NYHETER
Preben vann i genrepet
7 augusti 2018 kl. 10:14 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Under gårdagskvällen fick Preben sig ett perfekt genrep inför fredagens bortamatch mot Santiago Wanderers, då vann tämligen enkelt mot Västertorp med hela 7-0.

Med en hel del ordinarie spelare borta fick coach Anders Malmberg också möjlighet att lufta stora delar av truppen. Vi hittade också två debutanter i truppen där stjärnförvärvet och för dagen mittbacken Ola Grändås gjorde debut, samt den rivige ytterbacken Tobias Nyholm. Båda gjorde väldigt stabila insatser och spetsar till truppen ordentligt.

Västertorp, hemmahörande i division 7 som serieledare inför hösten fick det svårt att hänga med när Preben växlade upp vid ett par tillfällen. Laget försökte dock spela en passningsorienterad fotboll där man oftast sökte den korta passningen före den långa. Man verkar fastnat lite i ”Barca-tänket” vilket var väldigt cyniskt och kostsamt då Dansken ställde upp pjäserna och vann ofta bollen i ett tidigt skede.

1-0 kom till efter att Uller äntligen spräckt nollan 20 minuter in i matchen. Sedan rullade det på där Johan Wahlström efter ett fint inlägg från AMP skickade in en riktig hästspark på volley med fel fot. Emil ”Hulken” Helk var sedan framme och ”snodde” ett mål efter att Uller löpt sig fri och rullat in den mot mållinjen. Precis innan bollen gått över, var han där, framme med en tå och lyckan visste inga gränser efter att dansken gjort sitt första mål i Prebentröjan. Uller såg snopen ut och skickade i stället in 4-0 innan halvtid.

Med 4-0 i halvtid var man ändå inte riktigt nöjd med spelet. Lite för omständigt på grund av det låga tempot och i stället för att enkelt hitta ut från den trånga ytan, ville man ofta dribbla sig ur, varav att man tappade boll.

I andra halvlek blev Västertorp lite mer passiva och Preben fick diktera spelet relativt ohotat. Vid några tillfällen var man uppe och hotade, men främst genom egna och onödiga misstag från de rödvita. Kudos till de gröna som kämpade hela matchen och tappade aldrig riktigt huvudet utan till trots resultatet kunde kliva ut med höjt huvud.

Prebens notoriske målskytt Tobias Uller fortsatte sin vana trogen, genom att göra mål. Med starka 3+2 i matchen ser han ut att komma i fin form till hösten. Noterbart att AMP också spräckte sin målnolla när han skickade in 6-0 genom att cementera lädret upp i nättaket från nära håll. Det låg mycket frustration i den sparken då han kämpat med att hitta målet i år. Avslutningsvis innan Preben började slå av på tempot fick också poängspelare Gustav Johansson kröna en fin insats genom att skicka in matchens sista balja.

Preben hade bud på fler, men genom oskärpa och trötta semesterskallar som garanterat fyllts med både det ena eller andra, så stannade resultatet på 7-0. Västertorp hade några kontringar i slutet, men Ole och Fahlman som avslutade som mittback stängde igen butiken.

Ett bra pass för Preben som knappt gjort en enda träning under sommaren att ändå orka sig igenom 90 minuter mot ett lag som tränat tre gånger i veckan under semestern. Man ser att spelet börjat att ta sig och tryggheten i att spela med vem som helst där ute är påtaglig och vittnar om en fin lagmoral. ”Torpet” som var några trappsteg ner ska absolut inte titta på resultatet utan att man vågade stå upp i press och fortsätta spela boll i trängda lägen. Det är ett ungt lag som har potential och om något år kommer de spela högre upp än division 7. Förhoppningsvis fick de lite inspiration från gårdagen som de kan ta med sig till resterande säsong.

Många fina insatser idag, men de som stack ut var Fahlmans resoluta försvarsspel och blir bättre för varje dag som går verkar det som. Steffen stod för en fin insats på kanten med sina frejdiga löpningar från sin ytterbacksplats. Innermittfältet var som vanligt stabilt och Uller kanske inte gjorde sin bästa match, men noterades ändå för 5 poäng visar på klass. Ole-Ola stod för ett fint samarbete i defensiven i sin första match tillsammans.

Träning torsdag, match fredag, fest på lördag. Nu kör vi!

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »