NYHETER
Preben BoIS presenterar nyförvärvet Emil Svensson
17 mars 2017 kl. 16:00 | Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Emil Svensson kom in tidigt under försäsongen genom Victor Loebbert och lämnade omgående ett starkt avtryck hos så väl spelare som ledare. En genuin kille med ett jäkla driv på fotbollsplanen. Taktisk skolad med ett par jäkla lungor. Ledningen tvekade egentligen aldrig och efter att Spelarrådet i kör sjungit ut ett rungade ”Ja”, var saken biff. Hunken Emil skulle bli dansk.

Dansar han loss lika bra på fotbollsplanen i år månne?

Dansar han loss lika bra på fotbollsplanen i år månne?

Välkommen till Preben, Emil! Från dag ett så har du känts som en gjuten hörnsten i bygget. Kan du beskriva din första tid i klubben.
- Min första tid i Preben har passat mig perfekt. Som ny i Stockholm socken trivs jag och Preben har blandat och gett i positiv bemärkelse! Har det inte varit en hård dansk träning så har det i stället varit en schysst tunnelbaneresa.

Du hade ju en enorm fördel i rekryteringsprocessen som smålänning då grundarna just kommer från Småland. Känner man av den småländska pulsen i laget fortfarande?
- Pulsen finns där, men jag kan ännu inte sätta fingret på allt som bidrar till den. Det är sånt som brukar visa sig på lagfesterna.

Du är från Småland som sagt. Kan du berätta lite om din fotbollsbakgrund?
- Jag började spela fotboll som 6-åring i Nissafors IS. Jag valde efter ett halvår att lägga fotbollsskorna på hyllan eftersom jag inte ville missa Bolibompa som gick vid samma tid. Jag spelade sedan från 7 års ålder upp till jag var 17 i Gnosjö IF. Div5-fotboll i Hillerstorp Goif och senast spela jag fotboll i kalmarlaget Ängö BK smålandsdivisionen Div4-Elit.

Beskriv gärna dina främsta och sämsta egenskaper för fansen som behöver stifta mer bekantskap med dig.
- Mina styrkor ligger i speluppfattning, passningsspel och acceleration. Mina sämsta egenskaper är huvud- och närkampsspel.

Främst har vi fått se dig i en klassisk Vincent-Candela-roll i den 3-5-2-laguppställning på försäsongen. Är du bekväm i den rollen, eller föredrar du någon annan?
- Så här på försäsongen har rollen känts något obekväm, men det tror jag mer beror på att vi i laget inte riktigt känner våra medspelares styrkor och svagheter till 100%. Jag skulle säga att jag är mest bekväm i en central roll, där jag har spelat mest tidigare. Annars är jag ett stort fan av 3-5-2 vilket Walter Mazzarri spelade en tid med mitt kära Napoli.

Försäsongen har lite börjat ta form och laget har redan spelat tre träningsmatcher(2 vinster, 1 förlust). Hur ser du på det påbörjade bygget än så länge?
- I de två matcherna jag varit med har vi väl inte bjudit på något skönlir ännu. Men det finns onekligen potential om vi får allt att klicka. Vi behöver bli mer samspelta och det är sådant som tar tid.

Vad tror du om din egen prestation under året?
- Eftersom jag själv anser att mina två första matcher varit ganska dåliga, varav den ena var under all kritik, så kan det väl bara gå upp härifrån? Jag tror jag kommer göra en helt ok första säsong i Preben.

Vad behöver Preben jobba lite extra på inför premiären?
- Sätta försvarsspelet och framförallt aggressiviteten i det. Sedan tror jag att vi måste hitta ett större lugn och tålamod där vi använder våra innermittfältare mycket mer för att byta kant och få motståndarna i rörelse.

Hur står sig Preben till de lag du spelat i tidigare?
- Det är väldigt svårt att jämföra. Det är lite andra förutsättningar här i Stockholm med tillgång till planer, faciliteter osv jämfört med de lag från mindre orter jag spelat i tidigare. Men stämningsmässigt står sig Preben väldigt bra! 

Det går ju också rykten om att du gärna tar på dig Hunk-rollen på förfesterna och smäller av en Bon Jovi-ballad eller två på guran när kvinnligt sällskap syns till i rummet. Stämmer detta eller är du mer av en Lasse Winnerbäck-typ?
- Ha-ha! Nej, här har ni nog blivit felinformerade. Men jag drar mig inte för att avsluta en förfest med lite Tommy Nilsson.

Vad har du för koppling till Danmark?
- Hemma i de småländska skogarna är min närmaste granne dansk. Så jag är van vid Tuborg, cigarretter och dansk våldgästning sen unga år. Något man som vuxen uppskattar. Det känns ”nära till kontinenten” fast man är kvar i Småland.WW

Ditt bästa danska ord?
- Æbleskiver. Det är en dansk pannkaksboll som är svingod.

En full dansk eller en full tysk som bor precis på gränsen till Danmark?
- En full dansk! De känns mer undehållande, oförutsägbara och har en mer ”fuck-you-här-kommer-jag-aura”. En tysk är och kommer alltid vara förutsägbar och ganska tråkig, även i onyktert tillstånd. Därför är det självklara valet en full dansk.

En avbiten cigg från en dansk mun eller en hel från Seven på hörnet?
- En avbiten cigg från en dansk mun.

Pölsekorv eller Falukorv?
- Pölsekorv!

Välkommen till Preben!

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »