NYHETER
Preben klar segrare i höstpremiären!
13 augusti 2018 kl. 21:32 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Under fredagskvällen så var det så äntligen dags. Höstsäsongen skulle sparkas igång efter en intensiv Prebenvecka där laget, först förlorat en legend i Daniel Carlin som valt att lägga skorna på hyllan, samtidigt värvat in södra Stockholms bästa mittback  i Ola Grändås och som strössel på moset krossat Västertorp med 7-0 och visat junisarna att Prebens plus 30-gubbar håller än trots minimalt med träning under den magiska sommaren som fått flera i Prebenlägret att på efterföljande lagfest sett rejält uppfräschade ut. Mest signifikativ i Tobias Wimnell, nyss hemkommen från en bättre Rivieranvecka med salt i håret och ett bländande leende.

Hur som helst…

Santiago Wanderers. Alltid en tuff match och vem minns inte vårsäsongens sammandrabbning och matchens sista spark som borrade sig in i Sebbes vänstra kryss efter att Preben haft ledningen i stora delar av matchen. Måhända ett rättvis resultat utifrån bollinnehav men alltid en surdeg att leva med.

En annan surdeg var även bortfallet av Ola Grändås som sent fick kasta in handduken. Som tur för Coach Malmberg var det inga sura miner utan enkom revanschlusta i det rödvitrandiga bortalaget och han ställde upp med följande 4-5-1 där framförallt mittfältet andades overklig rutin personifierad i Martin Karlsson som återigen var med från start.

Runesson

Fahlman – Ole (C) – Axel – Steffen

AMP – Linden – Gustav – karlsson – Wahlström

Uller

Reserver: Amir, Miguel, Tersman, Wimnell

Och så kom den tidigt!! Bollvinsten vid mittlinjen av ett nonchalant spelandes hemmalag och vips så var Uller fri med bollen på vänsterkanten. Uller tittar upp i höjd med straffområdet och ser en älgande AMP mot bortre. Bollen går klockrent mot AMP men som tur är för Preben hinner backen i mellan och slår in den i eget mål innan AMP får möjlighet att lägga den i ribban. 1–0 till Preben tidigt och fortsatt muntra miner i bortalaget.

Preben som trots 5 man på mittfältet, hamnade tidigt i spelmässigt underläge på mitten då Santigo spelade någon form av 3-6-5 uppställning. Ja jag vet att det är för många spelare men så fort bollen spelades upp mot Prebens defensiv vimlade det av Santiagospelare. Som tur var sprang dem mest i vägen för sig själva eller så stod backlinjen där med kapten Ole i bräschen och nickade bort det mesta. Fahlman ville inte vara sämre och hade redan efter 15 minuter sänkt både en och två Santigaospelare men även fått sig ett par rejäla tryckare. Både Axel och Steffen såg samtidigt oförskämt fräscha ut efter det långa sommaruppehållet.

Preben låg fortsatt rätt i positionerna och stängde förtjänstfullt ner ytorna för Santiagos kvickare killar och lät inga bollar rinna igenom försvaret. Överflyttningarna i försvarsspelet satt som ett smäck och Santiago blev mer och mer frustrerade. Flera bollvinster ledde till snabba omställningar och nog borde det stått mer än 2–0 i pausen med flertalet lägen att sätta bollen på löpande spelare bakom hemmalagets högt stående backlinje.

Istället fick rutinen kliva fram. Martin Karlsson! Efter 40 minuter så hade han ändå sparat det bästa till sist. En briljant löpning och ett vilt skrik fick Wahlström att förvånat titta upp och vips så var den gode Karlsson fri från halva med endast målvakten i vägen för säsongens första balja. För mycket tid att tänka eller trötta ben efter en 40 meters rusch låter vi vara osagt men bollen den gick förbi målvakten men lite för långsamt för att själv ta sig in i mål. Istället hjälpte Uller till och petade in 2-0 och det var nog årets enklaste mål för den gubben. Karlsson, nu med krampkänning, byter ut sig själv och in med Miguel som gör sin bästa match i Prebentröjan trots att han blev hårt tagen resten av matchen. Även Amir kommer i i halvtid och bidrar med lite fart och fläkt och underhöll Santiagolägret från sin högerkant när även AMP behövde byta ut sig själv i slutet på första.

Halvtid och det kändes faktiskt redan avgjort. Trots ett stort bollinnehav för Santiago så kändes det aldrig riktigt oroligt i den första halvleken.

Andra halvlek kickar igång och Santiago lyfter upp ännu mer spelare på offensiv planhalva. Trots stort bollinnehav tråkar Preben ut de för dagen grönklädda spelarna resten av halvleken. Santiago blir mer frustrerade och ett par efterslängningar är över gränsen och domaren har lite svårt att se samtidigt som skymningen lägger sig över den ljumna augustinatten där doften av något sött lagt sig längs bortre långsidan.

I mitten på andra halvlek slår dock bixten till och Miguel får en smörpassning från Uller och helt plötsligt stormar tre rödklädda spelare helt fria mot Santiagomålvakten utan en försvarare i närheten. Uller till höger och Wahlström till vänster. Miguel vill inte vara sämre än att favorisera någon och slår själv in bollen via stolpen och spiken i kistan var nu ett faktum även för hemmalaget. Resten av matchen blir en transportsträcka och en enda lång väntan på slutsignalen.

En stabil seger utan att Preben behövde förta sig och samtidigt som Fittja vunnit mot Essinge och Segeltorp mot Ösmo har så 4 lag, inkluderat Preben, gjort ett smärre ryck i toppen på tabellen. En spännande höst är att vänta där Preben efter 7 raka nu verkligen blandat sig i kampen om andraplatsen bakom suveräna serieledarna Segeltorp. Ett gott betyg för en spelartrupp som från förra året har åtminstone en tredjeplats att försvara. 7 raka utan förlust och prebentåget rullar vidare med match borta mot vårby gård på söndagen, seger där och en intressant match om tredjeplatsen väntar sedan mot Kongo United.

Framåt Preben!!

Matchfakta: Santiago –  Preben BoIS 0-3 (0-2)

0-1 Självmål

0-2 Tobias Uller (Martin Karlsson)

0-3 Miguel (Tobias Uller)

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »