NYHETER
Ny tung förlust!
23 september 2018 kl. 19:21 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Efter att Dansken åkt på 2 raka nederlag var det dags att studsa tillbacka och bärga hem ytterligare en topplacering i den södra 5:an. Men istället för fullt manskap, medicinväska och vattenflaskor på plats fick vi se en stukad matchtrupp med en febrigt Malmberg mellan stolparna, endast en hel avbytare på bänken och utan röd tejp nedpackad.

SMHI hade under fredagen utlyst klass 1 varning för Stormen Knud frammarsch genom Stockholms län. Samma varning hade även Coach Malmberg utfärdat när truppen snickrades ihop efter en kortare genomgång i bokat under fredagen. Ett rekordstort manfall kunde konstaterats och det var inga dåliga pjäser som hade kastat in handduken. Men Preben är inte Preben om inte dåliga förutsättningar oftast vänds till något positivt.

Väl i omklädningsrummet kunde det ändå konstaterats att ett lugn rådde i truppen innan match och efter en kort omröstning vilken laguppställning som skulle gälla fann laget sig redo att ta sig ana klara serietvåan Fittja IF på bortaplan inför en storpublik som bjöd på både sambaorkester, bengaler och megafoner.

Prebens ställde följande lag på benen.

Malmberg

Steffen-Axel-Niels-Mailicki

AMP-Miguel-Drozze-Wahlström

Khelil-Reza

Avbytare: Amir

Avbytare/lagledare/coach: Nordzell

Matchen igång och Preben som i sitt 4-4-2 ställde sig ett par meter in på offensiv planhalva för att minska ytorna på mitten och framför backlinjen fick omgående jobba i defensiven när Fittja rullade bollen från kant till kant. Ofta fick man vända tillbaka eller söka sig inåt banan då det var stop på kanterna. Väll i mitten stängde Drozze och Miguel tillsammans med mittbackarna axel och Niels ner motståndarna förtjänstfullt. Fittja som försökte spela sig med kortpassningar in i straffområdet fastnade allt som oftast strax utanför vilket medförde att Fittja-spelarna sökte skott utanför straffområdet som antingen gick utanför eller så stod malmberg och plockade ner det mesta.

Preben som i motvinden fick satsa på att hitta sin snabba spelare längst fram i omställningslägen lyckades också ett par gånger och borde nästan haft 2-0 i halvtid om skärpan varit bättre.

I matchminut 10 fick dansken ett sådant omställningsläge där Reza till sist fick bollen i ett-mot-ett läge, fint höger nedsparkad när han går åt vänster i straffområdet. Straff och fram klev Wahlström som fjärde straffskytt (ni förstår hur många som var frånvarande nu va!). Målvakt till höger och bollen säkert till vänster och 1–0 i matchen.

Preben med medvind men motvind på planen fortsatte ligga rätt och släppte inte till särskilt mycket förens mannen med pipan hittade en galen indirekt frispark efter Malmberg enligt domaren (och Nordzell) begått ett teknisk fel i straffområdet i höjd med straffpunkten. Efter lite stök och bök med murens placering där bland annat malmberg lägger sig ner för att visa domaren hur långt 2 meter faktiskt är fick Fittja chans att kvittera men boll i muren och Preben höll sedan undan i den första halvleken.

Lugnet innan stormen

Lugnet innan stormen

Ett lung i Preben under havltid där spelarna manande på att fortsätta ligga rätt och nu utnyttja medvinden och skicka dem lite längre upp mot forwards för att försöka hålla i bollen och chans att lyfta laget.

Den andra halvleken rivstartade med att Fittja bytte in sin bästa spelare, nr 10, killen som också var planens lirare i lagens första möte i våras. Flera gånger utmanar han och kommer till egna lägen men sätter även sin medspelare i bättre lägen än vad som vaskades fram i den första halvleken. Innan utdelningen kom för Fittja så stack Preben iväg på en patenterad kontring. AMP som tagit klivit fram som forward stressar fram bollen av målvakten som gör bort sig utanför startområdet. Amp roffar åt sig bollen samtidigt som målvakten försöker reparera sitt misstag genom att slänga sig och ta bollen med händerna utanför straffområdet, AMP visar styrka, kliver vidare och trycker in 2-0 utan pardon.

Nu hade Preben både enbart medvind och 35 minuter kvar på klockan.

Men så kom 10 minuter varje dansk helst vill glömma. 2 frisparkar i relativt ofarliga lägen letar sig in i mål av nummer 10. Och som spiken i kistan var det dags igen genom ett vackert anfall som han själv avslutar med att sätta den vid första stolpen från nära håll.

Det blir inte bättre av att Preben nu börjar gå på knäna och bristen på avbytare gjorde sig påmind. Det blev inte heller lättare när Wahlström tar ett rött kort med 7 minuter kvar.

3-2 till Fittja och det är en förlust som sved rejält. Trots förutsättningarna visar ändå dansken hjärta och vilja och med lite flyt så hade åtminstone en poäng tagits med hem. Många är det som skall lyftas denna lördag för sin insats och nu gäller det att resten av laget sluter upp och avslutar säsongen på bästa sätt. Två matcher kvar och härnäst är det dags för revansch mot Essinge efter vårens 3-0 förlust.

Mål:

0-1 Wahlström

0-2 Andre Miettienen Persson (ass:Khelil)

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »