NYHETER
Röd dag – Röd seger
4 maj 2017 kl. 00:40 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

På den rödaste av dagar plöjde den rödvita armen fram och tog sin tredje raka seger genom att välförtjänt besegrade Stureby SK med 2-1 i den södra 5:an under måndagskvällen.

Det var uppdukat för fest på stadens gator och torg. 1 maj och socialismens vanor vajade i vinden. Det regnade konfetti och sambatrummor smällde. På medborgarplatsen ekade slagorden mellan fasaderna och alla utan en förståelse för nationalekonomi hade samlats för att kräva allt åt alla. framför LO-Borgen stod Karl Petter Torvaldson i fin kostym och pratade om svunna tider och runt om i staden syntes socialister som öppet deklarerade sitt missnöje med staten. Hemma satt alla andra och förstod ironin…

En annan som tidigt deklarerade sitt missnöje var coach Seger som inför matchen uttryckte sin beundran för arbetaklassens martyr Joe Hill. Redan efter 35 minuter valde Prebens Helle Thorning schmidt att göra en förändring trots överlägset spelinnehav och ledning för den röda maskinen. Ut med Prebens moderataste representant från det anrika Östermalm och in med den mer folkliga Kungsholmsrepresentanten Wimnell. Om det var en politisk markering låter redaktionen vara osagt men i en sms-konversation med redaktionen efter matchen klargjorde Seger tydligt att ”borgaren” Wahlström inte hade underkastats sig kollektivet och tagit jobbet. En signal som tydligt visar att under säsongen 2017 kommer Preben Bois inte ta några fångar. Inte ens i det egna lägret.

Några som hade en betydligt bättre dag på jobbet var Ulricehamnsduon Gurra C och Anton G. Tillsammans med Ole ”Helveg” Jahren Andersson skapades många fina anfall från högerflanken och satte tryck på det, ironisk nog, blåa laget för dagen. I den 14 matchminuten kom så också utdelningen där trio tillsammans ser till att bollen hittar nätet. Sist på bollen är Prebens nya kelgris Anton G som nu börjat varva upp med målskyttet.

Preben fortsatte mata på framåt och i den 33 matchminuten kom så också chansen till 2-0 då Anton G blir upphackad av Sturebyförsvararen i fritt läge. Straff och fram från backposition kliver kapten Ole. Prebens stjärna Gurra C gör dock det alla storstjärnor med självaktning bör göra minst en gång i karriären. Han snor straffen och innan kaptenen hunnit fram hann Gurra C både lägga upp bollen och skjutit rakt i målvaktshöjd på den för dagen utmärkte Sturebykeepern. På frågan efter matchen viftade Gurra bort anklagelserna om stöld och klargjorde.

– Ole har spelat för mycket högerback, det är vad han har gjort.

Även Prebens för dagen duktiga målvaktsfantom Sebbe Schmeichel stod för en straffräddning av den högre skolan i den första halvleken sen domaren likt Jonas Sjöstedt ville påskina rättvisa. Lika falskt som Frank Abagnale’s utskrivna checkar hittade domaren en billig kompensationsstraff.

I halvtid och det var muntra men fokuserade miner i Prebenlägret inför andra halvlek.

Den andra halvleken startade med att Stureby bytte ut hela sin högerflank då Reza Jafari hade haft trollerishow under den första halvlekens senare del. Den showen fortsatte under hela andra halvlek trots Sturebys motdrag. Dessvärre har inte Reza ställt in siktet ännu och gick mållös från planen idag. Vilket sparkapital Preben har när han ställt in siktet och lärt sig skjuta fullt ut, ingen ytterback i div 5 kommer fortsättningsvis gå säker. Se upp säger vi från redaktionen.

Matchen går dessvärre lite i stå utan att några heta chanser skapas. Först i den 68 minuten tar Gurra revansch efter straffmissen och serverar Anton G som likt en måltjuv undviker både flaggviftande linjemän samt försvarare och rakar in 2-0.

Preben gör en del byten och Stureby börjar sakta tröttna mer och mer men lyckas trots detta få till ett par hörnor i slutet. Med sin fysik lyckas man skapa oroligheter i offensivt straffområde och i matchminut 80 rakar en Sturebyspelare in bollen med sin panna utan chans för Super-Sebbe. Det sista 10 minuterna blir lika nervösa som valnatten 2014 innan det står klart att KD klarade sig kvar i riksdagen. Men trots att Stureby skickar upp målvakten på slutet blir det inte farligare än att Sebbe kan avvärja relativt enkelt.

2-1 och Prebens tredje raka är ett faktum och från läkarhåll surrades om kollektivets seger och att Prebens ser ut som ett höstlag redan på våren. Tre raka segrar med en konkurrensutsatt trupp ger mersmak för framtiden och redaktionen längtar redan till nästa match. Stabilt försvarsspel över hela banan och det flesta förtjänar en dansk skalle i denna kollektivistiska seger. 1 maj är över och tur är väl det. Det är inte under den 1 maj man bygger framtida segrar. Det är via slit, svett och tårar under det resterande 364 dagar på året.

1-0 Anton G (Ole)
2-0 Anton G (Gurra C)

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »