NYHETER
Intervju med Svante Larsson
5 april 2017 kl. 09:15 | Goe Fyr | Permalink | Kommentering avstängd

I alla lag finns en människa med ett engagemang till klubben som vida överstiger det normala. En föreningsmänniska som fungerar som både hjärtat och hjärnan i hela föreningsmekanismen. En person som genom åren dragit tunga lass i både med- och motgång men som aldrig krävt något i utbyte. Som Matchsamordnare, Lagledare, Statistiker och Webbansvarig är Svante Larsson en av Prebens obevekliga eldsjälar.

Hej Svante! Du har varit med i Preben ett flertal år, berätta för dem som kommit in längs vägen hur du kom in i Preben och lyckades styra upp laget att ta sig hela vägen till div 5?

– En sen höstkväll år 2009 raggade Martin Karlsson upp mig och Henrik ”Henkagurra” Gustafsson i kön till Marie Laveau. Vi förstod båda att han hade en dold agenda, men att det skulle mynna ut i den här fotbollsföreningen kunde vi aldrig föreställa oss. Att vi sedermera började klättra i seriesystemet var tvunget att ske, om inte annat för att nämnde Karlssons hybris hade imploderat annars.

EN BÄTTRE MUSTASCH!

Som vanligt strålar du med ditt yttre och som lagledare är det nästan obligatoriskt med en mustasch, var det så även för dig och hur håller du den i trim? Kan du ge några tips till Martin Karlsson som alltid önskat sig en liknande?

– Först och främst vill jag tacka för den fina komplimangen. Jag bär många generationers lagledares ansiktsbehåring på mina axlar, så givetvis finns det ett ok att bära. Är det något råd jag kan ge, så är det: tålamod. Egentligen är det själva utväxt-perioden som är tuff. Om du står ut med gliringar under ett par-tre månader när du ser ut som fan (två-tre dagar i Hornets och Ostens fall), så är du hemma sedan. Därefter gäller det bara att ansa nån gång i veckan för att inte mustaschen ska skena i väg.

Du har i år fått bra respons från spelartruppen på årets upplägg. Hur känns planeringsformen?

– Tackar. Formen känns bra. Rutinen gör sitt såklart och lyhördhet är A och O för att få 30 bångstyriga och söndercurlade fotbollsspelare att prestera. Att vi i år dessutom har breddat ansvarsfördelningen över hela truppen och dessutom infört ett spelarråd är guld värt.

Hur står sig årets upplaga av Preben mot tidigare säsonger?

– Det här med att tippa med endast träningsmatcher som grund är alltid vanskligt. Faktum är väl ändå att det sällan sett så här stabilt och bra ut resultatmässigt ut på försäsongen. Det känns som en homogen grupp, med många intressanta nyförvärv som verkligen spetsar truppen. Visst, vi åkte på en rejäl nit mot Hedvigslund, och några tajta matcher mot division 6-motstånd skrämmer väl inte direkt slag på någon, men jag är försiktigt optimistisk. I år ska vi vara på övre halvan hela säsongen.

Som lagpappa och föreningsmänniska, kan du bjuda på ett par tips som spelarna bör tänka på gällande laget före jaget?

– Efter åtta år i den här föreningen har jag lärt mig att det är för sent att lära gamla hundar att sitta.

Du har onekligen många strängar på din lyra. Hur kommer det då sig att du blev trummis?

– Saknade talang att lära mig spela gitarr eller piano, men taktkänslan var hyfsad. Så när det obligatoriska bandet skulle dras igång i polarens garage i början av gymnasiet var min plats självklar.

Det ryktas om att du inte tänker vara på plats vid seriepremiären? Har du klena nerver?

– Det finns inte mycket som slår en seriepremiär, så det är klart att det smärtar att jag inte kan närvara. Jag kommer att sitta på min brors 40-årsmiddag i Budapest och ha ena ögat på skärmen. Räknar kallt med att coach Seger låter Ole sitta på bänken för att han ska kunna minutrapportera matchen i SMS-tråden.

Preben står i 25 gånger pengarna för serieseger? En tusing på Preben att vinna div 5 södra eller en tusing i en svår bar på Söder?

– Då lägger jag en hunka på en bättre påse blandad öl från Systemet och resten på serieseger. Det är väl en fair deal?

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »