NYHETER
2m mannen – Nytillskott från Laos
1 februari 2015 kl. 20:12 | 2m-mannen | Permalink | Comments (2)

Då Preben BoIS består av spelare med samma inställning som George Best, en man som prioriterade alkohol och kvinnor framför löpträning och possessionspel, så insåg ledningen att något behöver genomföras och det som bäst ändrar inställning är konkurrens och konkurrens får man genom att få in fler bra spelare. Därför fick vår mest framgångsrika agent, som historiskt sätt har tagit in klassvärvningar som bl.a. Ankarcrona, Malicki och Mattias Fischmann, i uppdrag att hitta nya spelare med helt annan bakgrund och träningsvilja än den västerländska. Vi agenter har föredragit spelare från Europa men även intresserat oss för spelare från Afrika och Sydamerika. Däremot har spelare från Asien lyst med sin frånvaro, 2014 var det 93 asiatiska fotbollsspelare i samtliga europeiska länders högstaligor. Den enda anledningen till att toppklubbarna i Europa har tagit in en spelare från Asien är för att sälja klubbtröjor till de köptokiga asiaterna. Därför bestämde sig 2m mannen för att bege sig österut och leta bortom de självklara länderna som Japan, Kina och Sydkorea och genom vänner boendes i Laos rekommenderades detta land ha det som krävs för Preben.

Laos är ett intressant men fattigt land som under 60 och 70-talet drabbades hårt av amerikanernas rädsla för kommunismen och under denna tid regnade det bomber över landet. Amerikanarna hade under Lyndon B. Johnsons ledning dragit en linje för hur långt kommunismen fick breda ut sig och denna linje gick längs den sjuttonde breddgraden i Vietnam. Om kommunismen fick fortsätta förbi denna linje så skulle det inte dröja länge förrän Washington DC var lika rött som Preben BoIS emblem. Hur kom det sig då att Laos blev världen mest bombade land per capita. Det var två anledningar att Laos drabbades under kriget, det första var att man vägrade att rätta sig efter amerikanarnas ramar (norra delarna) och det andra var att Nordvietnam använde sig av Laos för att frakta materiel och bränsle från de norra delarna av Vietnam till de södra delarna (Ho Chi Minh-leden som underhållsväg till FNL) via Laos (Södra delarna). Mot leden utfördes i snitt tio bombuppdrag i timmen, 24 timmar per dygn, 365 dagar om året under sju år och många av dessa bomber utlöstes aldrig.

DSC00273

Klusterbomber, i Laos finns det Inga minor

 

 

 

 

 

 

Fotbollen i Laos har en del att önska och det tog 7 dagar innan 2m mannen kom i kontakt med fotbollen i Laos, detta berodde på att 2m mannen under de första 6 dagarna ägnade sig åt George Best intressen. Efter att ha lånat en motorcykel gav sig 2m mannen ut på en egen resa i huvudstaden Vientiane som huserar 9 av högstaligans 12 lag. Det finns 3 arenor i staden som det spelas fotboll på och den mest klassiska av dessa är Lao National stadium med en kapacitet på 20000 åskådare. På denna arena spelar 4 av lagen i ligan. På den nya arenan New Laos National stadium spelar 3 av lagen varav 2 har de fantastiska namnen Friends development och Lao Police club. 2m mannen som har sitt ursprung i Göteborg ser fram emot när nästa arena ska byggas och gissar att den kommer döpas till New Old Lao National stadium.

DSC00480

Vilken arena, 2m mannen blev insläppt på motståndarläktarns sida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC00484

Gräset var under all kritik, det går att jämföra gräset med plastgräset på Zinken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC00487

Laos ligger i framkant när det handlar om kvinnliga linjemän. Denna kvinna var bra mycket bättre än de vi ser i div5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC00489

Huliganism bland bortasupportrar existerar inte i Laos. Undrar vad det kan bero på?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sayasone Siphonexay från Laos olympiska kommittee som har sitt kontor vid stadion tog emot 2m mannen och visade runt honom på arenan. Under detta besök spelades det en match mellan Lane Xang Intra och Savannakhet och det var där han uppenbarade sig, Visay Phaphouvanin. 2m mannen som föredrar intelligenta fotbollsspelare framför spelare med attityd och med attityd menar 2m mannen är de som kapar motståndare, gestikulerar, klagar på domaren och springer runt med väldigt lite tanke på vad man faktiskt gör och dessa typer av spelare finns det gott om i Preben. En kombination av dessa 2 är det ultimata men tyvärr så brukar det vara så att får man det ena så försakar man det andra. Exempel få intelligenta spelare med attityd är bergsgorillan KhAlil, spelgeniet med den atletiska kroppen Jagne och världens bästa Karlsson. Exempel på spelare med tyngdpunkt på intelligens är de rutinerade spelarna som Ankarcrona, Malmberg och Drozdibob (gubbkänsla trots sin ungdom). De flesta andra springer runt med en attityd som uppskattas av en tränare, 2m mannen uppskattar detta också med premierar det andra om han blir tvungen att välja. Därför blev 2m mannen så glad när han fick se träningsoraklet Visay Phaphouvanin på Lao National stadium. Visst går det att se vissa likheter med Malmberg.

DSC00486

Visay här i blåvit tröja. Notera bortalagets avbytare som alla är intresserade av att komma in. I Preben är vi mer intresserade av att byta så här har vi en del att lära

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visay blev direkt intresserad av Preben BoIS och just nu pågår det förhandlingar med moderklubben om en övergång till hösten då den inhemska ligan spelas från januari till juli. Vi ser fram emot ett nytt intressant nyförvärv till Preben BoIS.

DSC00490_2

2m mannen, bild tagen av Sayasone

2 kommentarer
  1. Briljant!

    Kommentar by Ultra | 1 februari 2015 kl. 22:35

  2. Haha, älskar dina texter! Tack!

    #61…

    Kommentar by Olof | 2 februari 2015 kl. 10:48

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »