NYHETER
Årets Första Nyförvärv: Gustav Johansson
9 februari 2018 kl. 20:17 | Goe Fyr | Permalink | Kommentering avstängd

När vintersolståndet kom allt närmare under december månad låg mörkret än tyngre över Preben Bois. Flera tongivande spelare hade sedan säsongsavslutningen aviserat ett minskat åtagande för säsong 2018. En kraftsamling bland spelarråd och ledning. Men i början av februari ser läget helt olika ut. Värvaroffensiven är på högspänn och först ut bland nyinkomna nyförvärv hittar vi eleganten och på förhand, en av Prebens viktigaste spelare 2018, Gustav Johansson!

Kepskillen Gustav!

Kepskillen Gustav!

Du har imponerat på spelarrådet från dag ett och nu är det officiellt, du har kritat på för Preben Bois! Klassiska frågan, Hur känns det?
– Det känns mycket bra, fötterna lyder fortfarande men kroppen hänger inte riktigt med, ännu. Det är kul att få vara del av ett så gött gäng som Preben och jag tycker att det verkar finnas massor med kvalitét i spelarna. Det här kommer bli sköj!

Du har ju spelat med specialskydd på träningarna? Behöver fansen vara oroliga att Preben värvat ytterligare en skadebenägen spelare?
- Fansen kan vara lugna. Jag har i princip aldrig missat en match på grund av skada. Specialskyddet är för att stabilisera en axel som envisas med att hoppa ur led men som tur är så är det fotboll och inte handboll vi spelar! Om axeln hoppar ur är det bara att ta en Fadöl, lägga sig på bänken och få hjälp av lagkamraterna att dra den rätt igen.

Hur ser du själv på din start? Finns det mer att ta av?
- Tycker provträningarna har gått helt ok, jag känner mig dock väldigt tung efter en lång julhelg och inomhusfotboll är väl inte direkt mins starkaste sida. Med det sagt så bör det absolut finnas mer att ta av. Tyvärr bor jag granne med stans bästa ostbutik vilket gör att det kan ta ett tag innan jag kommer i form. Skulle själv vilja påstå att jag ligger på ca 70% av min kapacitet. Blir jag av med ett par kilon så kommer det här bli bra.

Hur ser din fotbollskarriär ut och vilka kvaliteter tar du med dig till Preben?
- Började som dribblande libro i Mölnlycke IF’s pojklag. Debut i Göteborgsfemman som 15 åring. Vid 18 lämnade jag för Oslo där jag snabbt blev signad av ett brittiskt publag, Belfry Pub FC som tränades av en gammal Aston Villa spelare som fick karriären förstörd av knäskador. Det var ett fantastiskt lag med öl och cigaretter både innan, under och efter match. När jag flyttade till Stockholm så började jag spela under mer ordnade former i Vasastan BK och var med och spelade upp dom i Div 4, 2013 tror jag. Jag hattade runt på positionerna och spelade både central mittfältare, anfallare och yttermittfältare. Sen dess har det varit korpfotboll och de senaste 2 åren har jag startat upp och drivit Brojaeveln BK, ett korpgäng med stark Göteborgsanknytning.

…Och hur ser kvaliteterna ut?
- Mina kvalitéer är ungefär som min fotbollskarriär, mycket mål, mycket öl! Jag hoppas även kunna bidra till Preben med både mål och assist under året tack vare min högerdojja och  välutvecklade spelsinne.

Vilka kvalitéer tar du inte med dig till Preben?
- Ett starkt engagemang för fysträning!

Vad är din egen målsättning för året?
- Det är ju VM-år och man undrar ju lite vem som ska göra målen! En bra vårsäsong med Preben där man stänker in bollar kanske ge en Rysslandsbiljett!
Om man ska vara lite mer realistisk så är det väl först och främst att få lira och när väl det är avklarat hoppas jag kunna göra åtminstone tvåsiffrigt. Förste frisparksskytt skulle ju sitta fint också!

Vad pysslar du med när du inte ger järnet i den Rödvita tröjan?
- Sedan två år tillbaka driver jag Stockholms antagligen bäst klädda korpenlag, Brojaeveln BK. Utöver det planerar jag att bli civilingenjör till våren och tränar just nu stenhårt inför Vasaloppet i och med att jag anmälde mig 6 veckor innan start.

Har du någon dold talang vi behöver känna till?
- Grejen med dolda talanger är att de slutar vara dolda så fort de omnämns i en presentation. Men jag är en jävel på squash och har bland annat vunnit mot han som är rankad 37:a i Norge. Har fortfarande inte hittat någon att spela med i Stockholm så om någon är sugen, hör av er.

Vad är det bästa med Danmark och vad är dina rödvita kopplingar dit?
- Jag har alltid haft en förkärlek för Danmark och Köpenhamn och hade faktiskt spenderat mer tid där än i Stockholm innan flyttlasset gick hit till huvudstaden. Jag tycker det är fantastiskt underhållande att danska barn är de som lär sig tala sist i hela världen!

Prebenbois.se ringde även upp Gustavs gamle coach Emil Mattsson från Vasastan BK som berättade följande: ”I Gustav får man först och främst en förbannat härlig kille som man älskar att ha i ett lag. På planen får man en tekniskt begåvad kille med riktigt bra huvud för spelet. Ni har gjort en kanonvärvning!”

Tack för detta Gustav och lycka till under säsongen

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »