NYHETER
Silly Season 2018
30 januari 2018 kl. 09:49 | Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Uppdateringar i rött!
Det har varit lågmält i sociala medier, men under ytan har det jobbats frenetiskt med spelarförvärv. Idag har Preben en rad provspelare av hög kvalitet som tränar med klubben och dessa kommer att listas nedan. Några inväntar vi på att få se, några är i praktiken klara och andra har spelarrådet under luppen.

Rykten in

Anton Bago
Central mittfältare/offensiv mittfältare. En lirare som skulle bidra till Prebens generationsväxling med sina unga 21 år. Spelade föregående säsong i Katrineholm samt en vinter med sulfinter i samma klubbs futsallag. Besitter god teknik både på offensiv planhalva liksom dansgolv runt om i Stockholm.

Emil Skullman
Försvararen som blev anfallare som sedan blev försvarare. Eller är han anfallare. Det vi vet är att han inte är en vindsnabb ytter utan en stabil kille med härlig bollkänsla. Tappar sällan vare sig boll eller dueller. En trevlig kille som verkar i det tysta och alltid gör jobbet, vare sig han är anfallare eller försvarare. Kontraktsskrivning väntar.

Supperettan-spelaren 
Talangen som gjorde ett inhopp i superettan för Häcken BK 2004 för att sedan ta sig an det andra laget på Hisingen, Torslanda och ösa in mål tills kroppen tog slut. Har delat dusch med Dioh Williams och Dulee Johnsson så en Fred skrämmer föga. En go Targetplayer med spetsegenskaper.

Luis Perez
Latinamerikanskt temperament med härlig bollkänsla. En spelande mittback som kan både sul- och kroppsfinta. Låg tyngdpunkt kombinerat med speed och tryck i pumpsen gör att han påminner mycket om Khelil. En framtida Prebenlirare? I så fall kommer Preben ha Div 5’s kortaste mittbackspar!

Nils Brolev
Dansk som utmärkt sig i Stockholmfutsalen genom att dominera i klubblaget Söder Futsal. En skön lirare som aldrig lägger några fingrar emellan. Pådrivare som aldrig viker ner sig. Ett lokomotiv som kan löpa sönder ett lag på egen hand. Mittfältare med glöd. Åldern medför dock en viss skadebenägenhet men när Niels är frisk, jag då är han hur bra som helst. En träning behövde Nils på sig för att övertyga Prebens ledning om vilket fantastiskt tillskott han kommer att bli. Kontraktet är på väg att skrivas och Nils har accepterat!

Emil Helk
Dansk nummer 2 som glidit in på träningarna med en komplett Umbroställ, cigg i byxliningen och en Tuborg som vätskeersättning. En rödlätt mittback med funktionell teknik som är stenhård i kroppen. Dansk dynamit? Snarare dansk granit! En spännande nyförvärv alla längtar efter att se ute på stor plan. Kom inte bara med träningskläder i väskan till första träningen, utan även ett dussin öl – klass!

Steffen Rasmussen
Dansk nummer 3 har spelat de senaste 15 år i den fortfarande okända storklubb, Ringe Boldklub. Dom senaste åren dock i Fionias Engle i Köpenhamn. Fionias Engle är förutom fotbollen också känt for ett stärkt vänskap och färgrika fester. Man kan säga att Fionias Engle är ’més que un club’. Ses som en hårt arbetande winger som tagit kliv i positiv riktning vid varje träning.

Henrik Nordzell
Värmlänning som flyttade till Stockholm 2016 och är idag 29 starka år. Sedan barnsben representerat kvarterslaget Bråtens IK i Karlskoga där han bland annat vunnit både pojk- och juniorallsvenskan. Tvåfotad ytter på vänsterkanten som senaste åren representerat KB Karlskoga vars A-lag spelade i Division 2. Har under studietiden i Uppsala spelat för Division 6-laget IF Vesta där han placerats centralt och beskrivs som spelare med bra speluppfattning, passningsspel och taktisk analytiker. Kontraktsskrivning väntar.

Emil Rönnlund
Nästa Köpingson som är på väg in i klubben. Blott 21 år gammal och besitter en härlig flärd i sitt spel. En riktig slitvarg som gärna utmanar en-mot-en. Fostrad i Köping FF och lirade ordinarie i Division 4 innan en tröttsam ryggskada satte stopp för spel ett tag. En spelare som verkligen imponerat på träningarna och kan bli en riktig joker till årets seriespel. Kan spela på vilken position som helst längs med en kant. Kontraktsskrivning väntar.
Oktay Körhan
Oktay som är ett välkänt ansikte i Prebenkretsar siktar på en comeback efter proffsäventyret i Turkiet i höstas. Siktar på att komma ner när utomhussäsongen drar igång.

Gustav Johansson
Mittfältare/Anfallare som imponerat ordentligt på träningarna. Motiverad grabb med rötter i Göteborg som bott i Stockholm i några år. Har bland annat representerat Vasastan BK tidigare under deras ”storhetsperiod” där han i Division 5 krutade in 14 mål från en mittfältsposition. I Preben ses han mer som ett anfallsalternativ och kan han komma in i slag så har Dansken sin efterlängtade forward. Härlig kille med vass teknik och fin blick för spelet. Gustav har valt att tacka ja till Preben som i skrivande stund förbereder ett lukrativt kontrakt. 

Daniel Carlin
Legendaren Carlin verkar fått upp suget igen och börjat träna med laget. Självskriven vikarierande lagkapten innan han fortsatte sin karriär ute på ön Ekerö. Nu är han dock tillbaka med besked, vilket omgående märks i omklädningsrummet. I Daniel får Preben en ledare och trygg back som kan spela över hela linjen. Kontraktsskrivning väntar.

Tobias Uller
Går den här i lås vilket så ser ut så är detta en riktig stjärnvärvning. Uller är fostrad i Elfsborg och lirade frekvent i deras U19-lag innan han gick vidare och lirade i Division 2 ihop med Gustav Claesson i FK Linköping. Karriären gick sedan vidare i takt med studier till Upsala IF för att 2016 lira med Vallentuna i Div.3. Offensivt balanserad spelare som kan med besked stärka upp årets offensiv. Kommer med goda rekommendationer från Prebens finansiellt starke man i form av Ahlin. Kontraktsskrivning väntar.

Axel Thålin
23-årig gotlänning som prövar lyckan i Preben. Han kommer med varma rekommendationer från korpengänget Brojäveln från Göteborg och har tidigare representerat bl.a. IFK Visby i division 4. Axel är en reslig herre och har i många år lirat i de centrala linjerna. Imponerat på träning hos Preben och ses som ett eventuellt mittbacksalternativ. Att han är vänsterfotad och har en känslig sådan lär inte reducera styrelsens intresse. Kontraktsskrivning väntar.

Henrik Lindén
Provspelare som hört av sig och gjorde sin första träning söndagen den 4 feb. Henrik har precis flyttat tillbaka hem till Sthlm efter en studentperiod i Uppsala där han främst spelat med Trikadien i division 5. Innan studierna figurerade han flitigt i Älvsjö AIK:s division 3-lag under ett gäng säsonger. Henrik imponerade rejält under träningen med en hög intensitet och framåtlutade spel. En spelare ledningen håller under noga uppsikt nästkommande veckor. 

Klara spelare ut

Love Hedenvind
Väljer att ta steget till division 3-laget Älta efter en säsong i Preben. Gjorde det jäkligt bra som mittback och stärkte upp försvaret när det som bäst behövdes. Den tidigare Bajenspelaren väljer nu att trappa upp i karriären till en klubb som också passar honom bättre geografiskt.

Victor Claesson
Dystert besked för Preben gällande Vigge som under sin första säsong var starkt bidragande till Danskens bästa placering i seriesystemet någonsin. Med hans briljans från mittfältet låg han bakom det mesta i offensiven. Främst genom hans patenterade krossbollar som satt på läppen varje gång. Vigge kan dock dyka upp när serien kommer igång, men fokus ligger på annat just nu, varvid han ställs utanför truppen i skrivande stund.

Gustav Claesson
Storebror Claesson kommer att trappa ner i år, vilket han egentligen skulle göra redan förra året. Men nystartad familj och jobb som kräver mer tid än Preben kommer Gurra finnas med lite titt som tätt under året. En av de absolut viktigaste spelarna Preben någonsin haft och ett tungt avbräck, men vi är säkra på att vi inte sett det sista av Gurra.

Filip Olsson
Den charmige ytterbacken väljer efter en säsong att satsa på karriären som åt upp mycket tid redan förra året. En grabb som höjde humöret i truppen och gjorde väldigt solida insatser i backlinjen. Kommer att vara saknad i Prebenlägret.

Nutte Arby
Den gode Nutte som snabbt blev en vital del i Preben BoIS kommer att nästa år spela för klubben som Preben värvade honom ifrån – nämligen Västerhaninge då det passar honom bättre ihop med det tajta jobbschema han har. Saknad grabb med sin trötta Göteborgshumor. Vi hoppas alla få se Nutte tillbaka i den rödvita någon gång i framtiden.

Anton Gustavsson
Prebens främste målskytt förra säsongen flyttade efter årsskiftet ner till Göteborg för praktik på GP. Tungt avbräck för Preben då hans uppoffrande spelstil alltid gav Preben luft under vingarna i tugga lägen under matcherna. Eventuellt flyttar Anton tillbaka till sommaren och då är det Preben som gäller. Kan bli en vass höstvärvning.
Johan ”Trädgård” Carlsson
Den avige skåningen med bländade teknik känner inför säsongen att motivationen inte är på plats och har precis tackat för sig. Johan drogs oftast med oturliga skador vilket också drabbade hans kondition. Johan gjorde inte allt för många framträdanden dessvärre, men var oftast med och pushade laget vid sidan om kring matcherna.
Adam Kiriotis Keay
Under dagen valde Adam att avbryta sin satsning hos Preben BoIS. Detta för att det geografiskt blir svårare att spela i söderort när man bor i norrort. Adam kommer att söka sig vidare till en ny klubb.
Fler spelare är på väg in och säkert någon på väg ut. Mer info kommer när läget uppdateras. Noterbart är dock att Preben sitter på flera spännande spelare inför säsongen. Så fort någon är klar med kontraktet så meddelas detta i form av ett pressmeddelande.
Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »