NYHETER
Kongo avgjorde i sista minuten
29 augusti 2018 kl. 13:40 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Det var ett kallt och regnigt Hägerstensåsen i måndags när Kongo United gästade Preben BoIS. Bortalaget kom med en fin form där vinsterna duggat tätt, samt att man var väldigt revanschsuget efter att Preben kört över dem borta med 4-0 i våras.

Matchen präglades av mycket kamp och mycket vilja. Varje kvadratmeter där ute var ett slag och det var mer tufft än fult. Man såg flertalet gentlemannamässiga tilltag efter att det smällt i närkamperna.

Preben som fick klara sig utan ett par ordinarie spelare ställde ändå upp med ett väldigt starkt och solid lag. I backlinjen fick Niels Brolev vikariera efter att Khelil varit avstängd – och som han gjorde det. Niels som dragits med skador i stort sätt hela säsongen har gjort sporadiska inhopp när krämporna inte varit allt för stora. En otrolig fotbollsspelare med ett huvudspel på internationell nivå. Det blev Kongospelarna varse om redan efter 20 minuter spelade.

Efter att Kongo inledningsvis haft mycket boll skiftade spelet och Preben började jobba sig in i matchen där Kongo frustrerat fick jaga boll. Preben satte in en högre press och backlinjen hos motståndarna fick rensa i panik vid ett par tillfällen. Det var då Niels Brolev klev fram.

Kapten Johan Wahlström skickar in en perfekt hörna från höger med en utåtskruv och vid bortre delen av straffområdet kommer Niels som ett ånglok och skickar in nicken stenhårt högra krysset. Klassmål!

1-0 stod sig till halvtid och Preben hade gjort en stark första halvlek där fokus låg på en tajt organisation. Det var märkbart frustrerat i bortalaget som ofta inte nådde fram hela vägen till Runesson i kassen.

I andra halvlek fortsätter Kongo trycka på för en kvittering och Preben lägger sig lite lägre i banan för att jobba på kontringar. Man börjar lufta bänken hos Dansken och matchen kändes tämligen kontrollerad i hemmalaget. Men då har man inte lärt sig att Kongo sliter som galningar fram tills domaren blåser av matchen.

När klockan tickar upp mot 80 minuter kommer så väl en välförtjänt kvittering. Man tappar lite markering på andra stolpen där Kongospelaren snyggt nickar in lädret till en fristående anfallare som inte gör några misstag. Samme man skulle senare avgöra matchen på övertid där ett näst intill fulländat försvarsspel från Preben, tappade koncentrationen för en sekund.

Snörpligt för Dansken som nu tappar mark till tredjeplatsen, men välförtjänt av Kongo United som gjorde en bra insats. Det ska också tilläggas att matchen kunde slutat hur som helst då båda lagen svingade vilt i slutet. Coach Malmberg valde efter matchen att lyfta fram kollektivet och den starka försvarsinsats man gjort under 90 minuter och oavsett vilket lag Preben verkar ställa på banan så är ofta resultatet densamma. Från Tobias Wimnell stenhårda jobb uppe i anfallet till en vilt krigande Fahlman i försvaret, visade man åter igen som lag att klubbmärket är något man är stolt över.

På måndag väntas ny match då Stuvsta gästar Åsen, säkert även dem revanschsugna efter att Preben vunnit i våras. Men den här gången kommer Preben från en tung förlust och en rejäl revanschlust så bortalaget bör vara på tå omgående i matchen.

Matchfakta: Preben BoIS – Kongo United 1-2 (1-0)

1-0 Niels Silkeborg Brolev (Johan Wahlström)

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »