NYHETER
Sen kvittering gav oavgjort
7 oktober 2018 kl. 10:55 | Match | Permalink | Kommentering avstängd

I säsongens sista match bjöd Preben BoIS publiken på champagne-fotboll första halvtimmen där Ösmo knappt fick låna bollen. Preben tryckte rättvist in ledningen innan halvtid. I andra var det ombytta roller där Ösmo var det klart spelförande laget och tryckte in ett sent ledningsmål, men Preben ville annat och satte dit kvitteringen strax innan 90 minuter. 
- Vi är fullkomligt briljanta i stora delar av första halvlek och bjuder upp på en snabb fotboll där vi både förflyttar spelare och boll på ett föredömligt sätt. Dessvärre tappar vi vårt momentum i andra och bjuder in Ösmo igen. Men vi visar att vi är starka mentalt genom att trycka dit kvitteringen i slutet. På det stora hela är jag nöjd, säger tillförordnad coach Martin Karlsson. 

Dansken åkte ner till Ösmo med diverse skavanker i truppen, samt utan målvakt. Carl Tersman Toll, högerbacken som knappt kommit till spel i år då snuva(?!) hållit honom utanför spel, räckte upp handen för att få in sträck i protokollet på spelade matcher 2018. Sagt och gjort, Calle fick kliva in i kassen framför ett nervöst försvar. Men det visade sig, att de verkligen inte var befogat.

Preben tar direkt tag i taktpinnen i matchen och dominerar spelet genom tålamod och rörelse. Man lyckades överbelasta sin högerkant och kunde ofta att ta sig förbi via Miguel, Wahlström och en vilt springande Fahlman. Körde man fast var inte Lindén eller Stolt via mitten sena på att vända ut till yrvädret Reza Jafari. Det var också Jafari-show som öppnade upp tillställningen då han via en spelvändning och Jakob Stolt där han får bollen utanför straffområdet. Han snurrar upp sin ytterback en och två gånger och går på insidan och avslutar med en klassisk tåpaj rakt upp i nättaket.

Men bara några minuter senare så får Ösmo chansen att komma fram och tog den. Slarvigt försvarsspel där man står och sover efter ett ofarligt inkast får en hemmaspelare ohotat stå på bortre stolpen och kunde enkelt skicka in kvitteringen.

Fram till halvtid är Preben stabila och även om Ösmo får komma in i matchen känns läget under kontroll. I halvtid pratar man om att fortsätta behålla sitt tålamod i spelet och få Ösmo att jaga boll. Men andra halvlek skulle se helt annorlunda ut.

Brolev gör det igen
Preben gör tre byten i halvtid och stuvar om i startelvan, vilket så klart skapar lite oreda inledningsvis, men grabbarna kommer in och sliter och gör det förtjänstfullt. Men Ösmo fortsätter att trycka på och Preben tappar allt sitt fina spel från första halvlek, där pantern Tersman Toll fick göra flera kvalificerade högoktaniga räddningar. För varje minut som går ökar frustrationen hos de rödvita där röster höjs på planen. När matchuret börjat nå 80 minuter kommer så väl en rättvis ledning från Ösmo som börjat trycka på rejält.

Wahlström satt på bänken och sa ”fuck it, släng in oss igen så löser vi biffen” och visst skulle han få rätt. I 88:e minuten får Preben frispark strax innanför halvplan där Wahlström kliver ner och nickspecialisten Niels Brolev kliver fram. En perfekt slagen macka där han prickar Niels som är alldeles för stark sätter pannan mot lädret och skickar in 2-2. Ösmo som tidigare fått sin anfallare utvisad får efter målet lägga sig på försvar och Preben försöker forcera fram ett ledningsmål, men kommer inte närmre innan den duktiga domaren blåst av matchen.

Preben lyckades till slut få till ett oavgjort resultat i årets sista seriematch efter en fullkomligt briljant första halvlek, men en svagare andra spelmässigt. Men i vanlig ordning så krigar samtliga spelare för emblemet och att man hänger en kvittering i slutet är synonymt med dagens Preben.

– Jag är väldigt nöjd med laginsatsen idag. Visst, vi gör byten och det rör om lite och det är inte helt lätt att komma in och fortsätta dominera spelet på ouppvärmda ben. Våra kombinationsspel i första halvlek är på en bra nivå och vår högerkant dominerar och vänsterkant exekverar. Miguel, Stolt och Wimnell hade många väldigt fina kombinationer och bakåt håll vi en hög nivå. Nu går vi i ide ett tag och inväntar lagfesten med god aptit, avslutar Karlsson.

Matchfakta: Ösmo GIF FK – Preben BoIS 2-2 (1-1)

0-1 Reza Jafari (Jakob Stolt)
2-2 Niels Brolev (Johan Wahlström)

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

« Tillbaka till bloggen

« Preben BoIS startsida | Admin »