NYHETER
Prebens första match 2018
11 mars 2018 kl. 22:27 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Efter 1 utomhusträning och ett evigt harvande i obskyra små inomhushallar så var det dags för Preben att rulla igång årets första träningsmatch. Då vintern lagt sig som en kall filt över stockholm spelades matchen inomhus på Bosöns anläggning i det väldigt blåa området Lidingö. Som gammal kpmlr:are infann sig snabbt en känsla av klassförakt men vi var inte där för att stå på barrikaderna utan för att spela fotboll. Efter en del sena avhopp blev vi till slut 16 man. Tempot i första halvlek var bra för att vara en premiär och Prebens press var imponerande. Emil Svensson som ytterback visade vägen med sitt presspel och motståndarna lyckades aldrig att komma runt honom. Preben dominerade första halvlek även om motståndarna hade den första ramträffen men det var en av få chanser dom skapade mot ett solit Preben som jobbade som ett lag. Efter ett par tunga kapningar av Fahlman och Victor så såg man att Preben kommer bli tunga att möta i år. Rönnlund, Victor, Linde’n och Ole’ hade helt öppna lägen som borde genererat mål men ett ribbskott var det närmsta Preben kom. Distinkta avslut är något vi måste träna mer på. Förövrigt ska vi nämna Rezas kämpaglöd och helt fantastiska fint som lurade upp deras högerback på läktaren. När vi summerade första halvlek så var vi ganska nöjda. Vi skapade chanser, hade bra positionsspel även om ett par gubbar låg konstant fel men dom kompenserade det med att jobba hårt, väldigt tryggt och stabilt försvar och vi dominerade innermittfältet.

 

Andra halvlek: Efter att coach genomfört väldigt många byten i slutet av första kunde man se att positionsspelet började vackla. Vi blev ett väldigt långt lag och motståndarna hade väldigt mycket bollinnehav de första 20 min. Det skapades dock inte speciellt mycket så 2 baklängesmål på 4 min kom som en blixt från klar himmel. För att ta tag taktpinnen ändrade coach om till 3-4-3 vilket betalade sig direkt. Ole’ satte straffen i krysset efter att motståndarna spelat handboll i straffområdet. Preben fortsatte trumma på och Reza skapade ett jätteläge efter en en väldigt bra individuell prestation men han valde att avsluta själv från kortlinjen istället för att spela in till en helt fristående Linde’n. Det är sånt som händer och Reza valde att be om ursäkt, stort. När vi var som hetast så insåg vi att vi var på Djurgårdsmark då TerrorTommy 2.0 stormade planen och attackerade domaren för att hans son skulle få träna amerikansk fotboll, vi hade dragit över tiden. Så de sista 14 min blev aldrig spelade och det innebar att Preben åkte på däng. Coach meddelade att vi måste ha lite tålamod nu när en tredjedel av laget är nya och det tar ett tag att svetsa samman ett lag och för att påskynda denna process kommer Prebendagen nästa vecka väldigt lägligt. Coach meddelade att det finns inget bättre än att få höra sanningen när folk är berusade, väl mött kamrater!!!!!

Uppdatering!!! Coach meddelade att han ville lyfta fram Wimnells eminenta agerande som försvarande anfallare. Han följde instruktionerna till punkt och pricka. Bra jobbat!!

 

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »