NYHETER
Förlust mot Segeltorp
18 september 2018 kl. 10:14 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

Under en kylslagen måndagskväll gästade serieledaren Segeltorp Hägerstensåsens BP. Proceduren skulle göras kort då gästerna satte full fart redan från start. Efter en stark dominans i första halvlek och trygg ledning, slog man av på takten i andra där Preben tilläts komma tillbaka in i matchen. Matchen slutade 4-2 till bortagänget, fullkomligt rättvist. 

Preben som fått stuva om en del i startelvan efter bortfallet inför matchen, hade en uttalad strategi att ligga tajt och anfalla längs kanterna i omställningar. Inledande tjugo minuter så gör Preben det bra och det Segeltorp som till trots med stort bollinnehav – skapade inte så värst mycket farligheter. Men. Slappnar man av en millisekund mot det här gänget, så straffas man omgående.

Matchens (lilla) gigant Isak Åhlander i de blåvita fick till slut hål på Sebbe i kassen. Målet kändes snöpligt då man i hemmalaget lyckats ta sig upp och skapa lite hörnor och stormande anfall. Åter igen lät man bortalaget diktera bollinnehavet och man la sig på defensiven för att åter igen försöka slå till vid felpassningar och kontringslägen. Men Åhlander var inte klar. Efter en halvtimme bjuder han Prebenförsvaret på ett solomål ala Messi och med lite tur och studsar som landade rätt rann han igenom och retfullt rullande in 0-2.

Luften gick ur Preben en aning och även om man defensivt gjort en bra halvlek så var det helt plötsligt 0-3 i baken då man precis innan halvtid åter igen runnit igenom. Då hade bortalaget också bränt en hel del chanser i slutet på halvleken.

Preben höjer sig
Andra halvlek började man byta rejält i bortalaget och Preben tog chansen att komma in i matchen. Men det skulle dock dröja till den 75 minuten innan en för dagen mittfältare i Tobias Uller satte dit reduceringen. Helt plötsligt så fick man luft under vingarna och började hota Segeltorp som både slagit av på takten i spelet och i sinnet. I stället kom kallduschen då domaren visslat för straff för Segeltorp, mycket riktigt. 1-4 och luften ur igen. Dansken fortsatte dock att försöka trycka på och störde längre upp i planen och vann boll.

Reza gjorde som han brukar göra, utmana sin ytterback, kom förbi och blev neddragen. 2-4 var ett faktum när Uller skickat in sitt andra för dagen från 11 meter. Matchen stod sig tiden ut och Segeltorp vann rättvist matchen. Bortalaget som överlägset varit det bästa laget Preben sprungit på i södra Femman önskar vi lycka till i division 4 nästa år där man förmodligen också kommer att gå väldigt bra. Dansken får dock vara nöjda med att vinna andra halvlek och ta med sig det till de tre sista omgångarna.

För Preben väntar nu en tuff bortamatch nere i Fittja på lördag. Vi tackar också Fittjaspelarna för stödet i första halvlek då man var på plats med ca 15 pers och en diktafon och skanderade Prebenramsor. Till slut kom polisen då grannarna ringt och grabbarna från söderort fick avlägsna sig i halvtid. Väl mött på lördag! Vi vill också lyfta fram domartrion som stod för en exemplarisk insats. 3 danska skallar!

Matchfakta: Preben BoIS – Segeltorps IF 2-4 (0-3)

1-3 Tobias Uller
2-4 Uller

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »