NYHETER
Nyförvärvet Rönnlund: ”Carlin är ju fortfarande lovande”
14 februari 2018 kl. 11:37 | Goe Fyr,Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Preben BoIS fortsätter att ställa upp starka pjäser på schackbordet. Den här gången, en 21-åring från Köping som har lika mycket spring i benen som Martin Karlsson(in reverse). Att det är just Köping-falangen som representerar är precis som tidigare – ingen tillfällighet. Varmt välkommen Emil Rönnlund! 

Hur hittade du till oss? 
– Tack så mycket! Efter en Halloween-fest i hemstaden så träffade jag en gammal lagkamrat på den lokala fyllekäkspizzerian. Vi pratade en stund och jag nämnde att jag saknar både fotbollen och lagsammanhållning, varpå han tipsade om er. (Henka-Gurra månne? Reds.anm)

Du kommer ju ifrån Köping och Preben har ju en berikad historik med spelare från just Köping. Hur väl känner du till dina föregångare?
– Ja, jag har förstått det. I ärlighetens namn så känner jag inte någon. Fasaden om en ”alla-känner-alla”-idyll är väl därmed riven.

Köping-sonen Viktor Jebsen sprutade in hela 19 kassar en säsong. Är det rimligt att slå det för din del?
– Jag har alltid varit mer av en framspelare, men ändå känt att det finns en oförlöst målskytt i mig. Ska försöka hålla Köpings fana lika högt som Jebsen då gjorde.

Prebens andra klara förvärv

Prebens andra klara förvärv

Berätta lite om dina styrkor som fotbollsspelare?
– Mina styrkor är (var åtminstone) nog min löpstyrka, men också att värdera och tajma dem. Sen besitter jag också en riktigt vass inläggsfot, en dödlig snurrfint och god spelförståelse.

Och hur ser fotbollsbakgrunden ut?
– Jag började som sjuåring i föreningen Forsby FF. Därefter så blev det juniorspel med Köping FF och sen gick jag för seniorfotboll med Munktorps BK. Där ådrog jag mig en ryggskada som höll mig borta från spel den vårsäsongen och så flyttade jag till Stockholm under hösten. Sedan blev det inte så mycket spel tills jag började i ett korpenlag med det härliga namnet ”Bärs efter matchen”, och då kom väl suget tillbaka lite.

Med din ringa ålder så kliver du ju in som en påläggskalv för Preben, med stor potential. Hur känns det att dela omklädningsrum med exempelvis en 37-årig Daniel Carlin?
– Det känns inte konstigt alls. När jag som trettonåring spelade med Forsby FF:s A-lag så delade jag omklädningsrum med två eller tre sextioplussare, så Carlin är ju fortfarande lovande i jämförelse.

Hur har din try-out varit för dig och dina intryck av föreningen?
– Min try-out har varit bra. Har hunnit med tre inomhusträningar och tre fyspass och tycker jag har presterat väl på samtliga. Jag känner mig definitivt välkommen i laget och ser fram emot att träna och lära känna laget ännu mer.

Hur ser din målsättning ut inför säsongen?
– Min målsättning är att kunna ta en startplats, och självklart att vinna så många matcher som möjligt. Jag kan ju ingenting om divisionen eller nivån på den, men jag tycker att det finns många bra spelare i truppen så Preben kan nog bli farliga i år.

Varmt välkommen till klubben och stort lycka till!

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »