NYHETER
Halvtidsanalys: Serieledare!
7 juli 2017 kl. 11:59 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Första halvlek av säsongen är nu spelad och vi kan väl enkelt summera det till att Dansken, tillika Preben BoIS checkar in till semestern som serieledare i Division 5 Södra.

Hur gick nu det här till då? Förra säsongen lyckades man rädda kontraktet i de sista omgångarna och likt tidigare säsonger så fick man kalla in allt folk man hade att tillgå, så väl nya som gamla. Trots det kom man ofta till matcherna med endast 1-2 avbytare och otränade fotbollsspelare. Men i den här föreningen är kärleken till emblemet extremt starkt och i de värsta av situationer så blir Preben bara farligare och farligare – för vilket motstånd som helst.

När försäsongen inför 2017 skulle dra igång hade ledningen ritat upp en vattentät matchplan för säsongen. Man hade identifierat samtliga brister och påbörjat arbetet med att bygga upp en ny trupp. Kriterier som träningsnärvaro och engagemang mellan matcherna var en av de viktigaste. Där efter började arbetet med spelarrekryteringar.

Preben fick draghjälp från den gamla medgrundaren av föreningen i Fredrik Jönsson som klev ut i sociala medier och raggade spelare – precis som den gamle högerbacken Patrik Sjögren(numera Brenning). Förfrågningar om provspel började hagla in och helt plötsligt så stod Preben där på försäsongen med 25 – 30 spelare inomhus.

När allt kom till kritan hade man valt ut en grupp nya adepter för den rödvita tröjan, samtidigt som man vemodigt sa hejdå till några av klubbens trotjänare och ikoner som antingen flyttat, eller valt att lägga skorna på hyllan.

När väl träningsmatcherna började kicka igång var det ett hungrigt Preben, lite kantigt på sina håll med nya spelare som skulle lära känna både Preben och spelarna och även i motsatt riktning. Man dammade av ett topplag i Division 7 i Gärdets FF tämligen enkelt i första matchen. En match man främst kommer ihåg där toppspelaren Victor Claesson gjorde debut och var delaktig i samtliga mål framåt. Men även Emil Svensson fina kantspel i så väl offensiven som defensiven. Nästkommande matcher var det nyförvärvet Micke Andersson show. Dessvärre ådrog han sig en skada och missade nästan hela vårsäsongen – men vilket sparkapital Preben har till hösten där!

Premiärfiaskot blev vändning
Matchen efter var hela laget utbytt där Preben luftade provspelare. Ett starkt Hedvigslund sänkte Preben totalt och med sin effektivitet och man tillät aldrig bortalaget komma in i matchen. Där efter förlorade inte Preben någon mer match på försäsongen och man kom stärkta in till seriespelet. Nyckeln på försäsongen blev kontinuitet, något man saknat sedan man vann division 7 för några år sedan. Oftast så fick Seger möjligheten att ställa upp med samma centrallinje till matcherna.

När väl serien skulle sparkas igång kom man med en bred trupp ner till Jordbro. Avsaknaden av poängspelaren Victor Claesson skulle dock bli markant och man Jordbro knep till slut alla tre poäng inför ett 100-tal åskådare. I ärlighetens namn så hotade aldrig Preben om de tre poängen heller och Jordbro var det starkare laget. Nedslagna och besvikna åkte man hem och knöt näven i fickan och lovade sig själva att aldrig göra en lika slät insats igen. Det skulle man fram till sommaren heller inte göra.

Efter premiären skulle Preben inleda sin starkaste period i klubbens historia. Seger fick match efter match skicka ut det starkaste manskapet han förfogade över. Spelarna började bli bekväma med sina bordsgrannar där ute på planen. Detta i kombination med Danskens ”aldrig-ge-upp-mentalitet” borgade för hela 9 matcher utan förlust och 6 raka vinster.

De matcher som stod och vägde mot sluttampen vann man efter tunga forceringar och sylvasst kontringsspel när motståndaren var som tröttast. Det som man främst såg i matcher som mot Irakiska, Örby, Stureby och Vårby Gård. I vinstraden hittar vi också den tidiga seriefinalen mot IFK Tumba som en av höjdpunkterna.

Nyckeln: Kontinuitet i startelvan
Tittar man på spelarmaterialet som i år gått in och gjort direkt skillnad så ska egentligen hela truppen lyftas. Alla bidrar på så väl match som träning och mellan alla tillfällen med sitt brinnande engagemang för klubben. I år har vi sett spelare som Ole Jahren Andersson på ett föredömligt sätt ta över kaptensbindeln från Martin Karlsson som behövt prioritera bort fotbollen till stora delar. Ole har lett trupperna med passion och hjärta, precis som en kapten för Preben ska göra. På tal om hjärta och passion så hittar vi också nygamla målvakten Tobias ”Lage” Lagerström i kassen igen. Vilken säsong han har haft!

Vi har lyft fram Victor Claesson tidigare, men hittar också nyförvärv som Filip Olsson, halvskadad Micke Andersson, Niklas Ljungfelt och Andre Miettinen som varit lysande på sina respektive positioner. Adam Kaeys fysik är något vi alla väntar på, då det finns fint sparkapital där. Dock så har vi en annan spelare som verkligen klivit in och blivit tungan på vågen, match efter match. Anton Gustavsson. Han har inte kunnat spela alla matcher, men de han har spelat har han hamnat i målprotokollet. Den sista pusselbiten i årets trupp – och vilken pusselbit.

Det finns naturligtvis flera spelare som Jacob Khelil och andra man kan lyfta fram. Den gubben har varit enorm i sin nya position i år som mittback. Främst så är det kollektivet och tålamodet i Prebens spel som gör att man sitter i förarledning. Dessvärre så avslutades vårsäsongen på ett lite tråkigare sätt med matchen mot Santiago. Något vi skrivit om tidigare.

Preben går nu till sommarvila och välbehövlig sådan. Första halvan har bjudit på flera kanonmål(läs Reza Jafari) och skönspel, men också solida krigarinsatser när spelet inte stämt. Roten är gemenskap och kärlek till emblemet. Ett kvitto på detta ser man främst hos nyförvärven som har tagit till sig Prebenmodellen så väl på som utanför planen. Trots att laget endast tränar en gång i veckan sedan starten 2010 så står sig Dansken starkare än någonsin och parkerar som serieledare i Division 5, sin högsta placering någonsin i föreningens historia.

Trevlig sommar alla där ute!

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »