NYHETER
Preben tog fjärde raka segern!
6 maj 2017 kl. 13:37 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Under fredagens varma solstrålar skördade Preben åter igen segerns sötma. För den här gången stod hemmalaget Skarpnäck för motståndet, en värdig motståndare som flyttats upp från serien under. Segern satt dock långt inne, men Dansken kunde avstyra och vann 3-2 efter att Anton Gustavsson ånyo hittat in med två strutar. 
- Vi gör en stabil insats utan att glänsa. Vi svajar lite i perioder i vårt spel men jag tycker vi har god koll på motståndaren idag, säger en nöjd Coach Tobias Seger. 

När gemene man, och kvinna för den delen vattnade strupen inne i stan under solens smekande strålar åkte ett segervittrigt dansk gäng söderöver för att ta sig an det nyuppflyttade laget Skarpnäck på bortaplan. På förhand visste man att det skulle bli en tuff batalj då laget börjat få upp ångan och hittat segrar. Men. Det hade ju även Preben – som kom med matchen med tre raka vinster i ryggsäcken.

Coach Seger valde att formera trupperna på följande sätt:

Sebbe panter i kassen med följande mur framför sig – Ole Jahren Andersson, Jacob Khelil, Niklas Ljungfelt, Filip Olsson. Stabilitet, snabbhet och fina fötter. Mittfältet togs hand om Drozdibob och nytände Victor Loebbert som sittande med Oktay Körhan framför sig. På kanterna hittade vi återigen Reza Jafari och Gustav Claesson. Längst fram, numer självklar i Anton ”Gustigol” Gustavsson.

Preben tog omgående kommandot i matchen och spelade med tålamod i uppspelen och väntade in rätt lägen. Lägen som det dock skulle ta en halvtimma för att dyka upp. Innan dess var det mycket förflyttningar på enheter och kamp. Skarpnäck spelade med ett mer rakt anfallsspel och försökte ta sig igenom via kanterna. Kanter som var stängda där firma Jahren och Olsson satte sig som lokförare.

Chansen skulle som bekant dyka upp. Efter lite halv kalabalik i Prebens straffområde efter två hörnor och flipperspel skulle bollen sedan leta sig ut till Reza på sin kant. Den alltid briljante tonåringen ser Gustav Claesson fri på andra kanten och skickar en pastej över hela planen och friställer mer eller mindre ”Gurra”. Men han är ju ingen gasell den gode nyblivne pappan och försvaret håller så när på att hinna upp honom. Då har Gustigol hittat in i straffområdet och Gurra ser detta och skeppar in lädret till en fristående Anton. Målvakten hinner ut och parerar vackert Antons försök till att hitta nätmaskorna.

Gustigooooooooool
Några minuter efter det får Preben en frispark utanför straffområdet. Loebbert stegar upp och slänger iväg en fin lyra mot bortre stolpen där Reza, kortast på planen når bollen med pannan, men sätter den förbi kassen. Preben skapar tryck nu och främst genom bollinnehavet som Mikael Drozdibob dikterar. Målet skulle också komma.

När Skarpnäck försöker trycka upp laget precis innan halvtid så straffar Preben hemmalaget. Oktay Körhan får bollen centralt och skickar iväg en fantastisk lyra mot en vilt sprintade Gurra Claesson på sin kant. Gurra tar med sig bollen i steget och serverar Gustigol en andra chans – en chans han fint skulle förvalta. Anton fortsätter sin målskörd och stänker in ledningsmålet.

Preben hade också bud på fler mål innan rättsskiparen skulle blåsa för halvtid. Efter en hörna för hemmalaget så sätter Sebbe igång spelet högt mot Reza Jafari. Bollen skulle dock förrädiskt studsa över den sista utposten i hemmalaget och Reza var fri från halva plan. Mittbacken tar dock upp kampen i löpningen och när Reza ska sätta den förbi målvakten väntar han istället in försvaren och drar honom – och sedan drar han en försvarare till innan han serverar Anton fri, men som sätter bollen i virket. 0-1 till Preben i halvtid.

– Vi slarvar lite i fel lägen, men över det hela är jag nöjd. Vi skapar bra chanser och ligger fint i vårt försvarsspel. Våra sittande innermittfältare i Drozze och Loebbert stänger igen alla ytor och backlinjen bakom dem bjuder inte på ett enda misstag. Vi borde haft något mål till, men jag hoppas vi kan döda matchen tidigt i andra, säger Seger.

Stökiga slutminuter
I andra halvlek så börjar Preben lite avvaktande och Skarpnäck tillåts att hålla i boll. Man ligger dock fint i positionerna och ger inte bort några chanser. Hemmalaget börjar mer desperat att skicka långbollar mot Prebens backlinje men Khelil och Ljungfelt står i vägen varje gång.

Efter en kvart så dyker dock möjligheten upp för Skarpnäck. En boll som retfullt går över Khelil i försvaret friställer deras anfallare, men Sebbe är med på noterna och stör i det avgörande momentet. Bollen trycks i stolpen och försvaret får panikrensa. Vart kom den möjligheten ifrån?

I stället är det Preben som ställer upp pressen och stör Skarpnäck tidigare i uppspelen och det skulle skörda frukt. Kapten Ole Jahren Andersson sliter med sig bollen mot två försvarare ner mot hörnflaggan och hittar snyggt in till Gurra Claesson som bara behöver sätta dit kulan, en felträff senare och Anton har åter igen skrivit in sig i målprotokollet. Som en målskytt stod han rätt placerad och kunde vinkla in Gurras felträff. Man började nu byta ut trötta ben i Preben och lägga sig mer på kontring.

Skarpnäck tog genast tag i taktpinnen och började trycka tillbaka Preben som ville bevaka sin ledning. Och helt rättvist så hittar hemmalaget till slut sitt förlösande mål. Inspel från höger, anfallare möter upp och 1-2 på resultattavlan. Preben är lite stressade och tar många felaktiga beslut som dessvärre vållade stor skada i det defensiva spelet.

Men i stället för att fortsätta bevaka så skickade man upp spelare i pressen. Något som också skulle bli ett matchavgörande  beslut av Coach Seger. Hemmalaget trycket på med allt fler spelare men Preben står upp fint och när man väl brutit anfallet och gått för kontring har man med både Gurra, Anton och Reza. De driver i rent raseri mot motståndarburen. Gurra Claesson en av matchens giganter hittar till slut in till Victor Loebbert som hittat en fri yta i straffområdet och kan enkelt raka in 1-3 med fem minuter kvar.

Men Dansken verkar gilla stressade slutmoment i år och när det återstår knappt tre minuter kvar av matchen får Skarpnäck åter igen hitta in med en kasse. Men närmre än så kom man inte och matchen slutade 2-3 till Preben som nu tagit sin fjärde raka seger.

– Vi är väldigt glada för detta och jag tycker vi vinner rättvist idag. Vi hade bud på flera mål och vi håller oss enligt matchplanen och spelar med en stark organisation. De får hålla i bollen stundtals i andra halvlek, men det är när vi har en tvåmålsledning och när vi behöver punktera matchen – så gör vi det, avslutar Seger som också lyfter kollektivet idag.

Gustigol fortsätter att ösa in mål och är den målskytt laget saknat sedan Henrik Gustafsson flyttat hem. Trots att lillebror Victor Claesson, kanske Prebens bäste spelare, saknades idag så steg storebror Gurra fram och noterades för samtliga assist för Preben – starkt! En gedigen klassiskt Prebeninsats där samtliga ska ha beröm för sitt uppoffrande spel.

Matchfakta: Skarpnäck FF – Preben BoIS 2-3 (0-1)

0-1 Anton Gustavsson (Gustav Claesson)
0-2 Gustavsson (Claesson)
1-3 Victor Loebbert (Claesson)

Lagledare: Svante Larsson

Fjärde raka segern ett faktum efter 3-2 borta mot Skarpnäck FF

Fjärde raka segern ett faktum efter 3-2 borta mot Skarpnäck FF

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »