NYHETER
Preben värvar Henrik Lindén
27 februari 2018 kl. 11:51 | Goe Fyr,Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Preben BoIS presenterar nyförvärv på löpande band. Den här gången Henrik Lindén som imponerat kraftigt på ledningen under försäsongen under en längre tid. Han beskrivs som en rivig offensiv kraft med en bra blick för spelet och fina fötter.
”Vi får in spets i Henrik som både kan spela centralt defensivt i mittentriangeln, som offensivt med hans fina blick och skott. Vi har gjort en kanonvärvning, säger tränare Anders Malmberg”.

Välkommen till Dansken Henrik! Ska vi börja med att kalla dig Henke, eller har du något annat smeknamn?
- Tack! Henke har varit gångbart många år så det kan ju få rota sig även här.

Hur snubblade du in på Preben BoIS som din nästa arbetsgivare i fotbollskarriären?

Nästa superhunk i Preben!

Nästa superhunk i Preben!


- Efter en snabb research bland lag i södra Stockholm är ju Preben BoIS ett namn som står ut från resten får man säga och när jag också såg att det öppnades upp för nya spelare var det bar höra av sig kände jag. När man sedan fick ett fint mottagande direkt kändes det direkt som ett superval.

Du har ju gjort ett gäng träningar och imponerat så väl inne som ute. Kan du berätta lite om din fotbollsbakgrund?
- Först var det runt tio ungdomsår i Enskede IK innan jag tog steget över till lokalkonkurrenten Älvsjö AIK. Där spenderade jag mitt sista år som junior och ett gäng säsonger i A-laget som då hörde hemma i division 3. När det sedan blev studier i Uppsala så började jag lira med Trikadien som är ett studentgäng hemmahörandes i division 5. Kvalitén där var inte alltid på topp men ett bra gäng var vi.

Vilka av dina egenskaper ska Coach Malmberg prioritera i år för att få ut maximal effekt?
- Vill ändå tycka att mitt passningsspel är relativt bra och skottet ganska vasst. Så placeras ju gärna centralt i banan.

Preben har ju de senaste två åren provat lite olika spelare i klassiska 10:an-rollen, kan du vara svaret eller vart trivs du bäst på planen?
- Det är väl alla spelares dröm att få lira som 10a. Den tar jag mig mer än gärna an då jag ser mig själv som en spelare som passar överallt på det centrala mittfältet.

Det har också florerat rykten om AIK-sympatier och gjorde du din research innan påskrift om att det finns ett dussin spelare i laget med Blåvitt-sympatier?
– Då får jag börja med att bekräfta ryktena. Blåvitt-sympatierna missades helt i min research vilket får ses som en plump men någon jag får lära mig leva med.

Oavsett så har du blivit en viktig och välkomnande ny familjemedlem i Preben BoIS, vars ideologi är att alla ska vara vem man vill i föreningen. Hur känns mottagandet än så länge?
- Det känns väldigt bra. Överlag känns det som en otroligt bra grupp och jag gillar att det finns ett rejält spann mellan yngst och äldst i truppen. Det ger en jävla trevlig dynamik.

I övrigt om vi tittar på truppen som helhet som börjar ta form, vad tycker du om kvaliteten på laget, kontra dina tidigare lag?
- Jag är positiv till den kvalité jag kunnat urskilja på träning hittills. Känslan är att truppen är ganska bred och att det även finns en del spets.

Snart kickar ju även träningsmatcherna igång, vilket vittnar om att seriestarten närmar sig, hur tror du Preben kommer att stå sig i Femman i år?
- Utan att ha någon som helst koll på våra seriekonkurrenter är känslan att 2018 kommer bli ett bra år. Truppen känns som sagt lovande och träningsuppslutningen hittills har imponerat rejält på mig.

Vad har du själv för målsättning med säsongen?
- Först vill jag ju ta en ordinarie tröja på mittfältet och sen hoppas jag ju kunna bidra med ett gäng kassar framåt. I sann nummer 10-anda hoppas jag kunna trycka in en del fasta också.

Ge oss några sköna Danmarksanekdoter!
- Älskade Allan Nielsen efter VM 1998. Otroligt snygg fotbollsspelare som alltid körde näsplåstret vilket jag saknar i dagens fotboll.

Varmt välkommen och det ska bli väldigt spännande att följa dig under säsongen!
- Tusen tack!

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »