NYHETER
Intervju med Coach Seger
18 februari 2017 kl. 11:42 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

God kväll Seger, Första träningen avklarad och förutom din något skakiga insats i kassen såg det fint ut. Några spelare saknades men de som var på plats gjorde en fullgod utepremiär och visade på stor karaktär!

Den skakiga insatsen i kassen kan jag skriva under på. Det var bra tempo på första utomhusträningen och en hörliga kämparvilja från samtliga som var med.

Någon spelare som stack ut?

Oktay,Johan och Victor övertygade och nytillskottet Andreas Thisell såg mycket pigg ut och gick in och övertygade med resolut spel och passningsskicklighet. Jag hoppas vi får se mer av Andreas framöver!

Enligt säkra källor var flera tongivande spelare ute i Stockholmsnatten på lördagen för att sedan missa måndagens träning, bekräfta eller dementera och lämna din kommentar till detta?

Jag kan bekräfta att det var några i laget som tog ett par snabba steg ute i stockholmsnatten. Vad jag förstod var det kapten Karlsson som bjöd upp till baluns och med den karlns ölsinne så vet jag att det blir stökigt. Jag själv spenderade lördagskvällen med en löprunda, en god bok och på spåret. Alkohol är inget för mig. Om det var någon av festprissarna som inte dök upp på måndagens träning kan jag inte kommentera.

Är det sant att Daniel Carlin är aktuell som arrangör för en grillfest under högsommaren och hur kan detta påverka höstens resultat?

Carlin har vid flera tillfällen insisterat på att få bjuda ut hela laget till sin slottsvilla. Detta är något vi ser fram emot! Svante Larsson har instruerat Carlin om att grill-och grisfesten bör förläggas under sommaruppehållet för att undvika att festligheterna går ut över prestationen på planen.

Martin Karlsson, en av klubbens trotjänare gjorde en fin höstsäsong ifjol men har dragits med skador och verkar långt från storformen, blir detta året när han tills lut får finna sig själv i en ny roll med mindre speltid?

Konkurrensen har alltid varit tuff på innermittfältet i Preben. Martin Karlsson testades ifjol under säsongsinledningen som högerback men ju längre säsongen led så knöt herr Karlsson näven och visade att gammal är äldst och gick in övertygade med sin spelintelligens, lugn och passningsskicklighet på danskens innermittfält. I år är konkurrensen lika mördande, så det är upp till bevis för Karlsson att försvara sin plats, ingen är oersättlig!

Förra årets skyttekung T. Wimnell gjorde ett drömmål i helgen men hur kommer han klara sig utan parhästen Mathias ”Osten” Öström bredvid sig i kedjan?

Det är tråkigt att ”Osten” inte är med oss i år, han bidrog mycket till vårt anfallsspel som tung targetspelare och framspelare. Jag sätter dock stor tilltro till Tobias Wimnells kapacitet och jag är övertygad om att målproduktionen fördubblas då Tobias gnuggat stenhårt med avslut och fys under vinteruppehållet. En passning till våra motståndares försvarare, Wimnell is on fire!

På vilken position är det mest silly-fokus?

Vi tittar brett efter intressanta spelare som kan spetsa till vår redan goda trupp. Då vår burväktare Nutte Arby är skadad och det är osäkert när han är spelduglig igen så är en målvakt första prio. Vi behöver också få in en duktig ytterforward/ Striker som kan para ihop sig med Wimnell. En duktig mittback är också välkommet.

 Redaktionen tycker att nyförvärvet Emil Svensson såg riktigt pigg ut på gårdagens träning, är han den ”perfekta” wing backen i ett 3-5-2?

Emil Svensson är en väldigt duktig spelare som kan användas på flera positioner. Jag gillar Emils kvalitéer som hans snabbhet, goda passningsfot och defensiva såväl som offensiva egenskaper. Han kommer hjälpa oss enormt i år. Huruvida Preben kommer formera sig i ett 3-5-2 och att Emil kommer spela wingback vill jag inte uttala mig om.

Johan Wahlström har mått gott av rehaben och är ”almost like a new signing”, vad kan han betyda för Preben i år och kommer han lyckas hålla uppe sitt snitt på kort från ifjol (1 gult eller rött / match)?

Johan betyder mycket för Preben. Han är en pådrivare både på och utanför planen och kan med sin rutin slussa in nya spelare i gruppen och med sin hårdföra spelstil (som ibland kan vara en nackdel red. anmärkning) stoppa motståndare från farliga genombrott. Jag hoppas att Johan håller sig lugn och minskar antalet varningar i år då vi behöver honom på planen och inte på läktaren.

Khelil har sett ruggigt stark ut (vilka JÄVLA armar) på försäsongen, finns det risk att han blir för stor och tung i överkroppen, och hur jobbar klubben med Khelils immunförsvar?

Ingen risk alls, Khelil är snabbast i laget och det gör bara gott att han nu kan plussa på ett par kilo muskelmassa, våra motståndare kommer få kraftiga problem med att hänga med i svängarna då Liljeholmsexpressen drar iväg på en soloräd. Hans immunförsvar ser jag inte som ett problem längre, han ser starkare ut än någonsin!

Tack för pratstunden!

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »