NYHETER
Spelarpresentation av Love ”Släggan” Hedenvind
27 augusti 2017 kl. 19:41 | Goe Fyr | Permalink | Kommentering avstängd

Love

Välkommen till Preben BoIS! Hur kommer det sig att du sökt dig till just det danska laget Preben här i Svea rike? Är det den danska fadølen eller den bländande fotbollen som lockat?

– Tackar! Jag har alltid lockats av att pröva mina vingar utomlands, och då jag inte har gett mig iväg ser jag Preben som det närmsta jag kan komma. Danmark har sedan barnsben och allt legobyggande haft en speciell plats i mitt liv. Med det sagt kan jag inte ljuga om att även den danska ölen har en del i mitt val, samt den underskattade Nicklas Bendtner.

Du har imponerat stort på både lagkamrater, lagledare och coach under dessa veckor. Vad har du för fotbollserfarenheter och vilka egenskaper hos dig tror du kan hjälpa Preben under hösten?

– Jag är uppväxt i Farsta och där började jag även min karriär. Förutom FOC Farsta har jag sen spelat i Hammarby, Enskede och Mälarhöjden, i den ordningen. Jag har samlat på mig lite rutin under dessa år och det tillsammans med vinnarskallen och att jag går in med 110% i allt jag gör tror jag att jag kan bidra med. Det är framförallt det men förhoppningsvis något frisparksmål eller långskott kanske!

Du gör debut nu på måndag mot Santiago Wanderers och visade på torsdagsträningen upp en sjuhelsikes avslutningsförmåga med både kraft och precision. Hoppas du på en offensiv roll i debuten eller känner du dig mer trygg i en defensiv position?

– Först och främst ska det bli riktigt skoj att göra debut. Hur debuten sker är mindre viktigt. Jag är bekväm överallt på plan, men forward och mittback är de roligaste positionerna och jag spelar där Coach sätter mig. Men jag ser att jag kan fylla en funktion på båda de platserna. Det är genom de defensiva rollerna som jag har gjort mitt namn, så där har jag inte några problem med att spela.

Förutom att glänsa på Hägerstensåsens plan på torsdagskvällar, vad pysslar du med om dagarna?

– Till vardags jobbar jag för tillfället på ett förvaltningsföretag (likt HSB/SBC mm). Om jag inte jobbar så hänger jag på gymmet och discotränar eller är ute och dricker öl. Självklart är även fotbollen en stor del av min fritid. Jag sympatiserar med Hammarby och Liverpool och försöker att inte missa något där.

Vad tycker du om ditt smeknamn ”Släggan” du fått så här tidigt? Är det befogat eller var det bara lyckträffar på träningen senast?

– ”Släggan” är ett smeknamn som jag är nöjd med. Det låter ordentligt och kraftfullt, så som jag gillar. Jag skulle vilja säga att det är befogat. Jag har genom hela min karriär lyckats få på några riktiga pangträffar som seglat upp i krysset. Däremellan har jag några skott som gått till inkast också, men de försöker jag oftast att undvika att lägga fokus på.

Tre snabba:

En lyckad tunnel eller en lyckad glidtackling?
– En lyckad glidtackling
Mads Mikkelsen eller Ola Rapace?
– Mads Mikkelsen
Christiania eller Stureplan en lördagskväll 02:30?
– Christiania

Preben tackar för en trevlig pratstund och önskar dig ett stort lycka till under höstsäsongen!

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »