NYHETER
Läget i tränarstaben – Del 4
20 december 2017 kl. 13:55 | Försäsong | Permalink | Kommentering avstängd

Som i alla organisationer så sker det förändringar emellanåt. Preben BoIS har dock stått sig förskonade mot detta väldigt länge och har med en stark ledarorganisation alltid kommit fullt bepansrade till varje säsong. 2018 kommer dock se väldigt annorlunda ut.

Trädet har sett ut på följande sätt senaste åren:

Huvudcoach – Tobias Seger
Lagledare – Svante Larsson
Hjälptränare – Victor Loebbert & Ole Jahren Andersson

Coach Seger har burit huvudansvaret sedan 2012 och gjort en fantastisk resa med föreningen. På de två första åren hade han vunnit ligan två gånger för att sedan cementerat klubben i division 5. Han tog också den gångna säsongen föreningens starkaste placering någonsin då man slutade på en välförtjänt tredjeplats.
Samtidigt som Seger rattat matchplaner och träningsupplägg har han också tagit stora kliv i yrkeskarriären. Något som gjort att planeringen behövt vara minimal, då även sambon krävt sin del av uppmärksamheten. Tiden har blivit mindre knapp för varje säsong som gått och till nästa säsong har Seger flaggat för att huvudansvaret behövs läggas åt sidan. I stället kommer Seger att inta positionen som assisterande tränare under 2018 – varvid huvudansvaret i dagsläget svävar fritt.

Styrelsen har omgående börjat rota i namn och skickat ut förfrågningar och är i skrivande stund i process med att fylla upp Segers stora skor. Några av spelarna, samt Seger har skickat ut en förfrågan till ordförande Martin Karlsson som fick förra säsongen spolierad på grund av prioriteringar på annat än som fotbollsspelare för Dansken. Karlsson säger dock själv att han är väldigt taggad på att vara en del av spelartruppen till 2018 och ser året som en stor revansch på föregående. Han är dock inte helt avskriven på listan.

Legendaren Anders Malmberg har flyttat hem från några år i Belgien och har fått förfrågan. Malmberg, en av klubbens mest populära personer någonsin i klubben, omtyckt av alla ses som en guldkandidat till förarsätet i tränartrojkan. Förhandlingar har inletts och lyckas man sy ihop de praktiska formatet talar mycket för att det kan vara nästa Göteborgare med stafettpinnen i hand.

Mer info i huvudtränarfrågan kommer.

Vi kommer att ha en förändring på posten Lagledare med stort L. Svante Larsson har aviserat att även hans kalender börjar se allt för smockfull ut. Svante som varit en otroligt viktig person för Preben sedan starten kommer i så fall trappa av efter sommarens semester. Detta är så klart en enorm förlust för Preben BoIS. Större än samtliga begåvade spelare som kommit och gått genom åren. Främst så kommer vi se mindre och mindre av Svante kring träningar och till viss del matcher under första halvan av säsongen. I dagsläget har man lite förslag internt på hur man ska hantera förlusten och även här kommer mer info när något konkret finns på plats.

I övrigt så kommer våra hjälptränare åter igen ta ett stort ansvar kring träningsupplägg och matchanalyser. Det finns en enorm fotbollskompetens inom föreningen så förändringarna till trots, så kommer klubben utan problem kunna genomföra en positiv förändring. Dessa gamla hjulspår är inkörda sedan länge och det är kanske dags att sminka till föreningen en aning.

Samtliga tips och ansökningar om rollen som huvudtränare för Preben BoIS skickas till prebenbois@gmail.com

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »