NYHETER
Seger i årets första träningsmatch
21 februari 2017 kl. 20:55 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Årets första träningsmatch gick under måndagskvällen av stapeln på Essinge IP och det blev till slut en komfortabel seger mot Gärdets FF med 4 mål mot 2 trots ett underläge i paus.
- Det är en match med två halvlekar, konstaterade lagledare Svante lakoniskt inne i omklädningsrummet efter slutsignalen.

Essinge IP bjöd som väntat på svårspelad plan med en blöt matta vilket gjorde att bollen snabbt for iväg på det glatta underlaget. Ovanan från utomhusspel gjorde sig påmind hos flera fötter i det danska laget som inte alls kom upp i standard under den första halvleken. Utöver det fick debuterande Roger Andersson i målet en sträckning strax innan matchstart och genomled den första halvleken med smärtor men där sedan Per Fahlman ersatte förtjänstfullt i den andra halvleken.

Trots mycket boll av bortalaget omsattes det alltför sällan under det första 45 till några heta målchanser. Istället var det två försvarsmissar som Gärdets FF effektivt tog tillvara på i den första halvleken.

– Gärdet står upp bra i sitt defensiva spel och vi får inte ordning på våra uppspel. Vi måste bli tydligare i vårt spel, hördes det från tränarhåll efter den första halvleken.

”Wimnells kanon”
Lika jämt som det var i den första halvleken, lika ojämnt blev det i den andra. Preben tog totalt över spelet och flyttade boll utan att Gärdet kom upp i den press man tidigare mäktat med. Ett 1-2 underläge blev efter 25 minuter in i andra halvlek till en 4-2 ledning där den mytomspunna Victor Claesson stod för en solid insats.

– Två mål och en assist! Ren klass, mös Ordförande Karlsson på hedersläktaren.

En annan som mös gott efter andra halvlek var fjolårets skyttekung Tobias Wimnell som distinkt och vackert dundrade in Prebens tredje mål med en volleykanon i den andra halvleken. Även den lille magikern Reza kunde dunka in ett mål och ingen var förvånad över det.

Gärdet mäktade inte med en forcering utan det blev istället en hel del frisparkar och lite grinigt på sina håll och sista 15 minuterna går inte till några historieböcker. Fahlman får göra någon räddning samtidigt som Preben borde få in en åtminstone en kasse till.

”Vi tuggar oss in i matchen på ett bra sätt och i andra halvlek är det vår match. Det känns riktigt skoj att vi är igång och får öppna upp försäsongskontot med en välförtjänt seger”, summerade mittfältsdynamon Johan Wahlström matchen.

 

Målskyttar:
1-1   Victor Claesson
2-2   Reza Jafari
3-2   Tobias Wimnell
4-2   Victor Claesson

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »