NYHETER
Klassförvärv till Preben i Tobias Uller
2 mars 2018 kl. 14:11 | Goe Fyr,Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Dansken fortsätter att veva in klasspelare till organisationen. Näste på tur är en begåvning med mycket fotboll i sig. Tidigare på väg att slå sig in i ett Allsvenskt topplag och har de senaste åren lirat Division-2-fotboll. Men Preben BoIS bland konkurrenter la fram det bästa helhetspaketet och vann dragkampen. Tobias Uller har skrivit på för Preben!

Varmt välkommen till föreningen och det krävdes inte ett längre intryck innan det lukrativa kontraktet presenterades! Hur var ditt(enda) intryck än så länge?
- Med tanke på att jag fattade ett beslut efter endast en träning så var mitt första och hittills enda intryck mycket bra. Ett gott gäng där alla drar åt samma håll men framförallt ett jävla bra surr runt omkring, vilket är trevligt!

Du har ju en gedigen bakgrund med spel i Elfsborg, Linköping och även här i Stockholm. Kan du kort dra din fotbollsbakgrund?

Inget färgbyte från Vallentuna till Preben!

Inget färgbyte från Vallentuna till Preben!


Mjölby Södra IF Div 4
IF Elfsborg P Allsvenskan, J Allsvenskan, U21 Allsvenskan
FK Linköping Div 2
Mjölby Södra IF  Div 4, Div 3
Longobarda Futsal Club (italienskt futsal lag i perth, Australien
Upsala IF Div 2
GUSK (Gamla Uppsala SK) Div 2
Vallentuna BK Div 3

Här är en sammanställd lista från första klubben till sista. Ser mig själv som en råtalang i tidig ålder men som med tiden hittade rätt de serier som fortsatt ses som seriösa men där en fylla i veckan är legitimt.

Du har ju förmodligen spelat med en del vassa lirare genom åren. Och då tänker jag inte på Prebens Gustav Claesson, men du bör ju lirat med eller emot några tongivande spelare som fortfarande är aktiva idag?
- Gurra Claesson är en spelare som jag absolut kommer ihåg. Den säsongen jag spelade med honom i Linköping var han outstanding!

- I övrigt så är det Elfsborgstiden som har lämnat störst avtryck för denna frågeställning.
Marcus Rohden, Oscar Hiljemark, Johan Larsson, Niklas Hult är några som jag spelat med som idag gör det bra ute i Europa.
En annan spelare som jag spelat med är Modou Barrow. Jag spelade en säsong med honom i Mjölby Södra i Div 4. Modou gick sedan till IFK Norrköping, Varberg, Östersund för att sedan gå till Swansea i PL. Idag tror jag att han spelar i Reading. Magisk spelare!

Claesson har ju aviserat att han kommer att reducera sitt deltagande i år, är det värt enligt dig att försöka locka ner honom till Åsen. Eller har kosmetikaspelare Claessons ålder tagit ut sin rätt tror du?
- Jag tycker att Preben som klubb absolut ska göra allt den kan för att locka ner Claesson!

Preben är ju kända för att ta livet tämligen lättsamt mellan träningarna där man försöker styra härliga aktiviteter i festens tecken, är det något som passar dig?
- Det passar mig utmärkt! Jag uppskattar sociala sammankomster där alkohol och fotboll spelar en central roll.

Du kom in via Prebens egen Roman Abramovich i Alex Ahlin som tidigare dominerade vänsterkanten – är du den naturliga vänsteryttern eller vilken position spelar du helst i?
- Jag har spelat på alla positioner utom målvakt, mittback och högerback. Jag startade min karriär som en klassisk 9a som sprutade in mål och uppfattades som en vidrig diva. Passa bollen var inte min starka sida i ung ålder.
I Elfsborg blev jag omskolad till vänsterytter och spelade där under hela min tid där och även i Linköping efter hemkomsten från Borås.

– När jag gick tillbaka till moderklubben i div 4 så var det inte roligt att spela vänsterytter längre då man inte fick vara delaktig i spelet, detta ledde till att jag bad om att få spela ytterback istället och fick på så sätt känna bollen lite mer i matcherna.
Sedan hemkomsten från Australien 2014 så har jag huserat som 10a eller defensiv innermittfält och där trivs jag väldigt bra. Jag har ett bra spelsinne, en bra vänsterfot och är en bra passningsspelare.
Vilken position jag helst spelar i är svårt att svara på, men jag håller mig definitivt gärna centralt i banan nu för tiden.

Beskriv din spelstil och vilka kvaliteter du besitter både på som utanför planen?
- På planen besitter jag ett bra spelsinne, en bra vänsterfot och jag ser även mig själv som en bra passningsspelare. Jag var i tidig ålder jävligt teknisk, men i och med att man blivit äldre så har detta övergått i en god funktionell teknik och inte så mycket finess.

Och på tal om Ahlin, vilken bild målade han upp vid den första kontakten med laget?
- Ahlin är ju en säljare ut i fingertopparna, så han sålde in det bra. Det är en stark ambassadör ni har därute.

Du har ju som bekant endast gjort en träning och även om det var ett tag sedan du rullade kula så syntes det ju rätt omgående vilka kvaliteter du besitter. Men vad tycker du om lagets kvaliteter, trots att vissa saknades?
- Det är svårt att tycka och tänka något efter endast ett inomhuspass men jag tycker att det såg lovande ut. Man kände dock att inomhusfotboll inte är något man har fokuserat på tidigare (vilket är logiskt), så jag är förväntansfull inför det första utomhuspasset.

Att vi har en dansk prägel har förmodligen inte undgått dig, vilket också årets Silly vittnar då hela tre danskar har provspelat. Men hur är din koppling till de rödvita i syd?
-Tyvärr så är den ända kopplingen jag har till Danmark tv-serien Bron. Planerar dock att åka en weekend till Köpenhamn, hört att det ska vara trevligt.

Finns det fog för att bjuda på en skön fotbollsanekdot från karriären?
-Svårt att komma på en som gör sig bra i text. Jag utlovar dock flertalet sköna anekdoter under säsongens gång.

I och med att du tillhörde Elfsborg i yngre dagar, spelade du med pannband?
-Jag har aldrig spelat med pannband. Kan bero på att jag alltid iklätt mig någorlunda kort frisyr.

Håller du på Elfsborg likt Prebens ”Unga Vuxna” i Jacob Khelil?
-Nej, det gör jag inte. Jag följde Elfsborg ganska lång tid efter att jag slutade i klubben eftersom man kände en del av spelarna. Nu är ingen av dessa kvar längre vilket har lett till att intresset för de gule har minskat. Dock så följer jag Norrby IF så mycket jag kan. Min bästa vän från Borås-tiden, Marcus Översjö är lagkapten i laget och några andra i laget är gamla lagkamrater till mig.

Preben tar ju åter igen sikte på en topp-5-placering i år. Tror du att det finns kapacitet för det, döma av ett inomhuspass?
-Svårt att säga då jag inte har en aning om hur kvalitén på serien är, men det är klart att vi löser det!

Vi ses väl på nästa lagfest med snoken nerborrad i en allt för stark bål av råttgift och gammeldansk hoppas jag?!
-Det gör vi!

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »