NYHETER
Inför: Tidig seriefinal mot IFK Tumba
15 maj 2017 kl. 13:55 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Ett numer klassiskt möte där Dansken ställs mot IFK Tumba. Båda lagen har avgått med segrar de senaste säsongerna sinsemellan. I år har lagen rivstartat och tagit idel segrar och parkerar uppe i toppen med fyra raka vinster. 
- Vi går en tuff holmgång i afton. Tumba är ett lag som vi inför säsongen, visste skulle ta en topplacering tidigt. De är verkligen en kandidat för att vinna serien i år. Vi ska dock inte underskattas då vi i år känns bra organisationsmässigt och har en varm vind i seglen, säger Tobias Seger.

Tumba har inlett serien med fyra raka vinster och har de senaste säsongerna successivt klättrat uppåt i tabellen. Dock har man svajat väldigt mycket på hösten och fått se sig besegrade varje år. I år är konkurrensen inte lika mördande och redan nu vågar man nog sticka ut hakan och säga att Tumba kommer att antingen vinna eller komma tvåa.

Preben har liksom kvällens gäster fyra raka segrar. I kväll krävs dock skärpning under 90 minuter då man möter ett lag som direkt straffar en vid egna misstag. Till kvällens match kommer man åter igen med full trupp. Dessvärre fick man negativt besked från Mikael Drozdibob under dagen då en känning i sitt knä ställer till det. Tungt avbräck för Preben att bli av med sin mittfältsgeneral. Tungt avbräck hittar vi också i Gustav Claesson som är avstängd. Glädjande är dock att superstjärnan Victor Claesson är tillbaka i truppen. Återstår att se vad två veckors semester i Bali lämnat för avtryck. Adam Kridiotis Keay kliver in och tar ”Drozzes” plats i truppen.

– Vi har en väldigt stark trupp till kvällens match och det känns som att pusselbitarna hittar rätt för varje match som går. I kväll möter vi ett starkt Tumba som gillar att ha mycket boll. Jag förväntar mig att de som vanligt har två lågt sittande mittfältare och en offensiv framför dem, som spelar mer i en fri roll. Ligga när dessa tre kommer att vara nyckeln. De anfaller gärna längs med kanterna och försöker hitta djupa svepande bollar bakom motståndarens backlinje. Historiskt sätt har de också varit väldigt företagsamma på fasta situationer, något vi måste se upp med, säger Seger.

Följande trupp tar sig till Hägerstensåsens BP ikväll:

Målvakt: Tobias Lagerström
Backar: Ole Jahren Andersson(K), Jacob Khelil, Filip Olsson, Carl Tersman Toll, Emil Svensson, Niklas Ljungfelt, Tomas Wikstrand
Mittfält/Anfallare: Victor Claesson, Victor Loebbert, Tobias Wimnell, Anton Gustavsson, Reza Jafari, Oktay Körhan, Johan Wahlström, Adam Kridiotis Keay

Plats: Hägerstensåsens BP
Matchstart: 20.00
Lagledare: Svante Larsson

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »