NYHETER
Kapten Jahren samlar styrkorna! Intervju inför kvällens drabbning mot Rönninge/Salem
12 juni 2017 kl. 12:23 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd
  1. Preben har under säsongen gått som tåget i serien och stått för en publikfriande fotboll, varför är Preben så bra i år?

Kontinuitet, några riktigt lyckade värvningar och en väldigt stark lagsammanhållning. Flera matcher har stått och vägt och där har vår sammanhållning och vilja att ta jobbet för varandra hjälpt oss till 3 poäng.

  1. I år kan Preben dessutom stoltsera med näst minst insläppta mål i serie, blott 11 stycken. Varför har det gått så bra försvarsmässigt i år?

Kontinuiteten är viktig, särskilt i försvaret, den har vi i år. Sen har vi hittat helt rätt med vårt mittlås, Ljungfeldts lugn och längd bredvid Khelils snabbhet och brytningsstyrka. På kanterna har vi åtminstone 6 olika spelare som kan gå in och stänga butiken. Stor konkurrens som sporrar alla. Även spelarna på mitten och i anfallet ska plussas, det är verkligen ett kollektiv som försvarar.

  1. Inför säsongen så valde Coach Seger att flytta ner dig på högerbacken. Det är fler spelare som motvilligt fått matchas i den rollen.  Var positionsbytet något du själv önskade eller bottnar det i en schism mellan dig och Coach?

Schismer mellan mig och Coach finns alltid. Det är ett tungrott samarbete och alla som jobbat med Seger vet hur krävande han kan vara. Han sitter på att psyke som kan slå åt alla håll. Innan matchen mot Stuvsta  i senast var han på väg att lägga ner klubben helt pga att vi saknade 3 par röda matchstrumpor. Där får jag gå in och vara en motvikt, den sansade rösten i Segers så förvirrade sinne.

 

Seger, inte alltid så här positiv...

Seger, inte alltid så här positiv…

 

  1. Hur har det funkat för dig att lira som högerback i år?

Apropå positionsbytet så har Seger hittat rätt för mig, jag trivs jättebra på högerbacken och tycker att det har gått bra än så länge. Jag tycker inte att vi på flankerna i Preben blivit överglänsta av några andra ytterbackar än så länge i serien.

  1. Inför säsongen blev du utnämnd till lagkapten, hur kändes det att få det förtroendet?

Det känns hedrande och jag försöker göra mitt bästa för att leva upp till klubbens store man, Martin ”Årsta-Ålen” Karlssons fina uppförande.

  1. Nu har du en match i kroppen efter ditt speluppehåll då du var i Barcelona en vecka. Oroade Ultras fans tror att din semester i Barcelona, där det bjöds på obegränsat med svala drycker och dansanta damer har påverkat din fysiska status, hur är matchformen? 

Det har de rätt i! Sangrian har satt sig i benen, men jag har fått några dagar till att återhämta mig på nu och ska vara tillbaka i ”Helveg-klass” i afton. Oron just nu är evenemangshelgen som precis varit, många i truppen var ute och tassade både fredag + lördag, det klarar de flesta inte av.

  1. Imorgon tar sig dansken sig an svårspelade Rönninge/Salen. Dansken kommer med sin starkaste trupp någonsin. Hur ser du på matchen?

Jag tror vi tar oss i kragen nu efter två svagare matcher. Rönninge har enligt Seger ”gått som ett spjut” men jag tror att det böljande spelet som det brukar bli mot de kommer passa oss, särskilt våra yttrar.

  1. Rönninge är ett mycket duktigt fotbollslag och har ett högkvalitativt mittfält och starka huvudspelare, ifjol gjorde dem bland annat två mål på hörnor i en svängig match på deras hemmaplan. Hur skall dansken stoppa deras målfarlighet vid fasta situationer?

Osäker på om vi kan göra det. Vi är för svaga i de lägena. Men då kanske vi får tänka till lite extra ikväll och se till att släppa till så få hörnor som möjligt och inte dra på oss massa onödiga frisparkar. Sen har de 1 spelare som är outstanding i luften, då kanske vi ska markera honom med 2 spelare, en som tar boll och en som går på kropp och screenar?

  1. Till matchen får dansken tilbaka den duktiga mittfältstrion Gustav Claesson, Oktay Körhan och Johan Wahlström. Vad kan dessa herrar uträtta imorgon tror du?

Jättemycket. De är klasspelare alla tre! Det är en delikat uppgift för Seger att plocka ut en startelva. Vilka som än spelar så kan jag åtminstone med säkerhet säga att bänken aldrig sett så vass ut, iallafall inte under mina tre år i klubben.

  1. Om du får nämna en spelare i dansken som kommer blir utropstecknet imorgon, vem skulle det vara?        

Reza Jafari har sett vass ut senaste och kommer bli tungan på vågen tror jag.

 

Forza Dansken!!

 

Pendeln är A och O!!

Pendeln är A och O!!

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »