NYHETER
Drömmål grusade segern
12 juni 2018 kl. 13:12 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Det var upplagt för kamp, tempo och tajt organisation. Preben BoIS mot Santiago Wanderers. Ofta täta matcher, liksom gårdagens. Preben öppnade upp målkontot i början av andra, Santiago stängde igen det. Matchen slutade 1-1 efter matchens sista spark – och vilket drömmål. 
- Tittar man på matchbilden så är väl oavgjort rättvist. Samtidigt så är det vansinnigt trist att släppa ett mål i absoluta slutskedet, säger Coach Malmberg. 

Det var en böljande match där lagen hela tiden ägde olika segment. Santiago med sina snabba fötter och passningsspel, Preben med sitt mer direkta passningsspel och hårda dueller. Matchens första chans skulle gå till Santiago som efter en kvart hittar med en lyra som till slut dimper ner i Sebbes ribba. Kort där efter kontrar Preben där Reza dribblar mot två försvarare, bollen hamnar lös och Ole stiger fram och snor bollen och går in mot straffområdet. Väl där hittar vi tre fria Prebenspelare, men inspelet bryts av en försvarare. Tur var nog det för bortalaget.

Preben börjar dock skapa mer och mer farligheter framåt. Uller får ett inspel av Ole som lossar bössan precis utanför straffområdet, men susar tätt över. Reza drar två spelare nere vid hörnflaggan och kliver inåt och hittar en fristående Micke Andersson på bortre, men bollen är lite för hög och nicken sätts dessvärre inte på mål.

Läget kändes kontrollerat från hemmalaget och man hade dem farligare chanserna. Prebens backlinje höll hela tiden undan för Wanderers trixiga anfallare. Men så höll sig ändå kallduschen på att komma. Efter en hemåtpassning från Ole, som inte uppfattat att anfallaren dröjt sig kvar, är bortalaget så när på att sätta dig ledningsmålet. Andratouchen blir dock för lång och Sebbe kliver ut för att möta upp, anfallaren lyckas peta den förbi och Sebbe undviker straffen, bollen kommer lite ur läge – då kommer undsättningen precis innan han ska raka in lädret. Flygande Jacob Khelil kastar sig framåt och skickar ut bollen till hörna. Första halvlek slutar mållös.

Preben hade visat upp fint spel stundtals där man är duktiga på att vända spelet och hitta nya ytor. Ytan på mittfältet kändes ändå grötigt med mycket spelare på liten yta, men Prebens defensiva organisation satte stopp för i stort sätt samtliga anfall. Man hade de hetare chanserna framåt, men närmst mål var ändå Wanderers i slutminuterna.

– Vi måste fortsätta att ha tålamod i vårt spel och jobba ner med bollar bakom deras backlinje. Få dem att jobba felvända där vårt presspel bryter deras passningsvägar. Annars så står vi upp fint och lagmässigt så ser det väldigt bra ut, raljerar Malmberg i paus.

Händelserik inledning
Andra halvlek hinner knappt börja innan Malmbergs idéer skördar frukt. En boll slås över backlinjen där Reza möter upp mot sin ytterback. Den vänder han ut och in på. Mittbacken kliver ut i understöd, honom vänder Reza bort. Målvakten(!) kliver ut, Reza rundar honom. När Reza var klar, hittade han in till Ole som klivit med i anfallet, bollen sätts dock på slängande back och returen går ut till måltjuven Tobias Uller som kan sätta dit den i öppen kasse. 1-0 till Preben!

En olycka kommer sällan ensam heter det, inte för Wanderers heller. Några minuter senare delar domaren ut det röda kortet efter en tilltrasslad situation där Preben får frispark efter att Reza snott bollen framför fötterna på sin motståndare, han blir direkt nersparkad och vilda protester från bortalaget. Ena spelaren sa något till domaren och fick då syna det röda.

Med en man mer borde tillställningen varit avgjord. I stället tog Wanderers över matchen fullständigt där Preben bevakade och kontrade, men bollinnehavet hade bortalaget. Man kom dock inte till några heta chanser utan Preben städade av anfall efter anfall. Efter ett tag väljer Malmberg att slänga in den danska Prebendebutanten Emil Helk. Det fysiska spelet steg i grav avsevärt på dennes kant. Förlorade han någon? Vid en tilltrasslad hörna kom så chansen för bortalaget. Men i vägen vid mållinjen när kvitteringen skulle rakas in, stod han där. Vikingen från Danmark – och fläkte sitt bröst och bollen gick ut till en ny hörna.

Kallduschen
När 10 minuter återstod kunde dock matchen dödats fullständigt. Inbytte Tobias Wimnell möter upp ett uppspel på huvudet, skarvar den i djupled där Micke Andersson kommer vilt springande. Han är först och går mot mål, helt ensam med bara målvakten i vägen. Snyggt lobbar han målvakten och tiden stod still för ett tag. Bollen studsade, studsade, insida stolpe och ut igen…

Övertid, Wanderers äger boll, Preben bevakar. Läget kändes stabilt, inga direkta målchanser. Bortalaget får hörna, rullar igång den snabbt ut till en kille som står strax utanför straffområdet. Bevakningen är svag och han står och siktar, svingar benet och smeker in bollen i bortre krysset, helt otagbart för Sebbe. Wandereres kvitterar på matchens absolut sista spark.

– Sett över 90 minuter är det ändå ett rättvist resultat, men det finns inget värre än att tappa poäng så här. Det känns så klart som två förlorade poäng än en vunnen. Vi gör en bra match mot ett bra motstånd, men idag studsade inte bollen vår väg helt enkelt. Men vi är med och vi är bra just nu. Vårt spel utvecklas för varje match i positiv riktning, så det finns ingen anledning att gräva ner sig. Vi har två tuffa matcher kvar mot Rönninge/Salem innan sommaruppehållet. Två matcher vi ska göra allt för att vinna, avslutar Malmberg.

Matchfakta: Preben BoIS – Santiago Wanderers 1-1 (0-0)

1-0 Tobias Uller (Ole Jahren Andersson)

Noterbart är också att matchen live-sändes via FanCloud. Ett väldigt fint inslag och matchen kan också ses i efterhand på deras hemsida på www.fancloud.se/video 

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »