NYHETER
Preben tillbaka i vinnarspåret!
4 september 2018 kl. 22:17 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Under måndagskvällen visade Preben att förlusten mot Kongo var en engångsföreteelse och att Prebentåget inte alls spårat ur. Istället visade man klass, frekvens och som oftast när Preben gör en stabil insats, kämpaglöd och ett jävlar anamma. 

Efter en snörplig uddamålsförlust mot Kongo var det revanschlusta som lös i ögonen på spelarna när de samlades på hägerstensåsen denna ljumna sensommarkväll. Solen hade så sakteliga börjat ta sig ner bakom åsens hustak från sent 40 tidigt 50-tal men som under 90-talet genomgått omfattande renoveringar.

Renovering var det även tal om i startelvan från Kongomatchen där Khelil som gått från att vara Prebens otvivelaktiga ankare i mittlåset till att först stå över en match (dejt) för att sedan se sig nedslagen av södra 5:ans sämsta immunförsvar för att till denna match ta en plats längst fram i anfallet! i avsaknaden av Uller. Även Reza var äntligen tillbaka i startelvan och visade fin form så länge han orkade.

Preben ställde för dagen upp med följande manskap:

Sebbe

Ole-Ola-Niels-Fahlman

Wahlström-Lindén-Gustav J-Miguel-Reza

Khelil

Bänk: Wimnell, Axel, Nordzell, Steffen

Coach: Malmberg Ass: Victor Loebbert

Sociala medier: Martin Karlsson

Preben började fint med att stå högt och jaga ett Stuvsta som försökt trilla boll genom sitt innermittfält första 30. Preben vann bollen högt fler gånger än vad Stuvsta lyckades spela sig fram till offensiv planhalva. Flera gånger ledde bollvinsterna till farliga lägen där dessvärre skärpan saknades och där Khelil hade fler fina lägen att sätta bollen på mål men skärpan saknades. Även Wahlström missade friläge samtidig som Reza trollade bort sin ytterback och fick fint läge. Istället var det sommarens prestigevärvning Ola Grändås som tillsammans med sin nykomponerade mittbackskollega visade vägen. Efter en frispark på offensiv planhalva hade båda mittbackarna smugit upp och skapat oreda i rörigt Stuvstaförsvar. Bollstuds och volley så var det 1-0 till Preben efter att bollen letat sig upp i nättaket.

Preben fortsatte stå högt till sista 15 när man mattades av lite och hamnade på mellanhand ett par gånger. Stuvsta fick därför mer ostört spela upp bollen och kom till några halvlägen men där aldrig kändes nervöst och där Sebbe hade stenkoll, både långs med marken och i luften.

Halvlek och resultat stod sig men det var ändå en viss besvikelse i hemmalaget att man inte hade gjort minst ett mål till.
– Vi ligger helt rätt och stressar dem, när vi inte stressar så kom hem ett par steg till så tar vi dem lägre ner, manade Loebbert som var på plats för att stödja Coach malmberg i matchanalysen.

Små förändringar görs och Wimnel kommer in istället Gustav. Khelil ner på ytter och Wahlström in i mitten. Även Fahlman kliver av och Axel kommer in som ytterback.

Andra halvlek rivstartar och där Khelil så när blir frispelad av Wimnell. Spelet böljar men det känns hela tiden farligare när Preben avancerar på offensiv planhalva anförda av de offensivare pjäserna. Spelat mynnar så småningom ut i en hörna som slåss in mot straffområdet som nickas undan mot den bortre delen av straffområdet där Wahlström backat in i. En lätt mottagning, blicken lyft mot målet och en chip senare över både målvakt och utespelare sitter bollen i bortre krysset. 2-0 och medvind igen för Preben. Stuvsta börjar nu chansa genom att spela ännu längre bollar mot Prebens mittbackspar som får jobba febrilt med luftspelet men som löser det utan större problem resten av matchen. Preben som faller hem bryter bollen nere på egen planhalva och har visserligen längre till mål, men färre Stuvsta spelare mellan sig och målvakten. En av dessa brytningar leder till att Reza kommer fri med målvakten men innan han hinner lägga den i mål blir han nedriven.

Fram kliver Ole, säkerheten själv och 3–0 hängde som en blöt trasa på torrsträcket. Ole på kraft men målvakten får upp vantarna och räddar. Trots straffmissen jobbar Preben vidare och stänger ner Stuvsta gång på gång. Spelet blir mer fysiskt och fler närkamper på mittplanen. I en av dessa närkamper drar Miguel på sig ett rött kort. Ett par minuter senare får även Stuvsta en märklig frispark i bra läge och vips så är det 2-1 och en man mindre. Stuvsta fortsätter mata bollar centralt men allt som oftast står dem där, Ola och Niels tillsammans med Sebbe och plockar ner allt som slängs mot dem.

Men Preben är inte Preben om man inte kan reda ut en liten lätt bris. När matchuret slår 90så har Preben gjort två snabba mål av dels Khelil som revanscherar sig från första halvlekens missar, samt Wahlström som lyckades nicka in en boll från inlägg av tidigare nämnda Khelil. 4-1 och en rättvis seger sett över 90 minuter där Preben visar att tåget inte stoppar så lätt. Nästa match spelas redan på torsdag och då är det dags för revansch mot Rönninge-Salmen, ett lag Preben haft svårt mot tidigare och där vårmötet slutade 1-1.

Framåt Preben!

Mål:

1-0 Grändås

2-0 Wahlström

3-1 Khelil (ass: Wimnell)

4-1 Wahlström (ass: Khelil)

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »