NYHETER
”Vara med i FIFA:s världslag 2017″
5 november 2013 kl. 19:35 | Goe Fyr,Silly Season | Permalink | Comments (1)

Det var i fredags som Preben BoIS offentliggjorde sin stjärnvärvning för allmänheten. Markel Ulriksson, tidigare Västertorps BK har hämtats in med tydliga direktiv. Minska medelåldern, göra mål, dribbla sin gubbe och vara en skön lagkamrat. Det har varit hektiska dagar för nytillskottet och när prebenbois.se når honom är det en märkbart glad och förväntansfull stockholmare.

Välkommen till Preben BoIS Markel, hur känns det efter att allt har offentliggjorts?
— Det är en skön känsla! Det känns rätt, beslutsångesten har lagt sig och jag ser fram emot en skön försäsong!

Jag vill inte dra till sin spets och jämföra övergången med när Roberto Baggio lämnade Fiorentina för Juventus 1990, men vad sa dina lagkamrater och ryktet har gått kring bilbränder i Västertorp?
— Åsikterna har varit blandade men de härliga torparna har varit förstående. Besvikelsen har även varit där och spökat men jag känner att jag inte lämnar Västertorp för några ärkerivaler. Jag vill inte koppla bränderna till min övergång trots tajmingen och jag hoppas att Västertorps befolkning kan visa samma förståelse som jag fått från laget.

Du är unik i ditt slag i Prebens fotbollshistoria. Du är den hittills enda spelaren som faktiskt blivit scoutad på riktigt, där rapporter lämnats om både kvaliteter som brister. Få på den sistnämnda. Vid konsultation runt bordet fastställdes det sedan att kontakt skall etableras, hur var känslan när du fick förfrågan?
— Redan när Joakim Kempe ville bli vän med mig på Facebook förstod jag av någon anledning att det hade med fotbollen att göra. Därför var jag inte fullt chockad när frågan ställdes men att få frågan var mycket smickrande, en härlig bekräftelse, sådan som vi alla söker.

Du kom ner till Älvsjö IP, troligtvis lite nervös och förväntansfull. Vad var ditt första intryck av klubben?
— Ett mycket fint välkomnande och trevligt gäng som visade hjärta på planen.

Nu har du gjort ett gäng träningar och kommit in i det väldigt bra måste jag säga. Vad gjorde att du valde att ta steget över? 
— Förutom att Preben verkar vara ett väldigt trevligt lag så behöver jag en nytändning i fotbollen. Jag ville inte stanna i min utveckling vilket troligtvis skulle hänt efter en till säsong i sjuan.

Preben går alltså in i sin första säsong någonsin i division 5 efter att vunnit serien två år i rad. Hur ser du spelare och dagens trupp som laget har?
— I truppen finns en skön stämning och laget verkar vara väldigt sammansvetsat. Jag har även sett några spännande kvaliteter här och där. Till exempel att det finns två duktiga målvakter vilket höjer träningarnas kvalité på ett härligt sätt.

Kan du beskriva din spelstil?
— Jag tycker om att få boll rättvänd och utmana eller hitta en öppnande passning. Jag försöker gärna kombinera mig igenom med några mysiga väggpassningar.

Kan du beskriva vem du är efter ett par danska fadöl och gammeldansk innaför skinnvästen?
— Kort sagt redo för dansgolvet!

Hur ser målsättningen ut nu då? Du är ung och har en jättefin potential som fotbollsspelare. Jag antar att Preben är en anhalt och att du vill upp i systemet så långt du kan nå?
— Självklart vill jag försöka nå min maxpotential men inga superambitiösa mål förutom att vara med i FIFA:s världslag 2017.

Vad är det mest danska du någonsin gjort? 
— Uppväxt på wienerbröd.

Som du vet, är Preben Elkjaer Larsen en stor anhängare till klubben. Vad vet du om honom?
— Tekniskt geni, snabb jävel.

Du ska vara varmt välkommen till klubben och vi kommer att ta hand om dig både på och utanför planen. Något du vill hälsa till dina nya fans?
— Jag vill utlova vacker fotboll med passion!

1 kommentar
  1. vi gratulerar preben bois till en lyckad värvning!!
    Ser fram emot att se Markel In action denna säsong!

    Kommentar by Markels fanclub | 10 november 2013 kl. 15:18

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »