NYHETER
Preben BOIS – Wollmars FF 2-2
20 mars 2017 kl. 17:18 | Försäsong,Match | Permalink | Kommentering avstängd

Preben BOIS – Wollmars FF 2-2

Mål för Preben: Mikael Andersson, Gustav Claesson

Assist: V. Claesson x2

Startelva (från höger till vänster):

Sebastian

Ole – ”Läkarn” Ljungfeldt – Loebbert – Emil

Oktay – Drozze

G. Claesson – V. ”Junior” Claesson – Mikael

Runesson

Preben BOIS stod i lördags för årets, än så länge, bästa match. Framförallt första halvlek lovade gott för framtiden. Vi håller boll och bygger anfallsspel på ett jättefint sätt.

Vänsterkanten har på flertalet höjts till skyarna, både Emil och Mikael har vuxit in snabbt i den rödvita dressen. Är det seriens rappaste ytterflank?

Trots spelövertag så gjorde Wollmars 1-0 efter ungefär en kvart, en lång boll som letar sig igenom vårt försvar, de kommer 3 mot 2 och efter en väl avvägd passning så bredsidar en av deras anfallare in bollen i tom kasse. ”Läkarn”, Loebbert och Ole, det brinner inte kring de fötterna direkt i löpningarna och det var på det sättet Wollmars kunde ta sig fram till chanser, den längre bollen över oss.

Mikael gjorde 1-1 efter att ha mött V. Claessons hörna med pannan, en fin skarv men framförallt så imponerar det hur Mikael löper sig in framför försvararen och vinner duellen på hörnan. Agera istället för att reagera som ett av Coach mantran lyder. (Det kommer komma en pocket i vår med Coach egna favoriter, dels sägningar som nyss nämnda men även en del aforismer av det mer tänkvärda slaget. Han har själv beskrivit sitt skrivande som en korsbefruktning av Ranelid och Kay Pollack, håll ögonen öppna!)

2-1 rullade ”Gurra” in mycket behärskat efter att löpt sig fri med målvakten, om jag inte missminner mig så var det ”Junior” som skickade fram bollen.

Gustav hade även ytterligare ett kanonläge när ”Junior” limmade fram en passning på foten. Efter att ha skojat med både målvakt och försvarare (tänk Henke Larsson mot Bulgarien VM 94) sköt han bollen över trots öppet mål. Gustav skyllde på trötthet och visst ser man att det gått ytterligare en vinter utan intervallträning för ”Gurra”. Men Coach vet också hur viktig Claesson den äldre är för vårt anfallspel och det är i år uttalat att han får lov att fuska i defensiven. Smakar det så kostar det, som de säger på Jylland!

Martin ”Kapten” Karlsson stod för dagen vid sidan om (en petning som svider??) och hade följande att säga efter första havlek: ”Första 45 var de bästa vi presterat rent spelmässigt i år. Vi behåller lugn och tålamod och gav sällan iväg bollen för lättvindigt. I stället började vi om och lät de springa. Vi saknade dock oskärpa framför mål vid flera gånger och hade det funnits någon rättvisa skulle vi nog gjort fem mål i första halvlek. Det viktigaste var dock att vi skapade chanserna och målen kommer. Många fina intentioner som vi kan och kommer att jobba vidare på. De nya killarna kliver in och spelar redan nu som rutinerade Prebenspelare. Härligt!”

I andra halvlek tappar vi orken en aning och vi blir lite bekväma i vårt spel. Dels tar vi inte fighten på samma kompromisslösa sätt som i första och vi hjälper inte heller varandra med nya löpningar och kommunikation. Men va fan, det är fortfarande försäsong, och det vore väl himla trist om det inte fanns lite kvar att gnugga på?!

2-2 kom efter en höjdboll som luften tar tag i och som den annars felfrie Sebastian har lite oflyt på, det luktade lite Alvbåge om den aktionen ;) Men annars en riktigt lovande debut mellan stolparna av Sebastian som verkar vara en stabil målis och som säkert inte heller är feg för en fadøl eller två??

Två av årets nyförvärv har redan visat på god moral och hunger genom att självmant nypa tvätten direkt på slutsignal, sådant värmer! Härlig inställning från André och ”Läkarn”!!

/ Redaktionen

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »