NYHETER
Tung förlust mot metodiskt Stuvsta
17 augusti 2017 kl. 11:23 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Ett otränat Preben åkte på pumpen i höstpremiären på ”hemmaplan” på Mälarhöjdens IP under onsdagen, mot ett välorganiserat Stuvsta som slog tillbaka dansken. Dansken gjorde en väldigt slät figur av sin insats och det märktes att många tappat formen under sommaren, men lagt på sig sköna spritkilon. Stuvsta vann rättvist med 3-1 till slut där Preben var alldeles för otåliga i sitt spel.

Höstpremiär och en historiskt en tung period för Preben som inte är känt för att vara ett lag som tar sin sommarträning på allvar. Trots serieledning och uppmaningar internt att köra lite sommarintervaller var det få som lyssnade på det örat. När merparten av spelarna består av höginkomsttagare i sina bästa år med alldeles för mycket fritid kan redaktionen inte mer än konstatera att förlusten var oundviklig.

För första gången denna säsong kom dansken även utan sina två ordinarie mittbackar och även om vikarierande Ole och Nygren tog uppgiften på allvar märktes det av att tandläkarens pondus och Khelils snabbhet saknades. Nåt anant som saknades framförallt i första halvlek var ett ordnat spel på framförallt offensiv planhalva. Stuvsta hade betydligt mer energi i laget och satte press i uppspelsfasen och Prebens annars så briljanta innermittfält. Inte heller Wahlström och Wimnell kunde hjälpa till särskilt mycket då dem sprang allt för ofta i samma yta och där djupledspelat mest skedde från Jafaris kant. För få folk i boxen och för dålig kvalité på inlägg hjälpte heller föga. Preben har sedan Anton Gustavsson tagit semester inte vunnit på ordinarie tid och endast mäktat med 3 spelmål på 3,5 match. Ett uselt facit för en toppkonkurrent.

Symtomatisk för matchen tog även Stuvsta ledningen då Ole olyckligt styrde bollen med hjässan i eget mål på en frispark utifrån. När Preben väll gjorde mål blåstes det bort då bolen med knappt marginal passerat kortlinjen strax tidigare. och så fortsatte det. Stuvsta gjorde även 2-0 i mitten på första med ett skott i boxen utanför straffområdet.

Ett nedstämt och energilöst Preben gick till halvtidsvila med mycket att fundera på och det var många tunga huvuden i paus.

Ett par förändringar och Preben gick över till ett rakare 4-4-2 och det gav omgående resultat. 2-1 efter Gustav Claesson påpassligt snappat upp en målvaktsretur och stött bollen i mål. Ett par minuter och medvind i seglen och Preben fick den energiboost som helt saknades tidigare. Tyvärr höll den inte i sig allt för länge och Stuvsta kunde korrigera sitt spel omgående och samlade laget på egen planhalva och lät Preben hålla boll vilket man inte kunde förvalta i fler 100% målchanser. Ett stressat Preben fick dessvärre inte till spelet på offensiv planhalva och Stuvsta kunde sedan enkelt hålla undan halvleken ut. En lång boll och en felbedömning med 5 minuter kvar gjorde att Stuvsta kunde punktera matchen och Prebens andra förlust för säsongen var ett faktum.

Hastigt och lustig parkerar nu Preben på 5 plats i tabell men med två matcher mindre spelade än toppkonkurrenterna. Det krävs ett mycket bättre spel över hela banan och ett mer varierat anfallsspel om Preben skall lyckas haka på Tumba i den absoluta toppen framöver och Tränar seger har en del att fundera på. Näst match nu på söndag mot Vårby gård.

Matchfakta: Preben BoIS – Stuvsta IF

1-2 Gustav Claesson (Tobias Wimnell)

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »