NYHETER
Preben värvar Henrik Nordzell
1 mars 2018 kl. 13:01 | Goe Fyr,Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Preben BoIS fortsätter med sin presentation av årets nyförvärv. Nästa Henrik är Henrik Nordzell som tidigt var en av dem spelarna som lagledningen ville titta närmare på efter Henrik visat framfötterna med bra blick för spelet och en skolad och mogen spelförståelse. En 30-åring med potential som kan spela både försvar men föredrar mittfältet.
”Nordzell visade tidigt att han satt på kvalitéer vi önskar se i den rödvita tröjan. Inte nog med att han är en duktig skolad fotbollsspelare det är också en väldig trevlig människa, Prebenmaterial rakt igenom” Skriver Ordförande Martin Karlsson när redaktionen når han på sms strax efter kontraktsskrivandet.

Välkommen till Preben Henrik! Då du är en av två nya Henrik i truppen så behöver vi särskilja er, vad vill du bli kallad? Något skönt danskklingande smeknamn?

Nordzell eller bara Nordz brukar funka bra, såklart men en dansk accent.

Du är en av många nyförvärv inför den här säsongen men det tog inte många träningar innan du imponerat på såväl lagledning som spelarråd. Hur hamnade du egentligen här?

Kul att höra, många bra nya har det ju varit! Började med att kolla vilka lag som hänger på Hägerstensåsens BP då jag bor bara en kort bit därifrån. Fastnade snabbt för Preben, verkade vara en klubb men en skön inställning till fotbollen och bra värderingar. Så ni får tacka en bra hemsida och marknadsföring för att ni fångat mitt intresse.

Ytterligare en superhunk

Ytterligare en superhunk

Vi i sociala medier gruppen tackar för dit öga för engagemang och kvalité. Hur ser din egen kvalitativa  fotbollskarriär ut? Ryktas om en talangrik bakgrund!

Kommer senast från IF Vesta i Uppsala där jag spelade ett par säsonger i slutet av studietiden. Annars var det mycket studentfotboll med serier både inomhus och utomhus samt några turneringar, bl.a. student-SM i futsal. Innan jag flyttade till Uppsala var jag en del av en framgångsrik årgång 88:or i Karlskoga (Värmland) som vann både pojk- och juniorallsvenskan samt div 1 med andralaget båda åren. Har därifrån med mig en mycket bra skolning, både spelmässigt och taktiskt.

Det sägs att du är utbildad nationalekonom med ett sinne för siffror. Vilken sifferuppställning föredrar du ute på det gröna fältet?

Kul fråga, speciellt eftersom jag tänkt en hel del på detta i samband med en kort tränarkarriär. Gillar 5-3-2 eller egentligen 3-4-1-2 med offensiva ytterbackar och ett starkt centrerat försvar samt två kompletterande anfallare. Ska man slå inlägg ska de komma tidigt, Erik Edman style, med gott om folk i boxen.

Då truppen börjar bredda sig rejält och försäsongen är kort är vi sugna på att veta vilken position du känner att du har störst chans att knipa en plats i startelvan?

Lärde mig i min tidigare klubb att inte ha för starka åsikter om min position då det slutade med att jag inte spelade alls till en början efter en försäsong som mittback. Fördelen med mig är dock att jag kan spela lite varstans på planen, så kommer vara lyhörd när Malmberg ropar. Men fick jag välja själv skulle det vara nånstans i 4:an i min uppställning ovan.

Vad har du för personlig målsättning för året?

Just nu är jag bara glad att få lira fotboll igen och vara en del av ett lag. Eftersom jag haft ett uppehåll innan detta så behöver jag nog några träningar på mig att komma i toppform, sen får vi se hur långt det räcker i termer av matchminuter. Kan jag bidra till lagets framgångar under säsongen skulle det såklart vara roligt. Räknar dock med att peaka lagom till 2020!

Vad sysslar du med när du inte springer och jagar bollen och Khelil på träningarna?

Gillar att resa och har backpackat i Asien, Afrika och Sydamerika samt kört roadtrips i Europa och USA, där jag pluggade en termin under universitetstiden. Har även varit på EM i Ukraina -12 och Frankrike -16  samt VM i Brasilien -14. Spelar golf och en del racketsport, kanske skulle utmana Gustav på en squashkamp.

Har du någon talang utanför fotbollsplanen vi bör känna till?

Håller rätt jämn nivå på det mesta faktiskt men klipper ju mitt eget hår om det nu kan ses som en talang? Kan trimma kanterna på grabbarna inför nästa lagfoto.

Vad är det bästa med Danmark och vad är dina rödvita kopplingar dit?

Frihetskulturen är ju rätt härlig ändå. Har spenderat några sommarveckor på de danska sanddynorna och utmanat danskar på beerbowling på olika hostel runt om i världen. Kul sport, får jag lära ut på nån tillställning framöver. Annars är en kul historia att min storebror kallades för Preben av mina föräldrar efter hans insatser i VM -86, medan jag själv kallades för Gullit. Inte svårt att avgöra vem som fick bäst smeknamn.

Tack för detta och lycka till under säsongen

Tack själv!

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »