NYHETER
Upphämtningen på Enskede IP
16 september 2017 kl. 13:17 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Prebens Bois styrde skutan mot Enskede IP på fredagskvällen med förhoppning om höstens första seger men efter en dramatisk slutforcering fick man till slut med sig ett kryss efter både en reducering och kvittering under matchens sista 25 minuter mot ett taktisk skolat hemmalag.

Preben, serieledare vid sommaruppehållet, har som bekant inte rosat marknaden under hösten. Det som varit stolpe in under våren har varit stolpe ut under hösten. Preben för dagen utan bröderna Claesson och tandläkaren mönstrade ändå en stark elva med Wahlström som var tillbaka efter ett tre veckor långt skade- och sjukdomsuppehåll. 25 minuter senare var spyan nära och Wahlström såg resten av matchen från bänken.

Första halvlek präglades av ett spelförande Preben där Stureby snabbt föll hem med hela laget. Ett omständligt passningsspel som sällan hotade Sturebys backlinje medförde att Preben inte fick något tryck framåt. Stureby var istället snabba framåt så snart man brutit bollen och skickat upp den på den gamla landslagsspelaren! (räknas januariturnén egentligen?) Olof Guterstam som förtjänstfullt höll Prebens backlinje på tårna och gav Stureby tid att lyfta laget och kontringsspela. Ett rakare spelat Stureby tog också ledningen efter en fin vändning i straffområdet från tidigare nämnda Guterstam som rakade in bollen bakom Sebbe efter en fin vänding.

Preben fortsatt söka luckor centralt och luckra upp Stureby men utan att komma igenom. Det gånger det blev lite farligt framåt var när Prebens yttrar fyllde på och fick in bollen i boxen men inte ens då var det särskilt nära en klar målchans i första halvlek. Istället fick Sebbe avstyra både ett och två klara målchanser. 1-0 till hemmalaget i pausen och ett bekymrat Preben fick gå till halvtidsvilan med flertalet frågor att besvara.

Halvtidsvilan gav chans för Preben att justera detaljerna i spelet och alla var överens om att fortsätta hålla i bollen men med snabbare leverans samt trycka upp yttrarna ytterligare och få in boll i boxen därifrån.

Andra halvlek och Preben ägde ännu mer boll och tryckte ner Stureby ytterligare ett par meter in på egen planhalva men fortsatt utan att skapa några klara chanser. Centrallinjen med en för dagen duktig Loebbert i spetsen tillsammans med Khelil och Love stoppar flertalet kontringar och snabbt vann tillbaka bollen till Drozze som kunde fördela vidare. Men istället för att Preben lyckas komma till avslut får Stureby i en kontring en billig frispark ett par meter utanför straffområdet och i det våta gräset får bollen extra fart samtidigt som en skymd Sebbe reagerar en tiondels sekund försent. 2-0 och en desperat jakt tog nu vid. Fler bollar matades in i boxen fram kanterna. Vänsterkanten med inbytte Olsson och Amirali fick snabbt övertag på sina gubbar samtidigt som Ole som från morgonens korpmatch var full av självförtroende fick in en riktigt pärla som måltjuven Anton G förtjänstfull rakade in på typiskt måltjuvmaner. 2-1 och Preben hade fått vittring på sitt offer.

Stureby föll allt mer hemåt och bevakade sin ledning samtidigt som Preben gick ner på trebackslinje och skickade upp Love som target. Med tio minuter kvar så får inhopparen Tobias Wimnell bollen i boxen och likt sin Idol Harry Kane svänger han runt på en femöring och skickar in kvitteringen. Momentum för Preben som fortsätter med bollar och folk i boxen men dessvärre inte lyckas skapa fler klara chanser.

2-2 och den för dagen duktiga domartrojkan satte punkt för matchen. Två lag som båda ändå kan vara nöjda med poäng utefter hur matchen utspelade sig. Undertecknad vill lyfta fram lagmoralen där humöret hölls upp och ingen vek ner sig trots underläge. Preben tog också ett steg framåt både spel- och inställningsmässigt och trots att Preben står utan seger under hösten så kommer segrarna komma om det byggs vidare på dagens laginsats.

Mål:

2-1 Anton G (ass Kapten Olé)

2-2 Tobias Wimnel (ass Love Hedenvind)

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »