NYHETER
Entrevue avec élégance Jacob Khelil
6 april 2017 kl. 07:58 | Goe Fyr | Permalink | Kommentering avstängd

Tjena J-man!

Allt gött hos ”unga vuxna”?

Allt är bara fint hos unga vuxna!

Hur ser den fysiska statusen ut inför lördag?

Det börjar kännas att man inte blir yngre då jag fortfarande är lite öm i kroppen efter helgens match. Bortsett från det så är allt bara bra med mig! Känner mig överlag i bra fysisk form och jag är taggad inför seriepremiären!

Ditt immunförsvar har tidigare ifrågasatts av redaktionen, har du tagit till några andra metoder i år eller håller du bara tummarna för en sjukdomsfri säsong?

Indentitetskrisen var total när jag för första gången möttes av uppgifterna. ”Den sjuke” – är det vad jag har reducerats till? Den bilden kommer jag aktivt att bekämpa så länge som jag spelar för klubben!

Du är lagets självklara frankofil och redaktionen skulle mer än gärna ta emot dina 3 bästa Frankrike-tips?

Har många fina resor i bagaget till Frankrike men en som sticker ut är en cykelresa som jag gjorde från Aix en Provence till Nice. Otroligt vackra vyer och riktigt häfigt att cykla i Alperna. Rekommenderas varmt! Annars är jag nyligen hemkommen från Val-d’Isère som även det är något som jag kan rekommendera. Wahlströms tips om ”den godaste hamburgaren i världen” levde upp till förväntningarna, så har ni vägarna förbi så kika in på restaurangen Le Panoramic och unna er en riktig god hamburgare för endast 14 euro. För romantikern så kan jag annars tipsa om en båttur (kvällstid) längs med floden La Seine i Paris. Att flyta fram genom kanalerna i ett upplyst Paris med en drink i handen och ett bättre sällskap är svårslaget. Ett sista tips är att passa på att beta av en riktigt bra pain au chocolat eller éclair au chocolat. En bra bakelse är aldrig fel!

Vad gör du helst en lördagkväll? Är det en flaska rött, en krispig baguette och några hekto lagrad ost med bara Edith Piaf som sällskap eller är du mer av en ”12 bärs + 3 shots ihop med Thomas Trä”-kille?

Referensen Trä är smal för nya läsare. Men alla som gjort en runda med honom vet att svaret på denna fråga är enkelt. En Trä i form är svårslaget!

Armarna, låt oss prata om armarna, är det lycklig genetik som ligger bakom stockarna eller är du en idog träningsprodukt?

Det var helt enkelt tid att ta rygg på en gammal legendar och piska upp pistolerna för att fylla ut hans kortärmade (enda i hemmastället) tröja nummer sju. Jönsson, släpp gymmet/jobbet och ta dig ner till en träning eller match. Vi saknar dig!

Du har de senaste säsongerna spelat på i stort sett alla positioner men i år verkar en av plasterna i mittlåset vara vigt åt dina raska fötter, hur ser du på detta?

Jag ser mig själv i grund och botten som en defensiv spelare så det ska bli skönt att kliva ner ett snäpp i banan. Att spela centralt och ta större ansvar för speluppbyggnaden tror jag kommer att passa mig bra.

Vad tycker du att Preben saknat de senaste säsongerna, vad måste vi bli bättre på för att slippa nedflyttningskampen?

I år har vi en mycket bättre bredd och det tror jag kommer leda till att vi slipper spela matcher med endast en man på bänken. Det var något som resulterade i att vi tappade mycket onödiga poäng förra året. Tar alla sitt ansvar och kommer ner på träningar och matcher så har vi en trupp som absolut inte ska behöva bli indragen i någon nedflyttningskamp. Enligt mig är det här det starkaste Preben som jag spelat i under min tid i klubben.

Vad tycker du om vår silly season än så länge?

Jag är väldigt nöjd med nyförvärven som vi gjort i år. Det känns som kvalitet rakt igenom. Under försäsongen har jag imponerats lite extra av Mikael och Vigge som jag tycker redan gått in och visat att de kommer att betyda mycket för laget.

Du är ihop med Wikstrand tvätt-ansvarig, har ni några överraskningar på gång eller lutar ni er tillbaka nu när ni gjort ett schema?

I den här föreningen så kan man aldrig och jag upprepar ALDRIG luta sig tillbaka som tvättansvarig! Senast i helgen fick vi se Svante Larsson stå för en ”hit and run” när han drog från tvätten. Min kollega Wikstrand tog dock sitt ansvar och slängde upp tvättpåsen på axeln. Det är lite så vi jobbar. Att vi båda dessutom är utrustade med en fin snärt med handduken är information som jag hoppas alla spelare blir varse om. Den där extra lilla moroten till truppen kommer att bli honungsdoftande sköljmedel, som vi vet sprider lite extra glädje bland gubbarna i laget.

Förra året fick Preben kritik av flera motståndare för dåligt pumpade bollar, detta var enligt Coach ditt fel eftersom du tappade bort pumpen, har ni rensat luften där eller ligger det fortfarande som ett oläkt sår mellan dig och Seger (som vi vet kan vara långsint…)?

Haha, jag och Coach har genom åren drabbat samman i otaligt antal duster så det här kommer att blåsa över, men du har helt rätt i att han ibland fortfarande mumlar om den där pumpen. Jag vill även tillägga att jag faktiskt köpte en ny pump som tyvärr inte bedömdes hålla tillräckligt god kvalitet. Jag hoppas dock att materialgruppen tar sitt ansvar i år och köper in en riktig kvalitetspump.

Har du hämtat dig efter matförgiftningen som både du och Kapten Karlsson drabbades av efter att ni njutit av ganska dyra ostron på andras pengar?

Ostron och riktigt fina drinkar bekostades av sällskapet! En lyckad utgång i min bok. Att vissa dessutom fick slanta upp 92 spänn för en öl fick mig att dra lite extra på smilbanden den kvällen. Angående matförgiftningen så har jag och Karlsson varit med förr, så en spya dagen efter är inget nytt under solen.

Där tror jag vi är klara för nu, tack och lycka till på lördag!

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »