NYHETER
Preben förstärker ytterligare!
6 april 2017 kl. 14:53 | Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Dagarna innan premiären fortsätter Preben att bjuda på nyförvärv. Nästa i ledet är en kille med begåvade fötter, sinne och inställning. Första träningen som gjordes avslutades med en kaskad ur mun, andra passet, intervaller efter intervallpasset i totalt mörker på Hägerstensåsens BP. Sa vi inställning? Låt oss presentera den cypriot-skottska guden Adam Kridiotis Keay från norrort som ännu inte förlikat sig med smeknamnet ”Prebens Pirlo”. 

Välkommen till Preben BoIS Adam! Känslan?

– Mycket nerver. Taggad.

Efter bara några ytterst få provträningar så gjorde styrelsen omgående sak i att förvärva norrorts Andrea Pirlo. Hur har känslan varit under provspelet?

– Haha! Att jag har mycket att jobba på. Hålla huvudet nere och fortsätta ge allt på träningarna.

Det var ju inte så längesedan du hörde av dig angående provspel, hur kommer det sig att fingret sattes på Preben BoIS?

– Så fort jag kom i kontakt med Martin Karlsson fick jag en bra känsla för Preben BoIS. Och när jag träffade Coach Seger, Svante, grabbarna kände jag att det var en skön atmosfär i laget, och samtidigt seriöst när det handlar om fotbollen. Känns som rätt plats för mig just nu.

Kan du beskriva din fotbollsbakgrund?

– Växte upp i Tensta med en fotbollstokig pappa, samt två likasinnade bröder…att jag skulle spela fotboll var ett faktum. Har tidigare spelat för Bromstens IK och Spånga IS.

Vilka styrkor och svagheter har du?

– Just nu är konditionen prio ett för mig. Gillar inte att se folk springa förbi mig eller förlora dueller för att jag inte ’orkar’ än. Fasta situationer har alltid vart en styrka, samt att jag ger 100% på plan.

Kan du berätta om något skönt fotbollsminne?

– Två mål från hörnflaggan på en och samma match. Stackars målvakt. Mer generallt så är timmar och timmar av fotboll med båda mina bröder, samt minnen av vänner från olika stadier i mitt liv där fotboll vart knutpunkten sköna fotbollsminnen.

Du huserar ju på mittfältet och det har redan börjat viskas lite om likheter med Andrea Pirlo i spelsättet. Hur känns det?

– Yeah, det är ju smickrande. Är det håret? Är det inläggen som väger upp för det sega tempot? Tar det nog både som en ros och en törn. Vill kriga och ge lika mycket för laget som alla andra.

Vad tror du om Prebens chanser i år? Du har ju endast varit med en match där man mer eller mindre bytt ut hela startelvan till nyförvärv och provspelare.

– Mm, precis. Sen har jag faktiskt vart nere och tittat på två andra träningsmatcher i smyg och sett en mer ruttad elva också. Med oldies but goldies plus tillskotten tror jag vi kan få till inte bara en bra startelva utan också en stark bänk. Det tror jag blir avgjorande när skador börjar kännas av i serien så att vi håller ut i långa loppet, det är en styrka Preben har säsong 2017.

Finns det några spelare som imponerat på dig under de pass du varit med?

– Definitivt. Oles ledaregenskaper både i träning och på match gillar jag skarpt, det lyfter laget. Jacob var där i alla, och vann de flesta, luftdueller och tacklingar den första träningsmatchen jag spelade, en riktigt pigg kille. Båda Claessons såg riktigt bra ut i vinsten mot Hägersten SK (de förtjänar en sång i stil med Yaya/Kolo Toure). Samt ett antal andra av spelarna som provtränat samtidigt som mig. Mikaels löpvillighet är också nice. Hoppas rehaben går bra för honom.

Har du någon relation till Danmark?

– Daniel Agger är väl det närmsta jag kommer, en fantastisk back för Liverpool som jag gillar väldigt mycket! Sen har jag väl läst lite ur Hamlet… Mer relation än så kan jag nog inte hävda att jag har. Jo, förresten, det ljuva minnet av när Zlatan ”skickade hela Danmark i pension.” Får jag fortfarande spela för Preben? Det var nog på gränsen där asså.

Ditt namn känns ju direkt internationellt och förtjänar att skanderas på en större arena. Finns det grekiskt blod i ådrorna?

– Haha, alla namn är väl internationella så länge man är på rätt (fel?) plats… Yes, pappa står för det grekiska med rötter i Cypern. Passar på med en shoutout till mamma också som har rötter i Skottland.

Du känns som en poängspelare, hur många pinnar tror du att du mäktar med i år?

– Det är ju en lagsport och jag hoppas på att få hjälpa till på mitt håll. Fokuserar på att komma in i laget på träningarna och förtjäna en plats först. Sen får vi se. Vi har ett starkt lag där många kan bidra med poäng.

Välkommen till klubben och ska bli kul att se dig på och utanför planen för Preben BoIS!

– Stort tack!

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »