lugnt och på planen var det över lag väldigt bra stämning, till trots. Preben kommer att tillskrivas segern på 3-0, trist för alla inblandade parter som hellre lirar boll om det. Redan på onsdag så spelas returen mot Santiago som vi också vill passa på att lyfta fram som ett gäng riktigt härliga karaktärer, även om det kan hetta till ibland. Hetta till bakom öronen kommer det definitivt göra på matchen för Santiago då Preben får tillbaka sina 9 ordinarie spelare.


Kryss mot Rönninge/Salem
14 juni 2017 kl. 00:19 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Preben tog inte tillvara på det kraftiga spelövertaget man stundtals satte upp och kryssade för andra matchen i rad under måndagskvällen mot ett defensivt Rönninge/Salem på Hägerstensåsen.

Ett revansch- och spelsuget Preben kom till spel med en vass trupp till måndagsmatchen mot Rönninge/Salem efter missräkningen borta mot ett defensivt inriktat Stuvsta. Med 6 segrar och ett kryss på senaste 7 matcherna hade Preben innan matchen ett fint läge att vid seger göra ett litet miniryck och sätta sig i förarsätet inför sommaruppehållet i Division 5 södra efter värsta konkurrenten Tumbas tredje raka utan seger under helgen.

Rönninge/Salem började matchen bäst där bortalagets blonda rutinerade yrväder gång på gång fick bollen rättvänd och kom till avslut utanför straffområdet. Efter ett snabbt sammankallat krismöte mellan mittfält och mittbackar vid ytterligare en frispark utanför Prebens straffområde kom man överens om att plocka bort deras spelare och börja spela sig ur Rönninge/Salems höga press med tålamod och på så vis bygga anfallen centralt och sedan ut mot kantlöparna Gustav och Reza.

I Prebenlägret var man inte helt till freds med alla domarbeslut, bland annat blåstes ett Prebenmål felaktigt av för offside i den andra halvleken. Men lugnet behölls hos hemmalaget och det var Rönninge/Salem som stod för gnället vid de tillfällen då domaren blåste emot dem.

Efter 20 minuter hade Preben tagit över matchen rejält och det började lukta mål för hemmalaget. Vigge matade skott mot bortre stolpen som Rönninge/Salems för dagen duktiga målvakt avvärjde med en fin räddning. Flera skott från Vigge strök stolpar och ribbor och brodern Gurra ville absolut inte vara bättre utan även han har att fila på med högerfoten. Inte heller Reza som blandar och ger i skottlägen hade inte skärpan att avsluta på mål vilket tyvärr medförde att första halvlek slutade mållöst.

Trots likaläge i halvlek var det påmanade och positivt Prebenlägret.

– Det ser skitbra ut därute sista 20-25 gubbar. Lite mer tålamod i våra avslutslägen så sitter den, manade Loebbert på med en passion som väckte mod i brösten på startelvan.

Långbollar
Bortalaget spelade efter sina resurser, vilket kanske inte var direkt publikfriande – men effektivt. Innan paus sågs Rönninge/Salem tränare vifta med Egil ”Drillo” Olsens gamla taktikpärmar för att påminna laget om lagets spelidé, den berömda ”Flopassningen”. Preben lyckades inte få det där trycket man var ute efter då Rönninge/Salem förtjänstfull flyttade upp sina positioner så fort bollen slogs på chans mot en ensam anfallare som hade fler nicktoch än fottouch under matchen. Tilläggas att Prebens nykomponerade mittbackspar Olé och tandläkaren gjorde en nästintill felfri försvarsinsats tillsammans med ytterbackarna. Men så fortsatte det… tills Rönninge/Salem bästa spelare undkom bevakning, sprang från halva planen, fintade bort två man och satte den otagbart vid Sebbes första stolpe.

Segers motdrag skedde omgående. Med seriens bredaste och jämnaste trupp skyfflade han bestämt in Oktay, Loebbert, Tersman och Mikael och ett par minuter senare stod det 1–1 när Tersman överlappade fint på högerflanken och vars inlägg nådde Oktay som med fel fot distinkt satte dit den. 1-1 och öppna spjäll. Dessvärre för Preben som nu matade på framåt saknades skärpan och det missades i massor. Rönninge/Salem fortsatte den inslagna vägen och slog bort bollen på vinst och förlust så fort man fick chansen.

Flera skador och avstängningar
Det blev dock en dyrköpt poäng för Preben då både Filip och Micke drog på sig skador. Filip med en klassisk Ulricehamnsbaksida och missar med all förmodan sista två matcherna innan sommaruppehållet. Micke slog upp sin gamla skada och även han är borta resten av vårsäsongen. Trist för både men framförallt för Micke som krigat sig tillbaka efter 6 veckors konvalescenstid. Även Emil fick gå av efter en ful eftersläng och det på flera håll kändes både baksidor och revben av efter slutsignalen.

Wahlström och Reza drog även på sig varsitt gult och är avstängda när Preben tar emot Santiago Wanderers hemma på fredag.

Ett bittert slut på en match som Preben hade förhoppningar på att avgå med seger. Trots andra raka krysset tar Preben åter serieledningen efter 9 spelade omgångar med 20 pinnar, en före Tumba och två före Skarpnäck (vem förutom Svante spelade på det innan säsongen?). Kvarstår för Preben gör dubbelmöte med Santiago innan våren kan summeras. Väl mött på fredag kl 20 på Hägerstensåsen och för er fans som inte kommer kunna vara på plats och avnjuta ett wienerbröd och fadöl så kommer matchen Livesändas i Prebens egen Facebook kanal. Missa för guds skull inte detta!

Mål:

1-1 Oktay Körhan (ass: Carl Tersman Toll)

 

 


Sviten bröts när Preben kryssade
9 juni 2017 kl. 09:44 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Läget var glasklart inför matchen. Preben skulle gå för sjunde raka segern. Men ett välorganiserat Stuvsta satte krokben på fylledansken, som landade i pissrännan – dock bara med ena foten. Efter ett sent hemmamål löste Reza en straff som Victor Claesson dunkade in. 
- Vi gör en spelmässigt helt okej match i de två första tredjedelarna. Sedan gjorde Stuvsta det väldigt begåvat och krympte ytorna bakom sin backlinje och fick svårt att komma igenom, säger Tobias Seger. 

Det var väldigt mycket Preben inledningsvis och under första halvlek där man dominerade bollinnehavet – men dock utan att några heta chanser skapades. Stuvsta låg tätt och höll ihop lagdelarna och spelade med lågt sittande press. Vid enstaka tillfällen var det Micke Andersson och Reza som hotade från sina kantpositioner, men Preben var alldeles för få i boxen för att vålla skada.

Första halvleks hetaste chans för Preben var annars Vigges maskerade dunderskott mot bortre stolpen. Alla var beredda att skrika mål, men hemmalagets målvakt stod för en fantastisk räddning och var nere vid stolproten och styrde ut projektilen till hörna. Preben kom också undan med två potentiella straffar i en situation, då bollen retfullt studsat upp på händer. Stuvsta skrek straff och ingen hade nog protesterat.

Första halvlek slutade mållös och även om Preben dominerade spelet så klev Stuvsta upp i livsfarliga kontringar där deras vindsnabbe anfallare var något att bita i för Khelil och Ljunfelt.

– Vi gör en bra halvlek men saknar målen. Vi spelar med stort tålamod och låter Stuvsta röra på sig konstant. Vi kan öka tempot en aning, men det är svårt när man möter defensivt organiserade lag. Jag hoppas matchen öppnar upp sig nu i andra halvlek och att Stuvsta blottar sig bakåt, då blir vi livsfarliga, säger Seger.

Precis som Seger förutspådde så öppnade andra halvlek upp sig och i takt med trötta ben kom också fler målchanser. Preben hade ett gäng hörnor på rad och skapade stort tryck där minst en boll borde fått vittja nätet.

Blixtsnabb kvittering
Även Stuvsta hade ett par farliga hörnor där och chanser där bl.a. en stenhård nick sattes mot underkanten av ribban – men pantern Lage i mål parerade snyggt. Matchen blev lite mer av en Hawaii-karaktär där båda lagen gick för ledningsmålet. Stuvsta började få vittring och en positiv känsla när Preben började slarva och spela mer på chans. Man nyttjade Prebens frustration.

När det återstod en kvart kom så kallduschen. Den duktiga mittfältaren Demba Ndow som sprungit som en galning hela matchen skickade in lädret med pannan på en hörna och helt plötsligt blev det än mer stressat i det rödvita lägret. Man flyttade omgående fram positionerna längs kanterna och försökte överbelasta på båda. Det gav också resultat då Reza som vanligt blivit nedgjord i straffområdet efter en blixtsnabb tvåfotare.

Straffen var odiskutabel och fram steg Victor Claesson och lurade retfullt in straffen i mitten av målet och 1-1 var ett faktum. Trots att det återstod cirka 10 minuter kvar så kastade sig båda lagen framåt för ett ledningsmål. Några heta chanser för båda lagen till trots, domaren valde att blåsa av matchen i 87:e minuten till båda lagens stora förvåning – särskilt Stuvsta som kom mitt i en het kontring. Märkligt.

Prebens segersvit bröts därmed av ett vilt krigande och organiserat Stuvsta som förtjänade 1 pinne lika mycket som Preben. Man får nu slicka såren för två förlorade för det var så det kändes efter matchen när man tittade på bortagänget. Redan på måndag tar man sig an Rönninge/Salem på hemmaplan och chans att öka sviten av obesegrade som nu i alla fall är uppe i sju matcher.

– Vi kommer igen. Stuvsta var bra idag. Vi var inte tillräckligt bra i sista tredjedelen och det straffade oss. Vi får gå hem på vår kammare och träna och vara ödmjuka. Min känsla är att matchen kommer se annorlunda ut på måndag, avslutar Seger.

Matchfakta: Stuvsta IF – Preben BoIS 1-1 (0-0)

1-1 Victor Claesson (straff)


Danskens dynami(ti)ska duo är tillbaka!
7 juni 2017 kl. 14:25 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Ikväll gästar Preben Bois den trevliga anläggningen Vissätra sportcenter för att ta sig an Stuvsta IF. Ifjol avgick dansken med en fin 5-3 seger, där förra säsongens skyttekung Tobias Wimnell noterades för ett hattrick. Noterbart är också att det är ”toppen-mot-botten-möte” där Stuvsta kommer att göra allt för att knipa viktiga pinnar för att sätta sig på säkrare mark inför sommaruppehållet.

Preben kommer som bekant med sex raka vinster i bagaget. Coach Seger har vid upprepade tillfällen på träningarna pratat om vikten om ödmjukhet och att samtliga truppmedlemmar fortsätter att kriga för varje boll. Något som kommer att vara avgörande inför kvällens fajt borta mot Stuvsta.

Enligt säkra källor väljer Coach Seger att till kvällens match mönstra Wimnell längst fram i succémannen Anton Gustavssons frånvaro. Anton som dunkat in sex mål på lika många matcher kommer så klart att vara ett avbräck, men truppen är bred och vem minns inte Wimnells hattrick – just borta mot Stuvsta förra säsongen?

"Seriens bästa", enligt Seger

”Seriens bästa”, enligt Seger

Glädjande för Preben är att dem till drabbningen också får tillbaka viktiga spelare i form av den dynamiska mittfältsduon Vigge Claesson & Drozze samt danskens egen Thomas Helveg, Ole Jahren Andersson.

När redaktionen får tag på på Coach Seger för att få en kommentar om läget i truppen får dem korta och rappa svar.
” Det är enormt glädjande att vi får tillbaka både Drozze och Vigge, i matchen senast var deras frånvaro märkbar. I min bok har vi seriens bästa och skickligaste innermittfält”.

”Drozzes spelskicklighet och defensiva kvaliteter, parat med Vigges förmåga att arbeta box till box med precisa krossbollar – och passningar samt välriktade avslut har varit ett framgångskoncept som bidragit enormt till vårt spel och gett oss många segrar. Det som är glädjande är också att vi har knallhård konkurrens och att Loebbert, Oktay och Johan Wahlström stått för många fina insatser från innermittfältet. Jag vet att jag får en 110% insats oavsett vem som spelar” förklarar en nöjd Seger.

Till matchen ikväll saknas Johan W pga arbete, redaktionen är därför nyfikna på vem vi får se i hålet. ” inga kommentarer” svarar Coach Seger och flinar innan han skyndar vidare.

Följande trupp tar sig ner till Stuvsta i afton:

Målvakt: Tobias Lagerström
Backar: Carl Tersman Toll, Filip Olsson, Jacob Khelil, Tomas Wikstrand, Niklas Ljungfelt, Ole Jahren Andersson, Per Fahlman
Mittfält/Anfall: Emil Svensson, Mikael Andersson, Mikael Drozdibob, Reza Jafari, Victor Claesson, Tobias Wimnell, Martin Karlsson, Victor Loebbert

Matchstart: 20.00


Older Posts »
« Preben BoIS startsida | Admin »