NYHETER
Matchrapport: Essinge Hemma
4 oktober 2018 kl. 15:40 | Annat | Permalink | Kommentering avstängd

Essinge IK, det kanske trevligaste motståndet  i serien, kom till spel med vad som kändes som en 4-3-3 och hög press.

Är Preben det enda laget i serien som gärna ligger lågt och rätt i position? Spelar knappt någon roll vilka vi möter, alla vill sätta hög press på oss. Oftast med ganska skral utdelning. Särskilt en kväll som denna när vi ställer upp med två flyfotade kvicksilver på ytterpositionerna, Reza till vänster och Martin K till höger.

I mål som vanligt Sebbe. Stabil, lugn och med sina hästsparkar på liggande boll.

Backlinjen från höger: Ole-Khelil-Niels-Steffen.

På mitten så var det nykomponerat. Lindén hade framför sig Loebbert, fältherren från Västkusten och även Prebens egen vänstersnidare, en nyförlöst Stolt som sett ut som Giggs senaste veckorna (minus det smutsiga sexlivet).

På kanterna nämnda kvicksilver; Reza + Martin K och i kedjan 195 cm Tobias Wimnell, mannen som kombinerar Jamie Vardys arbetskapacitet och djupledssug med Skurts huvudspel.

Essinge ville som sagt pressa högt och även om de inte vann bollen särskilt ofta på offensiv planhalva så störde de oss såpass att vi sällan lyckades rulla igenom deras mittfält. Istället blev det mycket passningar i backlinjen och lite längre bollar bakom deras ytterbackar alternativt spelvändningar från höger till vänster för att sätta Reza i en mot en lägen. Just en sådan spelvändning som nådde Reza skulle också resultera i 1-0. Reza slog på ett tillslag en perfekt avvägd passning bakom Essinge-försvaret som inte hängde med i Wimnells löpning, målvakten kom ut för att göra sig stor men läste avslutet fel och bollen rullade säkert in för 1-0.

Ledningen höll dock inte särskilt länge. Essinge tog sig fram på sin vänsterkant och yttern vek in i mitten mellan backar och mittfältare med boll, samtidigt tog anfallaren en v-löpning och när passningen kom perfekt mellan Khelil och Niels så var det inte mycket för Rune i mål att göra. Anfallaren avslutade på ett tillslag och Rune som kommit ut snabbt var chanslös.

Några minuter efter målet så levde Dansken farligt, ett ganska oordnat spel som böljade fram och tillbaka och Essinge hade ett avslut som tog i både ribban och stolpen innan bollen försvann iväg.

Men som så många gånger förut skulle Reza visa sig vara för svår att fånga in för motståndarna. En nickskarv från Wimnell hamnade hos Reza som löpte sig fri med målvakten, rundade denna men hamnade i dålig vinkel. Då tog Reza ett varv till, drog målvakten igen och lyckades få in bollen via en Essingeförsvarare som försökte täcka på mållinjen.

2-1 stod sig halvleken ut.

I andra så flyttade Essinge upp laget ytterligare. Deras höga press resulterade dock sällan i återerövring av bollen på offensiv halva, istället kunde Preben rulla boll och komma runt på kanterna. Det skapades flera halvchanser och de offensiva krafterna kom ofta i en mot en-läge, däremot så lös de högkaratiga chanserna med sin frånvaro, fram till 75e minuten då ett mönsteranfall startades på vänsterkanten och gick genom mitten ut mot Amir på högerflanken som jobbade sig in mot straffområdet, han såg en liten lucka mellan backarna och lyfte elegant in bollen i straffområdet där Stolt hade positionerat sig utomordentligt bra. Han plockar enkelt ner inspelet och avfyrar en kanon upp i nätmaskorna så målvakten knappt hinner reagera. Känslan går att ta på när man får se Stolts breda leende dyka upp bakom det hårda skalet efter att han fått göra sitt första mål för Preben. Stort ögonblick.

Efter detta härliga anfall och mål gick luften ur Essinge och matchen. Preben kunde försvara lågt och rulla av tid när vi vann boll. Några skott utifrån som Rune kunde plocka in och några inspel från kanten som försvaret rensade undan, mer än så oroade inte Essinge sista delen av matchen.

En klassisk Preben-seger, inte champagnefotboll men en gedigen arbetsinsats och en del glimtar som skvallrar om vilken högstanivå anfallsspelet kan ha när Dansken får det att stämma.

Sista matchen för året mot Ösmo på lördag. Ett bra resultat där så håller vi fjärdeplatsen och kan vara nöjda med en bra säsong i år igen.

Framåt  Dansken!

Matchfakta: Preben BoIS – Essinge IK 3-1 (2-1)

1-0 Tobias Wimnell (Reza Jafari)
2-1 Jafari (Wimnell)
3-1 Jakob Stolt (Amir Khaveri)

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »