NYHETER
2016 års bästa spelare – alla pristagare!
10 november 2016 kl. 11:13 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Ännu en säsong är till ända, och som brukligt bör de som presterat under året hyllas. Prisutdelning skedde under den officiella banketten i samband med årets lagfest i Karlstad den 29 oktober.

Vinnare av Prebenligan 2016
“När du kom till föreningen i våras hade du knappt spelat utomhus, än mindre spelat på fullstor 11-mannaplan. Varken det, eller språket, var något hinder för dig. Match efter match har du briljerat med din bländande teknik, ditt spelsinne och din aldrig sinande ork. Bollen låg oftast som ett snöre kring dina fötter – och inte sällan var motståndarnas enda lösning att bryskt kapa dig. Du har redan rest långt. Ändå Reza, har din resa bara börjat. Du kommer att gå långt.“

Vinnare: Reza Jafari

 

Vinnare av assistligan 2016

“Med kraft, spelintelligens och hjärta bidrog du till danskens spel under senvåren och hösten. Du bevisade för medspelare att du är en karaktärspelare som biter ihop när det gör som ondast. För motståndare att du är en fotbollsspelare som besitter ett brett register – där du under säsongen på ett briljant sätt avvärjde febrilt springande yttermittfältare till att på sant Christian Eriksen-manér, servera välavvägda pastejer. Du är för oss det bästa av två världar, en spelare med defensiv klokhet och offensiv finess.”

Vinnare: Matthias Öström

 

Årets skyttekung 2016

“Två matcher. Två hattrick. Det var allt som krävdes för att ta hand om trofén som årets skyttekung år 2016. Bedriften du genomförde under de där två matcherna, och betydelsen målen hade för föreningens fortsatta överlevnad, går dock inte att förringa. När det blåste som mest var du där och frälste oss. Du fick fotboll att se enkelt ut. Du gjorde mål på allt. Du skrev för alltid in dig som ett eget kapitel i Prebens historia.”

Vinnare: Tobias Wimnell

 

Vinnare av poängligan 2016

“Under den gågna säsongen har du varit tungan på vägen för danskens poängproduktion. Du har haft en hög lägsta nivå, stått för sylvassa avslut och fina framspelningar. Det är med glädje vi i år har fått se din välförtjänta utveckling. Du har spetsat ditt anfallsspel och har med enorm djupledskapacitet rivit isär motståndarnas försvar och bidragit stort till att vi fortsatt är ett lag att räkna med i femman. En av dina styrkor är din inställning att alltid göra ett bra jobb och ge 110% för laget. Oavsett var du spelar och hur få danska skallar du får.”

Vinnare: Tobias Wimnell

 

Årets Goe Fyr

Nathaniel Arby – ”Den alltid positiva (nåväl, utanför planen) och goa Göteborgaren sprider en extremt härlig energi, varvat med proffsighet och inställning hos Preben. Grabben har axlat Anders Malmbergs nivå på skämten i omklädningsrummet med bravur och på väldigt kort tid blivit synonym med föreningens värdegrund och identitet. En kille som alltid ställer upp när han kan och går i bräschen för engagemang.”

Ole Jahren Andersson – ”Ytterligare en varm och kramgo Göteborgare med vassa fötter. Lika kramgo är han inte alltid på fotbollsplanen där han nog aldrig lämnat efter 90 minuter utan minst fyra utskällningar av domaren. En kille med enormt hjärta för sina lagkamrater och förening. Inte ens den intatuerade kniven på armen avskräcker utan den killen vill man ha så nära som möjligt i alla lägen.”

Victor Loebbert – ”Triss i västkusten med den här killen. Analytikern som kom in i december och redan i februari så kändes det som att han företrätt föreningen sedan den grundades. En omtyckt kille som oftast sätter huvudet på spiken. Försöker leva upp till epitetet ”go-gubbe-från-Göteborg”, men lyckas alltid snava på mållinjen med tämligen plumpa skämt. Men vi uppskattar att han försöker. Men en sån här kille i laget blir både laget och gänget bättre – oavsett vilket lag eller sammanhang det handlar om.”

Vinnare: Nathaniel Arby

 

Årets prestation 2016

Tobias Wimnell – ”För den osannolika bedriften att ha gjort hattrick två matcher i rad. Kommer vi någonsin se någon genomföra en liknande prestation I Preben-tröjan?”

Sebastian Runesson – “För sin insats i målet under några matcher i höst, som borgade för att vi lyckades hålla oss kvar i division 5. Att du dessutom stod, och vann, en match utan målvaktshandskar påvisar än mer din storhet som målvakt och framför allt din laglojalitet.”

Glenn Gartne”För att ha vid flertalet tillfällen utan att blinka tagit sig till Stockholm från Örebro och lirat för Dansken i hans hjärta. En sann Prebenspelare som vid varje matchtillfälle är saknad i gänget.”

Vinnare: Sebastian Runesson

 

Årets mål 2016

Matthias Öström – ”Vi som vant oss med att skrika på Osten och be honom hämta bollen han brassat iväg till grannstationen till Hägerstensåsens t-bana kände nog att ytterligare en sådan uppmaning var på gång när han laddade bössan mot Vårby Gårds IF. Därför var chocken stor när han istället får en klockren vristträff och stänker in en helvolley i höger kryss. Klassmål!”

Martin Karlsson – ”För 2-1-målet hemma mot Pappas Pojkar. Lagkaptenen låg finurligt kvar i offensivt straffområde när Mikael Drozdibob bröt en rensning och sköt fart genom att parallellspringa jäms med backlinjen och påkallade sitt läge. Drozze såg löpningen och skickade lädret i djupet varav Karlsson elegant klackar med sig bollen och kyligt skickar in det avgörande målet i momentet efter.”

Tobias Wimnell – ”Lobbmålet från 25 meter borta mot Stuvsta IF. Minuterna tidigare hade han petat in 2-0 direkt följt av 3-0. Men det var inte tillräckligt. Ett rappt väggspel med kollega Öström i anfallet gas en möjlighet att klippa till lädret från 25 meter utan press. Wimnell såg luckan i krysset, skickade dit lädret och stängde igen böckerna.”

Vinnare: Matthias Öström

 

Preben Hall of Fame

Förra året instiftades Preben Hall of Fame som en hyllning till spelare som gjort avtryck i föreningen, enligt dessa stadgar: ”Preben Hall of Fame är ett hedersmedlemskap i Preben Boll- och Idrottssällskap. Hit väljs spelare som på olika sätt varit betydelsefulla under sin tid i föreningen. Valet baseras på dessa fastställda kriterier: Spelaren har genomfört minst tre säsonger och har fram till sin sorti verkat som en viktig ambassadör för föreningen. Den prisade har på ett föredömligt sätt bidragit både på och vid sidan av planen. Viktigt är även att spelaren haft ett högt snitt, både vad gäller träningar och barrundor.”

År 2015 valdes Anders Malmberg, Henrik Gustafsson och Erik Hornby in. Nedanstående två fick äran att ta plats i år.

Preben Hall of Fame #4

”En väldigt, väldigt saknad kille runt laget. Den här gamle poängkungen som producerat näst mest poäng i klubben genom tiderna var med och la grunden för föreningen genom sitt brinnande engagemang och poängskörd på fotbollsplanen. Han var med och sköt upp laget i Division 6 och lämnade sedan för Göteborg och ett stort tomrum bakom sig – ett tomrum Preben aldrig riktigt lyckats fylla igen. Med sin snabbhet, finess och bländade teknik gäckade han försvar efter försvar och det går inte en dag utan att vi saknar den hunken från Köping. Välkommen Viktor Jebsen!”

Preben Hall of Fame #5

Den elegante backhärföraren med flest rövskador valde att trappa ner i början av säsongen 2016. Prebens omklädningsrum blev sig aldrig likt efter detta. Helt plötsligt fick fler röster tränga igenom den redan smolkiga luften och skämten blev genast lite mjukare. Folk slutade duscha med handduk. Du var/är en skev kille, men likförbannat en jävla fin kille som alltid ställt upp för Dansken och sett till att samtliga i laget fått ta del av hans närvaro. Du såg alltid alla. En väldigt saknad grabb och en ledargestalt som klubben ser som oersättlig på många vis. Grattis Daniel Carlin!”

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »