NYHETER
Intervju med Prebens egna Jared Leto – André Miettinen Persson
4 april 2017 kl. 16:12 | Goe Fyr | Permalink | Kommentering avstängd

Tjena André, hur står det till? 

Tjena! Det är bara bra här, enormt taggad inför seriepremiären!

Du gick in och tog kommando direkt i träningsligan men sen kom den där olyckliga skadan, delvis pga överansträngning? Hur ser du på din start i Preben BOIS?

Ja efter x antal år där jag bytt ut timmarna på träningsplanen mot några extratimmar på krogen så var det ingen skräll att jag efter rivstarten i Preben blev ”övertränad” för första gången i karriären.

Jag är enormt nöjd men min start i klubben där jag blivit välkomnad med öppna armar och har känt mig hemma från minut 1. Förutom att ha varit med på ett par träningar samt matcher så deltog jag även i en blöt utekväll efter segern i en av träningsmatcherna, en kväll som lovar gott inför framtiden.

Du har figurerat som ytter och även funnits med som striker-alternativ, var på plan har du spelat innan och var känner du dig mest hemma?

Under karriären har jag nog provat på varenda position på planen men i mina sista säsonger spelade jag mest som ytter där man får delta mycket i anfallsspelet vilket gör att jag känner mig mest hemma där. Jag känner även själv att jag kan bidra som anfallare även om jag tidigare under min karriär fått väldigt få chanser att visa det.

Vilka lag har du varit i tidigare och vilka kvaliteter tar du med dig till dansken? 

Min karriär började hemma i Ludvika i moderklubben Östansbo IS där jag gick genom ungdomsleden innan jag jobbade mig fram till A-laget där jag spenderade fyra säsonger pendlandes mellan div 4-5. Under tiden i ÖIS spelade vi våra hemmamatcher på norra Europas utan tvekan sämsta gräsplan vilket ledde till att jag utvecklade mina mottagningar och mitt passningsspel väldigt mycket för att kunna behärska planen. Jag gick sedan vidare till lokalrivalen Ludvika FK där det bara blev en säsong i div 3 innan skorna lades på hyllan.

Jag har genomgående under karriären spelat i klubbar som hållit till i botten av tabellen vilket lett till att jag alltid fått vara med och kriga för överlevnad, en inställning jag tar med mig till Preben.

Vad behöver Preben jobba lite extra på inför premiären?

Vi har under försäsongen sett bättre och bättre ut spelmässigt där vi blivit mer och mer trygga i vårat bolltrillande och det känns som att vi har mer tålamod något vi ska ta med oss in i seriespelet.

I och med att vi har så många nyförvärv och ännu inte gjort så många matcher ihop kommer vi behöva lägga lite tid på att spela ihop oss så att vi kan börja hitta varandra på planen.

Ditt hårsvall har snabbt blivit en snackis i supporterkretsar och det går rykten om ”André”-peruker inför seriepremiären på lördag, har du några speciella produkter eller tips du kan dela med dig av?

Riktigt kul att höra, mitt hår är något jag är väldigt nöjd med och håller kärt. Jag har nu hållit mig från att klippa det i snart två år, delvis pga ekonomiska skäl. Att hålla svallet i trim är inte det enklaste men jag har under det senaste året med stor framgång använt mig av Head&Shoulders schampo, något jag varmt rekommenderar.

Vad pysslar du med när du inte ger järnet på Hägerstensåsens BP? 

Förutom att trilla boll på Åsen så pluggar IT, medier och kommunikation på Södertörn, andra terminen. Vid sidan av det har jag nyligen börjat arbeta som mediatekniker för ett litet mediabolag i stan, jag gör även lite frilansjobb vid sidan av som filmare/klippare.

Förutom jobb och plugg spenderas många timmar framför FIFA där jag själv anser att jag håller hög klass och jag välkomnar alla utmaningar. Jag är även ett stort fan av stand-up och jag försöker ta mig in till stan för att gå på olika stand-upklubbar så ofta jag kan.

Annars sitter jag gärna själv eller tar en promenad med en podcast i öronen för att slappna av lite.

Du är en aspirerande ung man inom ”media-Sthlm” (där vår alldeles egna nestor Svante Larsson tidigare skördat stora framgångar, en blivande mentor?) finns det någon risk att vi kommer få se dig sliten efter sena nätter på Riche, AG eller Taverna Brillo?

Ja som jag nämnde tidigare så arbetar jag inom media just nu och Svante är någon jag gärna tar rygg på för att nå framgång inom yrket.

Då jag känner mig mer hemma på söder med en billig fatöl så är det inte alltför troligt att finna mig på något av de finare ställena runt Stureplan men jag ska verkligen inte utesluta något i framtiden.

Har du några favoritklubbar förutom Preben? 

Efter att i 12 års ålder blivit bjuden till Göteborg för att se invigningen av Gamla Ullevi där Blåvitt mosade Djurgården med hela 6-0 föll jag pladask för både staden och laget som jag sedan dess hållit väldigt nära hjärtat. Jag har även sedan ca 15 år tillbaka då Ruud van Nistelrooy sprutade in mål varit ett stort fan av Manchester United där jag för tillfället upplever en sällsynt tuff period efter Sir Alex pension. I år har jag dock äntligen fått se en stor förbättring spelmässigt och jag känner att vi är på väg in i en fin period snart igen.

Några korta/snabba:

Olsen brothers eller systrarna Kallur? 

I och med mina starka band till Dalarna så måste jag svara systrarna Kallur.

Röd pölse eller falukorv? 

Samma som ovan i och med min härkomst, falukorv och makaroner har blivit en stor del av min studentkost.

Dansk gladporr eller den svenska synden? 

Får ändå ge den danska gladporren en chans här.

Bergman eller von trier?

Bergman

Öresundsbron eller Bron?

Öresundsbron

Pia Kjaersgaard eller Jimmy Åkesson?

Haha. Pest eller kolera med andra ord, passar på den.

Danskt hygge eller Svensk suparskiva?

Danskt hygge.

Det var allt för den här gången André, fortsätt kriga och lycka till mot Jordbro!

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »