NYHETER
Intervju med Tobias Wimnell
4 april 2017 kl. 09:15 | Goe Fyr | Permalink | Kommentering avstängd

Under årens lopp har ett flertalet forwards kommit och gått i den rödrandiga tröjan, några har blivit legender medans andra har fallit i glömska. En av årets veteraner inför fotbollssäsongen 2017 är Tobias Wimnell som bär ett stort offensivt ok på sina axlar. Som fjolårets skyttekung och en av få naturliga forwards ska han försöka återupprepa fjolårets succé.

Hej Tobias, vi börjar med den klassiska frågan, Hur känns formen?

Det känns bra. Traditionsenligt har jag fuskat mig igenom ännu en försäsong utan att coach Seger märkt det. Skönt! Annars tror jag jävligt mycket på Preben anno 2017. Vi har fått in bra gubbar i laget och det känns som vi har ett riktigt bra go.

Du kom in i Preben via vänsterbacksvirtuosen Alexander Ahlin under säsongen 2013 och har fått chansen att spela med forwardslegender som Henke Gurra (13 mål 2015 & 8 mål 2014) och Aliue Jagne (8 mål på en halv säsong 2014) Vad har dessa betytt för dig i ditt eget forwardsspel?

Oerhört mycket. Förutom att gnälla på domaren har Henke har lärt mig ABC kring djupledsspel, distinkta avslut och vilken dipsås som är bäst på Max. Vi har telefonkontakt inför varje match och han är oerhört viktig för mig. Alieu var på en annan nivå, på en annan planet spelmässigt. Man kunde bara göra honom besviken.

Trots seger i skytteligan och vinnare av årets mål kändes det ändå som du kunde presterat mer. Hur ska du bibehålla din status i laget och växla upp och bli Prebens naturliga striker med åtminstone 10 mål per säsong?

Du har rätt. Jag måste göra ännu fler mål. Jag gjorde mig till när jag fick spela yttermittfältare förra året och i takt med det fick jag fler och fler minuter i anfallet. I år tror jag att jag kommer hålla till i anfallet betydligt mer och hoppas leverera. Vi har ett oerhört kreativt och löpstarkt mittfält i år med spelare som bl.a. Vigge, Gurra, Reza och Micke som har visat att de kan leverera varma mackor. Resten är upp till mig!

Känner du pressen fansen lägger på dig?

Nej. Helt ärligt. Vilka jävla medgångare till fans vi har. Vart är dem ens? Jag har aldrig sett en bengal eller flagga på läktaren. Den ende som ringer och hotar mig inför varje säsong om målkrav är Kempe. Jag önskar det var fler som väntade i min trappuppgång efter matcherna.

Hur stort tålamod kommer sportchefer och ledningen ha vid eventuell utebliven målproduktion i det inledande omgångarna?

Jag har i vanlig ordning satt in en liten slant på Segers och Karlssons konto för garanterad speltid. Jag kommer även att bjuda spelarrådet till en stökig långweekend i Amsterdam under våren för att ligga bra till även där. Så nej, jag är inte orolig.

MODELLSNYGG!

Du är ju inte bara en trevlig kille, du är ju snygg också. Kommer vi behöva vara oroliga att du svävar iväg i din modellaura om det går för bra initialt under säsongen?

Jag är bara en simpel pöjk från Ulricehamn med fötterna på jorden. Modellandet får Matthias Öström ta hand om. Där ligger man i lä och kommer alltid att göra.

Du har under försäsongen känts tryggare och stabilare och det skvallras bland fansen att du äntligen funnit kärleken, Är detta den sista pusselbiten som krävts för att kunna växla ut fler mål ur den välskulpterade kroppen?

Ryktena sprids fort märker jag. Men ja det stämmer och visst kan det vara så. Jag vill passa på och poängtera att jag har framfört till henne att Preben går före i alla lägen.

Prebens sportchefer har jobbat duktigt på nyförvärven i år men två som ser ruskigt starka ut i år är Bröderna Claesson från din hemby Ulricehamn, Blir det Ulricehamn som är tungan på vågen för Preben i år?

Jag tror det. Vigge är en klasspelare. Om han bara lyckas städa bort melodifestivaler, Silja Linekryssningar och Justin Bieberkonserter från jobbschemat kommer han bli en ruskigt läcker förstärkning. Gurra vet alla vad han går för. Där handlar det bara om att hålla sig skadefri vilket vi tyvärr vet att han inte kommer att göra. Vi har ju även en provtränande Filip Olsson som jag hoppas att vi signar snart. Ulricehamn är Prebens nya Köping!

Martin Karlsson har ju uselt straffacit med sitt träben, är det i år du säger ifrån och tar straffarna själv?

Säg så här. Jag ser hellre att Svante går in och avlossar bössan än att Karlsson tar en straff till.

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »