NYHETER
”A match made i heaven” – Preben Bois presenterar Niels Brolev
6 mars 2018 kl. 09:00 | Goe Fyr,Silly Season | Permalink | Kommentering avstängd

Från danska division ett och via en omväg i svenska division 6 så är han äntligen klar. En kompromisslös mittfältare som är lika stenhård mot sig själv som mot sina motståndare, en försvenskad dansk med sinne för både en och annan öl. En cigg i halvlek verkar inte ligga långt borta. Redaktionen presenterar Niels Brolev, mannen som föddes för att spela i Preben.

Hej Niels och välkommen till Preben! Du imponerade från första felpassning och efter en träning fick spelarrådet hålla ett extrainsatt möte för att diskutera länge om dem kunde frångå sina principer att signa någon efter första träningen. Hur ska du fortsätta imponera på ledningen och medspelarna?

Mange Tak, det føles helt rigtigt dette skifte! Jeg kommer højst sandsynligt imponere ved at råbe på mine medspillere på dansk, i kampens hede bliver jeg hurtigt sprogforvirret. Utöver detta har jag alltid kunnat springa en del, formen brukar vara på plats.

Som dansk härförare kommer du ha extra ögon på dig från fansen som efter tredjeplatsen i fjol redan skriker om mer. Hur ska du tillsammans med Preben rida vidare på framgångsvågen och lyfta laget till ytterligare en nivå?

Jag kollade på en seriematch under hösten och där var jag imponerad av tempot och Preben var totalt överlägsna! Sen drog jag hemåt i halvlek och jag tror matchen ändrade sig en del i andra. Jag hoppas att kunna hålla tempot till en bit in i andra halvlek, få en mild muskelbristning i baksidan låret och sen köra för fullt i tredje halvlek och bidra på det sättet!

Som tidig åttitalist växte du ju upp när Preben Elkjear dominerade i fotbollseuropa. Vem var Preben Elkjear för dig under barndomen?

Elkjaer var stor, men Laudrup var min stora idol, men jag tror båda mamma och pappa var besvikna över detta mesiga valet. De var båda rökare och ganska danska! Det känns på dem som att de är mycket nöjda med mitt val av klubb. Lite närmre DK och mamma nu känns det som.

En spelare för tredje halvlek!

Vilka jävla armar!

Hur ser din karriär ut från dem där tidiga stegen på skolgårdarna till att blanda annat ha spelat i Sveriges högsta Futsalserie?

Började karriären i Fredensborg Bold och Idrætsforening. Samma stad som Prins Henrik av Danmark precis valde att tillbringa sina sista timmer i, vila i fred Henrik.

Som Senior spelade jag i danska 3:e bästa serie (motsvarande division 1 i Sverige tror jag) och 4:e bästa serien i lite olika lag. Under ett lyckligt halvår lyckades jag förhandla mig till (för en som pluggade) mycket pengar, men festade bort allt och lirade katastrofalt dåligt. Följande halvår var där inga pengar att hämta längre, men det var det bästa halvåret i mitt “fotbollsliv”!

I Sverige har det varit Oranje FK och Söder Futsal jag har lirat för. 7 mål på ett halvår på en hörnvariant med Oranje FK är bland höjdpunkterna.

Du är ju stenhård i kroppen och en vis man sa en gång, ”Fodbold er en kampsport, og kan man ikke tåle mosten, så må man sgu spille ludo”. Är det utifrån detta du har utvecklat din spelstil?

Tror Farsan uppfann det uttrycket. Finns inte att dra sig från en 50:50 duell, inte ens en 5:95 duell, därav har karriären bjudit på en del skador.

Det var det här med skadorna ja! Du  har redan visat prov på en viss skadebenägenhet. Hur oroliga bör fansen vara för att din kropp inte skall hålla?

Min första långvariga skada var som 18åring när jag drog korsbandet och menisken och fick veta jag var tvingad att sluta lira fotboll. Korsbandet är inte kvar nu, men suget på fotbollen försvann aldrig. Efter det har jag fått veta flera gånger att jag inte skall lira fotboll, har opererats i axeln för att den gick ur led hela tiden, så jag kan hjälpa Gustav med hans dåliga axel om det blir problem där.

För en månad sen sa läkaren jag hade diskbråck och måste sluta lira fotboll. Nu har jag fått tid för MRI, så de bör vara oroliga. Mycket oroliga! Med det sagt har formen inte varit bättre på 5 år efter en skadefri höst. Sjukgymnasten säger ungefär 6 veckor beroende på hur jag sköter rehab, så det blir nog 8-10 veckor.

Åt det lite mer personliga hållet då! En dansk i Stockholm! Hur fan hamnade du här?

Den korta versionen: Jag bytte en Tuborg för en halv flaska körsbärsvin med en svensk kille, på Roskilde 2010, vi blev kompisar direkt såklart och via festar, gemensamma kompisar och en tjej, flyttade jag till Stockholm 2013.

Vad gör du när du inte sparkar ner motståndare till höger och vänster?

Tror jag knuffade Wahlström in i väggen första gången jag träffade honom på en inomhusträning med Oranje, det kanske det du syftar på?
Annars jobbar jag på Nordea och jobbar med IT utveckling men tvekar fortfarande på om dem förstår vad jag säger. Men det funkar.

Stort tack Niels. Redaktionen önskar dig ett stort lycka till med säsongen!

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »