NYHETER
Matchrapport Preben BoIS-Fittja
29 april 2018 kl. 09:28 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Efter dryga 105 minuter spelade mot enbart uppflyttade lag och 0–4 i baken och väldigt tafatt spel både offensivt som defensivt i de båda matcherna så var det så dags för Preben att ta sig an ännu ett lag uppflyttat från div.6. Denna gång var det Fittja som hade tagit sig till Prebens tillfälliga hemmaborg, Mälarhöjdens IP som dagen till ära hade fungerande lampor.

Det var dock inget fantastiskt fotbollsväder om man inte heter Jacob Khelil och älskar glidtacklingar då det under uppvärmningen bjöds på en rejäl hagelskur innan det till och från regnade under hela första halvlek.

Preben kom till spel med en stark trupp dock kantat av frånvaro på ungefär halva startelvan från matchen mot Essinge. Värt att nämna är ändå att vi för första gången träningsmatchen mot Hägersten kom till spel med en ordinarie målvakt samt att vår egen magiker Reza Jafari var tillbaka efter att en underkroppsskada hållit honom borta från spel sedan matchen mot Rotebro.

Coach Malmberg flankerades under matchen av den för dagen skadade Ole Jahren och farsan Conny Malmberg och laget ställdes upp som följer:

Runesson

Fahlman-Khelil-Karlsson(c)-Svensson

Lindén-Wahlström-Johansson-Jafari

Chaves-Skullman

I och med att vi i de senaste matcherna hade sett enormt tafatta och bleka ut samt skänkt motståndarna bollen på egen planhalva så gick snacket om att idag spela ett rakare spel med längre bollar mot den enormt starke Skullman för att sedan jobba i djupled med yttrar och Miguel Chaves. Vi gick även ut med inställningen om att vinna varje närkamp och att våga ta frisparkar istället för att släppa förbi motståndaren.

Matchplanen fungerade helt okej under första halvlek där det på grund av den blöta konstmattan var svårt för något av lagen att få grepp om bollen och etablera spel. Det skulle komma att bli väldigt svängigt med halvchanser åt båda håll och inget tydligt spelförande lag. Mycket hände som vanligt på Reza Jafaris vänsterkant där han ofta lyckades gå förbi sin gubbe. Ett annat hot vi lyckades använda oss av under första halvlek var Lindéns mycket fina krossbollar från sin högerkant mellan mittback och ytterback i Fittja där Reza och Miguel kunde operera i djupled.

Fittja var inte heller dom ofarliga, framförallt framförda av deras mycket skickliga #7 som skapade stora bekymmer på Prebens högerkant och hade det inte varit för en klassbrytning i straffområdet av Emil Svensson under mitten av första halvlek så kunde det mycket väl varit 1–0 Fittja.

Preben fortsatte trycka på i omgångar och blev vid ett flertal tillfällen fällda av Fittja-spelare utan åtgärd från domaren som efter 30(!) minuter av första halvlek blåser den första frisparken till Preben.

Under sista minuterna etablerar Fittja press på Prebens planhalva och har ett vasst skott efter marken utanför straffområdet där Runesson gör en jätteräddning och petar bollen till hörna.

Tillslut går visslan för första halvlek och det är ett positivt Preben som samlas i omklädningsrummet. Vi spelade efter vår matchplan och våra förutsättningar och känner att vi har stora möjligheter att ta detta om vi fortsätter på samma sätt. En justering görs dock på grund av #7 i Fittja som fått övertag på Prebens vänsterkant. Vi väljer att låta Johansson droppa ner mellan försvar och mittfält samt Miguel droppar ner bredvid Wahlström i ett 4-1-4-1 när vi försvarar för på sätt säkra upp våran vänsterkant under andra halvlek.

Det är tydligt att den defensiva justeringen gett resultat i andra halvlek då Preben ser mycket tryggare ut när #7 i Fittja försvinner ut mer ur matchbilden. Efter drygt 10 minuter kommer Wimnell in på högermittfält, ut går Johansson och Lindén tar plats bredvid Wahlström, strax därefter kommer Miettinen in på topp bredvid Skullman och ut går Chaves. Strax efter bytet kommer den gyllene chansen när Reza Jafari slår en hörna som Miettinen tajmar perfekt med huvudet och bollen seglar mot bortre krysset innan den tar i insida stolpe och rensas bort av ett pressat Fittja. En tydligt frustrerad Miettinen som i huvudet redan stod på Lemon bars dansgolv och firade.

Emil Skullman som slitit som ett djur och irriterat backlinjen under hela matchen med sitt tuffa närkampsspel hamnar i minut 80 i en duell med Fittjas kapten som väljer att skicka en lavett i nacken på Skullman. Detta uppmärksammar linjedomaren och Fittjas kapten visas ut efter stora protester.

De sista 10 minuterna inleds en press från Preben som lyckas vaska fram att par målchanser till där bl.a. Miettinen har ännu ett giftigt läge som räddas av målvakten, även Skullman har ett skott utanför och Wimnell får ett fritt drömläge i straffområdet som smiter utanför. Trots en man mer sista delen av matchen sluter det ändå 0–0 där Preben trots en stabil insats känner att två poäng förlorades snarare än att en poäng vanns.

– Vi tar ett stort kliv framåt när det gäller att jobba som ett kollektiv. Jag vill ta med mig inställningen vi kom in i matchen med och även ge ett stort beröm till samtliga spelare som levererade trots begränsad speltid för vissa. Till sist vill jag lyfta fram Fahlmans inställning, Skullmans arbete genom hela matchen, Runessons stabila insats i målet, Miettinens högklassiga nick och att Lindén gör en riktigt bra insats som defensiv mittfältare vilket styrker konkurrensen på mittfältet överlag säger Coach Anders Malmberg efter matchen.

Preben tar trots 0–0 med sig en krigarinsats där vi vinner majoriteten av duellerna precis som vi sa innan och defensivt ser vi mycket tryggare ut än i tidigare matcher. Nu saknas bara skärpan i avsluten innan det kommer att rassla till framåt.

Matchfakta Preben BoIS – Fittja IF 0–0

Gula kort: Johan Wahlström, Henrik Lindén, Emil Skullman

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »