NYHETER
Preben BoIS – IFK Tumba FK 3-1
16 maj 2017 kl. 11:09 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Den tidiga seriefinalen på Åsen slutade med årets klaraste seger, 3-1. Trots att Tumba pressade på i andra halvlek så var de aldrig riktigt nära att komma ikapp. Tvåmåls ledningen stod sig och ju längre tiden gick, desto mer hängde de unga från Sydväst med huvudena. Tumba som börjat serien med fyra raka segrar har tidigare bjudit på en fin offensiv, Umut Alp har gjort fem mål och Aram Dawod tre i årets serie men på Åsen plockades båda bort av Prebens starkt jobbande kollektiv.

Preben som efter matchen mot Skarpnäck förra veckan fick beröm av motståndarna som ”det bäst organiserade laget” de mött i årets serie fortsatte på den inslagna vägen och det här är en av de bäst defensivt och kollektivt genomförda matcher Dansken presterat de senaste säsongerna. Från Anton i kedjan som sprang på allt, bakom honom ett block av fem spelare som alltid täckte upp bakom varandra (press med understöd, ”Svennis” hade fått resning om han orkat ta sig till Åsen i afton). Sen en fyrbackslinje som med uppoffrande spel och lika stora delar rutin vann det mesta i luften, och om Tumba mot förmodan kom igenom så fanns där den sista utposten LAGE som gör sin bästa match hittills i serien, grandiost! Två eller tre frilägesräddningar och en del svettiga parader, framförallt på en frispark som smög sig mot krysset som han lyckades peta i ribban.

Mittbacksparet för dagen fick tankarna att vandra ner mot den Italienska och den Tyska traditionen, Khelil ”Prebens Cannavaro” varvade tufft presspel i rygg med att vara omutlig i luften samt att vinna alla löpdueller de gånger som den längre bollen landade mellan backlinje och målvakt. I mittback nr 2 gick det att se både Nesta och Maldini, framförallt efter matchen med utsläppt hår, men det är nog ändå snarare en Tysk VM-hjälte som dyker upp i tankarna, Kaiser Franz som fullföljde VM-turneringen 1970 med mitella. Med en bristning i låret som gjorde det svårt att ta maxlöpningar helt obehindrat samt att använda högern som vanligt fick Jahren fokusera på att styra trupperna och gjorde det med den äran. I luften var han likt sin kollega Khelil obeveklig!

Spänst, mod, snabbhet och styrka, Khelil bjöd på Cannavaro anno 2006-spel!

Spänst, mod, snabbhet och styrka, Khelil bjöd på Cannavaro anno 2006-spel!

Kanterna stängdes av : Thomas Wikstrand (Prebens Roger Ljung??) och Filip Olsson (Prebens elegantaste spelare alla kategorier?? Med ett yttre och en framtoning som osar John F Kennedy utmanar han Loebbert och Drozze om ”Årets Hamptons”-aura. Tasselloafers, klubblazer och djupblå slips innan match följdes upp av en uppvärmning i navyblå Gant-pullover. Ett inslag där Filip guidar till sina favoritställen i stan kommer inom kort!).

 

Eleganten från Väst!

Eleganten från Väst!

Inte en fot fel på 90 minuter, precis som Rogers VM 94!

Inte en fot fel på 90 minuter, precis som Rogers VM 94!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Victor Claesson bjöd på 2 mål som båda lär vara med på en topp 3 lista om säsongens mål i Div 5 Södra. Det första var ett spektakulärt avslut från 50 meter som dalar in i krysset. David Beckham hade inte gjort det bättre! Och det andra målet var en frispark som knorrades in i främre krysset, David Beckham hade inte gjort det bättre!

3-0 bjöd Reza på, efter en passning från Anton vrängde han Tumbas vänsterback både ut och in innan han distinkt dundrade in bollen i främre hörnet, målvakten som trodde på en passning fick vittja nätet för tredje gången i första halvlek.

En låg och stabil defensiv samt raka kontringar med fart på kanterna, Chelseas segervapen har letat sig ner till Åsen! Och det ska återigen lyftas på hatten för defensiven. Det var en kämpainsats från alla 15 som spelade. Även Coach Seger ska ha en eloge för de taktiska disponeringarna som föll mycket väl ut ikväll. De som tidigare tvivlat på Coach fingertoppskänsla fick ikväll ett bevis på att han är mer än lämpad som både inspiratör och taktisk matchcoach.

En eloge till de som ännu inte lyfts; Emil Svensson som likt Turbo Svensson blandade funktionell teknik med hårt slit. Oktay Körhan som sprang mer än någonsin. Johan Wahlström som slet och lyckades ligga på gränsen nästan hela tiden och hjälpte Vigge och Oktay på mittfältet.  Wimnell, Adam och Teichamn som kom in med fräscha ben och en jädra vilja när det behövdes som mest. Den här bredden borgar för att Preben menar allvar med sina topp-ambitioner i årets serie!

Det defensiva gnuggandet personifierad.

Det defensiva gnuggandet personifierad.

 

Laget som startade:

Lage

Filip – Khelil – Jahren – Wikstrand

Oktay – Vigge

Reza – Wahlström – Emil

Anton

Mål:

1-0 Vigge (ass. Filip)
2-0 Vigge
3-0 Reza (ass. Anton)

 

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »