NYHETER
En poäng på de två senaste när tre behövdes
4 september 2017 kl. 13:18 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Svängig match i Hallunda
Förra veckan gick Preben i klinch mot ett taggat Santiago Wanderers som gjorde en riktigt bra match. Preben tog dock ledningen genom ett distinkt mål från Anton Gustavsson som äntligen var tillbaka efter fyra matchers frånvaro. Prebens notoriske målskytt behövde ca en kvart på att skriva in sig i målprotokollet igen. Santiago svarade dock genom hörna där man paketerade in ett gäng mot Runesson i kassen och kvitteringen var ett faktum.

Men precis innan halvtid så fälls Reza Jafari i straffområdet och straffen var odiskutabel. Victor Claesson stegade fram och hängde Prebens ledningsmål. Preben gick till halvtid i en ledning och spelade tämligen tryggt. Men andra halvlek skulle bara inte bli en lång sådan, utan även en halvlek där Prebens offensiv och defensiv började haverera.

Santiago gjorde en fin andra halvlek och slog verkligen tillbaka på Preben och satte bortalagets uppspel i gungning genom en hög intensiv press. Det skulle heller inte dröja länge fören kvitteringen åter igen skulle komma. Den här gången via en frispark från ca 25 meter där hemmalagets kapten på en hög internationell nivå skruvar in ett skott stenhårt via Runessons högra stolpe. Otagbart.

När en halvtimme återstod så gick helt plötsligt ena lampan och Prebens högra defensiva sida blev väldigt mörk. Domaren blåste av i väntan på att någon vaktmästare kunde komma dit och lösa problemet. 20 minuter senare var matchen igång igen. Men en olycka kommer sällan ensam. En spelare i hemmalaget landar olyckligt efter en nickduell och vrider sig i smärtor och tar sig för axeln. Trist att se och lyckönskningar till dig! I väntan på att ambulans skulle hämta upp honom mitt på planen så fick Preben försöka hålla värmen uppe under den kalla höstkvällen. Cirka en halvtimme senare så kan matchens sista 20 minuter spelas färdigt. Trötta och ur momentum så slutar matchen 2-2 rättvist, men där hemmalaget var närmst en seger efter några riktigt heta chanser på slutet.

Rejält bottennapp i Tumba
I fredags åkte också Preben ner till Tumba där man åkte på pumpen rejält. Efter att ha övertygat i våras med stark seger på 3-1 så var det ett revanschsuget Tumba som nu ville dryga ut sin ledning i toppen av tabellen.

Dansken började lite avvaktande och satte in pressen precis innan egen planhalva. Tumba fick diktera villkoren även om Preben stack upp lite titt som tätt och hotade. Men efter 20 minuter så spräcks nollan hos Runesson. Preben spelade krångligt och sedan passivt. Tvåan skulle inte dröja länge då man mer eller mindre låtit deras duktige innemittfältare prickskjutit 2-0.

Preben var nere för räkning och hemmalaget var rejält på gång och dominerade matchen mot ett gäng stumma spelare i bortalaget. Precis innan halvtid så gör dock domaren en riktig blunder och visar ut Reza Jafari genom att felaktigt tagit upp sitt andra gula kort. Domaren menade att 18-åringen tacklade domaren när det i själva verket var han som sprang in rakt framför Reza. Med reducerat manskap krigade Preben för att hålla Tumba borta från sin kasse.

3-0 skulle dock komma precis i början av andra halvlek och det var en rejäl uppförsbacke. Men Preben krigade sista halvtimmen och höll på att reducera några gånger mot ett tämligen ointresserat försvar som bara behövde spela av matchen. Segern var odiskutabel och Tumba vann rättvist och befäste sin plats i tabelltoppen och kandidat som ligavinnare. Preben får rannsaka sig själva till matchen mot Skarpnäck där flera nyckelspelare är avstängda.

Man har dock häng på andraplatsen genom att vinna de matcher man ligger efter med att spela och Preben kommer att kriga för att ta sin bästa placering i Division 5.

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »