NYHETER
Sviten lever efter att Vårby besegrats!
30 maj 2017 kl. 21:30 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Under dagen den 29:e maj gassade solen nästintill på samma vis över Hägerstensåsen som den gjorde över Kalifornien under Sveriges bronsmatch VM -94. Den enda skillnaden var att nu var det inte bara spänning och förväntan i luften utan nu var det även krav som ställdes.Vann Sverige ett VM-brons var det en bonus, men en vinst för Preben idag var inte bara en bonus utan det var ett måste.

Kravet från Prebens ledning och supportrar, att laget skulle ta sin sjätte raka vinst för att hänga med i toppstriden, hade hörts runtom på stan hela dagen. Skulle laget vara nöjda med fem raka eller skulle dom stå pall för trycket och ta ännu en skalp?

Laget som ställdes på banan såg starkt ut och förberedelserna var av världsklass. Inte ens användandet av bortastället på hemmaplan skulle få sätta käppar i hjulen hos danskarna. Vid saknad av assistkungen Victor ”Vigge” Claesson och den ack så graciöse Mikael ”Drozze” Drozdibob slängdes Emil Svensson in som offensiv mittfältare och Oktay och Wahlström fick behärska rollerna som ankare på mittfältet. Lage såg hetare ut än kapten Karlsson en lördagskväll på Stureplan.

En stabil och stark backlinje genom Wikstrand, Ljungfelt, Khelil och Filip Olsson skulle ge motståndarlagets anfallare kalla kårar. Med Gurra till höger, Reza till vänster och en målkung i form av Anton ”Gustigol” Gustavsson kunde man inte annat än ana vilka trollerikonster det skulle bjudas på en afton som denna. Bänken pryddes av Tersman, André, Loebbert, Wimnell och Andersson, vilket enligt den förstnämnde måste vara den snyggaste bänken ett lag i Stockholmsområdet producerat på ett tiotal år.

Trots solens bittra nedgång och den klassiska svenska kvällskylan på ingång blåstes matchen igång. Inledningsvis var det avvaktande från båda håll, en del djupledsbollar från Preben damp ner precis bakom den lågt sittande baklinjen men blev aldrig farligare än att Vårby Gårds målvakt enkelt kunde ta den i skopan. Preben fick med sig en del kantfrisparkar, vilket också skulle visa sig vara receptet för det första målet i matchen.

Efter dryga kvarten slås bollen in från vänsterkanten och Vårby Gårds målvakt krockar med Khelil samtidigt som han boxar undan bollen. Oktay snappar upp bollen utanför straffområdet och ska lägga den i nät. Vem dyker inte då upp utanför stolpen där skottet hamnar? Jo, det gör Anton. Han styr snitsigt in bollen med vänsterfoten och 1-0 är ett faktum! Första halvlek löper sedan på i samma tempo som inledningsvis och inga fler farliga målchanser skapas.

I upptakten av den andra halvleken låter Preben över taktpinnen helt och hållet till Vårby Gård som sätter en del press. Efter ca 60 minuters spel slås en långboll och Vårbys forward, ensam mot två, får till ett kanonavslut utanför straffområdet som letar sig in i Lages bortre hörn. Sicken kalldusch. Coach Seger bestämmer sig för att göra några byten och Preben lyckas hålla lite mer boll men är fortfarande pressade till att göra ett mål för att hålla sviten vid liv.

När 20 minuter återstår får Reza en briljant passning från Gurra ut till höger och alla undrar vad trollkarlen ska hitta på nu. Han lurar alla att nu ska det bli dribblingsräd och väljer istället att dundra på för kung och fosterland, träffar bollen perfekt och den stiger rakt upp i bortre krysset. Vilket jävla drömmål! Och så viktigt! 2-1! Tumult uppstod i slutet av matchen då Preben valde att försöka spela av tid nere vid Vårbys ena hörnflagga. Vad som hände struntar vi att kommentera men både spelare och ledare var aningen bestörta efteråt.

Preben lyckas hålla 2-1 till slutsignalen ljuder från domaren. Den sjätte raka segern är ett faktum och Preben visar ännu än gång att dom pallar för trycket när det väl gäller, nu hänger dom med i toppstriden och siktar förmodligen ännu högre, mot sjunde raka! Med de orden tackar redaktionen för sig och önskar en förträfflig vecka gott folk.

Matchfakta: Preben BoIS – Vårby Gårds IF 2-1 (1-0)

1-0 Anton Gustavsson (Oktay Körhan)
2-1 Reza Jafari (Gustav Claesson)

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »