NYHETER
Inför Stureby. 1:a Maj och Coach Seger lyfter fram en något oväntad inspirationskälla. ”Joe Hill var tidigt en förebild för mig”
1 maj 2017 kl. 11:09 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

1:a maj och återigen dags för Dansken att bjuda till match på Hägerstensåsen. En dag som denna så känns det härligt att spela i rött och vi på redaktionen hoppas att spelarna kan hämta lite extra vilja ur arbetarkampen som dagen manifesterar. 

Coach Seger, som tack vare privatiseringen inom sjukvården täljt guld med pennkniv för Smiles räkning de senaste åren, plockar något oväntat fram Joe Hill som en stor förebild. ”Jag förstår att det med mitt nuvarande yrke kan ses som hyckleri men Joe Hill var tidigt en förebild för mig, hur han organiserade och stred för lika värde och bättre avtal för arbetarna. En organisatör och inspiratör på samma gång.” 

Seger utvecklar ”Jag vill bygga mitt ledarskap på lika delar Peter Gerhardsson som Jose Mourinho. Det ska finnas en organisation och en vinnarinstinkt, det är där Mourinho är bäst, men samtidigt ska vi vårda de artister vi har i truppen, där tycker jag att Gerhardssons coaching och personliga ledarstil är bra att hämta inspiration från.”  

Seger lutar sig tillbaka i stolen, låter en konstpaus hänga i luften, och fortsätter ”Ta en spelare som Drozze, en av seriens bästa possession-spelare, en artist som besitter nycklarna för att kontrollera bollinnehavet och föra spelet, visst han är kanske inte den konditions-starkaste oxen i serien men då får vi ha in några andra som springer. Det är där Ole, Khelil och de andra vattenbärarna kommer in i bilden. Deras styrkor ligger inte i att slå tvåtusen kortpassningar på en match utan det är snarare spelare som jublar över att få köra ”idioten” på träningen, men det är den här mixen som är så viktig.”

Seger märker att jag är med på noterna och nu när han fått upp ångan låter jag honom breda ut sig ”Jafari som var en av seriens utropstecken fjol är inte klassiskt skolad och kan ibland tappa positon i defensiven, men låt då en trygg spelare som exempelvis Wikstrand ligga bakom honom för att täcka upp och prata ner honom i position när det behövs. Vi måste låta våra offensiva rosor blomstra, annars står vi där med en trist potatisåker…”. 

”Vi kommer återigen med att starkt lag, både elvan och bänken ser stabil ut och jag tror att vi kan gå ut och föra den här matchen” säger Seger, innan han avslutar dagens pratstund med en uppdatering kring Mikael Anderssons skada ”Micke kör på med rehaben, ett föredöme när det kommer till träning, och vi hoppas att vi får se honom tillbaka i fotbollsträning nästa vecka.”

De som startade vinstmatchen mot Örby men som saknas idag är Lage, Vigge och Wikstrand. Runesson kliver in mellan stolparna och lär axla Lages fina inledning på säsongen, en tryggare och mer placeringssäker sista utpost än Runesson är svårt att hitta. På vänsterbacken är det flera om budet: Emil, Teichmann, Filip eller kanske att taktikern Loebbert flyttas ut på flanken? Här ser det verkligen ut som att vi har täckning, delikata val för Coach Seger. På mittfältet saknar vi Vigge som varit en av seriens vassaste så här långt, naturligtvis ett avbräck men även på mitten står vi bra rustat i år, troligaste kandidaten här är Oktay såvida inte Coach väljer att göra någon form av rockad och flytta dit Ole, Wahlström eller Loebbert. Framåt så presterade både Anton och Wimnell senast och här är det hugget som stucket, kanske att Anton har en liten noslängd på Wimnell tack vare sitt targetspel som såg riktigt fint ut sist. 

Dagens motståndare Stureby SK har inlett årets serie med två uddamålsförluster (1-2 mot Rönninge/Salem och 0-1 mot Stuvsta) och det är svårt att dra för stora växlar på hur deras status är i år. Förra säsongen så spelade de i Div. 5 Mellersta och slutade 9:a, 1 placering men 10 poäng före vår förra motståndare Örby. När vi snackar med huvudtränaren Jigge Håkansson så berättar han att de siktade på att hålla sig kvar i femman fjol, ”tränarstaben och stora delar av truppen var ny, dessutom ändrade vi vårt spelsystem och vi förstod att detta antagligen skulle visa sig i tabellen, det var början på en process. Men nu år 2 så ser det bättre ut, vi har fått in en del viktig rutin och vi har kunnat bygga vidare på vårt egna spel, förhoppningen är att nå övre halvan med marginal”.

I Div. 5 Södra är det IFK Tumba FK som imponerat mest så här långt, 3 raka segrar skvallrar om att de är minst lika starka som fjol när de slutade femma. I årets serie så är 3 av de 4 lag som slutade före Tumba inte med (Tullinge, Tungelsta och Kransen) och Santiago Wanderers som lite oväntat slutade 4:a har inte inlett övertygande så Tumba får ses som favorit i nuläget. Skarpnäck, som Preben möter på fredag, ser vi på redaktionen som största utmanaren till avancemang. 

Redaktionens tips: 3-1 till Preben efter mål av Anton, Jafari och Gurra. 

Upp till kamp!

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »