NYHETER
Inför: Preben BoIS – Vårby Gårds IF
29 maj 2017 kl. 17:06 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

I afton drabbar två gamla kombattanter samman nere på ”Åsen”. Vårby är ett lag som startade igång sin verksamhet samma år som Preben, 2010. I år har man börjat starkt men gick förra omgången på sin första nit i form av 1-5 mot Stureby. Preben kommer till spel med 5 raka segrar. Senast så hemmaslog man IFK Tumba med klara 3-1.

Till kvällens match kommer man med en stark trupp i vanlig ordning. Dock så är Victor Claesson avstängd och Mikael Drozdibob bortrest, Ole Jahren Andersson missar – tre tunga avbräck för Preben som tappar sin extremt nyttiga mittfältsduo, samt kapten. Noterbart är att nyförvärvet Micke Andersson är tillbaka och får äntligen göra debut i seriesammanhang för Dansken. Micke som direkt under försäsongen visade fin teknik och flärd från sin vänsterposition på mittfältet och noterades för både mål och flera assist.

Lagen är som sagt bekanta med varandra och möts flertalet gånger under årens lopp. Preben har historiskt sätt tagit flest skalper men Vårby är ett lag som aldrig ska underskattas. Det är ett lag med offensiv balans och lämnar emellanåt sin defensiv åt ödet. Man har snabba anfallare som är duktiga i djupled och det gäller att direkt stänga av inspelen från mitten.

Preben vann som bekant den tidiga seriefinalen mot Tumba förra omgången och kommer med rejält av självförtroende. Tar man ytterligare en skalp så är man uppe i sex raka segrar. Victor Claesson var tungan på vågen senast och vad hans frånvaro betyder återstår att se. Dock så kommer Preben med en extremt stark bredd i år och har spelare som kan fylla på.

Följande trupp förfogar tränare Seger för i afton: 

Målvakt: Tobias Lagerström
Backar: Carl Tersman Toll, Emil Svensson, Filip Ohlsson, Jacob Khelil, Niklas Ljungfelt, Tomas Wikstrand
Mittfält/Anfall: André Miettinen, Anton Gustavsson, Gustav Claesson, Johan Wahlström, Mikael Andersson, Reza Jafari, Tobias Wimnell, Victor Loebbert, Oktay Körhan

Matchstart: 20.00
Lagledare: Svante Larsson

Liverapportering i Facebook-tråden som vanligt!

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »