NYHETER
Förlust mot Essinge IK
24 april 2018 kl. 10:11 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Det var en något stukad trupp som tog sig ut till Essingen i fredags. Med endast 1(!) back i truppen i Daniel Carlin som i sin tur endast gjort en utomhusträning för säsongen – så fick Malmberg stuva om en del i startelvan. Med tanke på resultatet så lyckades inte Preben hålla ihop det – i någon av ändarna, då man föll med 3-0. 
- Vi kommer dessvärre helt fel i positionsspelet på målen i defensiven och även när vi ska anfalla. Samtidigt så var vi inte bra och Essinge gjorde en bättre match än oss och vann välförtjänt, säger Anders Malmberg. 

Med samtliga spelare i backlinjen borta fick man ställa sin tilltro till en otränad Daniel Carlin ihop med innermittfältarna Martin Karlsson, Victor Loebbert och ytterforwarden Jakob Stolt i backlinjen. Noterbart att Jakob avbröt en AW med någon öl i kroppen för att vikariera som ytterback. Förutsättningarna var kanske inte de bästa.

Framåt hade Preben dock en vass mängd spelare att tillgå. Det gick dock troll i spelet och att Preben fått satsa nytt i år och med många nya ansikten gjorde laget sårbara.

Essinge inledde starkast och skickade långboll på långboll på sina snabba anfallare. Prebens backlinje fick omgående svårigheter och redan efter några minuter så small det. Efter ett inspel efter en hörna låg backlinjen och släpade och hann inte upp, utan Essingespelaren fick stå helt fri i slottet och styra in ledningsmålet.

Preben fortsatte dock att spela med tålamod och Essinge backade hem och bevakade och låg ständigt på kontring. Efter en kvart kom Prebens första farlighet där Micke Andersson via ett väggspel får bollen vid straffpunkten, men drar en vrist precis utanför stolpen.

”Inte synkade alls”
Innan halvtid hade det smällt igen och även om Essinge inte ägde så mycket boll så skapade Preben absolut ingenting. Essinge kontrollerade matchen och Preben försökte hitta vägar framåt. Miguel och Uller försökte centralt, Wahlström och Micke via kanterna. Men oftast så tappade Dansken boll i farliga lägen och hemmalaget kunde gå till kontring.

– Vi är inte synkade alls i vårt spel. Vi är så långt ifrån vår standard att nu är det bara att borra ner huvudet och kämpa mer, säger vikarierande kapten Martin Karlsson i halvtid.

I andra spelar Preben dock upp sig en aning och man kommer till fler chanser. Malmberg börjar rulla mycket på folket på bänken och Miettinen Persson som kommit in får en jättechans där han fri mot målvakten lägger ett stenhårt skott över målramen. Preben fortsätter att trycka på via kanterna, men kommer sällan till några konkreta målchanser. Essinge ligger helt rätt i sin taktik och spelar tight och hårt. Preben kom inte igenom och i stället kontrar Essinge in 3-0 via ett riktigt läckert solomål mot trötta ben.

– Vi har mycket att jobba på helt klart. Vi behöver komma ihop som grupp och hitta vårt spel och hitta kontinuitet i en startelva. Klart att samtliga ordinarie backar som är borta spelar in, men samtidigt så har vi en tillräckligt bra trupp för att ersättare ska göra ett bra jobb, vilket jag ändå tycker att vår backlinje gjorde. Men vi får svårt mot lag i det här läget där vi måste föra spelet. Samtidigt vill jag inte förringa Essinges insats som gjorde en taktiskt fulländad match och de slog oss rättvist och vi får helt enkelt kliva tillbaka till vår kammare och starta om inför fredagens match mot Fittja, avslutar Karlsson.

Noterbart är också att Preben verkligen vill framföra ett stort tack till vår Ludvika-fraktion inom Preben Ultras som under 90 minuter gjorde ett vansinnigt bra jobb, med både läktarsång och bengaler. Matchens tre skallar går lätt till Ultras i den här matchen. Vi ses snart igen!

Matchfakta: Essinge IK – Preben BoIS 3-0 (2-0)

Gula kort: Miguel Chaves & Andre Miettinen Persson

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »